Fínsko – Taliansko 6:3 (kon.) | India – Švajčiarsko 0:5 (kont.) | Česko – Grécko 4:3 (kon.)
USA – Portugalsko 8:2 (kon.) | Slovensko – Kanada sk 6:4 (kon.)
koniec
Slovensko
6:4 (3:2, 1:2, 2:0)
Kanada
Sobota 10.06.2017, 17:00Majstrovstvá sveta mužov • Finále
Predzápasové kurzy
     
    Po slovenskej hymne sa už s vami môžeme definitívne rozlúčiť. Ďakujeme vám, že ste sledovali všetky naše online prenosy z tohtoročných majstrovstiev sveta! Tešte sa, Slovensko je tretí raz v rade majstrom sveta v hokejbale! Pekný večer a dovidenia! (19:14:02)
     
    No a na záver, samozrejme, nemôže v žiadnom prípade chýbať ani štátna hymna Slovenskej republiky Nad Tatrou sa blýska, ktorú si všetci naši zlatí reprezentanti zaspievajú z plného hrdla a z posledných zvyškov síl.
     
    12. majstrovstvá sveta v hokejbale v českých Pardubiciach sa končia tým najkrajším možným spôsobom, keď kapitán Jozef Minárik so svojim asistentom Romanom Bujdákom zdvihli nad hlavu majstrovský pohár!
     
    Potom, čo si zlaté medaily prebrali všetci hráči, na rade je aj realizačný tím na čele s hlavným trénerom Jozefom Ďurisom a asistencom Aurelom Naušom.
     
    Tak a na tento moment sme celých 10 dní čakali. Slovenskí hokejbaloví reprezentanti si pekne jeden po druhom prichádzajú po tvrdo vybojovanú a absolútne zaslúženú zlatú medailu.
     
    V tejto chvíli už prichádza na rad odovzdávanie strieborných medailí na krk kanadských hokejbalistov.
     
    Stanislav Petrík neprestáva v zbeiraní individuálnych ocenení, keď sa mu ušlo aj to najvýznamnejšie, a to cena pre najužitočnejšieho hráča turnaja.
     
    Slovenskému brankárskemu hrdinovi Stanislavovi Petríkovi sa síce neušlo miesto v All Star tíme, stal sa však najlepším brankárom turnaja. Najlepším obrancom je Jan Pospíšil z Česka a medzi útočníkmi dominoval Kanaďan Danick Martel.
     
    Ešte pred medailovým ceremoniálom bol vyhlásený aj All Star tím majstrovstiev sveta: Heczko (CZE) – Szolga (CAN), O'Keefe (CAN) – Kzmarski (GRE), Svitana (SVK), Martinusík (SVK).
     
    Nastúpení slovenskí reprezentanti už netrpezlivo čakajú, kedy si budú môcť prebrať zlaté medaily a následne aj pohár pre úradujúcich majstrov sveta, ktorý im tak patrí už po tretí raz v rade. Toto sa dá opakovať stále dokola.
     
    Práve strelec zlatého gólu Patrik Svitana bol vyhlásený za najlepšieho hráča Slovenska v tomto zápase, na strane Kanady to bol Danick Martel.
     
    V týchto chvíľach môžeme na hracej ploche pardubickej Tipsport arény sledovať obrovskú a najmä zaslúženú radosť slovenských reprezentantov, ktorí prepísali dejiny tohto športu, keď po tretí raz za sebou a celkovo po štvrtý raz v histórii získali titul majstrov sveta. Vyrovnať sa svojmu dnešnému súperovi a získať štvrtý titul v rade navyše budú môcť o dva roky v domácom prostredí, keďže MS 2019 sa uskutočnia práve na Slovensku.
     
    VÍTEJ ZLATÝ HETRIKU!!! Slováci sa stávajú po tretí raz v rade za sebou majstrami sveta! Po fantastickom úvode nám to Kanaďania poriadne skomplikovali, avšak v záverečnej tretine strhli víťazstvo na našu stranu Patrik Svitana a do prázdnej bránky aj Michal Hrivnák!
     
    Koniec zápasu.
     
    44:46
    Kanaďania nepríjemne dobiedzali pred Stanislavom Petríkom, ten však podržal Slovákov a toto už nemôžme prehrať!
     
    44:38
    Tak toto bude ešte náročných 22 sekúnd. Na trestnú lavicu odchádza Roman Bujdák.
     
    44:29
    V tejto chvíli sa Slováci previnili zakázaným uvoľnením, Stanislav Petrík si bude musieť znova dávať pozor.
     
    44:10
    Slovensko dalo gól!
    Vhadzovalo sa pred Stanislavom Petríkom, bránka Kanady bola opustená, čo na presnú strelu cez celé ihrisko, presne do stredu kanadskej bránky využil MICHAL HRIVNÁK! Asistencie: Oravec, Svitana.
     
    44:02
    Hrá sa posledná minúta tretej tretiny, Kanaďania si berú oddychový čas!

    Jakub Kocourek

    Góly a asistencie: 1. Martinusík (Rampáček, Titka), 1. Hrivnák (Maděra), 8. Oravec (Bujdák, Hrivnák), 29. Rampáček (Titka, Kollár), 44. Svitana (Bujdák, Oravec), 45. Hrivnák (Oravec, Svitana) – 8. Laurencelle (Martel, Yetman), 9. Martel (Escott, Kelly), 27. Martel (Azevedo, Laurencelle), 28. Power (O'Keefe, Kelly)


    Slovensko: Petrík (Mišovec) – Minárik, Káčer, Titka, Blahút, Bujdák, Zelenka, Tupý, Dejneka – Rampáček, Martinusík, Kollár, Hrivnák, Beniač, Maděra, Oravec, Teplický, Slovák, Škultéty, Lipták, Svitana, Božík, Piják
    Kanada: Barlow (Flores) – Azevedo, Babij, Fortier, Kastes, Marshall, O'Keefe, Szolga, Wild, B. Yetman – D'Abadie, Dentremont, Escott, Gingera, Du. Kelly, Dy. Kelly, Laurencelle, Marchuk, Martel, Merasty, Power, Reid, N. Yetman.