Třinec – Vítkovice 3:2 (po pr.) | Liberec – Mladá Boleslav 4:1 (kon.) | Olomouc – Kometa Brno 3:2 (2:0 po s.n.)
Zlín – K. Vary 3:2 (1:0 po s.n.) | Pardubice – Litvínov 4:3 (po pr.) | Sparta Praha – Plzeň 2:3 (0:1 po s.n.)
Chomutov – Hradec Králové 1:3 (kon.)
koniec po predl.
HC Oceláři Třinec
3:2 (0:2, 2:0, 0:0 - 1:0)
HC Vítkovice Ridera
cz Piatok 03.03.2017, 18:20 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 200 míst) • Tipsport extraliga (ČR) • 52. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
    64:22 Martin RŮŽIČKA - 3:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    64:22
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři doslova umotali vítkovickou trojku a v prodloužení rozhodují o zisku bonusového bodu! Marosz, Linhart a MARTIN RŮŽIČKA dlouho kroužili s pukem okolo Bartošákovy branky, až jej nakonec Martin Růžička bekhendem dostrkal těsně za čáru. Bartošák nemohl odolávat věčně – 3:2! Bez asistence.
     
    60:56
    Redenbach objel po přihrávce od Petružálka branku a přihrál do skvělé pozice Martinu Růžičkovi. Ten opět odmítl gól nepřesnou střelou.
     
    58:53
    Olesz si v obranné třetině nezpracoval přihrávku od Výtiska a puk se odrazil mezi kruhy. Petružálek pálil po otočce jen nad branku!
     
    51:07
    Zdráhal zakončoval v pádu mimo. V pádu proto, protože byl faulován Bohumilem Jankem (TRI). Třinecký obránce si odsedí dvě minuty za sekání.
     
    47:07
    Výhodu přerušil třinecký ofsajd, Jan Výtisk (VIT) jede na trestnou lavici na dvě minuty za hákování domácího Kanaďana. Přesilovka Třince začne po komerční přestávce.
     
    39:04
    Nádherný hokej se šancemi na obou stranách! Petružálek cíleně nahodil puk před bránu a Marek Růžička tečoval tuto nabídku jen těsně mimo.
     
    38:24
    Hra ve čtyřech teď svědčí mnohem více vítkovickému mužstvu. Roman si na levé straně nabruslil do vyložené šance, jenže netrefil branku.
     
    37:56
    Klok na pravém křídle ujel Ciencialovi a rázem byl zprava sám před Hamerlíkem. Bekhendem ale nepřehodil puk přes beton slovenského gólmana!
     
    37:41
    Vítkovická početní výhoda je u konce. Marek Hrbas (VIT) sekl u mantinelu Kanea a odsedí si dvě minuty za sekání. Za padesát sekund by měla začít přesilovka Ocelářů.
     
    36:31
    Vandas se protáhl kolem Rotha a přihrával před bránu Kolouchovi. Ten byl při snaze natáhnout se po puku faulován Martinem Růžičkou (TRI). Dvě minuty za nedovolené bránění pro třineckého útočníka.
     
    32:03
    Tomi ujel v oslabení třineckým hráčům a prověřil Hamerlíkovu pozornost. Mezitím byl ovšem faulován, a tak přesilovka Třince končí. Jakub Petružálek (TRI) je vyloučen na dvě minuty za sekání. Bude se hrát ve čtyřech.
     
    29:47
    Třinečtí využili přesilovku, a navíc proměnili v gól ponechanou výhodu. To znamená, že Stanislav Balán (VIT) přesto musí na trestnou lavici. Odsedí si dvě plus dvě minuty za sekání a hákování.
    29:47 Tomáš NETÍK - 2:2
     
    29:47
    Třinec právě vstřelil branku!
    Domácí využili ponechanou výhodu po faulu na Kanea a vyrovnávají stav utkání! Krajíček přihrál od mantinelu mezi kruhy TOMÁŠI NETÍKOVI, jenž měl spoustu času, aby si puk připravil. Marosz si klepal o přihrávku do prázdné branky, ale Netík se místo toho trefil přesně do levého horního růžku. Tam nemohl Bartošák dosáhnout – 2:2! Asistence: Lukáš Krajíček, Cory Kane.
     
    29:04
    V roce 2011 by to byl zaručeně gól! Roth přihrál od modré čáry před odkrytou bránu Martinu Růžičkovi, který ale z úhlu těsně minul. Tohle se rozhodně trefit dalo.
     
    28:13
    Bartošák vyrazil bezprostředně po vhazování těžkou střelu Petružálka a o něco později podržel také pokus Redenbacha z mezikruží. Třinečtí začali přesilovku velmi dobře.
     
    28:01
    Kane se proháčkoval do útočného pásma a tlačil se před branku. Ondřej Roman (VIT) ho zastavil nedovoleným způsobem a je potrestán dvěma minutami za hákování. Komerční pauza.
    23:56 Jakub PETRUŽÁLEK - 1:2
     
    23:56
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři ve hře čtyři na čtyři snižují na rozdíl jedné branky! Redenbach se dostal k puku v obranném rohu kluziště, ale dokonalým bekhendovým obloučkem vyslal do jízdy JAKUBA PETRUŽÁLKA. Ten si kotouč ukázkově zpracoval a v samostatném úniku propálil Bartošáka – 1:2! Asistence: Tyler Redenbach.
     
    22:47
    Tahle akce se Tomáši Netíkovi (TRI) vůbec nepovedla. Nejdříve pokazil jednoduchou přihrávku a záhy fauloval Kloka, který při snaze zastavit jeho vyhození. Jsou z toho dvě minuty za hákování.
     
    22:17
    Oceláři drželi puk déle než půl minuty a Bartošák zasáhl proti pokusu Martina Růžičky. Až teď je Vojtěch Tomi (VIT) vyloučen na dvě minuty za podražení Hrabala za brankou Hamerlíka.
     
    19:35
    Peter Hamerlík si poradil s penaltou Michaela Vandase, který se rozjel zprava a zkusil vystřelit. Třinecký gólman puk vyrazil.
     
    19:35
    Lukáš Jašek (TRI) fauloval Vandase při samostatném úniku a rozhodčí nařídili trestné střílení. Uvidíme slovenský souboj.
     
    16:31
    Jan Hudeček (VIT) byl vyloučen na dvě plus dvě plus dvě plus deset minut za hrubost. Bohumil Jank (TRI) dostal o dvě minuty méně. Třinecký tým tedy hraje přesilovku. Místo Hudečka sedí na trestné lavici Vojtěch Tomi a Daniel Kurovský.
     
    14:03
    Vítkovice mohly udeřit v oslabení, ale Hamerlík Květoňovu střelu vyrazil. Na opačné straně si Bartošák až zázračně poradil s opětovnými pokusy Petružálka a Marka Růžičky!
     
    13:11
    Suverénní lídr Radegast indexu a bývalý hráč Ocelářů Jan Výtisk (VIT) musí na trestnou lavici. Bek Ostravanů si pomohl hákováním a odsedí si dvě minuty.
     
    12:04
    Hamerlík nepřerušil po agresivním výpadu Kloka hru a po přihrávce od Olesze střílel z levého kruhu Zdráhal. Slovenský brankář vytěsnil ránu hřbetem lapačky!
    07:15 Daniel KUROVSKÝ - 0:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    07:15
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Ve vítkovickém sektoru pro fanoušky se podruhé mohutně slaví! Střela Krenželoka od modré čáry se od Hamerlíka odrazila před branku a po několika dalších odrazech si puk našel DANIEL KUROVSKÝ. Ačkoliv nestál vítkovický útočník pevně na nohách, dokázal si kotouč srovnat a zasunout do prázdné branky – 0:2! Asistence: Jan Hudeček.
     
    04:15
    Hudeček se dostal do dobré příležitosti na pravé straně a Hamerlík vyrazil jeho střelu před sebe. Stastny byl při pokusu dorážet faulován Davidem Noskem (TRI). Jubilant ze zápasu v Mladé Boleslavi si odsedí dvě minuty za hákování.
    01:43 David KVĚTOŇ - 0:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    01:43
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Vítkovice se ujímají vedení už ve druhé minutě do vedení hodně kuriózním způsobem! DAVID KVĚTOŇ se prodral po levé straně, ale střela mu ideálně nesedla. Hamerlík chtěl puk odrazit holí do rohu, jenže si jej nevědomky srazil do brány. Kotouč se okolo levé tyčky pomalu došoural až za čáru – 0:1! Asistence: Daniel Krenželok, Petr Kolouch.

    Ondřej Zoubek

    Góly a asistencie: 24. Petružálek (Redenbach), 30. Netík (Krajíček, Kane), 65. Martin Růžička – 2. D. Květoň (D. Krenželok, Kolouch), 8. Kurovský (Hudeček)


    HC Oceláři Třinec: Hamerlík (Hrubec) – Linhart, Roth, L. Doudera, Krajíček, M. Doudera, Nosek, Jank, Hrabal – Jašek, Redenbach, Petružálek (A) – Adamský (A), Kane, Irgl (C) – Netík, Marosz, Martin Růžička – Cienciala, Marek Růžička, Hrňa.
    HC Vítkovice Ridera: Bartošák (Dolejš) – Hrbas, Sloboda (A), Klok, Baranka, Výtisk (A), Urbanec, D. Krenželok, L. Kovář – Olesz (C), O. Roman, P. Zdráhal – D. Květoň, Kolouch, Vandas – Szturc, Balán, Tomi – Kurovský, Stastny, Hudeček.

    Rozhodca: Robin Šír, Zbyněk Kubičík – Vít Lederer, Jiří Gebauer

    Diváci: 5 200 (vyprodáno)