Arsenal – Chelsea 2:1 (kon.)
koniec
Arsenal FC
2:1 (1:0)
Chelsea FC
Sobota 27.05.2017, 18:30 • Wembley Stadium, Londýn • FA Cup • Finále
Predzápasové kurzy
     
    90+3
    Posledné striedanie finálového zápasu. Alexis Sánchez si sadá na lavičku náhradníkov a namiesto neho prichádza posilniť defenzívne rady Mohamed Elneny.
     
    88
    Posledné striedanie v podaní londýnskej Chelsea. Na trávnik prichádza Michy Batshuayi a namiesto neho odchádza z trávnika Diego Costa. Zaujímavý ťah od talianskeho kormidelníka.
    88. Mesut Özil mohol rozhodnúť, no trafil len ľavú žrď
     
    87
    Mohlo byť rozhodnuté! Po neúspešnom rohovom kope Chelsea sa dostali do rýchleho brejku domáci futbalisti. Mesut Özil si šikovne zasekol brániaceho Marcosa Alonsa, no jeho strela ľavačkou z tesnej blízkosti mierila len do žrde.
    87. David Ospina reflexívnym zákrokom udržal tesné vedenie.
     
    86
    Obrovská šanca na strane Chelsea! Po centri z pravej strany sa dostal k odrazenej lopte Diego Costa, spracoval si ju, no pohotovo ju nasmeroval len do pripraveného Davida Ospinu. Nasledovať tak bude len rohový kop.
     
    84
    Francúzsky futbalista Francis Coquelin je na trávniku len pár sekúnd, no už si vyslúžil žltú kartu. Nedostáva ju za svoj faul, ale za následne odkopnutie lopty.
     
    83
    Striedanie v podaní klubu zo severu Londýna. Na lavičku náhradníkov už smeruje Alex Oxlade-Chamberlain a na jeho miesto prichádza Francis Coquelin.
     
    81
    Ďalším potrestaným hráčov v dnešnom zápase je Granit Xhaka. Ten musel zatiahnuť ručnú brzdu a po jeho faule bude nasledovať priamy kop Chelsea.
    79. Aaron Ramsey (ARS) - 2:1
     
    79
    Arsenal FC dal gól! Vyrovnaný stav nám vydržal len niekoľko sekúnd. Kanonieri opäť udreli a približujú sa k zisku FA Cupu. Striedajúci Olivier Giroud poslal z ľavej strany skvelý center na hlavu AARONA RAMSEYHO a ten poľahky posiela loptu do siete Thibaulta Courtoisa.
     
    78
    Francúzsky Profesor reaguje na vyrovnané skóre striedaním. Na trávnik prichádza jeho krajan Olivier Giroud a na lavičku náhradníkov smeruje Danny Welbeck.
    76. Diego Costa (CHE) - 1:1
     
    76
    Chelsea dala gól!
    Anglický majster v početnom oslabení vyrovnáva skóre dnešného zápasu. Kanonieri stratili loptu v strede poľa a Willian poslal center do šestnástky. DIEGO COSTA sa opäť presadil cez Roba Holdinga a podarilo sa mu pravačkou prekonať Davida Ospinu. Skóre zápasu je tak vyrovnané a všetko je ešte otvorené.
     
    72
    Antonio Conte posiela na trávnik ďalšieho čerstvého hráča. Brazílčan Willian ide na ihrisko namiesto Pedra, ktorý mal niekoľko dobrých streleckých pokusov v dnešnom finále.
    68. Anthony Taylor vylúčil Victora Mosesa za filmovanie.
     
    68
    Anthony Taylor teraz vstupuje do zápasu výrazným spôsobom. Victor Moses spadol v súboji s Alexom Oxladeom-Chamberlainom na trávnik, no podľa hlavného rozhodcu tento pád nafilmoval. Dostáva tak druhú žltú kartu a putuje predčasne pod sprchy.
    65. Thibault Courtois likviduje prízemnú Héctora Bellerína.
     
    65
    Pekná akcia v podaní futbalistov Arsnealu. K centru z ľavej strany sa dostal Danny Welbeck, lopta prepadla na Héctora Bellerína, no jeho prízemnú strelu dokázal pravou rukou zlikvidovať pozorný Thibault Courtois.
     
    62
    Prvé striedanie dnešného finálového zápasu. Nemanja Matić toho príliš veľa nepredviedol, a tak ho na záverečnú polhodinu hry vymenil ofenzívne ladený Cesc Fàbregas.
    59. Nepresný strelecký pokus Pedra spoza šestnástky.
     
    59
    K strele spoza šestnástky sa dostal Pedro, no jeho pokus minul bránu. O niekoľko sekúnd neskôr škaredo fauloval v strede poľa N'Golo Kanté, a tak je ďalším potrestaným hráčom duelu.
     
    57
    Hostia sa nedokázali presadiť ani z toho rohového kopu. Naopak, rýchly brejk sa snažil rozvinúť Danny Welbeck a len za cenu žltej karty ho zastavil Victor Moses.
     
    54
    Druhým potrestaným hráčom v dnešnom finále je Rob Holding. Diego Costa mu druhýkrát v zápase ušiel a teraz ho Angličan dokázal zastaviť len za cenu kartového trestu.
     
    51
    Obrovská šanca na strane Chelsea! Domáci prepadli v strede poľa, Diego Costa šikovne posunul loptu na nabiehajúceho Victora Mosesa, ale jeho strelecký pokus z vnútra šestnástky dokázal vyraziť David Ospina.
     
    30
    Na konci polhodiny hry sme mohli vidieť ďalší gól v sieti londýnskej Chelsea. Kanonieri sa dostali do brejku, Danny Welbeck si šikovne narazil loptu s Aaronom Ramseym, no jeho zakončenie opäť vykopáva z bránkovej čiary Gary Cahill.
    28. Diego Costa a jeho nepremenená gólová príležitosť.
     
    28
    Prvú veľkú gólovú šancu mala aj Chelsea. Diego Costa sa po dlhom pase pretlačil cez nepozorného Roba Holdinga, no jeho zakončenie z tesnej blízkosti dokázal David Ospina vytlačiť na rohový kop.
    19. Aaron Ramsey loptu za bránkovú čiaru nepretlačil.
     
    19
    Ďalšie veľké šťastie na strane Chelsea. Po rohovom kope hlavičkoval Mesut Özil, no jeho pokus skončil na pravej žrdi. Následne sa lopta odrazila do prekvapeného Aarona Ramseyho, no ten z tesnej blízkosti nepretlačil loptu do siete.
     
    16
    Obrovská šanca na strane Arsenalu! Alexis Sánchez potiahol akciu a na pravej strane našiel voľného Mesuta Özila. Nemecký reprezentant prekonal vybehnutého Thibaulta Courtoisa, ale na bránkovej čiare skvele zasiahol Gary Cahill.
     
    9
    Hlavný rozhodca Anthony Taylor prvýkrát siaha do svojho vrecka. Po faule v strede poľa dostáva žltú kartu Aaron Ramsey, a tak si vo zvyšnom priebehu zápasu bude musieť dávať pozor.
    5. Alexis Sánchez (ARS) - 1:0
     
    5
    Arsenal FC dal gól! Tak toto je šokujúci úvod finálového zápasu. N'Golo Kanté sa snažil poslať loptu do bezpečia, no s prispením ruky mu v tom zabránil ALEXIS SÁNCHEZ. Hráči v modrých dresoch prestali hrať, Čiľan vbehol do pokutového územia a strelou k ľavej žrdi prekonal Thibaulta Courtoisa. Celú situáciu ešte konzultovali rozhodcovia, no napokon gól uznali. Sporný moment nám tak poriadne zamiešal kartami už na začiatku finále.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 5. Sánchez, 79. Ramsey – 76. Costa

    Karty:   9. Ramsey (ARS), 54. Holding (ARS), 81. Xhaka (ARS), 84. Coquelin (ARS) – 57. Moses (CHE), 59. Kanté (CHE)   68. Moses (CHE)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 7:7. Rohy: 7:5. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 15:11.
    Arsenal FC: Ospina – Holding, Mertesacker (C), Monreal – Bellerín, Ramsey, Xhaka, Oxlade-Chamberlain – Sánchez, Özil – Welbeck.
    Náhradníci: Čech – Elneny, Iwobi, Coquelin, Giroud, Walcott, Pérez.

    Chelsea FC: Courtois – Azpilicueta, Luiz, Cahill (C) – Moses, Kanté, Matić, Alonso – Pedro, Costa, Hazard.
    Náhradníci: Begović – Terry, Zouma, Aké, Willian, Fabregas, Batshuayi.

    Rozhodca: Anthony Taylor