Švédsko – Taliansko 8:1 (kon.) | Česko – Slovinsko 5:1 (kon.) | Dánsko – Nemecko 3:2 (po pr.)
Francúzsko – Bielorusko 4:3 (2:1 po s.n.)
koniec po predl.
Dánsko
3:2 (2:2, 0:0, 0:0 - 1:0)
Nemecko
Piatok 12.05.2017, 20:15 • LANXESS Arena • Majstrovstvá sveta • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Dánsko a Nemecko sa postarali o výborný hokejový večer v Kolíne. Hneď v prvej tretine sme videli štyri góly, keď si domáci výber vypracoval dvojgólový náskok po strelách Patricka Reimera a Brooksa Maceka. Dáni však odpovedali presnými zásahmi Frederika Storma s Mortenom Poulsenom a potom sa dlho čakalo na rozhodnutie. To prišlo až v predĺžení, keď presne namieril Peter Regin. (22:32:13)
     
    Strely na bránu: 29 – 29.
     
    Najlepší hráči zápasu: Morten Poulsen (Dánsko) – Dennis Seidenberg.
     
    Koniec zápasu.
    61:40 Peter REGIN - 3:2

     
    61:40
    Dánsko dalo gól! Sebastian Dahm predviedol fantastický zákrok proti tutovke Dennisa Seidenberga, ktorého vychytal vyrážačkou a potom sa jeho tím dostal do brejku. Nikolaj Ehlers našiel PETRA REGINA, ktorý poslal puk pomedzi betóny Aus den Birkena do siete. Asistencie: Nikolaj Ehlers, Julian Jakobsen.
     
    60:40
    Úvod je opatrný. Zatiaľ sú pri puku Nemci, ktorí ho svojmu súperovi vôbec nepožičali.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    Strely na bránu: 28 – 28.
     
    Nemci jasne ovládli tretiu tretinu a prestrieľali svojho súpera. Mali viacero jasných gólových šancí, ale Dánov podržal výborný Sebastian Dahm a posunul duel do predĺženia.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    59:59
    Dáni priľahli puk po vhadzovaní pred vlastnou bránou, z čoho vznikla roztržka medzi Oliverom Lauridsenom a Davidom Wolfom. Obaja dostali dve trestné minúty za hrubosť.
    59:55

     
    59:55
    Mohlo byť definitívne rozhodnuté. Patrick Reimer sa ocitol v obrovskej šanci pred bránou, ale poslal puk priamo do lapačky Sebastiana Dahma. Nasleduje oddychový čas Nemecka.
     
    59:18
    Yannic Seidenberg vypálil príklepom z ľavého krídla. Dáni jeho pokus zblokovali na ochrannú sieť.
     
    58:06
    Ďalšia príležitosť nemeckého tímu. David Wolf dostal ideálnu prihrávku na ľavé krídlo, kde bol osamotený. Trafil však len blokujúceho Dána.
     
    57:53
    Hra bola prerušená pre prihrávku rukou. Do konca riadneho hracieho času zostávajú posledné dve minúty.
     
    57:10
    Nemci mohli rozhodnúť. Po strele Tiffelsa z pravého krídla Dahmovi vypadol puk v bránkovisku. Dorážali viacerí domáci reprezentanti, ale nedokázali napnúť sieť.
     
    56:52
    Danny Aus den Birken daroval Dánom vhadzovanie v útočnom pásme, keď prikryl puk po slabom nahodení zo stredného pásma.

    Tomáš Lengyel

    Góly a asistencie: 17. Storm (Kristensen, Jakobsen), 17. Poulsen (Christensen), 62. Regin (Ehlers, Jakobsen) – 9. Reimer (Ehliz, D. Seidenberg), 10. Macek (Y. Seidenberg, Kahun)


    Dánsko: Dahm (Sørensen) – J. Jensen, N. Jensen, M. Lauridsen, Kristensen, O. Lauridsen, Lassen, Bruggisser – Ehlers, Madsen (A), Regin (A) – Storm, Jakobsen, Hardt – Christensen, Green (C), Poulsen – Aagaard, Bau Hansen, Russell – Meyer.
    Nemecko: Aus den Birken (Greiss) – Reul, Ehrhoff (C), D. Seidenberg (A), Müller, Abeltshauser, Hördler, Krueger – Macek, Y. Seidenberg, Kahun – Reimer, Ehliz, Tiffels – Plachta, Schütz, Gogulla – Kink (A), Fauser, Wolf.

    Rozhodca: Hribik (CZE), Linde (SWE) – Lazarev (RUS), Lhotský (CZE)