Švédsko – Taliansko 8:1 (kon.) | Česko – Slovinsko 5:1 (kon.) | Dánsko – Nemecko 3:2 (po pr.)
Francúzsko – Bielorusko 4:3 (2:1 po s.n.)
po s.n. (2:1)
Francúzsko
4:3 (1:0, 1:2, 1:1 - 0:0)
Bielorusko
Piatok 12.05.2017, 20:15 • AccorHotels Arena, Paríž • Majstrovstvá sveta • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    61:41
    Po ďalšom závare pred Cristobalom Huetom však budú hrať Bielorusi znova v početnej prevahe 4 na 3, keď sa hákovaním previnil Damien Fleury.
     
    58:59
    Veľmi nepríjemný moment pre Francúzov. Najskôr narobila Cristobalovi Huetovi až nečakané problémy strela jedného z Bielorusov cez celé klzisko a v momente, keď sa puk snažil doraziť Arťom Demkov, Antonin Manavian ho musel fauovať.
     
    43:43
    Teraz však Bielorusi darujú Francúzsku ideálnu príležitosť na vyrovnanie potom, čo si Andrej Stas neustrážil svoju hokejku. Domáci hokejisti si tak zahrajú početnú prevahu dokonca 4 minúty, keďže v tvári Kévina Hecquefeuilleho sa objavila aj krv.
     
    40:50
    Bielorusi si dokonca zahrajú kratučkú presilovú hru o dvoch hráčov. Antonin Manavian si pred vlastným bránkoviskom pomáhal hákovaním.
     
    38:54
    Tak tieto momenty jednoznačne patria Bielorusom. Naopak, smoliarom posledných sekúnd je Nicolas Besch, ktorý po predchdázajúcej chybe teraz odchádza na trestnú lavicu za hákovanie.
     
    34:42
    Pri francúzskej striedačke v tejto chvíli znova vzbĺkli veľké vášne, aktívny tam bol najmä Pavel Vorobej, ktorý najskôr celú situáciu spôsobil svojim zákrokom na Stéphana Da Costu a následne sa pustil do Antoinea Roussela. Vorobej si za to pôjde oddýchnuť na trestnú lavicu, Francúzi si zahrajú presilovku.
     
    23:22
    Bieloursko si však v najbližších minútach zahrá v početnej prevahe. keď za sekanie odchádza na trestnú lavicu Valentin Claireaux.
     
    19:46
    V závere úvodnej tretiny si ešte Francúzi zahrajú presilovú hru. Na trestnú lavicu odchádza Jevgenij Kovyršin, ktorý sa previnil držaním.
     
    13:10
    Po spomínanej šarvátke odchádzajú na trestnú lavicu za Francúzsko Jordan Perret a z bieloruského tímu Pavel Vorobej.

    Jakub Kocourek

    Góly a asistencie: 13. Treille (T. Da Costa, Raux), 21. Fleury (Roussel, S. Da Costa), 53. Bellemare (S. Da Costa), rozh. náj. S. Da Costa – 27. Pavlovič (Šarangovič), 38. Šarangovič (Linglet), 42. Kulakov (S. Kosticyn, Vorobej)

    Samostatné nájazdy:

    1. séria:
    0:0   Antoine Roussel (FRA)
    0:1   Michail Stefanovič (BLR)
    2. séria:
    0:1   Damien Fleury (FRA)
    0:1   Andrej Stas (BLR)
    3. séria:
    1:1   Stéphane Da Costa (FRA)
    1:1   Alexander Pavlovič (BLR)
    4. séria:
    1:1   Alexander Pavlovič (BLR)
    2:1   Stéphane Da Costa (FRA)


    Francúzsko: Huet (Hardy) – Auvitu, Hecquefeuille (A), Manavian, Besch, Janil, Dame-Malka, Raux – S. Da Costa, Roussel, Bellemare (A) – Fleury, Treille, T. Da Costa – Meunier (C), Douay, Perret – Ritz, Lamperier, Rech – Claireaux.
    Bielorusko: Lalande (M. Karnauchov) – Lisovec, Korobov (A), Šinkevič, Chenkel, Jevenko, Vorobej – S. Kosticyn, Kovyršin, Kogalev – Šarangovič, Linglet, Pavlovič (A) – Kulakov, Děmkov, Stas (C) – Drozd, Karaban, A. Volkov – Stefanovič.

    Rozhodca: Eduards Odinš (Lotyšsko), Linus Ohlund (Švédsko) – Joep Leermakers (Holandsko), Libor Suchánek (Česko)