Sevilla – Gijón 0:0 (kon.) | Real Madrid – Alavés 3:0 (kon.) | Valencia – La Coruña 3:0 (kon.)
Granada – Barcelona 1:4 (kon.)
koniec
Real Madrid
3:0 (1:0)
Deportivo Alavés
Nedeľa 02.04.2017, 16:15Španielska LaLiga • 29. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:15.
     
    Real Madrid kraľuje tabuľke španielskej najvyššej sútaže a momentálne je najbližšie k titulu. Pred druhou Barcelonou má dvojbodový náskok a jeden duel k dobru na trávniku Celty Vigo. Biely balet ťahá v lige šnúru piatich zápasov bez prehry, počas ktorých stratil iba dva body za prekvapivú domácu remízu s Las Palmas. Okrem toho zdolal Villarreal, Eibar, Betis, Bilbao a v Lige majstrov k tomu pridal postupový triumf na pôde SSC Neapol. Zverenci trénera Zidana majú všetko výborne rozbehnuté, no musia zvládnuť ešte viacero ťažkých zápasov, ktoré budú nasledovať v rýchlom slede za sebou. Až potom môžu oslavovať zisk trofejí.

    Deportivo Alavés je pozitívnym prekvapením aktuálnej sezóny. Nováčik La ligy bol pred reprezentačnou prestávkou na solídnej desiatej priečke a môže ísť ešte vyššie, pretože kluby pred sebou má na dosah. Navyše sa mu darí aj v Copa del Rey, kde si zahrá vo finále proti FC Barcelona. V posledných troch ligových vystúpeniach dosiahlo Deportivo výborných sedem bodov. Zdolalo Real Sociedad aj Malagu a remizovalo na trávniku FC Sevilla.

    Prvý vzájomný zápas v tejto sezóne dopadol lepšie pre Real Madrid. Alavés síce doma rýchlo viedol po presnom zásahu Deyversona, no hostia vďaka trom gólom Ronalda a jednom Moratu triumfovali presvedčivo 4:1. Pritom ešte zahodili pokutový kop.
     
    Úvodné zostavy:

    Real Madrid CF: Casilla – Danilo, Varane, Pepe, Nacho Fernández – Modrić, Kroos, Isco – Bale, Benzema, Ronaldo.
    Náhradníci: Yáñez – Carvajal, Kovačić, L. Vázquez, Díaz, Asensio, Morata.

    Deportivo Alavés: Pacheco – Toquero, Laguardia, Ely, Feddal, Hernández – Méndez, Camarasa, García, I. Gómez – Deyverson.
    Náhradníci: Ortolá – Carnero García, Alexis, Santos, Ó. Romero, Katai, D. Torres.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Po minúte ticha za bývalého hráča Realu sme videli úvodný výkop. Domáci nastúpili v bielych dresoch, hostia v modro-bielej kombinácii.
     
    2
    Domáci futbalisti pohrozili hneď v úvode. Modrić vybojoval loptu, v sklze ju posunul na Cristiana Ronalda a jeho strela mierila nad bránu.
     
    3
    Zinedine Zidane dnes nechal oddychovať svojho defenzívneho lídra Sergia Ramosa, ktorého nenájdeme ani na lavičke. Mimo hry ostala aj brankárska jednotka Keylor Navas.
     
    4
    Karim Benzema vnikol pred šestnástku súpera, narazil si loptu s Ronaldom, no zbytočne robil kľučku navyše a nedokázal vystreliť.
     
    5
    Danilo odcentroval z náročnej pozície na pravej strane, takmer od rohovej zástavky poslal loptu do šestnástky, no tam boli iba hostia.
     
    6
    Karim Benzema ostal úplne zabudnutý na ľavom krídle za obranou Alavésu. Francúzovi však chýbal väčší ťah na bránu, napokon musel prihrávať a všetko pokazil.
     
    7
    Alavés mal výhodu štandardky takmer zo stredu ihriska. Center síce smeroval na hranicu šestnástky, no nenarobil domácim ťažkosti.
     
    8
    Deportivo nechce hrať iba defenzívne a snaží sa ukázať aj niečo smerom dopredu. Má však náročnú úlohu, pretože domáci vysoko a veľmi aktívne napádajú.
     
    9
    Real Madrid je najlepším tímom na vlastnom ihrisku spomedzi všetkých účastníkov La Ligy. Biely balet v štrnástich zápasoch ani raz neprehral.
     
    10
    Kiko Casilla musel prvýkrát zasahovať, ale nešlo o nič vážne. Slabú strelu po trávniku z veľkej diaľky pohodlne skrotil v rukaviciach.
     
    11
    Zinedine Zidane musel prvýkrát striedať. Zdravotné problémy signalizoval Raphaël Varane, a tak ho vymenil Daniel Carvajal.
     
    12
    Deportivo rozohralo prvý rohový kop v dnešnom zápase. Center smeroval na bližšiu žrď, kde bol pripravený jeden domáci futbalista.
     
    13
    Cristiano Ronaldo našiel na hranici šestnástky Karima Benzemu, ktorý si dobre prebral loptu, no pri otočke smerom k bráne mu trochu ušla od nohy.
     
    14
    Edgar Méndez spracoval loptu v pokutovom území a po kontakte s Danilom spadol na trávnik. Hlavný rozhodca neodpískal penaltu.
     
    15
    Theo Hernández sa rozbehol na ľavom krídle a Daniel Carvajal ho zastavil iba za cenu faulu. Hostia majú výhodu štandardnej situácie.
     
    16
    Sám faulovaný Theo Hernández rozohral štandardku. Lopta smerovala do šestnástky, ale Kiko Casilla ju schmatol zo vzduchu.
     
    17
    Karim Benzema skúsil šťastie približne z dvadsiatich metrov. Pravačkou vystrelil dostatočne prudko, ale chýbala mu presnosť.
     
    17
    Rodrigo Ely (Alavés) zatiahol ručnú brzdu, keď zrazil na zem Cristiana Ronalda. Obranca hostí nemal na výber, pretože na poslednú chvíľu naprával chybu spoluhráčov v rozohrávke.
     
    18
    Real mal výhodu štandardky spoza šestnástky. Bola to ideálna situácia pre Garetha Bale, ktorého ľavačka v tomto prípade nemierila presne.
     
    19
    Gareth Bale bol tentoraz v pozícii prihrávajúceho futbalistu. Obrancovia Deportiva Alavés zrazili loptu na rohový kop.
     
    20
    Real Madrid má problém vypracovať si gólovú šancu. Biely balet zo svojej územnej prevahy veľa nevyťažil a nevyšiel mu ani rohový kop.
     
    21
    Prihrávka z ľavej strany prešla cez celé pokutové územie Deportiva, lopta napokon našla Daniela Carvajala, ktorého strela z druhej vlny minula bránu.
     
    22
    Futbalisti Alavésu mali k dispozícii štandardnú situáciu. Kiko Casilla vybehol z brány neortodoxne, ale jednou rukou napokon loptu vyboxoval.
     
    23
    Theo Hernández predviedol sympatický prienik z ľavej strany až pred šestnástku Realu, ale potom mu nevyšla finálna prihrávka spoluhráčovi.
     
    24
    Deportivo je stiahnuté hlboko na vlastnej polovici, ale k hráčom Realu pristupuje aktívne a nedáva im priestor na pohodlnú kombináciu.
     
    25
    Isco si urobil miesto v pokutovom území a pravačkou loptu pekne obalil. Jeho pokus však nemal potrebnú presnosť a Fernando Pacheco nemal prácu.
    25. Isco (REA)
     
    27
    Cristiano Ronaldo predviedol svoje kvality. Portugalčan sa zbavil brániaceho Toquera, pripravil si pozíciu na streľbu, no loptu umiestnil do miesta, kde stál Fernando Pacheco.
    27. Cristiano Ronaldo (REA)
     
    29
    Tempo zápasu v týchto chvíľach kleslo, pretože zodpovednosť je na strane Real Madrid. Domáci musia tvoriť a hostia len čakajú.
     
    30
    Alavésu sa otvoril priestor na rýchly protiútok. Akciu potiahol po ľavej strane Theo Hernández, no centrom nikoho nenašiel.
     
    31
    Real Madrid dal gól! Domáca dvojica futbalistov dokonale vykombinovala defenzívu Deportiva. KARIM BENZEMA si vybral ako partnera na prihrávky Daniela Carvajala, ktorý mu loptu posunul do šestnástky a Francúz rozvlnil sieť.
    31. Karim Benzema (REA) - 1:0
     
    32
    Nováčik držal krok s favoritom polhodinu hry, no postupne sa čoraz viac sťahoval do obrany a na svoju pasivitu doplatil inkasovaným gólom.
     
    33
    Deportivo mohlo reagovať rýchlym brejkom. Edgar Méndez si nabiehal za obranu Realu, ale nedostal loptu do pohybu.
     
    34
    Gareth Bale prudko odcentroval z pravého krídla do pokutového územia. Víctor Laguardia odhlavičkoval loptu na rohový kop.
     
    35
    Edgar Méndez zahral vo vzdušnom súboji nešťastne rukou a ponúkol Realu výhodnú štandardku. Loptu si stavia Cristiano Ronaldo.
    35. Cristiano Ronaldo (REA)
     
    36
    Cristiano Ronaldo posielal loptu tradične ponad múr smerom na bránu. Jeho pokus však obrancovia hostí zrazili na ďalší roh.
     
    37
    Biely balet nevyužil výhodu rohového kopu. Následne sa snažil niečo vymyslieť Isco, ale jeho zámer prečítala defenzíva Deportiva.
     
    38
    Alavés sa po dlhšom čase ukázal pred bránou súpera. Centrovaná lopta našla hlavu Deyversona, ale ten, bohužiaľ, nenašiel správny smer pre svoje zakončenie.
     
    39
    Kiko Casilla vybehol vysoko z brány a príliš si nerozumel so svojimi defenzívnymi kolegami. Napokon loptu so šťastím získal.
     
    40
    Domáci brankár teraz vybehol ešte hlbšie do ihriska. Bol ďaleko od pokutového územia, ale prečítal hru na jednotku a pomohol spoluhráčom.
     
    42
    Realu Madrid vyšiel rýchly prechod do útoku. Toni Kroos našiel na hranici pokutového územia Cristiana Ronalda, ale jeho pokus bol zblokovaný.
     
    43
    Danilo skúsil odcentrovať z ľavej strany do šestnástky Deportiva Alavés, no nebol úspešný. Hostia sa v týchto chvíľach iba bránia.
     
    44
    Luka Modrić vnikol do pokutového územia, bol blízko súperovej brány, no vtedy prišiel hvizd rozhodcu, ktorý videl ruku chorvátskeho futbalistu.
     
    45
    Isco predviedol výbornú prácu. Bol sám proti veľkej presile hráčov Alavésu a tí ho stiahli na zem iba za cenu faulu.
     
    45+1
    V posledných sekundách úvodného dejstva vyšla domácim krásna kombinácia na ľavej strane. Cristiano Ronaldo vysunul Danila, ten ešte našiel v šestnástke Garetha Bala, no jeho koncovka minula bránu.
    45+1. Gareth Bale (REA)
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Real Madrid zatiaľ zvláda úlohu favorita. Biely balet je aktívnejším tímom, dostáva sa častejšie do zakončenia a vďaka presnej strele Benzemu má tesný náskok. Alavés však vzdoruje lídrovi súťaže nad očakávania a okrem spoľahlivej defenzívy sa prezentuje sympatickými útočnými výpadmi.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Cez prestávku sa neudiala žiadna zmena v zostavách. Domáci raz striedali už v prvom dejstve, keď musel odísť pre zdravotné problémy Varane.
     
    47
    Prvá útočná akcia domáceho tímu sa skončila postavením mimo hry. Karim Benzema bol nachytaný v ofsajde.
     
    48
    Kiko Casilla podcenil centrovanú loptu z pravej strany a takmer na to doplatil. Deyverson však zblízka nenamieril hlavou presne do odkrytej siete.
    48. Deyverson (DAL)
     
    49
    Deportivo vstúpilo do druhého polčasu aktívne a tlačí sa dopredu. Edgar Méndez získal pre svoj tím rohový kop.
     
    50
    Hostia nevyužili štandardnú situáciu. Ibai Gómez odcentroval od rohovej zástavky iba na hlavu domáceho futbalistu.
     
    51
    Daniel Carvajal chcel rozbehnúť na pravom krídle Garetha Bala. Reprezentant Walesu nabral dostatočnú rýchlosť, no lopta bola príliš dlhá.
     
    52
    Danilo a Gaizka Toquero sa zrazili vo vzdušnom súboji, pričom bol domáci futbalista zasiahnutý priamo do tváre. Teraz ho musia na trávniku ošetrovať.
    52. Danilo (REA)
     
    53
    Danilo nevyzerá najlepšie a jeho ďalšie pokračovanie je otázne. Zinedine Zidane by tak musel druhýkrát nútene striedať obrancu.
     
    54
    Theo Hernández predbehol v šprintérskom súboji na ľavom krídle Daniho Carvajala, ale španielsky reprezentant ho zastavil čistým sklzom.
     
    55
    Cristiano Ronaldo bol v postavení mimo hru o dobrý meter. Portugalčan napriek tomu pokračoval v akcii a napokon poslal loptu do siete. Tešil sa však zbytočne.
     
    57
    Gaizka Toquero sa zbavil na pravom krídle slabo brániaceho Danila, našiel v pokutovom území Deyversona, ale jeho hlavička smerovala vedľa žrde.
     
    58
    Real Madrid momentálne oblieha šestnástku súpera. Deportivo sa však stiahlo pred vlastnú bránu s desiatimi hráčmi a bez hanby betónuje.
     
    59
    Nováčik španielskej najvyššej súťaže odolal krátkemu tlaku domáceho tímu. Po nepresnom centri Kroosa nasleduje odkopy od brány.
     
    60
    Edgar Méndez zahodil obrovskú šancu. Ofenzívny hráč Deportiva Alavés ostal úplne voľný pred bránu, dostal ideálnu prihrávku presne na nohu, ale strelou z prvej minul.
    60. Edgar Méndez (DAL)
     
    62
    Real Madrid má duel dobre rozohraný, pretože vedie a do konca riadneho hracieho času ostáva menej ako pol hodiny. Alavés však často útočí a nebojí sa ísť dopredu s väčším počtom hráčov.
     
    63
    Gareth Bale sa výborne uvoľnil na pravej strane, ale potom veľmi nepresne odcentroval. Cristiano Ronaldo aj Isco loptu len sledovali.
     
    64
    Toni Kroos bol v tomto prípade o niečo presnejší, ale tiež to nebolo ideálne. Gareth Bale sa nedostal k hlavičkovému zakončeniu.
     
    66
    Gaizka Toquero výborne našiel v pokutovom území Edgara Méndeza, ale ten sa netlačil do koncovky a trochu zbytočne ešte prihrával.
     
    67
    Deyverson je na hrote útoku aktívny a často sa dostáva do zakončenia. Jeho tretia hlavička v zápase smerovala opäť mimo brány.
     
    68
    Na opačnom konci ihriska dal o sebe vedieť Cristiano Ronaldo. Portugalčan potiahol akciu po ľavom krídle, ale potom nepresne vystrelil.
     
    68
    Domáci kouč pripravil chorvátsku zmenu v strede poľa. Luka Modrić končí a na jeho miesto prichádza reprezentačný kolega Mateo Kovačić.
     
    69
    Hosťujúci lodivod takisto reaguje striedaním. Z ihriska odchádza Ibai Gómez, na jeho miesto sa postaví Óscar Romero.
     
    70
    Do konca riadneho hracieho času zostáva posledných dvadsať minút. Domáci futbalisti držia tesný náskok, no nemôžu nič podceniť.
    70. Manuel García (DAL)
     
    71
    Deportivo Alavés pohrozilo zo štandardnej situácie. Manuel García hlavičkoval chrbtom k bráne, no mieril len tesne vedľa.
     
    72
    Víctor Camarasa mohol strieľať z hranice šestnástky, pretože obrana Realu pred ním ustupovala. Napokon zbytočne prihrával a bol nepresný.
     
    73
    Gaizka Toquero zakrútil loptu z pravej strany priamo do rukavíc Kika Casillu, pretože sa nepochopil so spoluhráčmi.
     
    74
    Biely balet pekne zakombinoval na ľavom krídle, Danilo dostal prihrávku do voľného priestoru, ale loptu si nespracoval dobre a odskočila mu ďaleko od nohy.
     
    75
    Deportivo chce zabojovať o bod z trávniku Realu Madrid, a tak posilňuje ofenzívu. Dole ide Edgar Méndez, nahradí ho Aleksandar Katai.
     
    77
    Karim Benzema posunul loptu Cristianovi Ronaldovi, ktorý vnikol do šestnástky. Portugalčan vystrelil veľmi nepresne.
     
    78
    Aleksandar Katai si trúfol proti Carvajalovi a za svoj drzí prienik bol odmenený rohovým kopom. Štandardku však hostia nevyužili.
     
    80
    Domáci futbalisti dnes nepredvádzajú ideálny výkon a budú radi aj za tesné víťazstvo. V prvom zápase po reprezentačnej prestávke robia množstvo chýb.
     
    81
    Jediný strelec dnešného zápasu Karim Benzema končí. Jeho miesto v útoku zaujme Lucas Vázquez.
     
    83
    Gareth Bale zakončoval z ťažkého uhla a navyše v páde. Waleský futbalista trafil z nevýhodnej pozície iba bočnú sieť.
    83. Gareth Bale (REA)
     
    84
    Videli sme posledné striedanie v tomto stretnutí. Duel nedohral Víctor Camarasa, ktorého nahradil útočník Christian Santos.
     
    85
    Mateo Kovačić využil veľa priestoru pred sebou na strelecký pokus. Zo strednej vzdialenosti namieril priamo do rukavíc Kika Casillu.
     
    85
    Real Madrid dal gól! Je definitívne rozhodnuté. Cristiano Ronaldo vysunul do pokutového územia ISCA, ktorý bol tiesnený, nemal ideálnu streleckú pozíciu, no napriek tomu poslal loptu do siete.
    85. Isco (REA) - 2:0
     
    86
    Deportivo Alavés dnes dlho živilo nádej na bod. Hostia podali slušný výkon, favoritovi vzdorovali do záverečných minút, no teraz sa musia zmieriť s porážkou na pôde lídra súťaže.
     
    87
    Manuel García (Alavés) stiahol na zem prenikajúceho Carvajala a dostal žltú kartu. Domáci rozohrajú výhodnú štandardku.
     
    88
    Real Madrid dal gól! Priamy kop bieleho baletu rozohral Gareth Bale, ktorý trafil iba brvno. Lopta sa však odrazila na hlavu NACHA FERNÁNDEZA a ten ju zblízka poslal do siete.
    88. Nacho Fernández (REA) - 3:0
     
    90
    Záverečné minúty zápasu jasne ovládajú futbalisti Realu Madrid, ktorým dodal druhý gól dostatočnú psychickú pohodu a tretí už len potvrdil ich triumf.
     
    90+1
    Hlavný rozhodca nechce duel zbytočne predlžovať. Pridal tri minúty navyše.
     
    90+2
    Deportivo pohrozilo zo štandardky. Center v našiel v pokutovom území voľného Rodriga Elyho, ktorého hlavička iba tesne minula bránu.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Real Madrid si splnil svoju domácu úlohu a bodoval aj v pätnástom ligovom zápase sezóny na vlastnom trávniku. Biely balet dosiahol dvanásty triumf a poistil si prvé miesto v tabuľke. Zverenci trénera Zidana boli aktívnejší, držali loptu častejšie na kopačkách, no dlho nevedeli rozhodnúť. Na presný zásah Benzemu z prvého polčasu nadviazali domáci až v úplnom závere, keď sa presadili Isco a Nacho Fernández. (18:06:48)

    Tomáš Lengyel

    Góly: 31. Benzema, 85. Isco, 88. Nacho Fernández

    Karty:   17. Ely (DAL), 87. García (DAL)


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 9:8. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 12:16.
    Real Madrid: Casilla – Danilo, Varane (11. Carvajal), Pepe, Nacho Fernández – Modrić (68. Kovačić), Kroos, Isco – Bale, Benzema (81. L. Vázquez), Ronaldo.
    Náhradníci: Yáñez – Carvajal, Kovačić, L. Vázquez, Díaz, Asensio, Morata.

    Deportivo Alavés: Pacheco – Toquero, Laguardia, Ely, Feddal, Hernández – Méndez (75. Katai), Camarasa (84. Santos), García, I. Gómez (69. Ó. Romero) – Deyverson.
    Náhradníci: Ortolá – Carnero García, Alexis, Santos, Ó. Romero, Katai, D. Torres.