Fínsko – Lichtenštajnsko 1:1 (kon.) | Irak – J. Kórea 0:0 (kon.) | Taliansko – Uruguaj 3:0 (kon.)
Španielsko – Kolumbia 2:2 (kon.)
koniec
Taliansko
3:0 (1:0)
Uruguaj
Streda 07.06.2017, 20:45 • Allianz Riviera, Nice • Medzinárodný prípravný zápas
Predzápasové kurzy
    90+2. De Rossi (ITA) - 3:0
     
    90+2
    Taliansko dalo gól!
    Exekútorom pokutového kopu bol kapitán DANIELE DE ROSSI. Futbalista z večného mesta poslal loptu k pravej žrdi a prekonal Fernanda Musleru. Ten síce vystihol smer strely, no tretiemu gólu v jeho sieti nezabránil.
     
    90+1
    Squadra azzurra bude na začiatku nadstaveného času kopať pokutový kop! Stephan El Shaarawy sa presadil po ľavej strane, prešiel až do šestnástky, kde ho nedovoleným spôsobom poslal k zemi nešťastník dnešného zápasu José Giménez.
    82. Éder (ITA) - 2:0
     
    82
    Taliansko dalo gól!
    Zrejme je o osude dnešného zápasu rozhodnuté. Striedajúci Manolo Gabbiadini ukázal svoju bojovnosť. Získal loptu v súboji s vybehnutým brankárom Fernandom Muslerom, následne ľavačkou vystrelil a jeho pokus hlavou usmernil do siete taktiež striedajúci žolík ÉDER.
     
    81
    Teraz sme svedkami striedania na oboch stranách. Končí Maxi Pereira a na jeho miesto prichádza Mathias Corujo. Na talianskej strane končí Ciro Immobile a prichádza Manolo Gabbiadini.
     
    78
    Po rohovom kope sa Taliani nepresadili a následne opäť striedajú. Nastáva výmena obrancov Juventusu Turín. Andrea Barzagli končí a na jeho miesto prichádza Giorgio Chiellini.
    77. El Shaarawy (ITA)
     
    77
    Veľmi dobrý zákrok si na svoje konto pripisuje Fernando Muslera. Hostia stratili loptu na polovici ihriska, Stephan El Shaarawy šikovne obišiel súpera, no brankár Uruguaju vytesnil ľavou rukou loptu na rohový kop.
    75. Éder (ITA)
     
    75
    Štvrťhodinu pred koncom zápasu mohlo byť rozhodnuté! Leonardo Spinazzola centom z ľavej strany našiel osamoteného Édera, no jeho hlavička snáď z piatich metrov minula bránu Fernanda Musleru.
     
    73
    Druhé striedanie na strane juhoamerického mužstva. Na trávnik prišiel Alejandro Silva a na lavičku náhradníkov už smeruje dnes nevýrazný Jonathan Urretaviscaya.
     
    64
    Taliansky tréner využíva ďalšiu možnosť striedania. Na ihrisko sa dostane aj šikovný krídelník Stephan El Shaarawy, ktorý nahradil tiež dobre hrajúceho Lorenza Insigneho.
     
    61
    Ďalším potrestaným mužom v dnešnom dueli je Nahitan Nández. Ten škaredo zozadu fauloval Andreu Barzagliho, a tak sa kartovému trestu nemôže čudovať.
    59. Neuznaný gól Uruguaju pre útočný faul Martina Cáceresa.
     
    59
    Hlavný rozhodca Clément Turpin teraz výrazne vstúpil do dnešného zápasu. Po priamom kope z pravej strany hlavičkoval do talianskej siete Martin Cáceres, no francúzsky arbiter namiesto gólu signalizuje útočný faul.
     
    58
    Tretie striedanie na talianskej strane. Na ihrisko sa dostane aj Federico Bernardeschi, ktorý nahradí dnes pomerne aktívneho Antonia Candrevu.
     
    46
    Do druhého polčasu nastúpil taliansky tím s jednou zmenou. Na trávnik prišiel Éder, ktorý nahradil Andreu Belottiho. Jedno striedanie sme videli aj na strane Uruguaju. Na ihrisko prišiel Cristhian Stuani, ktorý vymenil Carlosa Sáncheza.
     
    40
    Ciro Immobile nezvládol skrotiť svoje emócie. Po prerušení hry výrazne protestoval u hlavného rozhodcu, no a ten mu za nešportové správanie udeľuje žltú kartu.
     
    18
    A máme tu prvé striedanie dnešného zápasu. Kvôli zdravotným problémom opúšťa dianie na ihrisku Claudio Marchisio a na jeho miesto prichádza Riccardo Montolivo.
     
    14
    Uruguajský brankár musel predviesť ďalší veľmi dobrý zákrok. K strele na hranici pokutového územia sa po prízemnom centri Mattea Darmiana dostal Lorenzo Insigne, ale po dobrom zákroku Fernanda Musleru bude nasledovať len roh.
    7. Giménez (ITA) - 1:0
     
    7
    Taliansko dalo gól!
    Mierny favorit zápasu sa veľmi rýchlo dostáva do vedenia. Lorenzo Insigne našiel za obrannou líniou Andreu Belottiho. Ten si loptu spracoval na hrudi, ale napokon si ju do vlastnej brány kopol obranca JOSÉ GIMÉNEZ. Po nešťastnom vlastnom góle tak Juhoameričania musia doťahovať manko.
     
    4
    Hlavný rozhodca dnešného zápasu hneď v úvodných minútach vyťahuje žltú kartu. Zaslúžene ju za faul na Josého Giméneza dostáva stredopoliar Claudio Marchisio.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 7. Giménez (vla.), 82. Éder, 90+2. Rossi (pen.)

    Karty:   4. Marchisio (ITA), 40. Immobile (ITA) – 61. Nández (URU)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 7:1. Střely mimo: 8:1. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 14:13.
    Taliansko: Donnarumma – Spinazzola, Bonucci, Barzagli, Darmian – Insigne, Marchisio, De Rossi, Candreva – Belotti, Immobile.
    Náhradníci: Buffon – Chiellini, Montolivo, Pellegrini, Astori, Bernardeschi, Conti, D'Ambrosio, Ferrari, Gabbiadini, El Shaarawy, Eder.

    Uruguaj: Muslera – Maxi Pereira, Giménez, Coates, Cáceres – Sánchez, Nández, Vecino, González – Urretaviscaya, Rolan.
    Náhradníci: Conde – Guruceaga, Corujo, G. Silva, Ricca, A. Silva, Arévalo Ríos, Laxalt, Stuani.

    Rozhodca: Clément Turpin