Švédsko – Rusko 1:2 (0:1 po s.n.) | Česko – Fínsko 4:5 (1:2 po s.n.)
po s.n. (1:2)
Česko
4:5 (1:1, 1:2, 2:1 - 0:0)
Fínsko
cz Piatok 14.04.2017, 19:00 • Hodonín • Turnaj štyroch krajín (U16)
Partner:
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Finsko.
    Autorem vítězné branky je MIETTINEN.
     
    57:44
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finsko v přesilové hře vyrovnává! Z pravého kruhu zkusil vystřelit Saarela, ten trefil clonícího hráče. Poté to zkusil ze stejné pozice VEETI MIETTINEN, který našel mezírku jak mezi bruslemi clonícího hráče, tak mezi betony brnkáře Škorpíka. Asistence: Santeri Hatakka.
     
    46:15
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi otáčejí vývoj utkání ve svůj prospěch! Keinänen si nejprve poradil se střelou ADAMA RAŠKY, na jeho dorážku už však nedosáhl! Bez asistence.
     
    42:52
    Česko právě vstřelilo branku!
    Důraz na brankovišti uplatnil ONDŘEJ PŠENIČKA. Ten dobruslil v druhé vlně situaci, když zpoza brány přihrával Marcel Barinka do prostoru před bránou a Pšenička tvrdou ránou poslal puk do sítě dřív, než se stihl Keinänen v brankovišti zorientovat. Asistence: Marcel Barinka, Erik Čermák.
     
    39:21
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finsko si ovšem své vedení bere rychle zpět. Ville Heinola nejprve pořádně vystrašil českou střídačku přízemní střelou, na kterou dokázal Škorpík na poslední chvíli zareagovat, na následný pokus LEEVIHO AALTONENA byl už český brankář krátký. Asistence: Ville Heinola.
     
    37:04
    Česko právě vstřelilo branku!
    Česko se dočkává vyrovnání! Stejně jako v první třetině, i tentokrát je to MARCEL BARINKA, který si našel cestu k puku a dokázal jej bezpečně dopravit až za brankovou čáru! Bez asistence.
     
    27:47
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Další střela Finska se však uchytila! U pravé tyče si počkal VILLE HEINOLA a nekompromisně zakončil do odkryté části klece. Asistence: Aku Räty.
     
    14:14
    Česko právě vstřelilo branku!
    A máme vyrovnáno! O první branku českého týmu se postaral MARCEL BARINKA, který se zorientoval v předbrankovém prostoru a poslal kotouč za záda Keinänena. Asistence: Erik Čermák, Ondřej Pšenička.
     
    05:43
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finsko ale vzpětí otevírá skóre zápasu. Po pravé straně si najel do pásma LEEVI AALTONEN a překonal Škorpíka střelou pod horní tyč! Asistence: Henri Nikkanen

    Ivan Hochman

    Góly a asistencie: 15. Barinka (Čermák, Pšenička), 38. Barinka, 43. Pšenička (Barinka, Čermák), 47. Raška – 6. Aaltonen (Nikkanen), 28. Heinola (Räty), 40. Aaltonen (Heinola), 58. Miettinen (Hatakka), rozh. náj. Miettinen

    Samostatné nájazdy:

    1. séria:
    0:0   Klikorka (CZE)
    0:1   Aaltonen (FIN)
    2. séria:
    1:1   Barinka (CZE)
    1:2   Miettinen (FIN)
    3. séria:
    1:2   Peterek (CZE)


    Česko: Škorpík (Malík) – Kučeřík, Mlčák (A), Suhrada, Klikorka, Homola, Klodner, Rašín, Kubíček – Toman, Najman, Morong – Pšenička, Barinka (A), Čermák – Lang, Peterek, Raška (C) – Pištěk, Vitouch, Prymula

    Trenér: Jaroslav Nedvěd

    Fínsko: Keinänen (Taponen) – Holtinkoski, Loponen, Hatakka, Tuomisto, Koskenkorva, Heinola, Oksanen – Aaltonen, Nikkanen (C), Intonen – Puistola, Saarela (A), Petman – Miettinen, Lundell (A), Räty – Valkeejärvi, Pärssinen, Kallionkieli – Myllylä

    Trenér: Mika Marttila

    Rozhodca: Kika – Gančarčík, Tošenovjan

    Diváci: 348