Švédsko – Taliansko 8:1 (kon.) | Česko – Slovinsko 5:1 (kon.) | Dánsko – Nemecko 3:2 (po pr.)
Francúzsko – Bielorusko 4:3 (2:1 po s.n.)
po s.n. (2:1)
Francúzsko
4:3 (1:0, 1:2, 1:1 - 0:0)
Bielorusko
Piatok 12.05.2017, 20:15 • AccorHotels Arena, Paríž • Majstrovstvá sveta • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
    Stéphane Da Costa - 4:3

     
    V samostatných nájazdoch zvíťazil tím Francúzsko.
    Autorom víťazného gólu je STÉPHANE DA COSTA.
     
    64:42
    Francúzi sa síce celé predĺženie len bránili, no Stéphane Da Costa to teraz nevyriešil vôbec dobre, keď poslal puk Sachovi Treillemu len na korčuľu. Ak by bola prihrávka presnejšia, Treille by posielal puk do odkrytej bránky!
     
    63:10
    Tak teraz to pred Huetom poriadne horí. Trikrát v priebehu niekoľkých sekúnd pálil Alexander Pavlovič, ktorého strelu dvakrát zblokoval Laurent Meunier, raz dokonca Pavlovič trafil žrdku Huetovej bránky!
     
    61:41
    Po ďalšom závare pred Cristobalom Huetom však budú hrať Bielorusi znova v početnej prevahe 4 na 3, keď sa hákovaním previnil Damien Fleury.
    59:49

     
    59:49
    Tak toto bola obrovská smola Charlesa Lingleta! Ten dokonca dvakrát z jednej pozície opečiatkoval ľavú žrdku Cristobala Hueta, ktorý si teraz musel poriadne vydýchnuť!
     
    58:59
    Veľmi nepríjemný moment pre Francúzov. Najskôr narobila Cristobalovi Huetovi až nečakané problémy strela jedného z Bielorusov cez celé klzisko a v momente, keď sa puk snažil doraziť Arťom Demkov, Antonin Manavian ho musel fauovať.
    52:35 Pierre-Édouard BELLEMARE - 3:3

     
    52:35
    Francúzsko dalo gól!
    Tak toto si bude Kevin Lalandea asi poriadne vyčítať. Bielorusi najskôr popri mantineli nedokázali vyhodiť puk, ktorý sa dostal k PIERREOVI-ÉDOUARDOVI BELLEMAREOVI, ktorý zaskočil tentokrát nekoncentrovaného bieloruského gólmana. Asistencia: Stéphane Da Costa.
     
    43:43
    Teraz však Bielorusi darujú Francúzsku ideálnu príležitosť na vyrovnanie potom, čo si Andrej Stas neustrážil svoju hokejku. Domáci hokejisti si tak zahrajú početnú prevahu dokonca 4 minúty, keďže v tvári Kévina Hecquefeuilleho sa objavila aj krv.
    41:20 Alexander KULAKOV - 2:3

     
    41:20
    Bielorusko dalo gól! Bieloursi síce početnú prevahu o dvoch hráčov, no napokon sa im predsa len podarilo dokonať sveklý obrat, keď predviedli skutočne okulahodiacu kombináciu, na konci ktorej bol teč ALEXANDRA KULAKOVA.
     
    40:50
    Bielorusi si dokonca zahrajú kratučkú presilovú hru o dvoch hráčov. Antonin Manavian si pred vlastným bránkoviskom pomáhal hákovaním.
     
    38:54
    Tak tieto momenty jednoznačne patria Bielorusom. Naopak, smoliarom posledných sekúnd je Nicolas Besch, ktorý po predchdázajúcej chybe teraz odchádza na trestnú lavicu za hákovanie.
     
    38:37
    Obrovská chyba Nicolasa Bescha, ktorý pri pokuse o rozohrávku spoza bránky nabil Charlesovi Lingletovi a Cristobal Huet musel vytiahnuť ťažký zákrok svojou lapačkou.
    Jegor ŠARANGOVIČ - 2:2

     
    37:47
    Bielorusko dalo gól! Bielorusi sa nielenže ubránili početnej prevahe súpera, ale dokonca sa im podarilo krátko pred koncom druhej tretiny aj vyrovnať. Charles Linglet poslal od pravého puku do bárnkoviska, kde vracajúci sa Laurent Meunier neustrážil JEGORA ŠARANGOVIČA, a ten aj so šťastím poslal puk za nešťastného Cristobala Hueta. regulérnosť gólu ešte skúmal aj videorozhodca, ktorý ho však odobril. Asistencia: Linglet.
     
    34:42
    Pri francúzskej striedačke v tejto chvíli znova vzbĺkli veľké vášne, aktívny tam bol najmä Pavel Vorobej, ktorý najskôr celú situáciu spôsobil svojim zákrokom na Stéphana Da Costu a následne sa pustil do Antoinea Roussela. Vorobej si za to pôjde oddýchnuť na trestnú lavicu, Francúzi si zahrajú presilovku.
     
    27:35
    Stéphane Da Costa zrýchlil po pravom krídle, vyzval na zakončenie Antoinea Roussela, ktorý však Kevian Lalandea prekonať nedokázal.
    26:40 Alexander PAVLOVIČ - 2:1

     
    26:40
    Bielorusko dalo gól! Bielorusi v posledných momentoch zvýšili agresivitu, Floran Douay stratil puk na obrannej modrej čiare, vystrelil Jegor Šarganovič, ktorého strelu Cristobal Huet len vyrazil pred seba, čo na dorážku zo vzduchu využil ALEXANDER PAVLOVIČ. Asistencia: Jegor Šarganovič.
     
    23:22
    Bieloursko si však v najbližších minútach zahrá v početnej prevahe. keď za sekanie odchádza na trestnú lavicu Valentin Claireaux.
     
    23:22
    Veľká príležitosť Bieloruska. Alexander Kulakov prenikol po pravej strane, zaujímavo vystrelil, no bránu Cristobala Hueta netrafil.
    20:54 Damien FLEURY - 2:0

     
    20:54
    Francúzsko dalo gól!
    Bielorusi síce znova vyhodili puk cez všetky čiary, Francúzi však predviedli nádhernú kombináciu. Stéphane Da Costa ho pri ľavom mantineli odovzdal Antoineovi Rousselovi, ktrorý videl na osi ihriska nakorčuľovaného DAMIENA FLEURYHO, a ten znova prestrelil Kevina Lalandea.
     
    19:46
    V závere úvodnej tretiny si ešte Francúzi zahrajú presilovú hru. Na trestnú lavicu odchádza Jevgenij Kovyršin, ktorý sa previnil držaním.
     
    14:15
    Dlho sa v hre 4 na 4 nič nedialo, až Bielorusi stratili puk v útočnom pásme, získal ho Antonin Manavian, dostal sa do tesnej blízkosti Kevina Lalandea, ktorého sa mu podarilo obísť, no už spoza bránkovej čiary pri pokuse zasunúť puk do bránky trafil len ľavú žrdku bieloruskej bránky!
     
    13:10
    Po spomínanej šarvátke odchádzajú na trestnú lavicu za Francúzsko Jordan Perret a z bieloruského tímu Pavel Vorobej.
    12:29 Sacha TREILLE - 1:0

     
    12:29
    Francúzsko dalo gól!
    Francúzi dosiahli dôležitý prvý gól v zápase. Teddy Da Costa vyviezol puk z vlastnej obrannej tretiny, odovzdal ho SACHOVI TREILLEOVI, a ten trafil skutočne nádherne do horných partií bránky. Asistencie: Teddy Da Costa, Damien Raux.

    Jakub Kocourek

    Góly a asistencie: 13. Treille (T. Da Costa, Raux), 21. Fleury (Roussel, S. Da Costa), 53. Bellemare (S. Da Costa), rozh. náj. S. Da Costa – 27. Pavlovič (Šarangovič), 38. Šarangovič (Linglet), 42. Kulakov (S. Kosticyn, Vorobej)

    Samostatné nájazdy:

    1. séria:
    0:0   Antoine Roussel (FRA)
    0:1   Michail Stefanovič (BLR)
    2. séria:
    0:1   Damien Fleury (FRA)
    0:1   Andrej Stas (BLR)
    3. séria:
    1:1   Stéphane Da Costa (FRA)
    1:1   Alexander Pavlovič (BLR)
    4. séria:
    1:1   Alexander Pavlovič (BLR)
    2:1   Stéphane Da Costa (FRA)


    Francúzsko: Huet (Hardy) – Auvitu, Hecquefeuille (A), Manavian, Besch, Janil, Dame-Malka, Raux – S. Da Costa, Roussel, Bellemare (A) – Fleury, Treille, T. Da Costa – Meunier (C), Douay, Perret – Ritz, Lamperier, Rech – Claireaux.
    Bielorusko: Lalande (M. Karnauchov) – Lisovec, Korobov (A), Šinkevič, Chenkel, Jevenko, Vorobej – S. Kosticyn, Kovyršin, Kogalev – Šarangovič, Linglet, Pavlovič (A) – Kulakov, Děmkov, Stas (C) – Drozd, Karaban, A. Volkov – Stefanovič.

    Rozhodca: Eduards Odinš (Lotyšsko), Linus Ohlund (Švédsko) – Joep Leermakers (Holandsko), Libor Suchánek (Česko)