Chievo – AS Rím 3:5 (kon.) | Neapol – Fiorentina 4:1 (kon.)
koniec
SSC Neapol
4:1 (2:0)
ACF Fiorentina
Sobota 20.05.2017, 20:45 • Stadio San Paolo, Neapol • Talianska Seria A • 37. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame vás pri online prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.
     
    Vážení fanúšikovia!

    Vítam vás pri sledovaní online textového prenosu zo zápasu predposledného 37. kola talianskej Serie A medzi domácim SSC Neapol a AC Fiorentina. Tento šláger sa začína o 20:45.

    SSC NEAPOL

    Neapol ešte stále živí teoretickú šancu na titul, to by však musel získať v posledných dvoch kolách o štyri body viac ako Juventus a zároveň aspoň o bod viac ako AS Rím. Momentálne totiž majú Partenopei na treťom mieste tabuľky spolu 80 bodov. Zaujímavosťou je, že práve Neapol má na svojom konte najmenej prehier zo všetkých tímov Serie A, keď bez bodu odišiel len štyrikrát. Zverenci trénera Maurizia Sarriho predvádzali počas celého ročníka pekný ofenzívny futbal, o čom svedčí až 86 nastrieľaných gólov. Aj v tejto štatistike hľadá SSC v Serie A konkurenciu márne. Jednoznačnými ofenzívnymi lídrami mužstva sú Dries Mertens, Lorenzo Insigne, José Callejón a Marek Hamšík. Toto kvarteto prekonalo súperových brankárov celkovo 55-krát a postaralo sa tak o viac ako dve tretiny gólov svojho tímu. V čom však Neapol oproti svojim konkurentom v boji o titul mierne zaostáva, je defenzíva. Tá v priebehu tejto sezóny inkasovala už 36 gólov, a to je predsa len príliš veľa na mužstvo bojujúce o majstrovský primát. Tím okolo kapitána Mareka Hamšíka sa môže v súčasnosti pochváliť najlepšou formou celej súťaži, keď o všetky body prišiel naposledy ešte na konci februára po domácom zakopnutí s Atalantou pri prehre 0:2. Tréner Maurizio Sarri by dnes v tomto dôležitom súboji mal mať k dispozícii takmer kompletný káder. Otázny je len štart Nikolu Maskimoviča, ktorého trápi zranený členok.

    ACF FIORENTINA

    Fiorentinu čaká v posledných dvoch ligových kolách tejto sezóny náročný boj. Aktuálne sa totiž Fialky nachádzajú so ziskom 59 bodov na prvej „nepohárovej“ siedmej priečke a na šieste AC Miláno strácajú jediný bod. Fiorentina nepredvádzala počas tohto ročníka žiaden výnimočne ofenzívny futbal, napriek tomu je 60 strelených gólov pomerne slušná vizitka. Ofenzívnymi lídrami tímu trénera Paula Sousu sú Nikola Kalinić, Federico Bernardeschi a Khouma Babacar. Tí prekonali súperových brankárov 36-krát, čo je viac ako polovica gólov celého mužstva. Fiorentina však tak trochu „horela“ v defenzíve, 51 inkasovaných gólov je až príliš vysoké číslo na tím bojujúci o pohárovú účasť. Tím okolo kapitána Borju Valera však v závere ročníka sympaticky bojuje a z posledných desiatich ligových zápasov prehral len dvakrát. Stále ho však zrážajú remízy, ktorých počas celej sezóny nazbieral až 11, čo je druhé najvyššie číslo v celej Serie A. Paulo Sousa sa v dnešnom stretnutí bude musieť zaobísť bez trojice dôležitých hráčov. Disciplinárny trest si odpykáva dvojica Borja Valero, Davide Astori a zranené stehno zase trápi chorvátskeho stredopoliara Milana Badelja.

    POSLEDNÝCH PÄŤ VZÁJOMNÝCH DUELOV:

    Neapol – Fiorentina 1:0
    Fiorentina – Neapol 3:3
    Fiorentina – Neapol 1:1
    Neapol – Fiorentina 2:1
    Neapol – Fiorentina 3:0
     
    Úvodné zostavy:

    SSC Neapol: Reina – Hysaj, Albiol, Koulibaly, Ghoulam – P. Zieliński, Jorginho, Hamšík – Callejón, D. Mertens, L. Insigne.
    Náhradníci: Rafael Cabral, Sepe – Diawara, Giaccherini, Leandrinho, Ch. Maggio, Chiricheş, Milik, Pavoletti, Dumitru, Strinić.

    ACF Fiorentina: Tătăruşanu – De Maio, Gonzalo Rodríguez, Tomović, Cristóforo – Vecino, Badelj – Olivera, Bernardeschi, N. Kalinić – Iličić.
    Náhradníci: Drągowski, Sportiello – Babacar, Chiesa, Maistro, Hagi, Salcedo, Milić, Mlakar, Saponara.

    Rozhodca: Nicola Rizzoli (Taliansko).
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Zápas sa začal rozohrávkou domácich futbalistov, ktorí sa okamžite vydávajú do ofenzívy. Elseid Hysaj posielal loptu za obranu na Piotra Zielińskeho, ten ju však nedokázal spracovať.
     
    2
    Neapolčania začali naozaj aktívne, avšak potom, čo sa José María Callejón nepresadil cez Nenada Tomovića, vrátil loptu až dozadu Raúlovi Albiolovi.
     
    3
    Domáci futbalisti naďalej držia loptu vo svojej moci. Ak ma moja pamäť neklame, hráči Fiorentiny sa zatiaľ ani raz nedostali k lopte a stiahnutí v defenzíve vyčkávajú, čo vymyslia ich súperi.
     
    4
    Teraz to Neapol skúsil znova dlhou loptou za obranu, kde si ju pmal prevziať Faouzi Ghoulam, ten bol však v postavení mimo hry.
     
    5
    José María Callejón skúšal odcentrovať z pravej strany, trafil však len Sebastiana De Maia, a tak budeme svedkami prvého rohového kopu SSC.
     
    6
    Center od pravej rohovej zastávky prepadol až k Piotrovi Zielińskemu, ktorému však lopta nesadla tak, ako by si predstavoval a bránu Fiorentiny tak minul.
     
    7
    Až po siedmich minútach zápasu sa Fiorentina dostala k súvislejšiemu držaniu lopty, Maximiliano Olivera však pri svojej individuálnej akcii stroskotal na Elseidovi Hysajovi.
     
    8
    Marek Hamšík roztiahol hru doľava na Faouziho Ghoulama, ten trafil svojim centrom Gonzala Rodrigueza a uvidíme ďalší rohový kop Neapola.
     
    9
    Neapol dal gól! Domáci futbalisti sa dostávajú do zaslúženého vedenia. Od rohovej zastávky centroval José María Callejón, Ciprian Tătăruşanu najskôr síce vytiahol fantastický zákrok proti hlavičke Mareka Hamšíka, proti dorážke KALIDOUA KOULIBALYHO však už nemal žiaden nárok.
    9. Kalidou Koulibaly (NEA) - 1:0
     
    10
    Fiorentina sa pokúsila odpovedať okažite po rozohrávke, Pepe Reina však dobre prečítal úmysel Milana Badelja, vybehol z brány a loptu pred Sebastianom Cristoforom odkopol.
     
    10
    Na opačnej strane bol aktívny Marek Hamšík, ktorý chcel rýchly protiútok svojho tímu využiť na ďalší center do pokutového územia, trafil však len Sebastiana De Maia. Ďalší rohový kop pre Neapol.
     
    11
    Tentokrát to však už Partenopei až tak nevyšlo, keď defenzíva Fiorentiny dokázala odpratať loptu do bezpečia. Aktivita Neapolčanov však pokračuje ďalej.
     
    12
    Matias Vecino skúsil vyslať do šance jedného z dvojice Kalinić-Iličić, pred pokutovým územím však dobre pozične zapracoval strelec zatiaľ jediného gólu Kalidou Koulibaly.
     
    13
    Až inkasovaný gól podnietil k väčšekj ofenzívnej aktivite hráčov Fiorentiny. Tí si však zatiaľ posielajú loptu len zľava doprava a naopak a nevedia nájsť žiadnu medzeru v dobre zorganizovanej defenzíve domáceho tímu.
     
    14
    Piotr Zieliński si prebral loptu od Jorginha, pri pravej postrannej čiare sa však proti početnej presile futbalistov Fiorentiny presadiť nedokázal.
     
    15
    Hostia zatiaľ evidentne nie sú úplne vo svojej koži. Gonzalo Rodriguez teraz totiž pokazil jednoduchú prihrávku vzduchom na svojho kolegu z edefenzívy Nenada Tomovića.
     
    16
    To, čo nevyšlo Fiorentine, sa takmer o pár sekúnd na opačnej strane podarilo Neapolu. Na vysokú loptu od Faouziho Ghoulama však Dries Mertens vo výskoku tesne nedočiahol.
     
    17
    Zatiaľ sledujeme futbal, v ktorom jasne dominujú futbalisti Neapola. Tí využili úvodnú aktivitu na strelenie rýchleho gólu a ďalší priebeh zápasu jasne kontrolujú.
     
    18
    Neuveriteľné, čo teraz zahodil Dries Mertens. Ten dostal nádhernú prihrávku za statickú defenzívu súpera, obišiel aj Cipriana Tătăruşanu, no v rozhodujúcej chvíli sa akoby dostal z ideálneho uhla a trafil len bočnú sieť úplne odkrytej brány hostí!
    18.
     
    19
    Pri lopte sú naďalej drvivú väčšinu času zverenci Maurizia Sarriho, ktorí sa však momentálne nemajú kam ponáhľať a manévrujú s ňou v blízkosti poliaceho kruhu.
     
    20
    Marek Hamšík chcel zakombinovať s Driesom Mertensom v blízkosti pokutového územia, namiesto svojho spoluhráča však poslal loptu len na kopačku súpera.
     
    21
    Fiorentina znova len po vzduchu, Kalidou Koulibaly ale odvrátil loptu pred Nikolom Kalinićom na rohový kop pre hosťujúci tím.
     
    22
    Po nevydarenom centri od pravej rohovej zastávky sa aktivita Fiorentiny skončila po útočnom faule Sebastiana Cristofora na Piotra Zielińskeho.
     
    23
    Milan Badelj sa pokúsil prekvapiť defenzívu Neapola dlhou loptou na Federica Bernardeschiho, Pepe Reina bol však pripravený a loptu skryl vo svojej náruči.
     
    24
    Prihrávky Mareka Hamšíka majú väčšinou parametre svetovej extratriedy, tentokrát si však nerozumel s Lorenzom Insignem a uľahčil tak prácu Ciprianovi Tătăruşanuovi.
     
    25
    Sebastian De Maio poslal loptu pri pokuse o nákop na pravé krídlo len do autu, Neapolčania rýchlo rozohrali, k lopte sa dostal Dries Mertens a prekvapivou strelou opečiatkoval ľavú žrd brány hostí!
     
    26
    Futbalisti Fiorentiny do týchto chvíľ absolútne nevedia nájsť recept na skvelo pripraveného súpera. Aj teraz sa ich pokus o založenie útočnej akcie skončil už na ich vlastnej polovici.
     
    27
    Aj keď sa to Milanovi Badeljovi príliš nepáči, Nicola Rizzoli videl jeho nedovolený zákrok na Jorginha a Fiorentina tak znova prichádza o loptu.
     
    28
    Marek Hamšík poslal prihrávku Josému Callejónovi, ktorý chcel ešte akciu vyšperkovať kombináciou s Elseidom Hysajom. Tomu však lopta pri pokuse o center ušla mimo ihriska.
     
    29
    Fiorentina to skúša teraz kombináciou od vlastných obrancov, hostia však hrajú stále až príliš staticky a Neapolčania tak nemajú v defenzíve zatiaľ takmer žiadnu prácu.
     
    30
    Až po polhodine hry sme sa dočkali prvého zaujímavého momentu zo strany futbalistov Fiorentiny. Lopta sa po postupnej kombinácii dostala na pravú stranu, kde bol Josip Iličić, ten napriahol ľavačku a prízemnou strelou donútil Pepeho Reinu k zákroku.
     
    31
    Marek Hamšík videl v pokutovom území Lorenza Insigneho, avšak center kapitána Partenopei stiahol pred domácim útočníkom do svojej moci Ciprian Tătăruşanu.
     
    32
    Fiorentina zatiaľ robí až príliš veľa chýb v rozohrávke. Teraz prišla ďalšia od Gonzala Rodrigueza, k lopte sa dostal Lorenzo Insigne a podobne ako Dries Mertens pred pár minútami, aj on vypálil z diaľky na nepripraveného gólmana hostí. Bránu však tesne netrafil.
     
    33
    Na Štadióne svätého Pavla zatiaľ sledujeme pomerne jednoznačný priebeh zápasu, v ktorom je na ihrisku len jedno mužstvo. Neapolčania "búšia" do obrany Fiorentiny jedna radosť a ich druhý gól visí doslova na vlásku.
     
    34
    Na druhej strane sa však ani Partenopei nikam neponáhľajú a ak nevidia priestor v defenzíve Fialiek, pomôžu si prihrávkou na vlastného obrancu.
     
    36
    Neapol dal gól! Ďalšia neuveriteľná chyba hostí viedla k druhému gólu Neapolčanov. Po chybe Milana Badelja prešla kolmica až za obranu, kde bol LORENZO INSIGNE, ktorý trafil presne a navyšuje náskok svojho tímu.
    36. Lorenzo Insigne (NEA) - 2:0
     
    37
    Futbalisti z Florencie zatiaľ nepredvádzajú výkon hodný tímu bojujúceho o pohárové priečky. V ofenzíve do týchto chvíľ absolútne nič nevymysleli a v defenzíve zasa robia v rozohrávke jednu chybu za druhou.
     
    38
    Piotr Zieliński teraz trochu "prebrúsil" nohy Matiasa Vecina, hlavný rozhodca však nedovolený zákrok nevidel, a tak nechal pokračovať v hre.
     
    39
    Fiorentina znova začína rozohrávku už od svojich obrancov, no naďalej má obrovský problém dostať sa s loptou do nejakej nebezpečnejšej blízkosti pred bránou Pepeho Reinu.
     
    40
    Sebastian Cristoforo to už nevydržal a keď sa k nemu dostala lopta vo vzdialenosti asi 25 metrov, napriahol k strele. Tá mu však absolútne nevyšla. Môže byť však aspoň rád, že trafil Raúla Albiola a jeho tím tak má k dispozícii rohový kop.
     
    41
    Ani táto štandardná situácia však nepomohla Fiorentine k vytvoreniu si aspoň náznaku tlaku pred pokutovým územím Neapola, kde sú hosťujúci hráči zatiaľ absolútne neškodní.
     
    42
    Naopak, do pokutového územia Cipriana Tătăruşanu mieri jeden nákop za druhým. Jorginho však v tejto chvíli našiel len rukavice rumunského gólmana súpera.
     
    43
    Elseid Hysaj nezvládol súboj s Maximilianom Oliverom, a tak ho musel zastúpiť Raúl Albiol. Skúsený španielsky stopér to však zvládol len za cenu nedovoleného zákroku a je prvým potrestaným hráčom dnešného zápasu.
     
    44
    Futbalisti Fiorentiny ani tentokrát v pomerne výhodnej pozícii nedokázali poslať loptu pred Pepeho Reinu, ktorý tak aj naďalej zostáva takmer úplne bez práce.
     
    45
    V strede poľa sa teraz zrazil José María Callejón s jedným zo súperov, Nicola Rizzoli však už Neapolčanom nedovolí rozohrať ani túto štandardnú situáciu a prvý polčas končí.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Úvodné dejstvo zápasu medzi SSC Neapol a ACF Fiorentina prinieslo futbal v znamení jasnej dominancie domáceho tímu. Ten využil úvodný nápor na strelenie rýchleho gólu, keď sa po dorážke Hamšíkovej hlavičky presadil Kalidou Koulibaly. Bezduchých hostí ani tento moment nenakopol k lepšiemu výkonu, a tak prišiel ďalší trest, tentokrát z kopačky Lorenza Insigneho. Ak chce Fiorentina v dnešnom zápase zabodovať a ešte tak zabojovať o účasť v pohárovej Európe, čaká ju v druhom polčase mimoriadne náročná úloha.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Druhý polčas sa začal. Čo je tak trochu prekvapujúce, kouč Fiorentiny nesiahol k žiadnej zmene vo svojej základnej zostavy, ktorá v prvom polčase takmer nič nevymyslela.
     
    47
    Úvodnú minútu druhého polčasu uzavrel nevydareným centrom Federico Bernardeschi, ktorý však aj napriek tomu menšie problémy Pepemu Reinovi narobil.
     
    48
    Fiorentina predsa len vstúpila do druhéh polčasu o niečo aktívnejšie. Aj naďalej však hostia márne hľadajú medzeru v dobre sformovanej defenzíve Neapola. Matias Vecino to teraz skúšal vzduchom, lopta však skončila len vedľa brány Pepeho Reinu.
     
    49
    Kalidou Koulibaly teraz prišiel neskoro do súboja s Nikolom Kalinićom, chorvátsky útočník sa ocitol na zemi, Nicola Rizzoli píska a udeľuje obrancovi Neapola žltú kartu.
     
    50
    Federico Bernardeschi chcel odcentrovať "do ohňa", trafil však len Faouziho Ghoulama a ani následný rohový kop Bernardeschimu príliš nevyšiel.
     
    51
    Hostia vyvíjajú od úvodu druhého dejstva veľký tlak na rozohrávku defenzívy Partenopei. To sa im teraz takmer vyplatilo, keď sa k lopte dostal Nikola Kalinić a nebezpečne vypálil.
     
    52
    Tak toto Neapolčanom nevyšlo. Piotr Zieliński si chcel naraziť s Elseidom Hysajom. Keďže sa však nepochopili, lopta napokon skončila v aute a vhadzovať môže Nenad Tomović.
     
    53
    Lopta z kopačky Milana Badelja mala nájsť za obranou Josipa Iličića, dobre si však svoje obranné povinnosti splnil Elseid Hysaj.
     
    54
    Prvá zaujímavá príležitosť Neapolčanov v druhom polčase prišla po ďalšej chybe v rozohrávke hostí. Strela Lorenza Insigneho však bola veľmi nepresná.
     
    54
    Až v tejto chvíli sme sa dočkali prvého striedania na strane Fiorentiny, a to hneď dvojitého. Z ihriska odišla dvojice Maximiliano Olivera, Sebastian Cristóforo, ktorých nahrádza duo Khouma Babacar a Cristian Tello.
     
    55
    Fiorentina rozohrávala ďalší rohový kop. Vyzerá to však tak, že štandardné situácie nebudú to, čo dnes vytrhne Fialky z ich biedneho výkonu. Hosťom sa zatiaľ skutočne nedarí vôbec nič.
     
    56
    Z veľkej diaľky chcel napriahnuť Marek Hamšík, Gonzalo Rodriguez však jeho strelu zblokoval na ďalší rohový kop pre Partenopei.
     
    57
    Neapol dal gól! Tak toto si bude Ciprian Tătăruşanu asi poriadne vyčítať. Center od Callejóna od ľavej rohovej zastávky sa mu totiž nepodarilo vyboxovať, keď dobrú prácu v "päťke" odviedol DRIES MERTENS, ktorý následne aj dorazil loptu do odkrytej brány.
    57. Dries Mertens (NEA) - 3:0
     
    58
    Hneď po rozohratí mali mali Neapolčania k dispozícii ďalšiu štandardnú situáciu, Dries Mertens však bránu hostí netrafil.
     
    60
    Fiorentina dala gól! Hosťom sa takmer z ničoho podarilo dosiahnuť prvý gól zápasu. Z ľavej strany centroval Cristian Tello a loptu za chrbát Pepeho Reinu poslal napokon JOSIP ILIČIĆ.
    60. Josip Iličić (FIO) - 3:1
     
    61
    Marekovi Hamšíkovi to dnes v koncovke príliš nevychádza. Ani tentokrát netrafil loptu tak, ako by si predstavoval a uľahčil tak Ciprianovi Tătăruşanu prácu pri jeho zákroku.
     
    62
    Futbalisti z Florencie sa snažia zvýšiť aktivitu, o ďalší strelecký pokus sa postaral Federico Bernardeschi, no bránu Pepeho Reinu tesne minul.
     
    63
    Neapolčania sa po výkope od svojho gólmana vydali do rýchleho protiútoku, centroval Faouzi Ghoulam, lopta prepadla až k Josému Callejónovi, ten však trafil len Gonzala Rodrigueza.
     
    64
    Neapol dal gól! Tak toto bola skutočne ukážková akcia dvojice Mertens-Hamšík. DRIES MERTENS najskôr poslal skvelú prihrávku do čistej šance svojmu kapitánovi, ktorého strelu ešte Ciprian Tătăruşanu vyrazil, no následne už nemal šancu proti dorážke Mertensa.
    64. Dries Mertens (NEA) - 4:1
     
    65
    Marek Hamšík má pre dnešok odpracované. Kapitána domáceho tímu strieda na záverečných 25 minút chorvátsky stredopoliar Marko Rog.
     
    66
    Bude zaujímavé sledovať, či sa Fiorentina zo štvrtého gólového úderu spamätá. Ešte pred pár minútami to totiž vyzeralo tak, že by sme sa dnes v Neapole predsa len možno mohli dočkať menšej drámy v závere.
     
    68
    Zatiaľ to však vyzerá tak, že v záverečných desiatkach minút sa zápas už bude len dohrávať. Pri lopte sú ale hráči ACF Fiorentina.
     
    69
    No a zápas sa bude dohrávať už bez stredopoliara Jorginha, ktorého v zostave domácich na záverečných 20 minút nahrádza Amadou Diawara.
     
    70
    Tak teraz konečne aj hráči Fiorentiny ukázali, čo dokážu. Z jednej akcie si vypracovali až tri gólové príležitosti, keď nebezpečne strieľali Cristian Tello, Josip Iličíc aj Matias Vecino, Pepe Reina však Neapol fantasticky podržal.
     
    71
    Neapolčania musia po predchádzajúcich ťažkých momentoch pred svojou bránou priniesť do svojej hry znova trochu pokoja, a tak zvolili pomalú rozohrávku od vlastných obrancov.
     
    72
    Tieto momenty však patria jednoznačne Fiorentine. Milan Badelj našiel Khoumu Babacara, ten však napokon Pepeho Reinu k ďalšiemu zákroku neprinútil, keďže jeho bránu netrafil.
     
    73
    Fiorentina znova nepochopiteľne prepadla v defenzíve, v pokutovom území lopta doputovala až k Josému Maríovi Callejónovi, ktorý ale hosťujúceho gólmana tentokrát neprekonal.
     
    74
    Cristian Tello chcel zakombinovať s Milanom Badeljom, ich úmysel však dobre prečítal Amadou Diawara a získal loptu pre svoje mužstvo.
     
    75
    Fialky však v druhom polčase predvádzajú sympaticky snaživý výkon. Josip Iličić si teraz prišiel po loptu až do stredu poľa, kde ho nedovolene poslal k zemi Lorenzo Insigne.
     
    76
    Cristian Tello po svojom príchode na ihrisko rozhýbal ofenzívu Fiorentiny, tento jeho center však našiel len rukavice Pepeho Reinu, ktorý tak zakladá ďalší útok domácich.
     
    77
    Nikola Kalinić to skúsil poslať na bránu, bola to však veľmi nevýrazná strela a Pepe Reina tentokrát zasahovať nemusel.
     
    78
    Skvelá práca od Milana Badelja. Ten sa teraz príkladne vrátil do defenzívy, aby v poslednej chvíli prekazil prihrávku Josého Callejóna na Driesa Mertensa do jasnej gólovej príležitosti.
     
    79
    Približne desať minút pred koncom riadneho hracieho času končí v dnešnom zápase Dries Mertens, na ktorého miesto posiela Maurizio Sarri na posledné okamihy aj Leandra Pavolettiho.
     
    80
    Medzitým si Fiorentiny vypracovala ďalší rohový kop, po centri od pravej rohovej zastávky však veľmi nepresne hlavičkoval Gonzalo Rodriguez.
     
    81
    Posledné striedanie v tábore hostí. Z ihriska odchádza útočník Nikola Kalinić a na jeho miesto prichádza, naopak, Riccardo Saponara.
     
    82
    V posledných momentoch to vyzerá tak, akoby sa Fiorentina už zmierila s nepriaznivým vývojom zápasu a v tejto chvíli si loptu medzi sebou vymieňajú obrancovia hostí. Zahral si však aj Ciprian Tătăruşanu.
     
    83
    Lorenzo Insigne sa pokúsil spracovať výkop od Pepeho Reinu, no na polovici ihriska proti nemu dobre zapracoval Sebastian De Maio.
     
    84
    Po nevydarenom centri od Federica Bernardeschiho sa lopta dostala na kopačku Riccarda Saponaru, ktorému však strela absolútne nevyšla.
     
    85
    Federico Bernardeschi peknou prihrávkou na Khoumu Babacara prekabátil defenzívu Neapola, kanoniera hostí však dobrým zákrokom v jeho nájazde vychytal Pepe Reina.
     
    85
    Následne mali hostia k dispozícii ďalší rohový kop, pri ktorom však len potvrdili, že dnes im štandardné situácie absolútne nevychádzajú.
     
    86
    Na opačnej strane zase Amadou Diawara už v pokutovom území prestrkával loptu na Leandra Pavolettiho, no toho postrážil Nenad Tomović. Je z toho aspoň rohový kop aj pre Neapolčanov.
     
    87
    Neapolčania však teraz ukázali, že u sa skutočne nemajú kam ponáhľať a snažili sa loptu len podržať pri rohovej zastávke. Tam však dobrú prácu odviedol Gonzalo Rodriguez. Bude sa odkopávať od brány Cipriana Tătăruşanu.
     
    88
    Faouzi Ghoulam posielal "do ohňa" prudký center, kde loptu tesne minul Marko Rog, no už predtým sa ju snažil zasiahnuť Lorenzo Insigne, ktorý však stál v ofsajde, a tak by prípadný gól platiť nemohol.
     
    89
    Až v závere zápasu sme svedkami dlhšieho prerušenia kvôli zdravotným problémom jedného z hráčov. Konkrétne ide o Josipa Iličića, ktorý potrebuje lekársku pomoc po súboji s Kalidou Koulibalym.
     
    90
    Ani v druhom polčase však Nicola Rizzoli nenadstavil ani minútku, a tak zápas končí záverečným hvizdom.
     
    90
    Koniec zápasu.
     
    SSC Neapol v pohode dokráčal k ďalšiemu víťazstvu vo svojom poslednom tohtosezónnom zápase na Štadióne svätého Pavla, keď si s Fiorentinou poradil presvedčivo 4:1. Po dvoch góloch v úvodnom polčase sa v tom druhom do streleckej listiny dvakrát zapísal Dries Mertens, za hostí korigoval ojedinelou akciou Josip Iličić. To je pre dnešok odo mňa všetko, prajem vám pekný zvyšok večera a dobrú noc! (22:35:59)

    Jakub Kocourek

    Góly: 9. Koulibaly, 36. L. Insigne, 57. D. Mertens, 64. D. Mertens – 60. Iličić

    Karty:   43. Albiol (NEA), 49. Koulibaly (NEA)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 19:14. Střely mimo: 7:8. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 10:8.
    SSC Neapol: Reina – Hysaj, Albiol, Koulibaly, Ghoulam – P. Zieliński, Jorginho (69. Diawara), Hamšík (65. Rog) – Callejón, D. Mertens (79. Pavoletti), L. Insigne.
    Náhradníci: Rafael Cabral, Sepe – Diawara, Giaccherini, Leandrinho, Ch. Maggio, Chiricheş, Milik, Pavoletti, Dumitru, Strinić, Rog.

    ACF Fiorentina: Tătăruşanu – De Maio, Gonzalo Rodríguez, Tomović, Cristóforo (54. Tello) – Vecino, Badelj – Olivera (54. Babacar), Bernardeschi, N. Kalinić (81. Saponara) – Iličić.
    Náhradníci: Drągowski, Sportiello – Babacar, Chiesa, Maistro, Hagi, Salcedo, Milić, Mlakar, Saponara, Tello.

    Rozhodca: Nicola Rizzoli (Taliansko)