Sassuolo – Neapol 2:2 (kon.) | Udinese – Cagliari 2:1 (kon.) | Sampdoria – Crotone 1:2 (kon.)
AC Miláno – Empoli 1:2 (kon.) | Lazio – Palermo 6:2 (kon.) | Chievo – Turín 1:3 (kon.)
Juventus – CFC Janov 4:0 (kon.)
koniec
Juventus Turín
4:0 (3:0)
CFC Janov
Nedeľa 23.04.2017, 20:45 • Juventus Stadium, Turín • Talianska Seria A • 33. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Juventus Turín si absolútne zaslúžene pripisuje do tabuľky ďalšie tri body. Janov zdolal jasne 4:0, a tak môže znieť klubová hymna Starej dámy. Bianconeri vyhrali 17. duel v domácom prostredí za sebou a po remíze rímskeho AS zvyšujú náskok na čele tabuľky. O najkrajší moment zápasu sa nám postaral Leonardo Bonucci, ktorý predviedol na obrancu skutočne nevídané sólo. S týmto konštatovaním sa s vami lúčim a prajem ešte pekný zvyšok víkendu. Za pozornosť vám ďakujem Miroslav Kováčik. (22:39:28)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Gonzalo Higuaín to skúsil ešte raz. Jeho strela spoza pokutového územia bola spracovaná, a tak mal nasledovať rohový kop. Hlavný rozhodca ale práve ukončil dnešný duel.
     
    90+2
    Gonzalo Higuaín sa stále snaží, no zrejme mu dnes nebude dopriate skórovať. Každopádne, najmä jeho zásluhou Juventus vedie tabuľku Serie A a smeruje za šiestym titulom v rade.
     
    90+1
    Gianpaolo Calvarese pridáva k dnešnému duelu ešte obligátne tri minúty. Juventus drží loptu na svojich kopačkách a jediným jeho cieľom bude udržať čisté konto.
     
    90
    V poslednej minúte riadneho hracieho času sme najskôr videli nepresnú strelu jedného z domácich hráčov a následne aj nepríjemný zákrok, po ktorom sa chytal za brucho Leonardo Bonucci.
     
    89
    Stará dáma to teraz skúsila cez svoju pravú stranu, no Paulo Dybala sa "zaskvel" nepresnou prihrávkou. Zápas sa už pomaly dohráva.
     
    88
    Stefano Sturaro sa po svojom príchode na trávniku prvýkrát dostal do akcie, no pri spracovaní lopty si pomohol rukou. Hlavný rozhodca tak prisudzuje loptu hosťom.
     
    87
    V rýchlom slede tu máme aj posledné striedanie dnešného zápasu. Na strane hostí prichádza Oscar Hiljemark, ktorý vymenil Danka Lazovića.
     
    86
    Posledné striedanie v podaní Juventusu. Claudio Marchisio odovzdáva kapitánsku pásku Leonardovi Bonuccimu a odchádza na lavičku náhradníkov. Na jeho miesto prichádza Rolando Mandragora.
     
    85
    Gonzalo Higuaín prihrávkou do pravej strany vysunul Stephana Lichtsteinera. Ten centroval z pravej strany, no v šestnástke žiadneho spoluhráča nenašiel.
     
    84
    Juventus Turín už v závere stiahol nohu z plynového pedálu. Čoraz viac priestoru dostávajú hostia, o čom svedčí aj strela Oliviera Ntchama spoza šestnástky. Tento hráč ale bránu minul.
     
    83
    Pri streleckej chuti je aj Paulo Dybala, ktorý takisto už dnes raz skóroval. Tentokrát jeho strelecký pokus mieril niekoľko centimetrov vedľa brány hostí.
     
    82
    Na domácej strane do hry zasiahne aj Stefano Sturaro. Naopak, dnešný zápas sa končí pre Maria Mandžukića, ktorý sa postaral o tretí gól v sieti janovského mužstva.
     
    81
    V súboji dvoch hráčov s číslom 22 bol teraz úspešnejší Danko Lazović. Kwadwo Asamoah sa teraz k lopte nedostal, a tak sa končí útočná akcia Juventusu.
     
    80
    Davide Biraschi poslal z pravej strany pekný center do domácej šestnástky. Do zakončenia sa dostal Giovanni Simeone, no zatiaľ neobohatil svoje gólové konto.
     
    79
    Janov teraz dlhší časový úsek drží loptu na svojich kopačkách. Zatiaľ si ale nevypracoval stopercentnú gólovú možnosť. Tentokrát včas zasiahol Mehdi Benatia.
     
    78
    Janov mal výhodu rohového kopu, no nič z neho nedokázal vyťažiť. Stopérska trojica domáceho tímu funguje dokonale, podobne ako v zápase na Nou Campe.
     
    77
    Kwadwo Asamoah vystrelil spoza pokutového územia a po jeho strele lopta opäť pohladila bránkovú konštrukciu. Tentokrát mal Eugenio Lamanna šťastie, že lopta mierila len do ľavej žrde.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 17. Muñoz (vla.), 19. Dybala, 41. Mandžukić, 64. Bonucci

    Karty:   34. Burdisso (JAN)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 13:7. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 10:13.
    Juventus Turín: Neto – Barzagli, Bonucci, Benatia – Lichtsteiner, S. Khedira (69. Rincón), Marchisio (C) (86. Mandragora), Asamoah – Dybala, Mandžukić (82. Sturaro) – Higuaín.
    Náhradníci: Audero Mulyadi, Favero – Chiellini, Cuadrado, Sandro, Mattiello, Lemina, Dani Alves, Rugani, Sturaro, Rincón, Mandragora.

    CFC Janov: Lamanna – Muñoz, Burdisso (C) (67. Biraschi), Gentiletti – Lazović (87. Hiljemark), Veloso, Cataldi, Laxalt (48. Beghetto) – Ntcham, Simeone, Palladino.
    Náhradníci: Zima, Faccioli – Cofie, Biraschi, Hiljemark, Beghetto, Orbán, Panděv, Brivio, Pellegri, Ninković.

    Rozhodca: Gianpaolo Calvarese