Bielorusko – Bulharsko 2:1 (kon.) | Holandsko – Luxembursko 5:0 (kon.) | Švédsko – Francúzsko 2:1 (kon.)
Andorra – Maďarsko 1:0 (kon.) | Faerské ostrovy – Švajčiarsko 0:2 (kon.) | Lotyšsko – Portugalsko 0:3 (kon.)
Bosna – Grécko 0:0 (kon.) | Estónsko – Belgicko 0:2 (kon.) | Gibraltar – Cyprus 1:2 (kon.)
koniec
Švédsko
2:1 (1:1)
Francúzsko
Piatok 09.06.2017, 20:45 • Friends Arena, Štokholm. • Kvalifikácia MS (Európa) • Skupina A
Predzápasové kurzy
    90+3. Ola Toivonen (SWE) - 2:1
     
    90+3
    Švédsko dalo gól!
    Neuveriteľná chyba francúzskeho brankár Huga Llorisa. Ten nepochopiteľne išiel von z brány a snažil sa rozohrať. Jeho výkop bol ale poriadne nevydarený, lopta smerovala na nohu OLU TOIVONENA a ten od polovice ihriska trafil opustenú bránu.
     
    90+1
    Francúzsko mohlo rozhodnúť dnešné stretnutie. Djibril Sidibé centroval z pravej strany, ale Robin Olsen loptu vyrazil len na nohu Thomasa Lemara. Ten pálil z prvej, no lopta vystrelená z hranice šestnástky tesne minula domácu bránu.
     
    89
    Posledné striedanie na strane domáceho Švédska. Na záverečné minúty prichádza na trávnik John Guidetti, ktorý zrejme na hrote útoku nahradí Marcusa Berga.
     
    77
    Dvoch nových hráčov posiela na trávnik aj švédsky tréner. Odchádza strelec druhého gólu Jimmy Durmaz a na jeho miesto príde Viktor Claesson. Okrem toho schádza z ihriska aj Albin Ekdal, ktorého nahradí Sebastian Larsson.
     
    76
    Didier Deschamps prvýkrát v dnešnom zápase strieda. Na trávnik prichádzajú hneď dva noví hráči. Antoine Griezmann končí a na jeho miesto prichádza mladý Kylian Mbappé. Okrem toho prichádza aj Thomas Lemar, ktorý vymenil Dimitriho Payeta.
     
    65
    Prvý potrestaným mužom dnešného zápasu je Paul Pogba. Francúzi prepadli v strede poľa, Jimmy Durmaz postupoval smerom na bránu, a tak ho musel najdrahší futbalista sveta faulovať.
     
    64
    Exekútorom priameho kopu bol Antoine Griezmann. Kanonier Atlética Madrid pekne obstrelil múr, ale brankár Robin Olsen jeho strelu ľavačkou dokázal dvoma rukami vyraziť.
     
    54
    Francúzsko sa mohlo dostať do opätovného vedenia. Po peknej kombinácií centroval z pravej strany Moussa Sissoko, na prednú žrď si nabehol Antoine Griezmann, ale jeho hlavička mierila len do miest, kde stál Robin Olsen.
    43. Jimmy Durmaz (SWE) - 1:1
     
    43
    Švédsko dalo gól!
    Severania dokázali veľmi rýchlo reagovať na inkasovaný gól spred šiestich minút. Z ľavej strany centroval Ludwig Augustinsson, lopta prepadla na osamoteného JIMMYHO DURMAZA a ten pohotovou strelou k pravej žrdi prekonal bezmocného Huga Llorisa.
    37. Olivier Giroud (FRA) - 0:1
     
    37
    Francúzsko dalo gól!
    Mierny favorit zápasu sa po nenápadnej akcií dostáva do vedenia. Po centri z pravej strany lopta prepadla na OLIVIERA GIROUDA, ktorý sa len pred pár sekundami vrátil na trávnik. Kanonier z Londýna si loptu spracoval a parádnym volejom ľavou nohou ju nasmeroval do švédskej siete.
     
    35
    Francúzsko si vypracovalo prvú gólovú šancu dnešného zápasu. Benjamin Mendy sa presadil po ľavej strane, presným centrom našiel Oliviera Girouda, no ten tiesnený obrancom Andreasom Granqvistom hlavičkoval tesne vedľa brány.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 43. Durmaz, 90+3. Toivonen – 37. Giroud

    Karty:   65. P. Pogba (FRA)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 3:7. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 7:12.
    Švédsko: Olsen – Lustig, Lindelöf, Granqvist (C), Augustinsson – Durmaz (77. Claesson), Johansson, Ekdal (77. Seb. Larsson), Forsberg – Berg (89. Guidetti), Toivonen.
    Náhradníci: Linde, Nordfeldt – M. Olsson, Seb. Larsson, Guidetti, Helander, Hiljemark, Krafth, Claesson, P. Jansson, Sam Larsson, Nyman.

    Francúzsko: Lloris (C) – Sidibé, Koscielny, Varane, Mendy – Matuidi, P. Pogba – Moussa Sissoko, Griezmann (76. Mbappé), Payet (76. Lemar) – Giroud.
    Náhradníci: Aréola, Costil – Jallet, Kimpembe, Lemar, Dembèlé, Mbappé, Kanté, Rabiot, Digne, A. Lacazette, Umtiti.

    Rozhodca: Martin Atkinson – Stephen Child a Stuart Burt.