Fínsko – Lichtenštajnsko 1:1 (kon.) | Irak – J. Kórea 0:0 (kon.) | Taliansko – Uruguaj 3:0 (kon.)
Španielsko – Kolumbia 2:2 (kon.)
koniec
Taliansko
3:0 (1:0)
Uruguaj
Streda 07.06.2017, 20:45 • Allianz Riviera, Nice • Medzinárodný prípravný zápas
Predzápasové kurzy
     
    Futbalistom Talianska sa aspoň trochu podarilo Uruguaju revanšovať za prehru spred dvoch rokov. Na MS 2014 vyhrali Juhoameričania po góle Luisa Suaréza najtesnejším rozdielom, no dnes aj kvôli jeho absencií prehrali 3:0. V druhom polčase hlavný rozhodca Clément Turpin neuznal hosťom gól pre útočný faul a v záverečnej dvadsaťminútovke začali pribúdať talianske šance. Upokojujúci druhý gól strelil Éder a v nadstavenom premenil penaltu Daniele De Rossi. S týmto konštatovaním sa s vami lúčim a prajem ešte pekný večer. (22:48:54)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Daniele De Rossi sa ešte prezentoval faulom približne 25 metrov od brány Talianska. Uruguaj mal ešte výhodu posledného priameho kopu, no skorigovať stav zápasu sa mu nepodarilo.
    90+2. De Rossi (ITA) - 3:0
     
    90+2
    Taliansko dalo gól!
    Exekútorom pokutového kopu bol kapitán DANIELE DE ROSSI. Futbalista z večného mesta poslal loptu k pravej žrdi a prekonal Fernanda Musleru. Ten síce vystihol smer strely, no tretiemu gólu v jeho sieti nezabránil.
     
    90+1
    Squadra azzurra bude na začiatku nadstaveného času kopať pokutový kop! Stephan El Shaarawy sa presadil po ľavej strane, prešiel až do šestnástky, kde ho nedovoleným spôsobom poslal k zemi nešťastník dnešného zápasu José Giménez.
     
    90
    Hlavný rozhodca dnešného zápasu pridáva ešte tri minúty. Taliani teraz získali loptu na vlastnej polovici ihriska a môžu vyraziť rýchleho brejku.
     
    89
    Po rohovom kope sa Taliani nepresadili, no vadiť im to rozhodne nemusí. Vedú komfortným dvojgólovým rozdielom a zápas zrejme dovedú do úspešného konca.
     
    88
    K strele spoza pokutového územia sa odhodlal Riccardo Montolivo. Jeho pokus bol tečovaný a Fernando Muslera mal šťastie, že opäť nemusel loviť loptu zo svojej brány. Nasledovať bude rohový kop.
     
    87
    Veľmi dobrý obranný zákrok teraz predviedol Giorgio Chiellini. Ten zužitkoval svoje obrovské skúsenosti a prienik po pravej strane zastavil elegantným sklzom.
     
    85
    Striedajúci Federico Bernardeschi sa takisto chcel zapísať do streleckej listiny. Jeho pokus ale minul bránu, a tak bude nasledovať len odkop.
     
    84
    Taliansko zrejme natiahne svoju sériu bez prehry už na deväť zápasov. Navyše, veľkú šancu bude mať aj na ďalšie víťazstvo, keďže v nedeľu v rámci kvalifikácie hostí Lichtenštajnsko.
     
    83
    Teraz sa na ihrisku dlhšiu dobu nehralo. Vyzeralo to, ako by sa hlavný rozhodca radil ohľadom regulárnosti gólu, no v tomto prípade nemohlo byť o ofsajde ani reči.
    82. Éder (ITA) - 2:0
     
    82
    Taliansko dalo gól!
    Zrejme je o osude dnešného zápasu rozhodnuté. Striedajúci Manolo Gabbiadini ukázal svoju bojovnosť. Získal loptu v súboji s vybehnutým brankárom Fernandom Muslerom, následne ľavačkou vystrelil a jeho pokus hlavou usmernil do siete taktiež striedajúci žolík ÉDER.
     
    81
    Teraz sme svedkami striedania na oboch stranách. Končí Maxi Pereira a na jeho miesto prichádza Mathias Corujo. Na talianskej strane končí Ciro Immobile a prichádza Manolo Gabbiadini.
     
    80
    Taliansko veľmi dobre bráni a zatiaľ to vyzerá tak, že na rozdiel od roku 2014 vyhrá práva krajina z Apeninského polostrova najtesnejším rozdielom.
     
    79
    Urus sa dostali pred pokutové územie súpera, no vybojovali si len vhadzovanie. Zatiaľ skutočne márne hľadajú recept na prekonanie povestnej talianskej defenzívy.
     
    78
    Po rohovom kope sa Taliani nepresadili a následne opäť striedajú. Nastáva výmena obrancov Juventusu Turín. Andrea Barzagli končí a na jeho miesto prichádza Giorgio Chiellini.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 7. Giménez (vla.), 82. Éder, 90+2. Rossi (pen.)

    Karty:   4. Marchisio (ITA), 40. Immobile (ITA) – 61. Nández (URU)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 7:1. Střely mimo: 8:1. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 14:13.
    Taliansko: Donnarumma – Spinazzola, Bonucci, Barzagli, Darmian – Insigne, Marchisio, De Rossi, Candreva – Belotti, Immobile.
    Náhradníci: Buffon – Chiellini, Montolivo, Pellegrini, Astori, Bernardeschi, Conti, D'Ambrosio, Ferrari, Gabbiadini, El Shaarawy, Eder.

    Uruguaj: Muslera – Maxi Pereira, Giménez, Coates, Cáceres – Sánchez, Nández, Vecino, González – Urretaviscaya, Rolan.
    Náhradníci: Conde – Guruceaga, Corujo, G. Silva, Ricca, A. Silva, Arévalo Ríos, Laxalt, Stuani.

    Rozhodca: Clément Turpin