Bielorusko – Bulharsko 2:1 (kon.) | Holandsko – Luxembursko 5:0 (kon.) | Švédsko – Francúzsko 2:1 (kon.)
Andorra – Maďarsko 1:0 (kon.) | Faerské ostrovy – Švajčiarsko 0:2 (kon.) | Lotyšsko – Portugalsko 0:3 (kon.)
Bosna – Grécko 0:0 (kon.) | Estónsko – Belgicko 0:2 (kon.) | Gibraltar – Cyprus 1:2 (kon.)
koniec
Švédsko
2:1 (1:1)
Francúzsko
Piatok 09.06.2017, 20:45 • Friends Arena, Štokholm. • Kvalifikácia MS (Európa) • Skupina A
Predzápasové kurzy
     
    Situácia v kvalifikačnej A-skupine sa poriadne zamotáva. Švédsko vďaka obrovskej chybe Huga Llorisa a presnej strele Olu Toivonena vyhráva v domácom prostredí nad vicemajstrami Európy 2:1 a dostáva sa na čelo tabuľky. Severania majú na konte 13 bodov a v porovnaní s Francúzmi majú lepšie skóre. Krajina galského kohúta v záverečných minútach tlačila svojho súpera, no po spomínanej hlúpej chybe francúzskeho brankára stratili aj jeden bod. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný večer. (22:45:16)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
    90+3. Ola Toivonen (SWE) - 2:1
     
    90+3
    Švédsko dalo gól!
    Neuveriteľná chyba francúzskeho brankár Huga Llorisa. Ten nepochopiteľne išiel von z brány a snažil sa rozohrať. Jeho výkop bol ale poriadne nevydarený, lopta smerovala na nohu OLU TOIVONENA a ten od polovice ihriska trafil opustenú bránu.
     
    90+2
    Francúzsko sa teraz nevie dostať k lopte. Švédi bránia a zo všetkých síl sa snažia udržať cenný bod z dnešného zápasu proti vicemajstrom Európy.
     
    90+1
    Francúzsko mohlo rozhodnúť dnešné stretnutie. Djibril Sidibé centroval z pravej strany, ale Robin Olsen loptu vyrazil len na nohu Thomasa Lemara. Ten pálil z prvej, no lopta vystrelená z hranice šestnástky tesne minula domácu bránu.
     
    90
    Riadny hrací čas sa nám v tejto chvíli naplnil. Francúzi sa snažia strhnúť vedenie na svoju stranu a budú mať na to ešte tri minúty, ktoré nadstavil Martin Atkinson.
     
    89
    Posledné striedanie na strane domáceho Švédska. Na záverečné minúty prichádza na trávnik John Guidetti, ktorý zrejme na hrote útoku nahradí Marcusa Berga.
     
    88
    Po centri z pravej strany sa lopta odrazila na nohu Thomasa Lamara. Ten to skúsil strelou spoza pokutového územia, no tej chýbala razancia a nemala veľa šancí na úspech.
     
    87
    Hostia hádzanárskym spôsobom obliehajú defenzívu švédskeho tímu. Domáci ale zatiaľ bránia dobre a vyzerá to tak, že by boli spokojní aj s deľbou bodov.
     
    86
    Francúzi naďalej držia loptu na svojich kopačkách. Teraz ale kombinujú príliš ďaleko od brány súpera. Z okolia stredového kruhu sa rozhodne góly nedávajú.
     
    85
    Francúzi teraz zvýšili aktivitu a snažia sa presadiť hlavne centrami z ľavej strany. Teraz posielal loptu do šestnástky Benjamin Mendy, no dobre zasiahol stopér Victor Lindelöf.
     
    84
    Na druhej strane sa ďalším dobrým centrom zaskvel Thomas Lemar. Ten smeroval na hlavu Oliviera Girouda, no pred londýnskym kanonierom stiahol loptu zo vzduchu Robin Olsen.
     
    83
    Emil Forsberg poslal do šestnástky Francúzska nebezpečný center. Do hlavičkového zakončenia sa tlačil opäť Andreas Granqvist, ale loptu vyboxoval do bezpečia Hugo Lloris.
     
    82
    Domáci futbalisti budú mať výhodu priameho kopu z pomerne veľkej vzdialenosti. Djibril Sidibé sa previnil nedovoleným zákrokom, a tak si už loptu berie Emil Forsberg.
     
    81
    Švédi mali teraz pomerne veľa priestoru v strede poľa, no nedokázali ho využiť. Celú akciu zbrzdil Jakob Johansson a medzičasom sa stihli Francúzi vrátiť.
     
    80
    Striedajúci Thomas Lemar predviedol peknú akciu po ľavej strane. Centrom hľadal na zadnej žrdi Oliviera Girouda, no ten sa do gólového zakončenia nedostal.
     
    79
    Minútu ubiehajú a čoraz pravdepodobnejšia je možnosť remízy. Momentálne majú loptu pod kontrolou Francúzi, no kombinujú príliš ďaleko od súperovej brány.
     
    78
    Po viacnásobných striedaniach sa na ihrisku opäť hrá futbal. Švédi sa snažili presadiť centrom z ľavej strany, no odkopávať bude Hugo Lloris.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 43. Durmaz, 90+3. Toivonen – 37. Giroud

    Karty:   65. P. Pogba (FRA)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 3:7. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 7:12.
    Švédsko: Olsen – Lustig, Lindelöf, Granqvist (C), Augustinsson – Durmaz (77. Claesson), Johansson, Ekdal (77. Seb. Larsson), Forsberg – Berg (89. Guidetti), Toivonen.
    Náhradníci: Linde, Nordfeldt – M. Olsson, Seb. Larsson, Guidetti, Helander, Hiljemark, Krafth, Claesson, P. Jansson, Sam Larsson, Nyman.

    Francúzsko: Lloris (C) – Sidibé, Koscielny, Varane, Mendy – Matuidi, P. Pogba – Moussa Sissoko, Griezmann (76. Mbappé), Payet (76. Lemar) – Giroud.
    Náhradníci: Aréola, Costil – Jallet, Kimpembe, Lemar, Dembèlé, Mbappé, Kanté, Rabiot, Digne, A. Lacazette, Umtiti.

    Rozhodca: Martin Atkinson – Stephen Child a Stuart Burt.