Austrália – Brazília 0:4 (kon.) | Nórsko – Švédsko 1:1 (kon.) | Francúzsko – Anglicko 3:2 (kon.)
koniec
Francúzsko
3:2 (2:1)
Anglicko
Utorok 13.06.2017, 21:00Medzinárodný prípravný zápas
Predzápasové kurzy
     
    Anglicko síce začalo lepšie, keď otvorilo skóre, ale domáci dokázali ešte do polčasu odpovedať dvomi presnými zásahmi. Ten druhý poznačila penalta už na jeho začiatku. Kane vyrovnal, lenže po hluchých minútach dokázal oslabenému Francúzsku vystreliť výhru Dembelé. (23:21:19)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Walker cez Digneho ešte získal roh, lopta sa nebezpečne pohybovala v šestnástky Francúzska, ale Lloris zasahovať nemusel. Všetko nakoniec ranou z diaľky tesne nad ukončil Cresswell.
     
    90+3
    Dembelé poslal krásnu kolmicu za Stonesa na Mbappého a ten sa razom dostal zoči-voči Butlandovi. Síce z mierneho uhlu, ale aj tak to bola veľká šanca. Strela z prvej každopádne našla iba gólmana Albionu.
     
    90+2
    Domáci sa aj v závere tlačia dopredu a radi by strelili ešte jeden gól. Pogbove kľučky sa však nepodarili a následne neuspel ani Jallet a jeho center.
     
    90+1
    Nadstavujú sa 4 minúty.
     
    90
    Striedanie v tíme Francúzsko: z ihriska odchádza Sidibé, prichádza Jallet.
     
    90
    Djibril Sidibé zas na zemi, už má toho naozaj dosť a bude striedať. Dúfajme, že sa zbytočne nezranil do ďalších týždňov či mesiacov.
     
    89
    Z druhej strany sa o pas pokúsil Cresswell, nedokázal nájsť nikoho a tak nasledoval odkop od brány Huga Llorisa.
     
    88
    Kyle Walker poslal prudký center tesne nad zemou do šestnástky. V okolí malého vápna jeho spoluhráči aj boli, lenže včas odkopli obrancovia Francúzska.
     
    86
    Dembelé sa stretol v hlavičkovom súboji so Stonesom, lopta prepadla za nich a tak musel na hranici šestnástky vyštartovať Butland, aby odkopol do bezpečia. To sa mu aj podarilo.
     
    85
    Creswell vymenil Trippiera ako exekútor rohového kopu a pekne zakrútenú loptu posadil na hlavu Harryho Kanea, ten si však vo výskoku pomohol faulom.
     
    84
    Mbappé sa dostal do ťažkej pozície medzi troch hráčov, lenže dokázal prihrať a aj keď následne nedostal presnú prihrávku späť, tak si vypočul potlesk divákov.
     
    82
    Striedanie v tíme Anglicko: z ihriska odchádza Jones, prichádza Creswell.
     
    81
    Druhý polčas síce zaostáva za tým prvým, ale Francúzsko je lepšie aj teraz a to hrá prakticky celý čas od začiatku posledného dejstva o desiatich.
    79. Ousmane Dembele (FRA) - 3:2
     
    79
    Francúzsko dalo gól!

    Mbappé dostal presný pas pred šestnástku, lenže bol chrbtom k bráne a tak prihral pod seba, odkiaľ prudkú ranu vyslal OUSMANÉ DEMBELÉ a aj za pomoci teču Cahilla vracia Francúzsko do vedenia aj v desiatich hráčoch.
     
    78
    Mbappé už niekoľkýkrát nachytaný v postavení mimo hry, ale bolo to veľmi tesné. Pogba každopádne medzi stopérov poslal veľmi pekný pas.
     
    77
    Striedanie v tíme Anglicko: z ihriska odchádza Trippier, prichádza Lallana.
     
    76
    Raheem Sterling na krídle telom odtlačil Lemara a dostal sa sám až do šestnástky. Tam prihrával na druhú stranu malého vápna, no dobre zakročil a odkopol Sidibé.
     
    75
    Sidibého ošetrovanie nejaký čas trvalo, ale už sa hrá znova. Krajný obranca domácich si už v tomto zápase vytrpel dosť.
     
    74
    Dele Alli bol pri lopte v šestnástke Francúzska neskoro a tak mu ju včas odkopol Sidibé. Angličan navyše súpera nešťastne dohral, takže ostal odmenený žltou kartou.
    72. Kylian Mbappese (FRA)
     
    72
    Obrovská šanca po chybnej rozohrávke hostí zostáva nevyužitá. Mbappé si pred päťkou zasekol obrancov a vystrelil prudko nahor do protipohybu Butlanda, našiel len brvno. Následne strieľal i Lemar, gólmana súpera prekonal, na bránkovej čiare zasiahol jeden z obrancov.
     
    71
    Lucas Digne si na krídle vedľa šestnástky súpera vymenil loptu s Lemarom a následne poslal center do malého vápna. Tam bol pánom okamihu Butland.
     
    70
    Sidibé odišiel za autovú čiaru, N´Golo Kanté športovo vrátil loptu súperovi a tak sa môže v hre pokračovať ďalej. Zdá sa, že francúzsky futbalista bude v poriadku.
     
    69
    Následne sa práve Phil Jones dostal do ostrého súboja so Sidibém a po sklze zadáka Manchestru United bude obranca Monaca potrebovať ošetrenie.
     
    68
    Trippier centrom len založil kontru Francúzska. Dembelé sa po krídle rútil proti poslednému obrancovi, ešte mu nabiehal Mbappé a tak mu chcel adresovať prihrávku, lenže tú zachytil Jones.
     
    67
    Po dlhšom čase konečná pekná a rýchla pasáž stretnutia. Okamžite sa lopta presunula na druhú stranu, kde Umtiti zrazil pokus z diaľky na rohový kop.
     
    66
    Paul Pogba sa nádhernou kľučkou zbavil Cahilla, vnikol z krídla do šestnástky a prihrával do malého vápna. Angličania dokázali včas guľatý nezmysel odkopnúť.
     
    65
    Kylian Mbappé dostal krásnu loptu za defenzívu súpera a razom sa ocitol pred brankárom Butlandom, lenže ten proti nemu veľmi dobre vybehol a spod nôh mu loptu ešte pred zakončením vyrazil.
     
    64
    Po faule Stonesa na Mbappého prišiel z priameho kopu center Lemara, ktorý chrbtom k bráne predĺžil za seba Koscielny. Nenašiel však ani bránu súpera a ani spoluhráčov.
     
    63
    Žltú kartu dostáva Stones (Anglicko).
     
    62
    Lopta sa pohybuje v strede poľa, lenže ani jedna reprezentácia sa v tejto chvíli nevie dostať bližšie k bráne jedného, či druhého mužstva.
     
    60
    Ako sa prvý polčas musel páčiť, tak ten druhý sa na neho nechytá. Dovolím si tvrdiť, že pokutový kop v úvode hre skôr ublížil, ako pomohol.
     
    59
    Domácim hráčom sa však táto herná činnosť v tejto chvíli nepodarila, lopta sa z pohľadu Anglicka dostala do bezpečia. Navyše, prišiel ofenzívny faul "Les Bleus".
     
    57
    Lemar poslal zľava veľmi prudký center smerom na prednú žrď. V tých miestach číhal iba Jones a v páde odvrátil na rohový kop, ktorých v druhom dejstve pribúda.
     
    56
    Trippier centroval nepresne. Stones sa ešte snažil udržať loptu pri rohovej zástavke na druhej strane možno získať ďalší roh, to sa mu však nepodarilo.
     
    55
    Walker sa pokúsil o kolmicu do vnútra pokutového územia súpera, nenašiel nikoho v bielom, no po teči získal aspoň roh.
     
    54
    Dele Alli zatancoval nad loptou, čerstvého Koscielneho na hranici šestnástky Francúzska neoklamal a hlavne preto mohli domáci prejsť dopredu. Mbappého snahu zastavil ofsajd.
     
    53
    Raheem Sterling sa rozbehol po svojom pravom krídle cez Digneho, ktorý ho ale veľmi dobre telom a hlavne čistým spôsobom zablokoval. Následne však na Angličana zbytočný faul prišiel aj tak.
     
    52
    Striedanie v tíme Francúzsko: z ihriska odchádza Giroud, prichádza Koscielny.
     
    51
    Anglicko získalo ďalší rohový kop a znova ho rozohral Trippier, lenže tentoraz sa nik v bielom do zakončenia nedostal.
     
    50
    Trippier síce odcentroval na hranicu päťky priamo na hlavu Alliho, lenže futbalista z Tottenhamu v záklone namieril priamo do náručia spoluhráča z klubu, Huga Llorisa.
     
    49
    Lucas Digne si dal dobrý pozor na prenikajúceho Oxlade-Chamberlaina a zrazil pokus záložníka Arsenalu o center na rohový kop.
    48. Harry Kane (ENG) - 2:2
     
    48
    Anglicko dalo gól!

    HARRY KANE sa nemýlil a poslal loptu po svojej pravej ruke presne k žrdi. Llloris spadol na druhú stranu a preto zakročiť nedokázal.
     
    47
    Hlavný arbiter odpískal pokutový kop, vytiahol z kapsy žltú kartu, ale najprv ju neukázal. V akcii bolo video, ktoré sme mali možnosť sledovať na nedávno skončených MS do 20 rokov a bude napríklad aj na Pohári Konfederácií. To rozhodlo, že Varane sa Alliho dotkol a tak stopér Realu Madrid v konečnom dôsledku dostal rovno kartu červenej farby.
     
    46
    Striedanie v tíme Anglicko: z ihriska odchádza Heaton, prichádza Butland.
    Striedanie v tíme Anglicko: z ihriska odchádza Betrand, prichádza Walker.
    46. Raphael Varane (FRA)
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Na zápase sú prítomní aj francúzsky prezident Emmanuel Macron a britská premiérka Theresa May(ová). Kto vie, či si len užívajú futbal...
     
    Anglicko išlo o vedenia už v úvode, keď sa presadil Harry Kane, lenže Francúzsko následne prebralo oprátky duelu a stalo sa rozhodne lepším tímom. Domáci dokonca vyťažili hneď dva presné zásahy. Najskôr sa presadil Samuel Umtiti a v závere polčasu aj ďalší obranca Djibril Sidibé.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Nadstavuje sa 1 minúta.
     
    45
    Po faule domácich v strede poľa sa do rýchlej akcii dostal Sterling, ktorý chcel využiť otvorený priestor a postupoval do šestnástky protivníka. Tam po ľahkom kontakte spadol, faul sa rozhodne pískať nemohol.
    43. Djibril Sidibe (FRA) - 2:1
     
    43
    Francúzsko dalo gól!

    Aj skvelý defenzívny zákrok býva niekedy na škodu. O tom sa teraz presvedčil Gary Cahill, ktorý zastavil kolmicu na Mbappého, lenže loptu poslal priamo pred Dembelého, ktorý si ešte položil Stonesa a dostal sa až pred Heaton. Sám Francúz si vyčítal, ako takúto možnosť nedal a zas nechal ukázať kvality brankára Albionu, no DJIBRIL SIDIBÉ spoluhráčovu prácu strelou do prázdnej časti brány dokončil. Domáci otáčajú skóre gólom, ktorý mal rovnaký dej, ako ten prvý: Veľká šanca – zákrok Heatona – gólová dorážka.
     
    42
    Dele Alli sa po ľahom kontakte so Sidibém vedľa šestnástky Francúzska ocitol na zemi, na faul to bolo málo. Píska sa až po ďalšom zákroku Kanea.
     
    41
    Paul Pogba mal veľmi veľa priestoru a čas na pripravenie si zakončenie, ktoré zo zhruba 30 metrov poslal o nejaký priestor nad bránu Toma Heaton, gólmana premierligového Burnley.
     
    40
    Po dobrom centri zľava to domáci trošku prekombinovali, pretože sa núkali, kto bude strieľať. Z hranice šestnástky tak na Heatona vyletela maximálne prosba hráčov "Galského kohúta" o zakončenie.
     
    38
    Raheem Sterling loptu vedľa šestnástky Francúzska získal, bolo to však s faulom na Lemara. Hviezda Manchesteru City svojho soka z Monaca chytila pod krk a stiahla k zemi. Možno si obaja aj zaspomínali na štvrťfinále Ligy majstrov.
     
    37
    K strele sa dostáva aj N´Golo Kanté. Z nejakých 20-25 metrov to napálil prudko nártom tesne nad priestor troch žrdí.
     
    37
    Lloris centrovaný pas chytil a rýchlo vykopol dopredu. Pred šestnástkou sa s dvomi protihráčmi pohral Dembelé, prudko z hranice pokutového územia a bránu Heatona minul len tesne.
     
    36
    Po chybe v zadných radoch sa Dembelé nedostal cez Cahilla, ktorý situáciu vystúpením skvele vyriešil. Na druhe strane sa tak na hranici päťky ocitol Sterling, chcel prihrávať pod seba na Kanea, no výborne zasiahol Varane a zrazil na roh.
     
    35
    Domáci sa držali na lopte v strede poľa, po nejakom čase ju ale stratili a tak sa dopredu chceli predrať Angličania, lenže aj ich kombinácia bola dosť nepresná.
     
    33
    Práve Betrand rozohral roh, našiel na hranici päťky Cahilla, ktorý nemal pozíciu na priamu hlavičku a tak sklepol na Diera. Strela stredného záložníka Tottenhamu cez svojho strážcu tesne minula svätyňu bezmocného Llorisa.
     
    32
    Ryan Betrand vyskúšal pozornosť Llorisa z nejakých 18 metrov. Jeho ľavačka smerovala po zemi k vzdialenejšej žrdi a vôbec nebola na zahodenie. Kapitán "Les Bleus" vyrazil na roh.
     
    32
    Lemar vysunul do šestnástky Mbappého, ktorý si peknou kľučkou stiahol loptu okolo Trippiera do streleckej pozície a zakončil k bližšej žrdi, Heaton vykopol.
     
    31
    Dele Alli sa krásne dostal cez dvoch obrancov súpera, hodil si loptu pred šestnástku, no tam ju zobral jeho rival z klubového zápolenia, záložník Chelsea N´Golo Kanté.
     
    30
    Polhodina hry za nami a my sledujeme stále zaujímavý prípravný zápas, ktorý určite nemôže nudiť. Francúzsko má zatiaľ navrch, ale Anglicko určite nie je v tomto meraní síl stratené.
     
    28
    Gary Cahill síce s bravúrou vyhral hlavičkový súboj v strede poľa, lenže loptu poslal iba na kopačky futbalistov Francúzska. Tí mali problém dostať sa spod tlaku Anglicka, nakoniec prišiel faul Bertranda.
     
    27
    Dembelé sa najprv dostal len po Stonesa, tomu následne loptu na hranici šestnástky hostí zobral a hľadal pred päťkou postaveného Girouda. V poslednej chvíli odkopol Jones.
     
    26
    Lucas Digne si narazil loptu so Giroudom a chcel si ju hodiť ďalej od nohy, aby sa dostal za obrancov Anglicka, ktorý by sa ešte museli otočiť. Francúzsky obranca ju však poslal až za bránkovú čiaru, takže odkopával Heaton.
     
    25
    Digne s Lemarom zakombinovali na ľavej strane, prišiel center druhého menovaného a pred Giroudom odkopol dobre postavený Stones.
     
    24
    Kylian Mbappé si od postrannej čiary nabehol na kolmicu za trojčlennú defenzívnu líniu Anglicka, ktorá sa ale pri bránení mení na päťčlennú. Majster Ligue 1 z uplynulého ročníka sa ale ocitol v ofsajde.
     
    24
    Sidibé síce v strede poľa predskočil Bertranda a odobral mu loptu, všetko sa to však nezaobišlo bez nedovoleného zákroku, ktorý guľatý nezmysel vrátil Anglicku.
    22. Samuel Umtiti (FRA) - 1:1
     
    22
    Francúzsko dalo gól!

    Tlak domácich hráčov explodoval do vyrovnávajúceho gólu, o ktorý sa postaral stopér SAMUEL UMTITI. Všetkému predchádzala štandardka. Center Lemara pristál na hlavne Girouda, ten ešte nechal vyniknúť Heaton, ale spomínaný obranca dorazil do siete.
     
    21
    Striedanie v tíme Francúzsko: z ihriska odchádza Mendy, prichádza Digne.
     
    20
    To stále trvá a pravdepodobne sa dočkáme aj prvej zmeny – vynútenej. Za postrannou čiarou sa už pripravuje zadák Barcelony Lucas Digne, ktorý sa pred niekoľkými dňami až týždňami mohol tešiť zo zisku Copa del Rey.
     
    19
    Benjamin Mendy zastavil na svojej strane prenikajúceho Sterlinga odkopom na tribúnu a okamžite sa prihlásil smerom k lavičke. Sadol si na zem a dokonca musí prebehnúť jeho ošetrovanie.
     
    18
    Mbappé dostal loptu do šestnástky od Mendyho, ten však nemohol veľmi nič proti dvom hráčom Anglicka robiť a preto spoluhráčovi z Monaca prihrávku vrátil. Následný pas pred Heatona tečoval Trippier, roh sa ale kopať nebude.
     
    17
    Sterling s Pogbom síce hrajú za rôzne manchesterské kluby, lenže v ich osobnom súboji na to určite nemysleli. Každopádne, Angličan svojho protivníka poslal v strede poľa na zem a píska sa faul.
     
    15
    Domáci fanúšikovia takmer explodovali pri rýchlej kontre svojich miláčikov. Mbappé poslal krásnu prihrávku do priestoru pred šestnástku Heatona na Dembelého, hviezdičku nemeckej Borussie Dortmund, avšak ten tesne minul priestor troch žrdí.
     
    14
    Sterling síce dostal presný, ale za to aj ťažšie spracovateľný pas do pokutového územia hráčov v modrom a tak niekoľko stotín sekundy využil na dostúpenie a následne odkopnutie Sidibé.
     
    13
    Francúzi sú po inkasovanom góle síce na lopte častejšie a teraz ju Oli Giroud dokonca aj dostal do siete. Jeho spracovanie na hruď a následne krásne akrobatické zakončenie nejde nič iné, len pochváliť, no spomenúť treba aj fakt, že tieto dve rýchle veci v podaní útočníka Arsenalu prišli až po tom, ako nahor vyletela zástavka postranného rozhodcu.
     
    12
    Oxlade-Chamberlain síce zle prihral v strede ihriska, prechod Francúzska nakoniec do kontry, ako sa v prvom momente mohlo zdať, neviedol. O chvíľu neskôr síce prišiel aspoň dlhý pas, Mbappé nemal v súboji nárok.
     
    11
    Výber Anglicka loptu nakoniec získal, Harry Kane krátko po prekročení poliacej čiary padá na dobre pripravený trávnik v parížskom svätostánku.
     
    10
    Odpoveď na druhej strane mala byť okamžitá, defenzíva hostí si však s pasom sprava poradila. Pogba drží loptu v strede ihriska, lenže dopredu mu to ide ťažko.
    9. Harry Kane (ENG) - 0:1
     
    9
    Anglicko dalo gól!

    Sidibé podcenil let lopty a tak ju "prenechal" Sterlingovi, ktorý pätou uvoľnil v šestnástke Bertranda no a pas po zemi od zadáka Southamptonu dorazil do siete cez Umtitiho HARRY KANE, dnes kapitána Anglicka.
     
    8
    Ani ich "possesion" však netrvalo dlho, nakoľko Sterling po navedení tej guľatej veci poslal nepresnú prihrávku vzduchom smerom na Alliho.
     
    7
    Francúzi po dobrom zákroku Cahilla síce získali aut na polke protivníka, no netrvalo dlho a z lopty sa mohli tešiť futbalisti Albionu.
     
    6
    Lopta sa odrážala medzi hráčmi v strede poľa, až Dier v páde poslal kolmicu za obranu súpera. Sterling ale dostatočne rýchly nebol, Lloris všetko skontroloval.
     
    5
    Domáci držia loptu v strede poľa a snažia sa kombinovať medzi svojimi obrancami. Anglicko sa do napádanie príliš nehrnie.
     
    4
    Mbappé prvýkrát v akcii, snažil sa zamotať hlavy súperom na krídle, to sa mu nepodarilo. Chvíľu na to prišiel síce presný Pogbov pas, lenže práve v prvom slove tohto príspevku spomínaný mladíček sa dostal do ofsajdu.
     
    3
    Po faule na Cahilla, takmer v strede poľa, sa dopredu chcel posunúť Sterling, ale faulovaný bol tiež. Prišla tak rozohrávka do krídla, Bertrand ju nezachytil.
     
    2
    Lemar sa z ľavej strany dostal k centru, ktorý síce presný nebol, ale nečakane sa zniesol smerom do brány. Heaton si musel dať veľký pozor, na dvakrát sa mu podarilo loptu skrotiť na čiare.
     
    1
    Hostia začali zápas výkopom a okamžite prišiel pas na ľavú stranu, kde sa však Alli cez Sidibého nedostal. Bude to len odkop od Llorisovej brány.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Francúzsko: Lloris – Sidibé, Varane, Umtiti, Mendy – Dembelé, Pogba, Kanté, Lemar – Mbappé, Giroud
    Náhradníci: Areola, Costil – Digne, Griezmann, Jallet, Kimpembe, Koscielny, Lacazette, Matidi, Payet, Rabiot, Sissoko, Thauvin, Tolisso, Zouma

    Anglicko: Heaton – Stones, Jones, Cahill – Trippier, Dier, Oxlade-Chamberlain, Bertrand – Alli, Sterling, Kane
    Náhradníci: Walker, Butland, Cresswell, Gibson, Smalling, Livermore, Defoe, Lallana, Rashford, Lingard, Forster, Hart.
     
    Atraktívny prípravný zápas dvoch reprezentácií, ktoré sa nestretávajú veľmi často bude ako pre domáce Francúzsko, tak aj Anglicko príležitosťou aspoň na chvíľu nechať zabudnúť na posledné nevydarené zápasy kvalifikácie o postup na MS do Ruska.

    Francúzsko

    "Galský kohút" pred pár dňami stratil dôležité body, keď vo Švédsku podľahol pomerom 1:2. V skupine A je tak Francúzsko so ziskom 13 bodov na druhom mieste o skóre práve za týmto súperom. Tretie Holandsko má bodov desať. Pre úplnosť doplníme, že v úvodnom stretnutí počas tejto reprezentačnej prestávky, Francúzi porazili 5:0 Paraguaj, išlo o prípravný duel.

    Anglicko

    Ani "Albionu" to v ostatnom stretnutí nevyšlo podľa predstáv. V ostrovnom derby získali len bod proti Škótsku a pomohli tým aj našej reprezentácii, ktorá sa dotiahla na rozdiel dvoch bodov. Prvé Anglicko ich má štrnásť, my – po víťazstve nad Litvou – dvanásť. Práve vo Wembley sa "Slovenskí sokoli" predstavia už v ďalšom repre brejku, začiatkom septembra.
     
    Vítame vás pri on-line prenose. Zápas začína v 21:00.

    Matej Kubove

    Góly: 22. Umtiti, 43. Sidibé, 79. Dembelé – 9. Kane, 48. Kane

    Karty:   63. Stones (ENG), 74. Alli (ENG)   47. Varane (FRA)


    Francúzsko: Lloris – Sidibé, Varane, Umtiti, Mendy – Dembelé, Pogba, Kanté, Lemar – Mbappé, Giroud
    Náhradníci: Areola, Costil – Digne, Griezmann, Jallet, Kimpembe, Koscielny, Lacazette, Matidi, Payet, Rabiot, Sissoko, Thauvin, Tolisso, Zouma

    Anglicko: Heaton – Stones, Jones, Cahill – Trippier, Dier, Oxlade-Chamberlain, Bertrand – Alli, Sterling, Kane
    Náhradníci: Walker, Butland, Cresswell, Gibson, Smalling, Livermore, Defoe, Lallana, Rashford, Lingard, Forster, Hart