Arsenal – Chelsea 2:1 (kon.)
koniec
Arsenal FC
2:1 (1:0)
Chelsea FC
Sobota 27.05.2017, 18:30 • Wembley Stadium, Londýn • FA Cup • Finále
Predzápasové kurzy
     
    90+3
    Posledné striedanie finálového zápasu. Alexis Sánchez si sadá na lavičku náhradníkov a namiesto neho prichádza posilniť defenzívne rady Mohamed Elneny.
     
    88
    Posledné striedanie v podaní londýnskej Chelsea. Na trávnik prichádza Michy Batshuayi a namiesto neho odchádza z trávnika Diego Costa. Zaujímavý ťah od talianskeho kormidelníka.
    88. Mesut Özil mohol rozhodnúť, no trafil len ľavú žrď
     
    83
    Striedanie v podaní klubu zo severu Londýna. Na lavičku náhradníkov už smeruje Alex Oxlade-Chamberlain a na jeho miesto prichádza Francis Coquelin.
     
    78
    Francúzsky Profesor reaguje na vyrovnané skóre striedaním. Na trávnik prichádza jeho krajan Olivier Giroud a na lavičku náhradníkov smeruje Danny Welbeck.
     
    72
    Antonio Conte posiela na trávnik ďalšieho čerstvého hráča. Brazílčan Willian ide na ihrisko namiesto Pedra, ktorý mal niekoľko dobrých streleckých pokusov v dnešnom finále.
     
    62
    Prvé striedanie dnešného finálového zápasu. Nemanja Matić toho príliš veľa nepredviedol, a tak ho na záverečnú polhodinu hry vymenil ofenzívne ladený Cesc Fàbregas.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 5. Sánchez, 79. Ramsey – 76. Costa

    Karty:   9. Ramsey (ARS), 54. Holding (ARS), 81. Xhaka (ARS), 84. Coquelin (ARS) – 57. Moses (CHE), 59. Kanté (CHE)   68. Moses (CHE)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 7:7. Rohy: 7:5. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 15:11.
    Arsenal FC: Ospina – Holding, Mertesacker (C), Monreal – Bellerín, Ramsey, Xhaka, Oxlade-Chamberlain – Sánchez, Özil – Welbeck.
    Náhradníci: Čech – Elneny, Iwobi, Coquelin, Giroud, Walcott, Pérez.

    Chelsea FC: Courtois – Azpilicueta, Luiz, Cahill (C) – Moses, Kanté, Matić, Alonso – Pedro, Costa, Hazard.
    Náhradníci: Begović – Terry, Zouma, Aké, Willian, Fabregas, Batshuayi.

    Rozhodca: Anthony Taylor