Chievo – AS Rím 3:5 (kon.) | Neapol – Fiorentina 4:1 (kon.)
koniec
SSC Neapol
4:1 (2:0)
ACF Fiorentina
Sobota 20.05.2017, 20:45 • Stadio San Paolo, Neapol • Talianska Seria A • 37. kolo
Predzápasové kurzy
     
    85
    Federico Bernardeschi peknou prihrávkou na Khoumu Babacara prekabátil defenzívu Neapola, kanoniera hostí však dobrým zákrokom v jeho nájazde vychytal Pepe Reina.
     
    81
    Posledné striedanie v tábore hostí. Z ihriska odchádza útočník Nikola Kalinić a na jeho miesto prichádza, naopak, Riccardo Saponara.
     
    79
    Približne desať minút pred koncom riadneho hracieho času končí v dnešnom zápase Dries Mertens, na ktorého miesto posiela Maurizio Sarri na posledné okamihy aj Leandra Pavolettiho.
     
    78
    Skvelá práca od Milana Badelja. Ten sa teraz príkladne vrátil do defenzívy, aby v poslednej chvíli prekazil prihrávku Josého Callejóna na Driesa Mertensa do jasnej gólovej príležitosti.
     
    73
    Fiorentina znova nepochopiteľne prepadla v defenzíve, v pokutovom území lopta doputovala až k Josému Maríovi Callejónovi, ktorý ale hosťujúceho gólmana tentokrát neprekonal.
     
    70
    Tak teraz konečne aj hráči Fiorentiny ukázali, čo dokážu. Z jednej akcie si vypracovali až tri gólové príležitosti, keď nebezpečne strieľali Cristian Tello, Josip Iličíc aj Matias Vecino, Pepe Reina však Neapol fantasticky podržal.
     
    69
    No a zápas sa bude dohrávať už bez stredopoliara Jorginha, ktorého v zostave domácich na záverečných 20 minút nahrádza Amadou Diawara.
     
    65
    Marek Hamšík má pre dnešok odpracované. Kapitána domáceho tímu strieda na záverečných 25 minút chorvátsky stredopoliar Marko Rog.
    64. Dries Mertens (NEA) - 4:1
     
    64
    Neapol dal gól! Tak toto bola skutočne ukážková akcia dvojice Mertens-Hamšík. DRIES MERTENS najskôr poslal skvelú prihrávku do čistej šance svojmu kapitánovi, ktorého strelu ešte Ciprian Tătăruşanu vyrazil, no následne už nemal šancu proti dorážke Mertensa.
     
    63
    Neapolčania sa po výkope od svojho gólmana vydali do rýchleho protiútoku, centroval Faouzi Ghoulam, lopta prepadla až k Josému Callejónovi, ten však trafil len Gonzala Rodrigueza.
    60. Josip Iličić (FIO) - 3:1
     
    60
    Fiorentina dala gól! Hosťom sa takmer z ničoho podarilo dosiahnuť prvý gól zápasu. Z ľavej strany centroval Cristian Tello a loptu za chrbát Pepeho Reinu poslal napokon JOSIP ILIČIĆ.
    57. Dries Mertens (NEA) - 3:0
     
    57
    Neapol dal gól! Tak toto si bude Ciprian Tătăruşanu asi poriadne vyčítať. Center od Callejóna od ľavej rohovej zastávky sa mu totiž nepodarilo vyboxovať, keď dobrú prácu v "päťke" odviedol DRIES MERTENS, ktorý následne aj dorazil loptu do odkrytej brány.
     
    54
    Až v tejto chvíli sme sa dočkali prvého striedania na strane Fiorentiny, a to hneď dvojitého. Z ihriska odišla dvojice Maximiliano Olivera, Sebastian Cristóforo, ktorých nahrádza duo Khouma Babacar a Cristian Tello.
     
    49
    Kalidou Koulibaly teraz prišiel neskoro do súboja s Nikolom Kalinićom, chorvátsky útočník sa ocitol na zemi, Nicola Rizzoli píska a udeľuje obrancovi Neapola žltú kartu.
     
    43
    Elseid Hysaj nezvládol súboj s Maximilianom Oliverom, a tak ho musel zastúpiť Raúl Albiol. Skúsený španielsky stopér to však zvládol len za cenu nedovoleného zákroku a je prvým potrestaným hráčom dnešného zápasu.
    36. Lorenzo Insigne (NEA) - 2:0
     
    36
    Neapol dal gól! Ďalšia neuveriteľná chyba hostí viedla k druhému gólu Neapolčanov. Po chybe Milana Badelja prešla kolmica až za obranu, kde bol LORENZO INSIGNE, ktorý trafil presne a navyšuje náskok svojho tímu.
     
    30
    Až po polhodine hry sme sa dočkali prvého zaujímavého momentu zo strany futbalistov Fiorentiny. Lopta sa po postupnej kombinácii dostala na pravú stranu, kde bol Josip Iličić, ten napriahol ľavačku a prízemnou strelou donútil Pepeho Reinu k zákroku.
     
    25
    Sebastian De Maio poslal loptu pri pokuse o nákop na pravé krídlo len do autu, Neapolčania rýchlo rozohrali, k lopte sa dostal Dries Mertens a prekvapivou strelou opečiatkoval ľavú žrd brány hostí!
    18.
     
    18
    Neuveriteľné, čo teraz zahodil Dries Mertens. Ten dostal nádhernú prihrávku za statickú defenzívu súpera, obišiel aj Cipriana Tătăruşanu, no v rozhodujúcej chvíli sa akoby dostal z ideálneho uhla a trafil len bočnú sieť úplne odkrytej brány hostí!
    9. Kalidou Koulibaly (NEA) - 1:0
     
    9
    Neapol dal gól! Domáci futbalisti sa dostávajú do zaslúženého vedenia. Od rohovej zastávky centroval José María Callejón, Ciprian Tătăruşanu najskôr síce vytiahol fantastický zákrok proti hlavičke Mareka Hamšíka, proti dorážke KALIDOUA KOULIBALYHO však už nemal žiaden nárok.

    Jakub Kocourek

    Góly: 9. Koulibaly, 36. L. Insigne, 57. D. Mertens, 64. D. Mertens – 60. Iličić

    Karty:   43. Albiol (NEA), 49. Koulibaly (NEA)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 19:14. Střely mimo: 7:8. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 10:8.
    SSC Neapol: Reina – Hysaj, Albiol, Koulibaly, Ghoulam – P. Zieliński, Jorginho (69. Diawara), Hamšík (65. Rog) – Callejón, D. Mertens (79. Pavoletti), L. Insigne.
    Náhradníci: Rafael Cabral, Sepe – Diawara, Giaccherini, Leandrinho, Ch. Maggio, Chiricheş, Milik, Pavoletti, Dumitru, Strinić, Rog.

    ACF Fiorentina: Tătăruşanu – De Maio, Gonzalo Rodríguez, Tomović, Cristóforo (54. Tello) – Vecino, Badelj – Olivera (54. Babacar), Bernardeschi, N. Kalinić (81. Saponara) – Iličić.
    Náhradníci: Drągowski, Sportiello – Babacar, Chiesa, Maistro, Hagi, Salcedo, Milić, Mlakar, Saponara, Tello.

    Rozhodca: Nicola Rizzoli (Taliansko)