Turín – Udinese 2:2 (kon.) | CFC Janov – Bergamo 0:5 (kon.) | Fiorentina – Bologna 1:0 (kon.)
Palermo – Cagliari 1:3 (kon.) | Chievo – Crotone 1:2 (kon.) | Pescara – AC Miláno 1:1 (kon.)
Neapol – Juventus 1:1 (kon.)
koniec
SSC Neapol
1:1 (0:1)
Juventus Turín
Nedeľa 02.04.2017, 20:45 • Stadio San Paolo, Neapol • Talianska Seria A • 30. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Juventus dnes neukázal veľa futbalového umenia, ale stačilo mu to na jeden bod. Hostia sa rýchlo dostali do vedenia po peknej akcii Khediru, no potom sa prevažne bránili. Neapolčania boli aktívnejší, tlačili súpera a podarilo sa im vyrovnať vďaka Hamšíkovi. Okrem toho však zo svojej prevahy vyťažili len ďalšie gólové šance. Turínčania zostali po remíze na prvom mieste so šesťbodovým náskokom pred AS Rím, Neapol je tretí, pričom na lídra stráca desať a na druhý tím z hlavného mesta štyri body. (22:41:08)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Stephan Lichtsteiner zápasníckym chvatom podržal Driesa Mertensa v pokutovom území, no hlavný arbiter neodpískal penaltu, ktorá by bola prísna.
     
    90+2
    Leonardo Bonucci išiel ochotne na zem v súboji s Driesom Mertensom a získal pre Juventus loptu aj dôležitý čas.
     
    90+1
    Hlavný rozhodca domácim futbalistom ponúkol ešte tri minúty navyše, no sekundy rýchlo ubiehajú.
     
    90
    Piotr Zieliński výborne odcentroval zo stredu ihriska, José María Callejón sa ocitol voľný na zadnej žrdi, no bol v ostrom uhle a mohol len prihrávať do priestoru, kde nikto nestál.
     
    88
    Na hráčoch domáceho tímu je viditeľná snaha o rozhodnutie. Neapolčanom nechýba motivácia do záverečných minút, ale obrana Juventusu nerobí zbytočné chyby.
     
    87
    Videli sme posledné striedanie na strane Juventusu. Dnešný zápas nedohral Miralem Pjanić, ktorého nahradil Tomás Rincón.
     
    86
    Juventus pozorne bráni a zbytočne neotvára hru. Hosťom bude stačiť aj remíza a ich majstrovským ambíciám to príliš neuškodí.
     
    84
    Miralem Pjanić stratil loptu v strede ihriska a pustil domácich do rýchleho brejku. Chybu Bosniaka napravil výborným obranným zákrokom Leonardo Bonucci.
     
    83
    Domáci futbalisti zaváhali v pohybe do útoku. Piotr Zieliński hľadal na ľavej strane Faouziho Ghoulama, ale ten to nepochopil.
     
    82
    Neapolčania momentálne vysoko napádajú a robia problémy hosťom, ktorí majú minimum času na rozohrávku.
     
    80
    Kouč hostí vytiahol žolíka z lavičky. Do hry prišiel argentínsky ofenzívny futbalista Paulo Dybala, ktorý nahradil Claudia Marchisia.
     
    79
    Maurizio Sarri vyčerpal všetky svoje striedania. Poslednú možnosť na zmenu využil tak, že z hry stiahol Ivana Strinića a na jeho pozíciu prišiel Faouzi Ghoulam.
     
    78
    Marko Rog sa uviedol na trávniku ďalekonosnou strelou z vyše tridsiatich metrov. Chýbala jej však presnosť a Gianluigi Buffon nemusel zasahovať.
     
    76
    Marek Hamšík mal počas minulého týždňa zdravotné problémy a pravdepodobne to stále nie je na celozápasovú záťaž. Preto ho vymenil Marko Rog.
     
    76
    Dries Mertens mohol prihrávať cez celé pokutové územie na voľného Callejóna, ale nakoniec zvolil strelu, ktorú obrana hostí zblokovala.
     
    75
    Domácim sa otváral priestor na rýchly brejk po ľavom krídle. Dries Mertens však nedokázal vysunúť rozbehnutého Lorenza Insigneho.

    Tomáš Lengyel

    Góly: 60. Hamšík – 7. S. Khedira

    Karty:   37. L. Insigne (NEA)


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 8:2. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 11:8.
    SSC Neapol: Rafael Cabral – Hysaj, Albiol, Koulibaly, Strinić (79. Ghoulam) – Allan (69. P. Zieliński), Jorginho, Hamšík (C) (76. Rog) – Callejón, D. Mertens, L. Insigne.
    Náhradníci: Sepe, Reina – Giaccherini, Ch. Maggio, Nikola Maksimović, P. Zieliński, Chiricheş, Rog, Ghoulam, Pavoletti, Diawara, Milik.

    Juventus Turín: Buffon (C) – Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini, Asamoah – S. Khedira, Marchisio (80. Dybala) – Lemina (61. Cuadrado), Pjanić (87. Rincón), Mandžukić – Higuaín.
    Náhradníci: Neto, Audero Mulyadi – Benatia, Cuadrado, Sandro, Barzagli, Dybala, Dani Alves, Rugani, Sturaro, Rincón, Mandragora.