Chievo – AS Rím 3:5 (kon.) | Neapol – Fiorentina 4:1 (kon.)
koniec
SSC Neapol
4:1 (2:0)
ACF Fiorentina
Sobota 20.05.2017, 20:45 • Stadio San Paolo, Neapol • Talianska Seria A • 37. kolo
Predzápasové kurzy
     
    SSC Neapol v pohode dokráčal k ďalšiemu víťazstvu vo svojom poslednom tohtosezónnom zápase na Štadióne svätého Pavla, keď si s Fiorentinou poradil presvedčivo 4:1. Po dvoch góloch v úvodnom polčase sa v tom druhom do streleckej listiny dvakrát zapísal Dries Mertens, za hostí korigoval ojedinelou akciou Josip Iličić. To je pre dnešok odo mňa všetko, prajem vám pekný zvyšok večera a dobrú noc! (22:35:59)
     
    90
    Koniec zápasu.
     
    90
    Ani v druhom polčase však Nicola Rizzoli nenadstavil ani minútku, a tak zápas končí záverečným hvizdom.
     
    89
    Až v závere zápasu sme svedkami dlhšieho prerušenia kvôli zdravotným problémom jedného z hráčov. Konkrétne ide o Josipa Iličića, ktorý potrebuje lekársku pomoc po súboji s Kalidou Koulibalym.
     
    88
    Faouzi Ghoulam posielal "do ohňa" prudký center, kde loptu tesne minul Marko Rog, no už predtým sa ju snažil zasiahnuť Lorenzo Insigne, ktorý však stál v ofsajde, a tak by prípadný gól platiť nemohol.
     
    87
    Neapolčania však teraz ukázali, že u sa skutočne nemajú kam ponáhľať a snažili sa loptu len podržať pri rohovej zastávke. Tam však dobrú prácu odviedol Gonzalo Rodriguez. Bude sa odkopávať od brány Cipriana Tătăruşanu.
     
    86
    Na opačnej strane zase Amadou Diawara už v pokutovom území prestrkával loptu na Leandra Pavolettiho, no toho postrážil Nenad Tomović. Je z toho aspoň rohový kop aj pre Neapolčanov.
     
    85
    Následne mali hostia k dispozícii ďalší rohový kop, pri ktorom však len potvrdili, že dnes im štandardné situácie absolútne nevychádzajú.
     
    85
    Federico Bernardeschi peknou prihrávkou na Khoumu Babacara prekabátil defenzívu Neapola, kanoniera hostí však dobrým zákrokom v jeho nájazde vychytal Pepe Reina.
     
    84
    Po nevydarenom centri od Federica Bernardeschiho sa lopta dostala na kopačku Riccarda Saponaru, ktorému však strela absolútne nevyšla.
     
    83
    Lorenzo Insigne sa pokúsil spracovať výkop od Pepeho Reinu, no na polovici ihriska proti nemu dobre zapracoval Sebastian De Maio.
     
    82
    V posledných momentoch to vyzerá tak, akoby sa Fiorentina už zmierila s nepriaznivým vývojom zápasu a v tejto chvíli si loptu medzi sebou vymieňajú obrancovia hostí. Zahral si však aj Ciprian Tătăruşanu.
     
    81
    Posledné striedanie v tábore hostí. Z ihriska odchádza útočník Nikola Kalinić a na jeho miesto prichádza, naopak, Riccardo Saponara.
     
    80
    Medzitým si Fiorentiny vypracovala ďalší rohový kop, po centri od pravej rohovej zastávky však veľmi nepresne hlavičkoval Gonzalo Rodriguez.
     
    79
    Približne desať minút pred koncom riadneho hracieho času končí v dnešnom zápase Dries Mertens, na ktorého miesto posiela Maurizio Sarri na posledné okamihy aj Leandra Pavolettiho.
     
    78
    Skvelá práca od Milana Badelja. Ten sa teraz príkladne vrátil do defenzívy, aby v poslednej chvíli prekazil prihrávku Josého Callejóna na Driesa Mertensa do jasnej gólovej príležitosti.
     
    77
    Nikola Kalinić to skúsil poslať na bránu, bola to však veľmi nevýrazná strela a Pepe Reina tentokrát zasahovať nemusel.
     
    76
    Cristian Tello po svojom príchode na ihrisko rozhýbal ofenzívu Fiorentiny, tento jeho center však našiel len rukavice Pepeho Reinu, ktorý tak zakladá ďalší útok domácich.
     
    75
    Fialky však v druhom polčase predvádzajú sympaticky snaživý výkon. Josip Iličić si teraz prišiel po loptu až do stredu poľa, kde ho nedovolene poslal k zemi Lorenzo Insigne.

    Jakub Kocourek

    Góly: 9. Koulibaly, 36. L. Insigne, 57. D. Mertens, 64. D. Mertens – 60. Iličić

    Karty:   43. Albiol (NEA), 49. Koulibaly (NEA)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 19:14. Střely mimo: 7:8. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 10:8.
    SSC Neapol: Reina – Hysaj, Albiol, Koulibaly, Ghoulam – P. Zieliński, Jorginho (69. Diawara), Hamšík (65. Rog) – Callejón, D. Mertens (79. Pavoletti), L. Insigne.
    Náhradníci: Rafael Cabral, Sepe – Diawara, Giaccherini, Leandrinho, Ch. Maggio, Chiricheş, Milik, Pavoletti, Dumitru, Strinić, Rog.

    ACF Fiorentina: Tătăruşanu – De Maio, Gonzalo Rodríguez, Tomović, Cristóforo (54. Tello) – Vecino, Badelj – Olivera (54. Babacar), Bernardeschi, N. Kalinić (81. Saponara) – Iličić.
    Náhradníci: Drągowski, Sportiello – Babacar, Chiesa, Maistro, Hagi, Salcedo, Milić, Mlakar, Saponara, Tello.

    Rozhodca: Nicola Rizzoli (Taliansko)