Třinec – Vítkovice 3:2 (po pr.) | Liberec – Mladá Boleslav 4:1 (kon.) | Olomouc – Kometa Brno 3:2 (2:0 po s.n.)
Zlín – K. Vary 3:2 (1:0 po s.n.) | Pardubice – Litvínov 4:3 (po pr.) | Sparta Praha – Plzeň 2:3 (0:1 po s.n.)
Chomutov – Hradec Králové 1:3 (kon.)
koniec po predl.
HC Oceláři Třinec
3:2 (0:2, 2:0, 0:0 - 1:0)
HC Vítkovice Ridera
cz Piatok 03.03.2017, 18:20 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 200 míst) • Tipsport extraliga (ČR) • 52. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    51:07
    Zdráhal zakončoval v pádu mimo. V pádu proto, protože byl faulován Bohumilem Jankem (TRI). Třinecký obránce si odsedí dvě minuty za sekání.
     
    47:07
    Výhodu přerušil třinecký ofsajd, Jan Výtisk (VIT) jede na trestnou lavici na dvě minuty za hákování domácího Kanaďana. Přesilovka Třince začne po komerční přestávce.
     
    37:41
    Vítkovická početní výhoda je u konce. Marek Hrbas (VIT) sekl u mantinelu Kanea a odsedí si dvě minuty za sekání. Za padesát sekund by měla začít přesilovka Ocelářů.
     
    36:31
    Vandas se protáhl kolem Rotha a přihrával před bránu Kolouchovi. Ten byl při snaze natáhnout se po puku faulován Martinem Růžičkou (TRI). Dvě minuty za nedovolené bránění pro třineckého útočníka.
     
    32:03
    Tomi ujel v oslabení třineckým hráčům a prověřil Hamerlíkovu pozornost. Mezitím byl ovšem faulován, a tak přesilovka Třince končí. Jakub Petružálek (TRI) je vyloučen na dvě minuty za sekání. Bude se hrát ve čtyřech.
     
    29:47
    Třinečtí využili přesilovku, a navíc proměnili v gól ponechanou výhodu. To znamená, že Stanislav Balán (VIT) přesto musí na trestnou lavici. Odsedí si dvě plus dvě minuty za sekání a hákování.
     
    28:01
    Kane se proháčkoval do útočného pásma a tlačil se před branku. Ondřej Roman (VIT) ho zastavil nedovoleným způsobem a je potrestán dvěma minutami za hákování. Komerční pauza.
     
    22:47
    Tahle akce se Tomáši Netíkovi (TRI) vůbec nepovedla. Nejdříve pokazil jednoduchou přihrávku a záhy fauloval Kloka, který při snaze zastavit jeho vyhození. Jsou z toho dvě minuty za hákování.
     
    22:17
    Oceláři drželi puk déle než půl minuty a Bartošák zasáhl proti pokusu Martina Růžičky. Až teď je Vojtěch Tomi (VIT) vyloučen na dvě minuty za podražení Hrabala za brankou Hamerlíka.
     
    19:35
    Lukáš Jašek (TRI) fauloval Vandase při samostatném úniku a rozhodčí nařídili trestné střílení. Uvidíme slovenský souboj.
     
    16:31
    Jan Hudeček (VIT) byl vyloučen na dvě plus dvě plus dvě plus deset minut za hrubost. Bohumil Jank (TRI) dostal o dvě minuty méně. Třinecký tým tedy hraje přesilovku. Místo Hudečka sedí na trestné lavici Vojtěch Tomi a Daniel Kurovský.
     
    13:11
    Suverénní lídr Radegast indexu a bývalý hráč Ocelářů Jan Výtisk (VIT) musí na trestnou lavici. Bek Ostravanů si pomohl hákováním a odsedí si dvě minuty.
     
    04:15
    Hudeček se dostal do dobré příležitosti na pravé straně a Hamerlík vyrazil jeho střelu před sebe. Stastny byl při pokusu dorážet faulován Davidem Noskem (TRI). Jubilant ze zápasu v Mladé Boleslavi si odsedí dvě minuty za hákování.

    Ondřej Zoubek

    Góly a asistencie: 24. Petružálek (Redenbach), 30. Netík (Krajíček, Kane), 65. Martin Růžička – 2. D. Květoň (D. Krenželok, Kolouch), 8. Kurovský (Hudeček)


    HC Oceláři Třinec: Hamerlík (Hrubec) – Linhart, Roth, L. Doudera, Krajíček, M. Doudera, Nosek, Jank, Hrabal – Jašek, Redenbach, Petružálek (A) – Adamský (A), Kane, Irgl (C) – Netík, Marosz, Martin Růžička – Cienciala, Marek Růžička, Hrňa.
    HC Vítkovice Ridera: Bartošák (Dolejš) – Hrbas, Sloboda (A), Klok, Baranka, Výtisk (A), Urbanec, D. Krenželok, L. Kovář – Olesz (C), O. Roman, P. Zdráhal – D. Květoň, Kolouch, Vandas – Szturc, Balán, Tomi – Kurovský, Stastny, Hudeček.

    Rozhodca: Robin Šír, Zbyněk Kubičík – Vít Lederer, Jiří Gebauer

    Diváci: 5 200 (vyprodáno)