Bielorusko – Bulharsko 2:1 (kon.) | Holandsko – Luxembursko 5:0 (kon.) | Švédsko – Francúzsko 2:1 (kon.)
Andorra – Maďarsko 1:0 (kon.) | Faerské ostrovy – Švajčiarsko 0:2 (kon.) | Lotyšsko – Portugalsko 0:3 (kon.)
Bosna – Grécko 0:0 (kon.) | Estónsko – Belgicko 0:2 (kon.) | Gibraltar – Cyprus 1:2 (kon.)
koniec
Švédsko
2:1 (1:1)
Francúzsko
Piatok 09.06.2017, 20:45 • Friends Arena, Štokholm. • Kvalifikácia MS (Európa) • Skupina A
Predzápasové kurzy
     
    Vážení diváci, vítam vás pri sledovaní textového prenosu z futbalovej kvalifikácie o postup na MS 2018. Pozrieme sa na duel úradujúcich vicemajstrov Európy Francúzov, ktorí sa predstavia na pôde Švédska.

    ŠVÉDSKO

    Švédsko je v A-skupine na druhom mieste so ziskom desiatich bodov. Papierovo slabších súperov zdolali, no doma s Holandskom remizovali a vo Francúzsku prehrali 2:1. Švédi sa naposledy predstavili v súťažnom zápase počas marcového asociačného termínu. Bielorusko zdolali jasne 4:0, keď sa dvoma gólmi zaskvel Emil Forsberg. Ten je s troma gólmi najlepším strelcom mužstva a čiastočne tak nahradzuje absenciu Zlatana Ibrahimoviča. Na strelený gól ale čaká od začiatku apríla, keď sa v drese Lipska jedným gólom podieľal na demolácií Darmstadtu (4:0). Švédsko v kvalifikačných dueloch ťahá v domácom prostredí pomerne dobrú bilanciu. Z posledných deviatich duelov prehralo len raz, keď nestačilo na Rakúsko (1:4). V prvom vzájomnom zápase toho v Paríži smerom dopredu príliš veľa nepredviedli, no dnes sa mladý tím pokúsi zaskočiť favorita duelu.

    FRANCÚZSKO

    Krajina galského kohúta je po polovici kvalifikačných bojov na prvom mieste tabuľky so ziskom 13 bodov. Doposiaľ nevyhrala len jedno stretnutie, keď na úvod kvalifikácie remizovala v Bielorusku 0:0. Následne zvládla aj ťažké duely s priamymi konkurentmi v boji o priamu postupovú miestenku. V Holandsku vyhrala 0:1 a v domácom prostredí otočila zápas so Švédskom. Francúzi majú až piatich dvojgólových strelcov, ktorí sa podieľali na všetkých desiatich strelených góloch. Na rozdiel od Švédov sa zverenci Didiera Deschampsa na tento zápas pripravili duelom s nevyspytateľným Paraguajom. V domácom prostredí vyhrali 5:0, keď sa troma gólmi zaskvel londýnsky kanonier Olivier Giroud. Francúzsko má súčasnosti veľkú silu. Drvivá väčšina hráčov je výraznou osobnosťou vo svojom klube a rozhodne majú väčšiu kvalitu ako domáci.
     
    Úvodné zostavy:

    Švédsko: Olsen – Lustig, Lindelöf, Granqvist (C), Augustinsson – Durmaz, Johansson, Ekdal, Forsberg – Berg, Toivonen.
    Náhradníci: Linde, Nordfeldt – M. Olsson, Seb. Larsson, Guidetti, Helander, Hiljemark, Krafth, Claesson, P. Jansson, Sam Larsson, Nyman.

    Francúzsko: Lloris (C) – Sidibé, Koscielny, Varane, Mendy – Matuidi, P. Pogba – Moussa Sissoko, Griezmann, Payet – Giroud.
    Náhradníci: Aréola, Costil – Jallet, Kimpembe, Lemar, Dembèlé, Mbappé, Kanté, Rabiot, Digne, A. Lacazette, Umtiti.

    Rozhodca: Martin Atkinson – Stephen Child a Stuart Burt.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodný výkop dnešného zápasu mali domáci futbalisti, ktorí na zápas nastúpili v typických žltých dresoch. V prvej minúte zviedli osobný súboj Laurent Koscielny a Marcus Berg a napokon budú vhadzovať hostia.
     
    2
    Francúzi si teraz nerozumeli v rozohrávke. Benjamin Mendy poslal nepresný pas na svojho spoluhráča, a tak majú loptu pod kontrolou švédski obrancovia.
     
    3
    Hlavný rozhodca Martin Atkinson píska nedovolený zákrok Moussu Sissoka. Ten bol totiž až príliš aktívny v súboji s ľavým obrancom Ludwigom Augustinssonom.
     
    4
    Ďalší nedovolený zákrok na francúzskej strane. Tento raz sa proti pravidlám previnil Djibril Sidibé a po následnom priamom kope kryje loptu Hugo Lloris.
     
    5
    V úvode zápasu sú jasne aktívnejší domáci futbalisti. Francúzi sú pomerne zaskočení aktivitou Severanov a zatiaľ sa nedostali pred šestnástku Robina Olsena.
     
    6
    Nepresnosť v kombinácii francúzskeho tímu. Djibril Sidibé sa na pravej strane snažil vysunúť Moussu Sissoka, no ten bol pozorne bránený dvojicou obrancov Švédska.
     
    7
    Krajina galského kohúta to skúsila dlhou nakopnutou loptou na Oliviera Girouda. Londýnsky kanonier sa ale nedokázal presadiť, keďže ho včas zastavil obranca Victor Lindelöf.
     
    8
    Švédi stratili loptu pred vlastnou šestnástkou a takmer sa dostali do problémov. K strele napriahol Dimitri Payet, no jeho strelecký pokus bol v poslednej chvíli zblokovaný.
     
    9
    Čoraz viac sa dostávajú k lopte hostia, no teraz si opäť nerozumeli. Paul Pogba posúval loptu na Djibrila Sidibého, no ten jeho úmysel zjavne nepochopil.
     
    10
    Úvodnú desaťminútovku zápasu nám ukončil nedovolený zákrok v strede poľa. Registrujeme ďalší francúzsky faul, keďže si proti pravidlám počínal Blaise Matuidi.
     
    11
    Hostia sa zatiaľ nevedia dostať cez dobre brániach hráčov domáceho tímu. Antoine Griezmann si nedokázal prebrať loptu, a tak sa jej zmocnil Robin Olsen.
     
    12
    Pre Francúzsko sa črtala zaujímavá gólová možnosť, no hostia svoju akciu zbrzdili. Antoine Griezmann na hranici šestnástky pristavil loptu Moussovi Sissokovi, no jeho pokus bol zblokovaný.
     
    14
    Pekná akcia v podaní vicemajstrov Európy. Z ľavej strany centroval Benjamin Mendy, presným pasom našiel Dimitriho Payeta, no ten strelou z prvej minul bránu.
     
    15
    Olivier Giroud sa síce čuduje, no hlavný rozhodca faul na jeho osobu nepíska. Dobre zapracoval Andreas Granqvist, a tak môžu Švédi rozohrať ďalšiu útočnú akciu.
     
    16
    Marcus Berg dostal peknú prihrávku medzi dvoch obrancov súpera. Prvý dotyk s loptu ale nezvládol podľa predstáv, a tak ho o ňu pripravil dobrým zákrokom Raphaël Varane.
     
    17
    Švédi opäť stratili loptu pred vlastnou šestnástkou, no včas stihli zahasiť črtajúce sa nebezpečenstvo. Antoine Griezmann sa k strele nedostal, pretože ho odzbrojili domáci stopéri.
     
    18
    Doterajší priebeh zápasu je skôr šachovou partiou. Koniec koncov podobný zápas sme videli aj v novembri, keď Francúzi na domácej pôde vyhrali nad Švédskom 2:1.
     
    19
    Laurent Koscielny veľmi dobre čítal hru a zastavil kolmú prihrávku smerujúcu na číhajúceho Marcusa Borga. Nasledovať tak bude dlhé vhadzovanie Albina Ekdala.
     
    20
    Teraz to vyzeralo tak, že Švédi dostanú do zakončenia. Proti však bol postranný rozhodca, ktorý si správne všimol ofsajdové postavenie Emila Forsberga.
     
    21
    Francúzi to teraz skúšali centrami z oboch strán, no Olivier Giroud ani Antoine Griezmann sa do zakončenia nedostali. Stále čakáme na prvý strelecký pokus smerom na bránu.
     
    22
    Andreas Granqvist zviedol ďalší chlapský súboj s Olivierom Giroudom. Hlavný arbiter nepíska ani teraz, hoci opakované zábery usvedčili z faulu domáceho obrancu.
     
    23
    Prvý polčas sa nám prehupol do svojej druhej polovice. Po dlhej kombinácie sa snažil niečo vymyslieť Ludwig Augustinsson, ale jeho center odvrátil do bezpečia Laurent Koscielny.
     
    24
    Ani teraz si Francúzi nerozumeli. Moussa Sissoko si nabehol do šestnástky, snažil sa predĺžiť loptu za seba, no tam nebol ani jeden hráč v bielom drese.
     
    26
    Zatiaľ je to jedna veľká futbalová nuda. Najmä Švédsko si v posledných rokoch prešlo generačnou výmenou a zatiaľ nemá také ofenzívne eso, akým bol napríklad Zlatan Ibrahimovič.
     
    27
    Francúzi budú vhadzovať v okolí stredového kruhu. Po loptu si prichádza aj hrotový útočník Olivier Giroud, no je to veľmi ďaleko od švédskej brány.
     
    28
    Martin Atkinson po dlhšom čase fúkol do píšťalky. Marcus Berg fauloval Blaisa Matuidiho, a tak bude môcť priamy kop z približne 35 metrov rozohrať Dimitri Payet.
     
    29
    Dimitri Payet neposlal do šestnástky vyložene zlý center, no Francúzi sa do zakončenia nedostali. Dôvodom bol útočný faul zrejme Paula Pogbu, ktorý poslal na trávnik Ola Toivonena.
     
    30
    Marcus Berg sa teraz nepresadil proti Laurentovi Koscielnemu. Obranca londýnskeho Arsenalu si splnil svoje obranné povinnosti, a tak bude môcť odkopávať Hugo Lloris.
     
    31
    Ola Toivonen sa teraz snažil presadiť individuálne. Hráč z francúzskej Ligue 1 si dobre pokryl loptu, no taktickým faulom ho zastavil krajný obranca Benjamin Mendy.
     
    32
    O prvý strelecký pokus domáceho tímu sa postaral nenápadný Albin Ekdal. Ten vypálil spoza pokutového územia, no skúsený Hugo Lloris zasahovať nemusel.
     
    33
    Toto bola snáď najlepšia švédska akcia v doterajšom priebehu zápasu. Jimmy Durmaz posunul loptu na Mikaela Lustiga, ale jeho pokus z hranice smeroval niekoľko decimetrov od pravej žrde brány Huga Llorisa.
     
    34
    Olivier Giroud je dnes fantasticky bránený. Francúz si prebral loptu chrbtom k bráne, no následne sa nedokázal presadiť proti presile hneď trojice domácich obrancov.
     
    35
    Francúzsko si vypracovalo prvú gólovú šancu dnešného zápasu. Benjamin Mendy sa presadil po ľavej strane, presným centrom našiel Oliviera Girouda, no ten tiesnený obrancom Andreasom Granqvistom hlavičkoval tesne vedľa brány.
     
    36
    Na trávniku sa teraz nehrá, pretože obaja spomínaní hráči musia byť po predošlom súboji ošetrovaní. Vyzerá to ale tak, že aj Andreas Granqvist, aj Olivier Giroud budú môcť pokračovať v zápase.
     
    37
    Francúzsko dalo gól!
    Mierny favorit zápasu sa po nenápadnej akcií dostáva do vedenia. Po centri z pravej strany lopta prepadla na OLIVIERA GIROUDA, ktorý sa len pred pár sekundami vrátil na trávnik. Kanonier z Londýna si loptu spracoval a parádnym volejom ľavou nohou ju nasmeroval do švédskej siete.
    37. Olivier Giroud (FRA) - 0:1
     
    38
    Domáci futbalisti budú mať výhodu priameho kopu. Po ľavej strane prenikal Emil Forsberg, no nedovoleným spôsobom ho poslal na zem Blaise Matuidi.
     
    39
    Švédi sa nedokázali presadiť. Center z pravej strany bol odvrátený už na hranici francúzskeho pokutového územia. Teraz pochválime obranný zákrok Moussu Sissoka.
     
    40
    Prvý polčas sa nám pomaly chýli k svojmu záveru. Francúzi sa nepochybne budú snažiť hlavne udržať svoje vedenie, ktoré im zabezpečila parádna strela Oliviera Girouda.
     
    41
    Akcia domáceho tímu nemôže pokračovať. Marcus Berg sa síce dostal za obrannú líniu súpera, no postranný rozhodca signalizuje ďalší ofsajd.
     
    43
    Švédsko dalo gól!
    Severania dokázali veľmi rýchlo reagovať na inkasovaný gól spred šiestich minút. Z ľavej strany centroval Ludwig Augustinsson, lopta prepadla na osamoteného JIMMYHO DURMAZA a ten pohotovou strelou k pravej žrdi prekonal bezmocného Huga Llorisa.
    43. Jimmy Durmaz (SWE) - 1:1
     
    44
    Spomínali sme, že gólovému momentu predchádzal center z ľavej strany. Na ten si nabiehal Marcus Berg, no zrejme dostal nejaký úder v súboji s francúzskymi obrancami, a tak musí byť ošetrovaný.
     
    45
    Emil Forsberg zbytočne stratil loptu pred vlastnou šestnástkou. Okamžite sa to snažil využiť Benjamin Mendy, no jeho strela ľavačkou mierila vedľa brány Robina Olsena.
     
    45+1
    Prvú z dvoch nadstavených minút máme za sebou. Pred niekoľkými sekundami sa dostal k centru z pravej strany Jimmy Durmaz, ale našiel len pripraveného Djibrila Sidibého.
     
    45+2
    Švédi mali v závere prvého polčasu ešte jednu výhodu rohového kopu. Ten z ľavej strany rozohral Emil Forsberg, no loptu vyrazil do bezpečnej zóny Hugo Lloris.
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas dnešného kvalifikačného duelu máme za sebou. V prvej polhodine sme veľa gólových šancí nevideli, ale následne začali padať góly. Hostí poslal do vedenia krásnym volejom Olivier Giroud, ale o šesť minút neskôr využil chybu francúzskej obrany pohotovou strelou Jimmy Durmaz. Následne sa tempo zápasu rozbehlo a veríme, že v podobnom duchu budeme pokračovať aj v druhom polčase, ktorý sa začne približne o 21:48 hod.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    V úvodnej minúte druhého polčasu sa nedovoleným zákrokom predviedol Antoine Griezmann. Ten zozadu fauloval švédskeho hráča a má šťastie, že nedostal žltú kartu.
     
    47
    Priamy kop takmer z polovice ihriska rozohral Victor Lindelöf. Na jeho pas si nabiehal obranný kolega Andreas Granqvist, no od spracovania lopty ho delilo pár centimetrov.
     
    48
    Švédi vstúpili aktívnejšie do druhého dejstva. Marcus Berg sa snažil spracovať dlhú loptu, no v hlavičkovom súboji uspel čerstvý víťaz Ligy majstrov Raphaël Varane.
     
    49
    Francúzsko malo výhodu rohového kopu z pravej strany. Dimitri Payet poslal dobrý center do nebezpečného územia, no po nedôraznom zakončení Paula Pogbu má loptu v moci Robin Olsen.
     
    50
    V krátkom časovom úseku mali Francúzi výhodu ďalšieho rohového kopu. Center Dimitriho Payeta z ľavej strany stlmil Paul Pogba, no následná strela Blaisa Matuidiho minula bránu súpera.
     
    51
    Albin Ekdal teraz šikovne vypichol loptu Paulovi Pogbovi. Ten ho následne fauloval, a tak v držaní lopty zostanú futbalisti v žlto-modrej kombinácií.
     
    52
    Švédi sa presadili cez pravú stranu. Ola Toivonen prvým dotykom s loptou poslal center do šestnástky súpera, no loptu odkopol do bezpečia Raphaël Varane.
     
    53
    Raphaël Varane dlhým pasom za obranu hľadal Oliviera Girouda. Ten bol ale dobre bránený Andreasom Granqvistovi, ktorý následne odhlavičkoval loptu do bezpečia.
     
    54
    Francúzsko sa mohlo dostať do opätovného vedenia. Po peknej kombinácií centroval z pravej strany Moussa Sissoko, na prednú žrď si nabehol Antoine Griezmann, ale jeho hlavička mierila len do miest, kde stál Robin Olsen.
     
    55
    Francúzi sa opäť presadili cez svoju pravú stranu. Djibril Sidibé posunul loptu na Paula Pogbu a jeho strela z hranice pokutového územia len tesne minula švédsku svätyňu.
     
    56
    Ďalšia dobrá akcia na strane vicemajstrov Európy. Antoine Griezmann obišiel brániaceho hráča a šikovným oblúčikom hľadal v šestnástke spoluhráča. Bol ním Blaise Matuidi, no ten sa do zakončenia nepretlačil.
     
    58
    Švédi sa po dlhšom čase dostali k streleckému pokusu. Po prihrávke Emila Forsberga pálil z tridsiatich metrov Jakob Johansson, no jeho prudká strela tesne minula bránu Huga Llorisa.
     
    59
    Francúzi opäť trošku prepadli v strede poľa. Vyzeralo to na center Jimmyho Durmaza, no strelec švédskeho gólu to napokon skúsil priamou strelou na bránu. Hugo Lloris sa musel mať na pozore a napokon loptu vyrazil.
     
    60
    Máme za sebou hodinu hry a pomaly sa nám tempo začína stupňovať. Oba tímy túžia po víťazstve, ktoré môže mať v konečnom zúčtovaní veľký význam.
     
    61
    V tomto hernom úseku dominujú Švédi. V posledných piatich minútach majú podstatne častejšie loptu na svojich kopačkách a snažia sa podkúriť favorizovanému súperovi.
     
    62
    Emil Forsberg dostal na hranici pokutového územia veľa priestoru. Loptu si ešte trošku potiahol smerom k bráne, no následne k nemu dobre pristúpil stopér Laurent Koscielny.
     
    63
    Paul Pogba vybojoval pre hostí priamy kop z pomerne dobrej vzdialenosti. Nedovoleným zákrokom sa predviedol Albin Ekdal, a tak si brankár Robin Olsen musí postaviť až štvorčlenný múr.
     
    64
    Exekútorom priameho kopu bol Antoine Griezmann. Kanonier Atlética Madrid pekne obstrelil múr, ale brankár Robin Olsen jeho strelu ľavačkou dokázal dvoma rukami vyraziť.
     
    65
    Prvý potrestaným mužom dnešného zápasu je Paul Pogba. Francúzi prepadli v strede poľa, Jimmy Durmaz postupoval smerom na bránu, a tak ho musel najdrahší futbalista sveta faulovať.
     
    66
    Aj na druhej strane sme videli pekne zahranú štandardnú situáciu. Emil Forsberg loptu namieril pod brvno, no Hugo Lloris predviedol dobrý zákrok a vyrazil ju na rohový kop.
     
    67
    Švédi rozohrali rohový kop nakrátko, no následne sa do zakončenia nedostali. Naopak, ich akciu zastavil ofsajdový verdikt postranného rozhodcu.
     
    68
    Francúzi kombinujú na vlastnej polovici ihriska. Líder A-skupiny zatiaľ v tejto kvalifikácii neprehral, no prípadné dnešné tri body ich môžu výrazne priblížiť k účasti na svetovom šampionáte.
     
    69
    Benjamin Mendy bol na ľavej stane aktívny a vybojoval pre krajinu galského kohúta rohový kop. Na center Dimitriho Payeta si naskakoval Laurent Koscielny, ale úspešnejší boli švédski obrancovia.
     
    70
    Po rohovom kope akcia hostí pokračovala. Po nadvihnutom centri Dimitriho Payeta z ľavej strany sa dostal k hlavičke Antoine Griezmann, no opäť mieril len do pripraveného Robina Olsena.
     
    72
    Laurent Koscielny si opäť splnil svoje defenzívne úlohy na jednotku. Jimmy Durmaz sa snažil prestrčiť loptu na Marcusa Berga, no ten na hranici šestnástky o loptu prišiel.
     
    73
    Dimitri Payet centroval z pravej strany, no Antoine Griezmann mal výškový handicap v súboji s Andreasom Granqvistom. Švédi sa ubránili, no veľmi rýchlo aj o loptu prišli.
     
    74
    Djibril Sidibé sa odhodlal k strele spoza šestnástky, no tá mierila vedľa brány Robina Olsena. Ešte predtým Andreas Granqvist tvrdo poslal k zemi Oliviera Girouda, no ani tento zákrok Martin Atkinson nepíska.
     
    75
    Štvrťhodinu pred koncom sa Dimitri Payet hral s loptou pred vlastnou šestnástkou. Takmer o loptu prišiel, no hlavný rozhodca píska nedovolený zákrok Jakoba Johanssona.
     
    76
    Didier Deschamps prvýkrát v dnešnom zápase strieda. Na trávnik prichádzajú hneď dva noví hráči. Antoine Griezmann končí a na jeho miesto prichádza mladý Kylian Mbappé. Okrem toho prichádza aj Thomas Lemar, ktorý vymenil Dimitriho Payeta.
     
    77
    Dvoch nových hráčov posiela na trávnik aj švédsky tréner. Odchádza strelec druhého gólu Jimmy Durmaz a na jeho miesto príde Viktor Claesson. Okrem toho schádza z ihriska aj Albin Ekdal, ktorého nahradí Sebastian Larsson.
     
    78
    Po viacnásobných striedaniach sa na ihrisku opäť hrá futbal. Švédi sa snažili presadiť centrom z ľavej strany, no odkopávať bude Hugo Lloris.
     
    79
    Minútu ubiehajú a čoraz pravdepodobnejšia je možnosť remízy. Momentálne majú loptu pod kontrolou Francúzi, no kombinujú príliš ďaleko od súperovej brány.
     
    80
    Striedajúci Thomas Lemar predviedol peknú akciu po ľavej strane. Centrom hľadal na zadnej žrdi Oliviera Girouda, no ten sa do gólového zakončenia nedostal.
     
    81
    Švédi mali teraz pomerne veľa priestoru v strede poľa, no nedokázali ho využiť. Celú akciu zbrzdil Jakob Johansson a medzičasom sa stihli Francúzi vrátiť.
     
    82
    Domáci futbalisti budú mať výhodu priameho kopu z pomerne veľkej vzdialenosti. Djibril Sidibé sa previnil nedovoleným zákrokom, a tak si už loptu berie Emil Forsberg.
     
    83
    Emil Forsberg poslal do šestnástky Francúzska nebezpečný center. Do hlavičkového zakončenia sa tlačil opäť Andreas Granqvist, ale loptu vyboxoval do bezpečia Hugo Lloris.
     
    84
    Na druhej strane sa ďalším dobrým centrom zaskvel Thomas Lemar. Ten smeroval na hlavu Oliviera Girouda, no pred londýnskym kanonierom stiahol loptu zo vzduchu Robin Olsen.
     
    85
    Francúzi teraz zvýšili aktivitu a snažia sa presadiť hlavne centrami z ľavej strany. Teraz posielal loptu do šestnástky Benjamin Mendy, no dobre zasiahol stopér Victor Lindelöf.
     
    86
    Francúzi naďalej držia loptu na svojich kopačkách. Teraz ale kombinujú príliš ďaleko od brány súpera. Z okolia stredového kruhu sa rozhodne góly nedávajú.
     
    87
    Hostia hádzanárskym spôsobom obliehajú defenzívu švédskeho tímu. Domáci ale zatiaľ bránia dobre a vyzerá to tak, že by boli spokojní aj s deľbou bodov.
     
    88
    Po centri z pravej strany sa lopta odrazila na nohu Thomasa Lamara. Ten to skúsil strelou spoza pokutového územia, no tej chýbala razancia a nemala veľa šancí na úspech.
     
    89
    Posledné striedanie na strane domáceho Švédska. Na záverečné minúty prichádza na trávnik John Guidetti, ktorý zrejme na hrote útoku nahradí Marcusa Berga.
     
    90
    Riadny hrací čas sa nám v tejto chvíli naplnil. Francúzi sa snažia strhnúť vedenie na svoju stranu a budú mať na to ešte tri minúty, ktoré nadstavil Martin Atkinson.
     
    90+1
    Francúzsko mohlo rozhodnúť dnešné stretnutie. Djibril Sidibé centroval z pravej strany, ale Robin Olsen loptu vyrazil len na nohu Thomasa Lemara. Ten pálil z prvej, no lopta vystrelená z hranice šestnástky tesne minula domácu bránu.
     
    90+2
    Francúzsko sa teraz nevie dostať k lopte. Švédi bránia a zo všetkých síl sa snažia udržať cenný bod z dnešného zápasu proti vicemajstrom Európy.
     
    90+3
    Švédsko dalo gól!
    Neuveriteľná chyba francúzskeho brankár Huga Llorisa. Ten nepochopiteľne išiel von z brány a snažil sa rozohrať. Jeho výkop bol ale poriadne nevydarený, lopta smerovala na nohu OLU TOIVONENA a ten od polovice ihriska trafil opustenú bránu.
    90+3. Ola Toivonen (SWE) - 2:1
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Situácia v kvalifikačnej A-skupine sa poriadne zamotáva. Švédsko vďaka obrovskej chybe Huga Llorisa a presnej strele Olu Toivonena vyhráva v domácom prostredí nad vicemajstrami Európy 2:1 a dostáva sa na čelo tabuľky. Severania majú na konte 13 bodov a v porovnaní s Francúzmi majú lepšie skóre. Krajina galského kohúta v záverečných minútach tlačila svojho súpera, no po spomínanej hlúpej chybe francúzskeho brankára stratili aj jeden bod. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný večer. (22:45:16)

    Miroslav Kováčik

    Góly: 43. Durmaz, 90+3. Toivonen – 37. Giroud

    Karty:   65. P. Pogba (FRA)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 3:7. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 7:12.
    Švédsko: Olsen – Lustig, Lindelöf, Granqvist (C), Augustinsson – Durmaz (77. Claesson), Johansson, Ekdal (77. Seb. Larsson), Forsberg – Berg (89. Guidetti), Toivonen.
    Náhradníci: Linde, Nordfeldt – M. Olsson, Seb. Larsson, Guidetti, Helander, Hiljemark, Krafth, Claesson, P. Jansson, Sam Larsson, Nyman.

    Francúzsko: Lloris (C) – Sidibé, Koscielny, Varane, Mendy – Matuidi, P. Pogba – Moussa Sissoko, Griezmann (76. Mbappé), Payet (76. Lemar) – Giroud.
    Náhradníci: Aréola, Costil – Jallet, Kimpembe, Lemar, Dembèlé, Mbappé, Kanté, Rabiot, Digne, A. Lacazette, Umtiti.

    Rozhodca: Martin Atkinson – Stephen Child a Stuart Burt.