Portugalsko – Mexiko 2:2 (kon.) | Kamerun – Čile 0:2 (kon.)
koniec
Portugalsko
2:2 (1:1)
Mexiko
Nedeľa 18.06.2017, 17:00 • Kazaň Arena, Kazaň • Pohár konfederácií • Skupina A
     
    Portugalsko nezvládlo svoj debut na Pohári konfederácie FIFA práve najlepšie. Dvakrát v zápase viedlo s Mexičanmi, no zápas nedotiahlo do úspešného konca. V druhom polčase strhol vedenie na stranu majstrov Európy Cédric Soares, no v nadstavenom čase sa s prispením žrde hlavičkou presadil Héctor Moreno. Mexiko tak v poslednej chvíli zachránilo aspoň bod a dovolím si tvrdiť, že za dnešný výkon si ho zaslúžilo. Ja vám ďakujem za pozornosť a pozývam vás sledovať aj prvý zápas B-skupiny, v ktorom sa o hodinu stretnú Kamerun a Čile. Dovtedy vám prajem ešte pekný večer. (19:01:55)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Hlavný rozhodca dnešného duelu ešte vyťahuje jednu žltú kartu. Za nešportové správanie ju dostáva hráč katalánskej Barcelony – André Gomes.
    90+1. Héctor Moreno (MEX) - 2:2
     
    90+1
    Mexiko dalo gól! Portugalčania neudržali svoj tesný náskok ani po druhýkrát. Po strelenom góle inkasujú a zrejme sa zápas skončí deľbou bodov. HÉCTOR MORRENO sa presadil po rohovom kope z ľavej strany, ktorý rozohral Giovani dos Santos. Mexický obranca predčil v hlavičkovom súboji Josého Fonteho a strieľa druhý gól svojho tímu.
     
    90
    Riadny hrací čas už uplynul, no Mexiko sa ešte bude snažil o vyrovnanie. K dispozícii bude mať výhodu priameho kopu, na začiatku trojminútového nadstaveného času.
     
    89
    Na druhej strane mohol rozhodnúť o osude zápasu Gelson Martins. Útočník Sportingu Lisabon ťažil z akcie Cristiana Ronalda, no jeho strela z otočky tesne minula mexickú bránu.
     
    88
    Mexičania sa dostali do šance, no Javier Hernández si nespracoval dobre loptu v pokutovom území. Jeho zaváhanie využil Cédric Soares, ktorý odkopol loptu do bezpečia.
     
    87
    Teraz sa na ihrisku nehralo, pretože sa celá situácia ešte konzultovala s videorozhodcami. Osobne neviem čo mohli Mexičania reklamovať a napokon aj gól platí.
    86. Cédric Soares (POR) - 2:1
     
    86
    Portugalsko dalo gól!
    Tak napokon sa úradujúci majstri Európy dostávajú do vedenia a sú veľmi blízko k tomu, aby získali cenné tri body. Po centri Gelsona Martinsa sa so šťastím dostal k lopte CÉDRIC SOARES a s prispením brániaceho Héctora Morena prekonáva Guillerma Ochou.
     
    85
    Fantastický zákrok Guillerma Ochou! André Gomes centroval z ľavej strany, našiel portugalského kanoniera Andrého Silvu, no jeho hlavičku k vzdialenejšej žrdi vyrazil pravou rukou mexický brankár.
     
    84
    Pomaly sa nám dnešný zápas chýli ku koncu. Oribe Peralta nenaskočil dobre do zápasu a na svoje konto si pripisuje druhý útočný faul, opäť v súboji s Josém Fontem.
     
    82
    Fernando Santos posiela na trávnik posledného čerstvého hráča. Je ním nová posila milánskeho AC – André Silva, ktorý nahradil veľmi dobre hrajúceho Ricarda Quaresmu.
     
    81
    Po predošlej portugalskej strele sa dostali do útoku aj Mexičania. Napokon sa dostal k strele Giovani dos Santos, no jeho strela z pravej strany trafila len bočnú sieť.
     
    80
    Guillermo Ochoa musel po dlhšom čase zasahovať. Z hranice pokutového územia pálil half-volejom Ricardo Quaresma, no mieril len do stredu brány, kde stál brankár španielsky Málagy.
     
    79
    Posledným striedajúcim hráčom na mexickej strane je útočník Oribe Peralta. Ten nahradil Raúla Jiméneza, ktorý sa v druhom polčase trošku vytratil z hracej plochy.
     
    78
    Teraz pre zmenu sledujeme dobrý úsek portugalských hráčov. Tí sa tlačia pred pokutové územie, no tam je územie veľmi prehustené. Okrem toho dobre zasiahol Héctor Herrera, ktorý zblokoval strelu Gelsona Martinsa.
     
    77
    Ricardo Quaresma centroval z ľavej strany, no Cristiano Ronaldo sa k hlavičke nedostal. Dobrý obranný zákrok predviedol na hranici bieleho bodu stopér Héctor Moreno.
     
    76
    Portugalci rýchlo prešli pred šestnástku súpera, no celú ich akciu pokazil nepresným centrom Ricardo Quaresma. Následne ešte bojoval o loptu André Gomes, no pomohol si nedovoleným spôsobom.
     
    75
    William Carvalho šikovným oblúčikom hľadal nabiehajúceho Gelsona Martinsa. Pas smerujúci na neho bol ale napokon príliš dlhý, a tak loptu kryje Guillermo Ochoa.
     
    74
    Ricardo Quaresma je síce veľmi kvalitným technikom, no tento center mu absolútne nevyšiel. Lopta bola vysoká a prešla celým pokutovým územím mexického mužstva.
     
    73
    Andrés Guardado je druhým potrestaným mužom v dnešnom dueli. Mexický kapitán si počínal nedovolene v súboji s Cristianom Ronaldom, a tak bude môcť centrovať do šestnástky Ricardo Quaresma.
     
    72
    Po dlhšom úseku sa dostali k lopte úradujúci majstri Európy. Po vhadzovaní mal ale problémy Raphaël Guerreiro, do ktorého nepríjemne dobiedzal nový muž na trávniku Giovani dos Santos.
     
    71
    Územnú prevahu majú v posledných minútach hry opäť Mexičania. Teraz sa snažil prejsť stredom obrany súpera Javier Hernández, ale loptu poslal do bezpečia Raphaël Guerreiro.
     
    70
    Javier Hernández sa teraz čuduje, no skutočne si počínal nedovolene v súboji s Adrienom Silvom. Išlo o klasický šlapák, a tak môžu rozvinúť postupný útok Portugalci.
     
    69
    Po predošlom faule Adriena Silvu mali hostia výhodu priameho kopu. Strelou z diaľky to skúsil krajný obranca Miguel Layún, ale jeho zakončenie smerovalo nad bránu Ruia Patrícia.
     
    68
    Néstor Pitana prvýkrát v dnešnom zápase siaha do svojho vrecka. Jej autorom je Adrien Silva, ktorý si počínal nedovolene v súboji s prenikajúcim Giovanim dos Santosom.
     
    67
    Druhé striedanie na strane Mexika. Néstor Araujo prichádza posilniť defenzívne rady a na lavičku náhradníkov smeruje pravý krajný obranca Carlos Salcedo.
     
    66
    Nedorozumenie v rozohrávke Mexika. Miguel Layún sa snažil preniesť hru na pravú stranu, no tam si nenabiehal ani jeden z hráčov v bielom drese.
     
    65
    Cristiano Ronaldo potiahol akciu svojho tímu. Z ľavej strany centroval vonkajším priehlavkom Ricardo Quaresma, ale najlepšiemu portugalskému futbalistovi chýbal kúsok k tomu, aby dokázal zakončiť hlavou.
     
    63
    Mexiko stratilo loptu v strede poľa, a tak sme boli svedkami situácie dvoch proti dvom. Cristiano Ronaldo kolmou prihrávkou hľadal Gelsona Martinsa, ale ten bol dobre bránený Miguelom Layúnom.
     
    62
    Portugalsko sa teraz snažilo trošku roztiahnuť tvar mexickej obrany. Diagonálnu prihrávku ale nezachytil Cédric Soares, a tak bude nasledovať len vhadzovanie krajiny Aztékov.
     
    61
    Ricardo Quaresma centroval z ľavej strany, keďže uspel v osobnom súboji s Carlosom Salcedom. Hľadal striedajúceho Gelsona Martinsa, no pred ním poslal loptu do bezpečia Miguel Layún.
     
    60
    Máme za sebou hodinu dnešného zápasu. Obaja tréneri už zasiahli do priebehu hry striedaniami, a tak môžeme len tipovať, ktorému sa noví muži na trávniku viac osvedčia.
     
    59
    Po sérií striedaní mali Portugalci výhodu priameho kopu. Na prvý pohľad to vyzeralo nebezpečne, no postranný rozhodca signalizuje postavenie mimo hru, v ktorom bol Pepe.
     
    58
    Po mexickom trénerovi hneď dvojnásobne strieda aj Fernando Santos. Na ihrisko prichádza Gelson Martins a na lavičku náhradníkov smeruje Nani. Okrem neho končí aj João Moutinho, ktorého nahradí Adrien Silva.
     
    57
    Ako prvý v dnešnom zápase strieda mexický tréner. Na ihrisko prichádza Giovani dos Santos, ktorý nahradí dnes pomerne aktívneho Carlosa Velu.
     
    56
    Mexičania stratili loptu pred súperovou šestnástkou, a tak sa črtal brejk pre Portugalsko. Miguel Layún ale dobre vytlačil Cristiana Ronalda a následne sa nedostal k centru ani Ricardo Quaresma.
     
    55
    Carlos Vela teraz prešiel cez Josého Fonteho, no napokon sa k centru z pravej strany nedostal. Portugalského stopéra dobre doplnil William Carvalho, a tak Mexičanovi ušla lopta za bránkovú čiaru.
     
    54
    Hlavný rozhodca prerušuje hru po nedovolenom zákroku Carlosa Salcesa. Ten sa previnil proti pravidlám, keď pristúpil nohu Andému Gomesovi z katalánskej Barcelony.
     
    53
    Mexičania sa po rohovom kope do zakončenia nedostali. Center z pravej strany najskôr odvrátil Pepe a následne loptu chytá do svojich rukavíc Rui Patrício.
     
    52
    Mexiko bude rozohrávať rohový kop z pravej strany. Raúl Jiménez sa dostal k odrazenej lopte, no jeho pokus z vnútra pokutového územia včas zrazil Raphaël Guerreiro.
     
    51
    Teraz sme videli chlapský súboj medzi Héctorom Morenom a Nanim. Hlavný rozhodca napokon faul nepíska, ale ukazuje, že sa bude odkopávať od brány najlepšieho tímu zóny CONCACAF.
     
    50
    Hra je teraz prerušená, pretože Carlos Salcedo má drobné zdravotné problémy. Nebude musieť byť ale ošetrovaný, a tak bude hra o malú chvíľu pokračovať.
     
    49
    Andrés Guardado poslal pekný center do pokutového územia súpera. Lopta napokon prešla celou šestnástkou a nikto v bielom drese ju neusmernil do brány Ruia Patrícia.
     
    48
    Néstor Pitana píska nedovolený zákrok Pepeho. Miguel Layún vybojoval priamy kop pre svoj tím, no je to pomerne z veľkej diaľky. Každopádne, budeme zrejme svedkami centru do šestnástky Portugalska.
     
    47
    Guillermo Ochoa je opäť pri lopte. Portugalci dobre napádali rozohrávku súpera, a tak Mexičania museli voliť spätný chod. Oba tímy sa ešte len zahrievajú po polčasovej pauze.
     
    46
    V úvode druhého polčasu sa centrom z ľavej strany prezentoval Ricardo Quaresma. Loptu má ale v moci Guillermo Ochoa, po tom, čo mu ju hlavou sklepol Miguel Layún.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Prvý polčas dnešného zápasu máme za sebou. Mexičania boli v úvode zápasu aktívnejší, no skóre zápasu otvorili majstri Európy. Po peknej akcii Cristiana Ronalda sa ocitol sám pred brankárom Ricardo Quaresma a prekonal Guillerma Ochou. Portugalci ale vedenie dlho neudržali. Po chybe Raphaëla Guerreira presne hlavičkoval Javier Hernández, a tak je stav po prvom polčase nerozhodný 1:1.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Mexiko malo v závere prvého polčasu obrovskú šancu na strelenie druhého gólu. Carlos Vela udržal loptu v hre, následne Raúl Jiménez prízemným pasom našiel Javiera Hernándeza, no ten loptu napálil vysoko nad portugalskú bránu.
     
    45
    Riadny hrací čas prvého polčasu sa naplnil. Hlavný rozhodca ale pridáva ešte za rôzne prerušenia jednu minútu. Dokáže jeden z tímov strhnúť vedenie na svoju stranu?
     
    44
    A opäť sme tu mali súboj Javier Hernández vs. Cédric Soares. Mexičan sa ale dostal k centru z ľavej strany, no loptu upratal z nebezpečnej zóny ráznym odkopom Pepe.
     
    43
    Javier Hernández pred chvíľou skóroval, no teraz leží na zemi po nedovolenom zákroku Cédrica Soaresa. Hlavný rozhodca tak píska nedovolený zákrok v strede poľa.
    42. Javier Hernández (MEX) - 1:1
     
    42
    Mexiko dalo gól! A máme vyrovnávaný stav. Raphaël Guerreiro chyboval pri centri z ľavej strany. Lopta prepadla na Carlosa Velu, ten následne našiel hlavu JAVIERA HERNÁNDEZA a najlepší reprezentačný strelec Mexika vyrovnáva skóre zápasu na 1:1.
     
    40
    Portugalsko mohlo streliť druhý gól v dnešnom zápase. Cristiano Ronaldo šikovnou pätičkou našiel Ricarda Quaresmu, ten sa pretlačil ku koncovke, no jeho strela ľavačkou mierila vedľa brány Guillerma Ochou.
     
    38
    Na druhej strane si vytvorili gólovú šancu aj Mexičania. Carlos Vela centroval z pravej strany, hlavičkoval Javier Hernández, no presne do miest, kde stál pripravený Rui Patrício.
     
    37
    Jeden z portugalských hráčov sa predral k centu z ľavej strany. Poslal pomernú dobrú loptu do šestnástky, no center odvrátil do bezpečia Héctor Moreno.
     
    36
    Mexiko sa teraz nepresadilo, a tak bude nasledovať portugalské vhadzovanie. To sa snaží kontrolovať vývoj prvého polčasu a doviesť ho do úspešného konca.
     
    35
    Mexiko malo veľmi dobrý úvod zápasu, má územnú prevahu, no teraz bude musieť doháňať náskok súpera. Cristiana Ronalda nie je príliš vidno, no práve on sa postaral o parádnu gólovú asistenciu.
    34. Ricardo Quaresma (POR) - 1:0
     
    34
    Portugalsko dalo gól!
    Úradujúci majstri Európy sa dostávajú do vedenia. Cristiano Ronaldo sa síce do zakončenia nedostal, no naviazal na seba troch hráčov súpera. Následne krásne poslal loptu na osamoteného RICARDA QUARESMU, ten si položil mexického brankára a poľahky skóroval.
     
    33
    Guillermo Ochoa predviedol veľmi pohotový a dôležitý zákrok. Center Williama Carvalha nešťastne tečoval Carlos Salcedo, no mexický brankár dokázal vyraziť loptu nad brvno. Po následnom rohovom kope Portugalsko nezaútočilo.
     
    32
    Rui Patrício teraz musel riešiť pomerne ľahkú situáciu pred svojou bránou. Javier Hernández si naskakoval na center z pravej strany, ale portugalský brankár mal v tomto súboji jasnú prevahu.
     
    31
    Mexiko opäť drží loptu na svojich kopačkách, no kombinuje ďaleko od brány súpera. Dobre však napádajú jeho rozohrávku aj úradujúci majstri Európy.
    30. Carlos Vela (MEX)
     
    30
    Exekútorom priameho kopu z dobrej pozície bol Carlos Vela. Útočník zo španielskeho Realu Sociedad pekne obstrelil múr, no loptu poslal tesne vedľa ľavej žrde portugalskej brány.
     
    29
    André Gomes si teraz pomohol nedovolene v súboji s Javierom Hernándezom. Mexiko tak bude mať výhodu priameho kopu približne 22 metrov od brány Ruia Patrícia.
     
    28
    Tempo hry sa nám teraz trošku upokojilo. Portugalsko ale predsa len postupne vyrovnáva hru, vyrovnáva snahu Mexika, no určite by zápasu pomohol prvý gól.
     
    27
    Guillermo Ochoa teraz musel zasahovať po tom, čo do pokutového územia vletel Cédric Soares. Následne mali Portugalci výhodu rohového kopu, no ten nepresne zahral Ricardo Quaresma.
     
    26
    Mexičania dlho kombinovali na polovici súpera. Napokon sa presadili po pravej strane, centroval Carlos Vela, ale svoje obranné povinnosti si splnil krajný obranca Cédric Soares.
     
    24
    Prvý polčas sa nám prehupol do svojej druhej časti. Teraz sme videli niekoľko nepresností na oboch stranách, a tak obaja brankári mohli byť pokojní.
     
    23
    Strela Cristiana Ronalda bola zblokovaná, no Guillermo Ochoa musel predsa len zasahovať. Spoza šestnástky pálil Ricardo Quaresma, no jeho pokus smeroval len do stredu brány.
     
    22
    Portugalčania teraz zvýšili aktivitu a konečne sa začína ukazovať kvalita úradujúcich majstrov Európy. Naopak, Mexičania sa teraz trošku viac stiahli do obrannej ulity.
    21. Televízna grafika ukazuje, že Pepe stál v tesnom ofsajde.
     
    21
    Portugalsko už jasalo z prvého gólu, no ten napokon neplatí. Hlavný rozhodca Néstor Pitana sa poradil s videorozhodcami a tí odhalili tesné ofsajdové postavenie Pepeho. Vďaka modernej technike tak Mexiko nie je poškodené a stav zápasu naďalej zostáva 0:0.
    20. André Gomes (POR)
     
    20
    Cristiano Ronaldo trafil len múr, no následne sa dostal k lopte. Jeho projektil bol skutočne vydarený, no loptu nasmeroval len do brvna brány Guillerma Ochou. Mexiko malo teraz poriadne veľké šťastie.
     
    19
    Andrés Guardado si teraz počínal nedovolene v súboji s Ricardom Quaresmom. Lopta je približne 30 metrov od brány a loptu si už berie do rúk Cristiano Ronaldo.
     
    18
    Carlos Vela už nezachytil loptu na hracej ploche. Portugalčania získali loptu, ale po nepresnom odkope Josého Fonteho o ňu prakticky okamžite prichádzajú.
     
    17
    Portugalska útočná pasivita je aspoň na chvíľu prerušená. Ricardo Quaresma sa dostal k lopte, no jeho strela spoza pokutového územia mierila vedľa ľavej žrde Guillerma Ochou.
     
    16
    Hostia sa po rohovom kope do zakončenia nedostali. Ich akcia ale pokračovala ďalej, no postranný rozhodca avizuje jasné ofsajdové postavenie Raúla Jiméneza.
     
    15
    Na konci štvrťhodiny hry budú Mexičania zahrávať rohový kop. João Moutinho totiž stihol zblokovať center Andrésa Guardada z ľavej strany a následne sa už Carlos Vela k lopte nedostal.
     
    14
    Mexičania veľmi dobre napádajú rozohrávku súpera. Portugalci sa nevedeli dostať dopredu, a tak museli svoju rozohrávku nasmerovať až k Ruiovi Patríciovi.
     
    13
    Krajina zo Strednej Ameriky pokračuje vo svojej aktívnej hre. Teraz ale treba pochváliť aj Cédrica Soaresa, ktorý sa včas vrátil, a tak nemohol odcentrovať Miguel Layún.
     
    12
    Mexičania sa teraz snažil prekabátiť portugalskú obranu kolmou prihrávkou, ktorej autorom bol Javier Hernández. Ten hľadal Raúla Jiméneza, ale pred útočníkom Benficy Lisabon včas zasiahol Raphaël Guerreiro.
     
    11
    Portugalsko sa smerom dopredu zatiaľ mimoriadne trápi. Mierny favorit zápasu sa ešte k ničomu nedostal a až príliš často stráca lopty už v strede poľa.
     
    10
    Raphaël Guerreiro si teraz splnil svoje defenzívne povinnosti. Mexičania to skúšali dlhou loptou za obranu súpera, no práve obranca Borussie Dortmund upratal loptu do bezpečia.
     
    9
    Snáď prvýkrát sa dostali dopredu aj Portugalci, ale Cristianovi Ronaldovi ušla lopta do autu. Následne domáci vybojovali loptu, no ich akcia je prerušená hvizdom rozhodcu. Na trávniku totiž zostal po súboji ležať Nani.
     
    8
    Miguel Layún sa snažil poslať loptu do pokutového územia súpera. Center z ľavej strany ale nikoho nenašiel, a tak bude nasledovať ďalší odkop od brány Ruia Patrícia.
     
    7
    Exekútorom priameho kopu bol mexický kapitán Andrés Guardado. Strela mu ale príliš nesadla, lopta sa ešte odrazila od jedného z hráčov v bielom drese, a tak bude nasledovať odkop od brány.
     
    6
    Mexičania budú mať výhodu priameho kopu z nádejnej pozície. Carlos Vela bol faulovaný Nanim, a tak si brankár Rui Patrício musí postaviť trojčlenný múr.
     
    4
    Začiatok zápasu sa odohráva medzi šestnástkami oboch tímov. Územnú prevahu majú Mexičania, čo je možno trošku prekvapujúce. Takisto vidíme aj pomerne veľa nedovolených zákrokov.
     
    3
    Mexičania sú v úvode zápasu aktívnejší. Z ľavej strany centroval Héctor Herrera, ale dobrý obranný zákrok predviedol Cédric Soares. Následne hostia prišli o loptu po útočnom faule Javiera Hernándeza.
     
    2
    Hlavný rozhodca z juhoamerickej Argentíny píska ďalší nedovolený zákrok domácich. Tentokrát zahral proti pravidlám Cédric Soares, ktorý fauloval Javiera Hernándeza.
     
    1
    Úvodný výkop dnešného zápasu mali futbalisti Mexika, ktorí nastúpili v bielych dresoch. Na začiatku duelu kombinovali v strede poľa a pri lopte aj zostanú po faule Joãa Moutinha.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Portugalsko: Patrício – Soares, Pepe, Fonte, Guerreiro – Moutinho, W. Carvalho, A. Gomes – Quaresma, Ronaldo (C), Nani.
    Náhradníci: Beto, Sá – Alves, Neto, Semedo, Eliseu, D. Pereira, Adrien Silva, B. Silva, G. Martins, Pizzi, André Silva.

    Mexiko: Ochoa – Salcedo, D. Reyes, H. Moreno, Layún – J. dos Santos, H Herrera, Guardado (C) – Vela, J. Hernández, Jiménez.
    Náhradníci: Cota, Talavera – N. Araujo, R. Márquez, L. Reyes, Alanis, Aquino, J. M. Corona, Fabián, G. dos Santos, Lozano, Peralta.

    Rozhodcovia: Néstor Pitana – Hernan Maidana, Juan Pablo Belatti (ARG).
     
    Pekný deň, všetkým fanúšikom toho najlepšieho futbalu. Pohár konfederácie FIFA má dnes na programe úvodné zápasy B-skupiny. V Kazani si zmerajú sily futbalisti Portugalska a majster zóny CONCACAF z Mexika. Pod dohľadom argentínskeho arbitra Néstora Pitanu sa zápas začína o 17:00 hod.
     
    PORTUGALSKO

    Futbalisti Portugalska si dnes odbijú svoj debut na Pohári Konfederácie FIFA. Kvalifikovali sa naň triumfom na vlaňajších majstrovstvách Európy, keď vo finálovom zápase zdolali domáce Francúzsko 0:1 po predĺžení. Hrdinom zápasu sa stal Éder, ktorý strelou spoza šestnástky prekvapil Huga Llorisa a umlčal celé Stade de France. Ten v súčasnej nominácii trénera Fernanda Santosa chýba, no Selecção má k dispozícii veľmi kvalitný tím. Spomenúť môžeme najmä útočníkov, kde okrem hviezdneho Cristiana Ronalda nájdeme čerstvú posilu AC Miláno – Andého Silvu či skúsené duo Nani, Ricardo Quaresma. Portugalsku sa darí aj v kvalifikácii o postup na MS 2018, kde figuruje na druhej priečke. Na vedúce Švajčiarsko síce stráca tri body, no všetko má vo svojich rukách. Najlepším kvalifikačným strelcom je 11-gólový Cristiano Ronaldo, ktorý dnes odohrá jubilejný 140. zápas v reprezentačných farbách.

    Nominácia Portugalska:

    Brankári: Rui Patrício (Sporting), Beto (Sporting), José Sá (FC Porto).

    Obrancovia: Bruno Alves (Cagliari), Cédric (Southampton), Eliseu (Benfica), José Fonte (West Ham), Luís Neto (Zenit), Nélson Semedo (Benfica), Pepe (Real Madrid), Raphael Guerreiro (Dortmund).

    Záložníci: Adrien Silva (Sporting), André Gomes (Barcelona), Danilo Pereira (FC Porto), João Mário (Inter Milán), João Moutinho (AS Monaco), Pizzi (Benfica), William Carvalho (Sporting).

    Útočníci: André Silva (AC Miláno), Bernardo Silva (AS Monaco), Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Gelson Martins (Sporting), Nani (Valencia),Ricardo Quaresma (Besiktas).
     
    MEXIKO

    V prípade Portugalska sme hovorili o premiérovom štarte na Pohári konfederácii FIFA. Naopak, Mexiko je tradičným účastníkom tohto turnaja a dlhodobo potvrdzuje pozíciu najlepšieho tímu zóny CONCACAF. V Rusku ho čaká už siedma účasť na prestížnom turnaji a určite sa pokúsili zopakovať svoje víťazstvo z roku 1999. Miestenku si vybojovalo vďaka triumfu na Gold Cupe, ktorý pred dvoma rokmi vyhralo už po desiatykrát. Mexiko vo štvrťfinále a semifinále malo k dispozícii celkovo až tri pokutové kopy a práve pevné nervy Andresa Guardada ho poslali až do finále. V ňom to bola jasná záležitosť krajiny Aztékov, ktorá Jamajku zdolala poľahky 1:3. Mexičania posledný zápas odohrali pred šiestimi dňami, keď v šlágri kvalifikácie na budúcoročné majstrovstvá sveta remizovali s USA 1:1. Najlepším strelcom je Javier Hernández, ktorý v najcennejšom drese skóroval 47-krát.

    Nominácia Mexika:

    Brankári: Rodolfo Cota (Chivas), Guillermo Ochoa (Granada), Alfredo Talavera (Toluca).

    Obrancovia: Oswaldo Alanís (Chivas), Néstor Araujo (Santos Laguna), Rafael Marquez (Atlas), Héctor Moreno (PSV Eindhoven), Diego Reyes (Espanyol), Luis Reyes (Atlas), Carlos Salcedo (Fiorentina).

    Záložníci: Jonathan dos Santos (Villarreal), Andres Guardado (PSV Eindhoven), Hector Herrera (FC Porto), Miguel Layún (FC Porto), Marco Fabián (Eintracht Frankfurt).

    Útočníci: Javier Aquino (Tigres), Jesús Manuel Corona (FC Porto), Giovani dos Santos (LA Galaxy), Javier Hernández (Bayer Leverkusen), Raúl Jiménez (Benfica), Hirving Lozano (Pachuca), Oribe Peralta (Club América), Carlos Vela (Real Sociedad).
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 34. Quaresma, 86. Soares – 42. J. Hernández, 90+1. H. Moreno

    Karty:   68. Adrien Silva (POR), 90+2. A. Gomes (POR) – 73. Guardado (MEX)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 3:5. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 14:14.
    Portugalsko: Patrício – Soares, Pepe, Fonte, Guerreiro – Moutinho (58. Adrien Silva), W. Carvalho, A. Gomes – Quaresma (82. André Silva), Ronaldo (C), Nani (58. G. Martins).
    Náhradníci: Beto, Sá – Alves, Neto, Semedo, Eliseu, D. Pereira, Adrien Silva, B. Silva, G. Martins, Pizzi, André Silva.

    Mexiko: Ochoa – Salcedo (67. N. Araujo), D. Reyes, H. Moreno, Layún – J. dos Santos, H Herrera, Guardado (C) – Vela (57. G. dos Santos), J. Hernández, Jiménez (79. Peralta).
    Náhradníci: Cota, Talavera – N. Araujo, R. Márquez, L. Reyes, Alanis, Aquino, J. M. Corona, Fabián, G. dos Santos, Lozano, Peralta.

    Rozhodca: Néstor Pitana – Hernan Maidana, Juan Pablo Belatti (ARG)