Sassuolo – Neapol 2:2 (kon.) | Udinese – Cagliari 2:1 (kon.) | Sampdoria – Crotone 1:2 (kon.)
AC Miláno – Empoli 1:2 (kon.) | Lazio – Palermo 6:2 (kon.) | Chievo – Turín 1:3 (kon.)
Juventus – CFC Janov 4:0 (kon.)
koniec
Juventus Turín
4:0 (3:0)
CFC Janov
Nedeľa 23.04.2017, 20:45 • Juventus Stadium, Turín • Talianska Seria A • 33. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Juventus Turín si absolútne zaslúžene pripisuje do tabuľky ďalšie tri body. Janov zdolal jasne 4:0, a tak môže znieť klubová hymna Starej dámy. Bianconeri vyhrali 17. duel v domácom prostredí za sebou a po remíze rímskeho AS zvyšujú náskok na čele tabuľky. O najkrajší moment zápasu sa nám postaral Leonardo Bonucci, ktorý predviedol na obrancu skutočne nevídané sólo. S týmto konštatovaním sa s vami lúčim a prajem ešte pekný zvyšok víkendu. Za pozornosť vám ďakujem Miroslav Kováčik. (22:39:28)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Gonzalo Higuaín to skúsil ešte raz. Jeho strela spoza pokutového územia bola spracovaná, a tak mal nasledovať rohový kop. Hlavný rozhodca ale práve ukončil dnešný duel.
     
    90+2
    Gonzalo Higuaín sa stále snaží, no zrejme mu dnes nebude dopriate skórovať. Každopádne, najmä jeho zásluhou Juventus vedie tabuľku Serie A a smeruje za šiestym titulom v rade.
     
    90+1
    Gianpaolo Calvarese pridáva k dnešnému duelu ešte obligátne tri minúty. Juventus drží loptu na svojich kopačkách a jediným jeho cieľom bude udržať čisté konto.
     
    90
    V poslednej minúte riadneho hracieho času sme najskôr videli nepresnú strelu jedného z domácich hráčov a následne aj nepríjemný zákrok, po ktorom sa chytal za brucho Leonardo Bonucci.
     
    89
    Stará dáma to teraz skúsila cez svoju pravú stranu, no Paulo Dybala sa "zaskvel" nepresnou prihrávkou. Zápas sa už pomaly dohráva.
     
    88
    Stefano Sturaro sa po svojom príchode na trávniku prvýkrát dostal do akcie, no pri spracovaní lopty si pomohol rukou. Hlavný rozhodca tak prisudzuje loptu hosťom.
     
    87
    V rýchlom slede tu máme aj posledné striedanie dnešného zápasu. Na strane hostí prichádza Oscar Hiljemark, ktorý vymenil Danka Lazovića.
     
    86
    Posledné striedanie v podaní Juventusu. Claudio Marchisio odovzdáva kapitánsku pásku Leonardovi Bonuccimu a odchádza na lavičku náhradníkov. Na jeho miesto prichádza Rolando Mandragora.
     
    85
    Gonzalo Higuaín prihrávkou do pravej strany vysunul Stephana Lichtsteinera. Ten centroval z pravej strany, no v šestnástke žiadneho spoluhráča nenašiel.
     
    84
    Juventus Turín už v závere stiahol nohu z plynového pedálu. Čoraz viac priestoru dostávajú hostia, o čom svedčí aj strela Oliviera Ntchama spoza šestnástky. Tento hráč ale bránu minul.
     
    83
    Pri streleckej chuti je aj Paulo Dybala, ktorý takisto už dnes raz skóroval. Tentokrát jeho strelecký pokus mieril niekoľko centimetrov vedľa brány hostí.
     
    82
    Na domácej strane do hry zasiahne aj Stefano Sturaro. Naopak, dnešný zápas sa končí pre Maria Mandžukića, ktorý sa postaral o tretí gól v sieti janovského mužstva.
     
    81
    V súboji dvoch hráčov s číslom 22 bol teraz úspešnejší Danko Lazović. Kwadwo Asamoah sa teraz k lopte nedostal, a tak sa končí útočná akcia Juventusu.
     
    80
    Davide Biraschi poslal z pravej strany pekný center do domácej šestnástky. Do zakončenia sa dostal Giovanni Simeone, no zatiaľ neobohatil svoje gólové konto.
     
    79
    Janov teraz dlhší časový úsek drží loptu na svojich kopačkách. Zatiaľ si ale nevypracoval stopercentnú gólovú možnosť. Tentokrát včas zasiahol Mehdi Benatia.
     
    78
    Janov mal výhodu rohového kopu, no nič z neho nedokázal vyťažiť. Stopérska trojica domáceho tímu funguje dokonale, podobne ako v zápase na Nou Campe.
     
    77
    Kwadwo Asamoah vystrelil spoza pokutového územia a po jeho strele lopta opäť pohladila bránkovú konštrukciu. Tentokrát mal Eugenio Lamanna šťastie, že lopta mierila len do ľavej žrde.
     
    76
    Juventus Turín natiahne svoju parádnu domácu šnúru. Ak sa nestane obrovský futbalový zázrak, tak si na svoje konto pripíše už sedemnáste víťazstvo v tejto sezóne.
     
    75
    Do konca dnešného duelu zostáva ešte približne pätnásť minút. Druhýkrát musel zasahovať brankár Neto, no strela Davideho Biraschiho nebola príliš nebezpečná.
     
    73
    Hostia mali v priebehu niekoľkých sekúnd výhodu dvoch rohových kopov. Podstatne nebezpečnejší bol ten druhý, no Leonardo Bonucci druhý gól v zápase nepridal.
     
    72
    Paulo Dybala prenikal stredom hracej plochy, no zozadu ho pridržal Olivier Ntcham. Hlavný rozhodca je opäť benevolentný a žltú kartu hráčovi hostí neudelil.
     
    71
    Gonzalo Higuaín dnes ešte neskóroval, no hrá veľmi aktívne. Zatiaľ pri ňom však je strelecká smola, keďže ani táto jeho strela spoza šestnástky neskončila v sieti.
     
    70
    Tak toto je neuveriteľné! Pri futbalistoch Janovu teraz stáli všetci svätí. V priebehu niekoľkých sekúnd domáci dvakrát trafili žrď brány hostí. Najskôr opečiatkoval pravú tyčku Claudio Marchisio a následne trafil skoro to isté miesto aj Gonzalo Higuaín.
     
    69
    Prvýkrát strieda aj domáci tréner Massimiliano Allegri. Na trávnik prichádza mladý Tomás Rincón a odchádza skúsený nemecký záložník Sami Khedira.
     
    68
    Teraz sme videli ďalší ostrý stret medzi hráčmi oboch celkov. Davide Biraschi sa po príchode na trávnik zapojil do hry, no poriadne ho prebrúsil Kwadwo Asamoah.
     
    67
    Ešte pred rozohraním priameho kopu budeme svedkami striedania. Z ihriska odchádza Nicolás Burdisso a na jeho miesto prichádza Davide Biraschi.
     
    66
    Andrea Beghetto sa teraz snažil predrať do pokutového územia, no fauloval ho Mario Mandžukić. Po faule chorvátskeho útočníka budeme svedkami priameho kopu hostí.
     
    65
    Skutočne sme videli fantastickú gólovú akciu domáceho obrancu. Jeho strelu ešte trošku nadvihol Santiago Juan Gentiletti, a aj preto nemal brankár hostí žiadnu šancu.
    64. Leonardo BONUCCI - 4:0
     
    64
    Juventus Turín dal gól! Tak toto sa len tak často nevidí. LEONARDO BONUCCI si zobral loptu na vlastnej polovici ihriska, namieril si to stredom hracej plochy a parádnou strelou spoza pokutového územia prekonal Eugenia Lamannu. Parádne sólo, za ktoré by sa nemusel hanbiť ani Lionel Messi či Cristiano Ronaldo.
     
    62
    Už v predzápasovom preview sme spomínali, že Janov má problém so strieľaním gólov. Ak sa im nepodarí dnes skórovať, tak z ostatných šiestich duelov vyjdú už piatykrát strelecky naprázdno.
     
    61
    Gonzalo Higuaín si teraz prišiel pre loptu hlboko do stredu poľa. Následne si nabiehal do súperovej šestnástky, ale pred ním včas zasiahol brankár Eugenio Lamanna.
     
    60
    Hodinu zápasu nám ukončila akcia domáceho tímu. Kwadwo Asamoah sa ale nedokázal presadiť v súboji jedného proti jednému, a tak celú akciu spomalil.
     
    59
    Andrea Barzagli si teraz poradil s centrom z ľavej strany. Loptu odhlavičkoval do bezpečia, a tak sa Giovanni Simeone do zakončenia nedostal.
     
    58
    Tempo hry nám v porovnaní s úvodným polčasom opadlo, čo sa koniec koncov dalo očakávať. Janov nevie vyvinúť nejaký tlak a domáci kontrolujú situáciu.
     
    57
    Juventus Turín teraz zbytočne stratil loptu na polovici ihriska. Hostia okamžite vyrazili do rýchleho brejku, ale včasným sklzom sa zaskvel Stephan Lichtsteiner.
     
    56
    Gonzalo Higuaín bol faulovaný v okolí stredového kruhu. Dokonca sa mu vyzula kopačka, no napriek tomu hráč hostí odišiel z toho súboja bez žltej karty.
     
    55
    Táto akcia Starej dámy nemôže pokračovať, pretože v ofsajdovej pasci sa ocitol Kwadwo Asamoah. Lopta tak putuje k hráčom z prístavného mesta.
     
    54
    Juventus pokračuje vo svojej územnej prevahe. Z prvého polčasu si priniesol komfortný náskok a uvidíme, akú snahu vyvinie pri strelení ďalších gólov.
     
    53
    Paulo Dybala poslal výborný center do pokutového územia. Do zakončenia sa dostal Leonardo Bonucci a prekonal brankára Eugenia Lamannu. Gól ale neplatí, zrejme pre útočný faul Maria Mandžukića.
     
    52
    Hlavný rozhodca ešte upokojuje situáciu v pokutovom území. Debatuje najmä s Mehdim Benatiom, ktorý bol v súperovej šestnástke veľmi aktívny.
     
    51
    Gonzalo Higuaín bol teraz faulovaný, a tak bude nasledovať priamy kop domáceho tímu. Nedovoleným zákrokom sa previnil Olivier Ntcham a loptu si už berie Paulo Dybala.
     
    50
    Stephan Lichtsteiner sa teraz nepredral cez svoju pravú stranu. Napokon skúsil šťastie strelou z obrovskej diaľky Leonardo Bonucci, ale jeho pokus skôr pripomínal stopérsky odkop.
     
    49
    Domáci futbalisti držia loptu na svojich kopačkách a príliš sa dopredu neponáhľajú. Loptu si vymieňajú obrancovia, medzi ktorými dnes chýba Giorgio Chiellini.
     
    48
    A máme tu prvé striedanie dnešného zápasu. Diego Laxalt odchádza na lavičku náhradníkov a na ihrisko prichádza čerstvý Andrea Beghetto.
     
    47
    Hostia mali výhodu priameho kopu z pomerne dobrej pozície. Po centri z pravej strany sa dostal do zakončenia Giovanni Simeone, ale jeho hlavička minula bránu.
     
    46
    Do druhého polčasu nastúpili obe mužstvá v nezmenenej zostave. Najmä na domácej strane sa ale dá očakávať, že postupom času dostanú kľúčoví hráči troška voľna a budú striedaní.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Juventus Turín smeruje za svojim 17. domácim víťazstvom v rámci Serie A v tejto sezóne. Po prvom polčase vedie nad Janovom jasne 3:0 a už len futbalový zázrak ho môže pripraviť o zisk troch bodov. Všetko to odštartoval vlastný gól Matiasa Ezequiela Muñoza, následne sa k nemu pridala presná strela Paula Dybalu a v záverečnej pätminútovke uzavrel skóre prvého polčasu Mario Mandžukić. V prvom dejstve sme videli aj jednu žltú kartu, ktorú dostal Nicolás Burdisso. V zápase budeme pokračovať približne o štvrťhodinku.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    V samotnom závere prvého polčasu vystrelil spoza pokutového územia Miguel Veloso. Mieril však len do stredu brány, a tak nemal brankár Neto väčšie starosti.
     
    44
    Spoza pokutového územia opäť strieľal Paulo Dybala. Argentínčan zatiaľ druhý gól v zápase nepridal, keď mieril vedľa ľavej žrde brány hostí.
     
    43
    Domáci futbalisti opäť zahrozili. Po centri z pravej strany sa dostával do zakončenia Gonzalo Higuaín, ale tiesnený obrancami nedokázal gólovo zakončiť.
     
    42
    Futbalisti Janova sa snažili presadiť cez svoju pravú stranu, ale na nádejné zakončenie si budú musieť ešte chvíľu počkať. Obrana Juventusu zatiaľ funguje veľmi dobre.
    41. Mario MANDŽUKIĆ - 3:0
     
    41
    Juventus Turín dal gól! Ako som spomínal, Janov neprišiel len brániť, no teraz trochu prepadol v strede poľa a okamžite za to pyká. Po ľavej strane potiahol akciu MARIO MANDŽUKIĆ. Jeho center síce nebol dobrý, no následne sa lopta k nemu odrazila späť a chorvátsky útočník ju technickou strelou upratal do brány.
     
    40
    Janov sa predsa len postupom času osmeľuje a určite by mu veľmi pomohol kontaktný gól. Do Turína neprišiel len brániť, čo je rozhodne veľmi sympatické.
     
    39
    Prvý polčas sa nám pomaly chýli k svojmu záveru. Výhodu priameho kopu z veľkej diaľky mali aj hráči Janova, ale do zakončenia sa na ich smolu nedostali.
     
    38
    Kwadwo Asamoah centroval z ľavej strany, ale v pokutovom území nenašiel nikoho v bielo-čiernom drese. Eugenio Lamanna tak v tomto prípade zasahovať nemusel.
     
    37
    Peknú individuálnu akciu po pravej strane predviedol Danko Lazović. Snažil sa presadiť aj cez Mehdiho Benatiu, no bývalý obranca mníchovského Bayernu jeho pokus zblokoval.
     
    36
    Akcia domáceho tímu pokračovala ďalej. Z veľkej diaľky to skúsil obranca Leonardo Bonucci, ale jeho pokus mieril vysoko nad bránu súpera. Nasledovať bude odkop.
    35. Eugenio Lamanna (JAN)
     
    35
    Eugenio Lamanna sa teraz musel mať na pozore, pretože strelou spoza šestnástky ho zamestnal domáci kanonier Gonzalo Higuaín. Argentínčan mieril k pravej žrdi, no brankár Janovu bol pozorný.
    34. Nicolás Burdisso (JAN)
     
    34
    Gianpaolo Calvarese prvýkrát v dnešnom zápase vyťahuje žltú kartu. Jej autorom je Nicolás Burdisso, ktorý nepríjemne poslal k zemi Maria Mandžukića.
     
    33
    Domácim futbalistom možno trošku uškodili rýchlo strelené dva góly. Samozrejme hrá sa na výsledok, no odvtedy ich hra trošku klesla na aktivite.
     
    32
    Olivier Ntcham sa dostal k strele z väčšej vzdialenosti, no prestrelil bránu domáceho tímu. Nasledovať tak bude len ďalší odkop od brány Neta.
     
    31
    Janov zahrával svoj prvý rohový kop v dnešnom zápase. Center z ľavej strany ale skončil len v rukaviciach Neta, ktorý môže založiť rýchlu akciu hráčov v bielo-čiernych dresoch.
     
    30
    V závere prvej polhodiny zápasu sa nám pripomenul aktívny Olivier Ntcham. Dvakrát sa dostal k prízemnému centru z pravej strany, no mám pocit, že ho v oboch prípadoch odvrátil Claudio Marchisio.
     
    29
    Futbalisti Janovu sa teraz na dlhší časový úsek dostali k lopte. Zatiaľ ale kombinujú len približne 30 metrov od brány Neta, a tak môže byť brazílsky gólman v pohode.
     
    28
    Gonzalo Higuaín teraz centroval z ľavej strany, ale našiel len pripraveného brankára hostí Eugenia Lamannu. Ten tak začína novú útočnú akciu hostí.
     
    27
    Claudio Marchisio šikovnou kolmou prihrávkou hľadal nabiehajúceho Maria Mandžukića. Lopta napokon prešla na chorvátskeho útočníka, no ten to už ani nečakal, a tak sa do zakončenia nedostal.
     
    26
    Paulo Dybala teraz veľmi dobre napádal rozohrávku súpera a donútil ho len vhadzovať. Argentínskeho špilmachera je v úvode zápasu poriadne vidieť, čo sa domácim páči.
     
    25
    Tempo zápasu sa nám po dvoch rýchlych zásahoch Starej dámy upokojilo. Janovu sa tak zatiaľ príliš nevypláca riskantná taktika len s troma obrancami.
     
    23
    Raffaele Palladino sa teraz hnevá na hlavného rozhodcu zápasu, ktorým je Gianpaolo Calvarese. Ten totiž píska jeho faul v súboji so švajčiarskym ofenzívnym obrancom Stephanom Lichtsteinerom.
     
    22
    Kwadwo Asamoah sa teraz ocitol v postavení mimo hry. Futbalista z africkej Ghany tak nemohol pokračovať vo svojej akcii a lopta je prisúdená hráčom Janova.
     
    21
    Giovanni Simeone sa dostal do druhého dobrého zakončenia, no ani teraz netrafil bránu súpera. Nasledovať tak bude odkop od Netovej brány, ktorý sa nedávno príliš nevyznamenal v pohárovom zápase s Neapolom.
     
    20
    Domácim futbalistom sa oveľa lepšie dýcha ako pred takými piatimi minútami. Janov dopláca na slabučkú defenzívu a bude to mať v ďalšom priebehu zápasu veľmi náročné.
    19. Paulo DYBALA - 2:0
     
    19
    Juventus Turín dal gól! Domáci futbalisti vedú už dvojgólovým rozdielom. PAULO DYBALA sa predral cez troch janovských obrancov, následne si narazil loptu so Samim Khedirom a peknou umiestnenou strelou prekonal brankára Eugenia Lamannu.
     
    18
    Domáci tréner Massimiliano Allegri môže byť spokojný. Jeho zverencom sa pomerne rýchlo podarilo otvoriť skóre zápasu a smerujú za 17. domácim víťazstvom v tejto sezóne.
    17. Matias Ezequiel Muñoz - 1:0
     
    17
    Juventus Turín dal gól! Domáci tím otvára skóre dnešného zápasu. Gonzalo Higuaín si pekne nabehol na pas za obrannú líniu súpera a po jeho zakončení si nešťastne zrazil loptu do vlastnej brány MATIAS EZEQUIEL MUÑOZ.
     
    16
    Domáci fanúšikovia zjavne nie sú spokojní s doterajším priebehom zápasu. Po zbytočnej strate lopty Samiho Khediru dokonca začali pískať a pokračujú v tom aj počas rozohrávky hostí.
     
    15
    Na konci úvodnej štvrťhodiny nebezpečne vystrelil spoza pokutového územia Paulo Dybala. Argentínsky futbalista loptu obalil svojou ľavačkou, ale jeho pokus mieril tesne vedľa brány.
     
    14
    Doterajší priebeh zápasu zatiaľ nie je príliš zaujímavý. Predsa len Juventus odohral cez týždeň náročný zápas na Nou Campe, a tak sa dá očakávať, že sa bude postupne rozbiehať.
     
    12
    Hostia teraz trošku prepadli na polovici ihriska, a tak sa pre domácich črtala šanca na rýchly brejk. Celú akciu ale pokazil Paulo Dybala, ktorý sa predviedol nepresným pasom na Gonzala Higuaína.
     
    11
    Zápas sa nám prehupol do svojej druhej desaťminútovky. Juventus mal zatiaľ jednu veľkú gólovú príležitosť, no z tesnej blízkosti minul súperovu bránu Gonzalo Higuaín.
     
    10
    Stephan Lichtsteiner si nabiehal na dlhú loptu dopredu, no pred ním dobre zasiahol brankár Eugenio Lamanna. Ten správne čítal hru a nepustil krajného záložníka Juventusu do zakončenia.
     
    9
    Teraz sa dostali pred domácu šestnástku aj futbalisti z prístavného mesta, no do zakončenia sa nedostali. Len pripomínam, že dnes dostal priestor v domácej bráne Neto.
     
    8
    Vzrušenie na domácom štadióne bolo zbytočné. Jeden z domácich futbalistov síce postupoval sám na bránu, no v čase prihrávky bol v ofsajde. Mám pocit, že išlo o Gonzala Higuaína.
     
    7
    Juventus sa po rohovom kope síce nepresadil, no po následnom faule Raffaela Palladinoho mal výhodu ďalšieho priameho kopu. Po centri z ľavej strany zakončoval hlavičkou Gonzalo Higuaín, ale tesne minul janovskú bránu.
     
    6
    Paulo Dybala centroval svojou ľavačkou do pokutového územia, no loptu odhlavičkoval do bezpečia Matias Ezequiel Muñoz. Nasledovať tak bude prvý rohový kop dnešného zápasu.
     
    5
    Tak napokon sa predsa len píska nedovolený zákrok. Stephan Lichtsteiner bol faulovaný Diegom Laxaltom, a tak budú Bianconeri zahrávať ďalší priamy kop.
     
    4
    Leonardo Bonucci sa pošmykol, a tak sa po jeho zaváhaní dostal do prvého zakončenia Giovanni Simeone. Najlepší strelec hostí otestoval svoju ľavačku, no mieril nepresne.
     
    3
    Domáci futbalisti majú od začiatku zápasu jasnú územnú prevahu. Doposiaľ ale kombinujú len na vlastnej polovici ihriska, teda v bezpečnej zóne pre Janov.
     
    2
    Stará dáma sa snažila zahrať prekvapujúci signál. Paulo Dybala kolmou prihrávkou hľadal Gonzala Higuaína, no táto argentínska spolupráca k zakončeniu neviedla.
     
    1
    Domáci futbalisti budú zahrávať prvý priamy kop dnešného merania síl. Stredopoliar Claudio Marchisio bol totiž faulovaný Miguelom Velosom.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Pred úvodným výkopom si futbalisti oboch tímov uctili pamiatku tragicky zosnulého cyklistu Micheleho Scarponiho. Ten zomrel počas tréningu, keď do neho nešťastne vrazil kamión. Česť jeho pamiatke.
     
    Úvodné zostavy:

    Juventus Turín: Neto – Barzagli, Bonucci, Benatia – Lichtsteiner, S. Khedira, Marchisio (C), Asamoah – Dybala, Mandžukić – Higuaín.
    Náhradníci: Audero Mulyadi, Favero – Chiellini, Cuadrado, Sandro, Mattiello, Lemina, Dani Alves, Rugani, Sturaro, Rincón, Mandragora.

    CFC Janov: Lamanna – Muñoz, Burdisso (C), Gentiletti – Lazović, Veloso, Cataldi, Laxalt – Ntcham, Simeone, Palladino.
    Náhradníci: Zima, Faccioli – Cofie, Biraschi, Hiljemark, Beghetto, Orbán, Panděv, Brivio, Pellegri, Ninković.

    Rozhodca: Gianpaolo Calvarese.
     
    Vážení čitatelia, vítam vás pri sledovaní textového prenosu z talianskej Serie A. Futbalisti Juventusu Turín majú za sebou úspešný týždeň, ktorý budú chcieť zakončiť triumfom nad FC Janov. Budú jasným favoritov a nič iné ako zisk troch bodov si nepripúšťajú.

    JUVENTUS

    Juventus Turín je šesť kôl pred koncom súťaže na prvom mieste tabuľky. Smeruje za šiestym titulom v rade, keďže pred druhým AS Rím má osembodový náskok. Stále má možnosť získať v jednej sezóne tri trofeje. Počas týždňa totiž uspel v rámci Ligy majstrov, keď vo štvrťfinále vyradil FC Barcelonu. V tomto dvojzápase sa ukázala obrovská zbraň tímu, ktorou je skalopevná defenzíva. Proti katalánskemu veľkoklubu neinkasovala ani raz a v Serii A dostáva priemerne 0,63 gólu na zápas. V ostatných štyroch ligových zápasoch inkasoval len jeden gól, o ktorý sa pri remíze s Neapolom postaral Marek Hamšík. V domácom prostredí vyhrala Stará dáma všetkých 16 zápasov v tejto sezóne. Kým o defenzívu sa stará trio „BBC“ v útoku hviezdi predsezónna posila Gonzalo Higuaín. V aktuálnom ročníku zaznamenal 23 gólov s ďalšími dvoma hráčmi bojuje o korunu kráľa strelcov. Massimiliano Allegri sa dnes bude musieť zaobísť bez kartovo potrestaného Miralema Pjaniča a tiež zraneného Marka Pjacu.

    FC JANOV

    FC Janov je v tabuľke na 16. priečke tabuľky. Doposiaľ nazbieral o priepastných 50 bodov menej ako jeho dnešný súper. Pred zostupovými vodami však má náskok deviatich bodov, čo je vzhľadom na počet zostávajúcich kôl pomerne dosť. Klub z prístavného mesta má katastrofálnu formu. Z posledných 15 zápasov v Serie A vyhral len raz a nazbieral len chudobných sedem bodov. Janov dopláca na slabučkú defenzívu, ktorá kapitulovala už 53-krát. V predošlých sezónach tento klub zdobila aspoň kvalitná ofenzíva, no ani tá v tomto ročníku nefunguje. Pred ôsmimi dňami síce zverenci Ivana Juriča remizovali s Laziom Rím 2:2, no gólu sa dočkali po dlhých 370 minútach. Na pôde Juventusu posledné tri zápasy prehrali a túto štatistiku im nepomôže vylepšiť viacero hráčov. Pre kartové či disciplinárne tresty bude chýbať trio hráčov – Luca Rigoni, Armando Izzo a Mauricio Pinilla. Zdravotné problémy má aj Macedónčan Goran Pandev. Hostia sa budú musieť spoliehať na Argentínčana Giovanniho Simeoneho, ktorý sa strelecky presadil už jedenásťkrát.
     
    Vítame vás pri online prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 17. Muñoz (vla.), 19. Dybala, 41. Mandžukić, 64. Bonucci

    Karty:   34. Burdisso (JAN)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 13:7. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 10:13.
    Juventus Turín: Neto – Barzagli, Bonucci, Benatia – Lichtsteiner, S. Khedira (69. Rincón), Marchisio (C) (86. Mandragora), Asamoah – Dybala, Mandžukić (82. Sturaro) – Higuaín.
    Náhradníci: Audero Mulyadi, Favero – Chiellini, Cuadrado, Sandro, Mattiello, Lemina, Dani Alves, Rugani, Sturaro, Rincón, Mandragora.

    CFC Janov: Lamanna – Muñoz, Burdisso (C) (67. Biraschi), Gentiletti – Lazović (87. Hiljemark), Veloso, Cataldi, Laxalt (48. Beghetto) – Ntcham, Simeone, Palladino.
    Náhradníci: Zima, Faccioli – Cofie, Biraschi, Hiljemark, Beghetto, Orbán, Panděv, Brivio, Pellegri, Ninković.

    Rozhodca: Gianpaolo Calvarese