Manchester City – Huddersfield Town 5:1 (kon.)
koniec
Manchester City
5:1 (3:1)
Huddersfield Town
cz Streda 01.03.2017, 20:45 • Etihad Stadium, Manchester • FA Cup • Osemfinále
Predzápasové kurzy
     
    Třicet minut trval sen Huddersfield Townu o postupu. Pak už domácí celek začal dávat góly a Manchester City naprosto zaslouženě vyhrává tento duel a postupuje dál v FA Cupu, naopak pro Huddersfield tento turnaj končí. Domácí postupují do čtvrtfinále, které se hraje na jeden zápas. V případě remízy se bude prodlužovat, zároveň v prodloužení mají oba týmy možnost, dalšího, čtvrtého střídání. (22:52:53)
     
    90+1
    Konec zápasu.
    90+1. Kelechi IHEANACHO - 5:1
     
    90+1
    Manchester City právě vstřelil branku!
    V samotném závěru druhého poločasu dávají domácí fotbalisté další gól. Po dobré Navasově přihrávce usměrnil míč za brankovou čáru KELECHI IHEANACHO. Hostující obrana si nepohlídala poslední akci zápasu a inkasuje pátou branku. Asistence: Navas.
     
    90
    Nastavovat se bude jedna minuta nad rámec devadesáti.
     
    89
    Collin Quaner se z ničeho nic dostal do obrovské šance, ale jeho pokus bez přípravy končí vysoko nad brankou. Smutně se zakončující hráč podíval směrem na branku.
     
    88
    Výbornou akcí se prezentoval hostující Payne. Jeho střelecký pokus zablokovali domácí jen na rohový kop. Po něm se k hlavičce dostal domácí bek, který míč odehrál do bezpečí.
     
    87
    Huddersfield sympaticky bojuje, neodevzdá ani jeden souboj bez řádného boje. Domácí kontrolují hru a míří za výhrou.
     
    86
    Martin Cranie zůstal ležet na hrací ploše, vypadá na to nějaké drobné zranění či křeč. Po krátkém zásahu lékaře je fotbalista v pořádku, a tak může pokračovat. Mnoho času už do konce poločasu nezbývá.
     
    85
    Sterling to zkoušel po levém křídle, dostal se do výborné střelecké pozice, ale jeho pokus kryje brankář. Veškeré vzrušení je zbytečná, jednalo se o postavení mimo hru.
     
    84
    Sledujeme pravděpodobně nejklidnější pasáž zápasu, ani jeden celek se už nikam nežene. Domácí celek hraje s míčem pod kontrolou.
     
    83
    Výborně to udělali domácí, pokus o rychlý útok však nevyšel podle představ. Obrana hostujícího celku si dokázala poradit na poslední chvíli.
     
    81
    Domácí fanoušci se nemohou dočkat závěrečného hvizdu, po kterém jejich oblíbenci postoupí dál v FA Cupu, naopak cesta pro Huddersfield končí.
     
    81
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází Sané, přichází Navas.
     
    80
    Deset minut nás dělí od konce základní hrací doby, hosté prohrávají o tři branky a jejich snaha o zdramatizování zápasu zatím je marná.
     
    78
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází Aguero, přichází Iheanacho. Za velkého potlesku domácích fanoušků odchází autor dvou branek a jedné přihrávky z trávníku.
     
    77
    V poklidném tempu se zápas dohrává, oba týmy vědí, kdo tento duel vyhraje a postoupí v FA Cupu dál. Hosté se snaží, zejména v první polovině prvního poločasu si sáhli na dno svých sil, vstřelili jednu branku, a tak už dominovali domácí.
     
    75
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází De Bruyne, přichází Delph.
    73. Sergio AGUERO - 4:1
     
    73
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Domácí hráči přidávají další gól, a tak je už pravděpodobně definitivně rozhodnuto. Sterling našel po rychlé přihrávce od spoluhráče přesným pasem před brankou naběhnutého SERGIA AGUERU, který dokázal přesně zakončit. Sice byl tísněn obráncem, ale i tak posla míč do branky. Asistence: Sterling.
     
    72
    Hostující brankář se rád zapojuje do rozehrávky a pomáhá tak obraně. Některé přihrávky jsou poněkud riskantní.
     
    70
    Míč do hry uvede dlouhým výkopem Coleman. Domácí trenér stále nechává na hrací ploše hráče, kteří hrají od první minuty. Uvidíme, zda se odhodlá ke střídání.
     
    68
    Konec zápasu se blíží a hosté se stále nemohou probojovat do výraznější střelecké pozice. Domácí celek za velké podpory z hlediště hraje takticky.
     
    67
    Střídání v týmu Huddersfield Town: ze hřiště odchází Billing, přichází Hogg.
     
    66
    Míš do hry uvede dlouhým nákopem brankář Coleman, který dnes sice inkasoval tři branky, ale také si připsal několik dobrých zákroků.
     
    64
    Domácí fotbalisté jsou aktivněji, a proto si musí hosté pomáhat fauly. Někdy drobnými, jindy výraznějšími. Manchester City hraje ve velké pohodě.
     
    63
    A právě autor předchozí střely rozehrál od rohového praporku. Centr se snesl sice před branku, ale tam nebyl nikdo z domácích, který by mohl zakončovat.
     
    62
    Taktického faulu se dopustil hostující Mark Hudson, a tak mají zajímavou příležitost domácí. Krásnou ránu vystrašil brankáře Colemana Keven De Bruyne. Gólman míč odrazil mimo, uvidíme rohový kop.
     
    61
    Střídání v týmu Huddersfield Town: ze hřiště odchází Lolley, přichází Smith.
     
    60
    Třicet minut zbývá do konce druhého poločasu, domácí vedou o dva góly, což jim dává velkou jistotu a mohou hrát klidněji. Nyní jsou totiž na řadě hosté, kteří se chtějí pokusit o zdramatizování duelu.
     
    59
    Sledujeme rychlý fotbal, diváci se rozhodně nenudí, nicméně nepřesností je na obou stranách poměrně hodně, což poněkud kazí dojem ze hry. Tempo hry je stále vysoké.
     
    57
    De Bruyne dostal míč do zajímavé pozice, následně domácí vyslali do šance Sterlinga, který na dlouhý míč nedosáhl.
     
    57
    Po šanci na straně hostujícího celku sledujeme znovu klidnější pasáž hry. Souboje probíhají na polovině hrací plochy, kde se také nyní hraje.
     
    55
    Nově příchozí hráč, Rajiv van La Parra posílal míč do předbrankového prostoru, kde byl jeho spoluhráč Joe Lolley. Ten se dostal k hlavičce, ale míč končí jen o malý kousek nad brankou. Nechybělo mnoho a Huddersfield Town mohl snížit.
     
    54
    Výrazněji se hostující celek nedokázal prosadit před brankou svého soupeře, domácí obrana odehrála míč do bezpečné vzdálenosti.
     
    54
    Střídání v týmu Huddersfield Town: ze hřiště odchází Bunn, přichází Van La Parra.
     
    53
    K první střele poločasu se dostal hostující Collin Quaner, jehož zakončení bylo obráncem ztečované, a tak uvidíme rohový kop.
     
    52
    Zajímavě se podařilo Manchesteru uvolnit Sterlinga. Ten zkoušel něco vymyslet. Když zjistil, že na střelu jeho pozice není, hledal zpětným pasem spoluhráče. Právě tato přihrávka postrádala přesnost.
     
    51
    Hraje se zejména na polovině hrací plochy, ani jeden celek se nikam nežene. Domácí, kteří vedou o dvě branky, hrají takticky velmi dobře. Naopak hosté musí hrát aktivně směrem k brance soupeře.
     
    49
    V osobním souboji si hodně důrazně počínal Stones, kterému je pískán faul. Rozehrávat tak mohou hostující hráči.
     
    49
    Vůbec poprvé se domácí fotbalisté ve druhém poločase dostali hlouběji do útočné poloviny hrací plochy. Špatnou přihrávkou se však o nadějně vypadající situaci připravili.
     
    47
    Hostující celek vstoupil do druhé poloviny utkání aktivněji, snaží se co nejrychleji snížit, nicméně zatím se do žádné střelecké šance nedostal.
     
    46
    Zápas, který zatím nabídl čtyři góly, pokračuje druhým poločasem.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Hostující celek se v sedmé minutě zásluhou Bunna dostal do vedení. Dlouhou dobu pak Manchester City hledal cestu, kterou by mohl vybojovat vyloženou šanci a vstřelit gól. To se podařilo až po půlhodině hry, když se prosadil po krásné rychlé akci Sané. Díky vyrovnávající brance se dostali do tempa domácí hráči, kteří následně dokázali proměnit pokutový kop a do prázdné branky zakončoval Zabaleta. Manchester City po rozpačitém úvodu zápasu potvrzuje roli favorita a vede po prvním poločase 3:1.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Domácí, když nevstřelili další branku, přesunuli hru na polovinu hrací plochy, kde se poločas dohrává.
     
    45+1
    Domácí celek bude mít k dispozici rohový kop. Kevin De Bruyne si ještě domlouval se spoluhráči nějaký signál. Nakonec se rozhodl pro centr před branku,s nímž si poradila obrana hostujícího celku.
     
    45+1
    Nastavovat se budou dvě minuty nad rámec prvních pětačtyřiceti.
     
    45
    V poklidném tempu se dohrává první poločas, domácí fotbalisté hrají aktivněji, drží se na útočné polovině soupeře a snaží se kontrolovat hru co nejdále od vlastní brány.
     
    43
    Hosté se postupnými krůčky dostávali do střelecké pozice, Billing oklamal dva soupeře, do šance následně vyslal Jacka Payneho, který sám před domácím brankářem nedokázal přesněji zakončit. Výborný zákrok předvedl domácí gólman.
     
    42
    Pokud o rychlou akci hostujícího celku vedl Bunn, který ovšem přes domácího obránce neprošel, a tak mohou za hlasitého povzbuzování útočit hráči City.
     
    41
    Defenzivní hra hostujícího Huddersfield Townu se nyní rozpadla, domácí hráči jsou jednoznačně lepší a svou převahu dokázali také vyjádřit gólově.
    39. Pablo ZABALETA - 3:1
     
    39
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Obrovskou zásluhu na této brance má přihrávající Sergio Aguero. Ten našel výbornou přihrávkou svého spoluhráče, tím byl PABLO ZABALETA. Ten už měl snadnou práci, brankář byl mimo hru, a tak mohl zakončovat do odkryté branky. Drtivý tlak domácích přinesl gól číslo tři. Asistence: Sergio Aguero.
     
    37
    Autor rozdílové branky, Sergio Aguero, se znovu dostal do výborné střelecké pozice, tentokrát vystřelil k tyčce a trefil jen brankovou konstrukci! Nechybělo mnoho a Manchester City vedl o dva góly.
    35. Sergio AGUERO - 2:1
     
    35
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Na penaltový puntík si míč postavil zkušený SERGIO AGUERO. Brankář Coleman skočil na druhou stranu než hráč vystřelil hráč. Domácí se díky proměněnému pokutovému kopu dostávají do vedení.
     
    34
    Jon Stankovič fauloval v souboji před brankou domácího hráče, sudí tentokrát nařizuje pokutový kop. Navíc pro hříšníka ještě žlutá karta.
     
    33
    Domácí fotbalisté jsou aktivnější, snaží se co nejrychleji proměnit další šancí a získat tak vedení na svou stranu.
    30. Leroy SANÉ - 1:1
     
    30
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Konečně to domácím vyšlo, po výborném přenesení hry se k míči dostal Sterling, jehož přesná přihrávka našla LEROYE SANÉHO, který zakončoval do odkryté branky. Snad vůbec poprvé hostující obrana podcenila situaci a je z toho branka na 1:1. Asistence: Raheem Sterling.
     
    29
    Po rohovém kopu domácích se do zakončení nikdo v modrém nedostal. Hostující defenziva působí velmi neprostupně. Clichy následně centroval před branku, ale tam byl připravený obránce.
     
    29
    Bravo našel dlouhým pasem Clichyho, který následně hledal ještě De Bruyneho. A právě druhá přihrávka nebyla přesná.
     
    28
    Po nepřesné akci hostů bude vhazovat domácí Zabaleta. Etihad Stadium vyprodaný rozhodně není, ale i tak mají domácí fotbalisté velkou podporu z hlediště.
     
    27
    Hostující Billing po faulu soupeře rozehrával míč. Na krátko našel spoluhráče. Díky špatnému čtení hry od Fernandinha se mohli hosté dál pohybovat směrem k brance domácích.
     
    26
    Domácí fotbalisté si dokáží vytvořit základ pro šancí, nyní Sané byl jedním ze tří hráčů, kteří pokračovali na dva obránce. Nepřihrál, zkusil to sám a o míč byl připravený.
     
    25
    Cranie rozehrává od poloviny hrací plochy, zvolil kratší autové vhazování, které našlo spoluhráče. Následně ale domácí celek vybojoval míč a dostal se na polovinu soupeře.
     
    24
    Bravo se zapojil do rozehrávka domácích. Fotbalisté Manchesteru City jakoby nevěděli, kudy vést útočné akce tak, aby se dokázali dostat do co nejlepší střelecké pozice. Na druhou stranu nutno poznamenat, že hosté hrají velmi zodpovědně před vlastní brankou.
     
    23
    Jako mozek další akce domácích byl Clichy, jehož pas do předbrankového prostoru nenašel nikoho ze spoluhráčů. Následně tady míč do hry uvede brankář Coleman dlouhým výkopem.
     
    21
    První rohový kop zápasu, Otamendi se dostal do zakončení, ale jeho pokus rozhodně nebyl nepřesnější. Domácí fotbalisté jsou nyní jednoznačně lepší. Podle dostupných záběrů měli kopat dva pokutové kopy, nicméně sudí ani jednu ze situací nevyhodnotili tak, aby z toho penalta byla.
     
    19
    Domácí měli k dispozici další volný kop, tentokrát žádná střela, ale přihrávka na volného hráče. Míč se k němu však nedostal. Následně se Manchester City dostal do další vyložené střelecké pozice a znovu nezpozorovaně hostující bek při skluzu hrát rukou.
     
    18
    Zabaleta zkoušel vymyslet zajímavou akci. Následně se po rychlé kombinaci dostal do zakončení De Bruyne. Jeho střelecký pokus byl zablokovaný obranou. Domácí sice reklamovali hru rukou, ale sudí nechává hru pokračovat.
     
    16
    De Bruyne rozehrával volný kop z dobré střelecké pozice. I právě proto zvolil přímou střelu na branku. Gólman Coleman si dokázal poradit nadvakrát s jeho pokusem.
     
    15
    Žlutou kartu dostává hostující Hudson, který si musel v souboji jeden na jednoho nedovoleně pomoci. Sterling by se jinak dostal do vyložené střelecké pozice.
     
    14
    Fernandinho tak dlouho napadal rozehrávku hostujícího celku, až se k míči dostal. Ani on však nedokázal vymyslet nějakou výraznější akci. Hosté hrají na své polovině zodpovědně, rozhodně se nejedná o nějaké nakopávání míčů do ztracena.
     
    12
    Huddersfield Town vymyslel zajímavou akci, na jejímž konci měla být Billingova přesná přihrávka na spoluhráče. Realitou byl nepřesný pas, který zastavil první hráč soupeře.
     
    12
    Hraje se na polovině hrací plochy, osobní souboje vycházejí více hostům, kteří však hrají velmi takticky. Vedou o jednu branku a do žádných rizikových akcí se nepouštějí. Myslí na obrannou hru.
     
    10
    Manchester City se snaží co nejrychleji vyrovnat, obrana hostujícího týmu bude hodně zatěžovaná, protože domácí mají ve svém kádru celou řadu hráčů, kteří jsou výborní střelci. Manchester se navíc může spolehnout na diváckou podporu.
     
    8
    Jen těžko se domácí dostávají do zakončení, hosté se po vstřelené brance odhodlali k obranné hře a snaží se hrát co nejtěsnější obranu.
    7. Harry BUNN - 0:1
     
    7
    Huddersfield právě vstřelil branku! Domácí fotbalisté svou šanci neproměnili, a tak se radují hosté. Po pěkné akci se k míči dostal zcela volný HARRY BUNN, který měl dostatek prostoru pro zakončení. Míč poslal vedle nohy brankáře Brava. Ten na jeho pokus nedosáhl, a tak vedou hosté o jeden gól. Asistence: Billing.
     
    6
    Clichy posunul míč na Aguera, který tvrdou střelou přinutil brankáře soupeře k zákroku. Rána to nebyla nepovedená, ale Coleman kryje jeho pokus.
     
    5
    Na druhé straně si Quaner nabíhal na přihrávku od spoluhráče, ale domácí obrana zafungovala dobře, a tak brankář Bravo zasahovat nemusel.
     
    4
    Sterling se po výborné přihrávce od spoluhráče dostal do střelecké pozice. Vypálil na branku a jeho dobrá rána končí až na tyčce.
     
    4
    Manchester City kombinoval na vlastní polovině, přes půlící čáru se zatím nemůže probojovat. Hosté hrají hodně defenzivně a nedávají domácím mnoho prostoru.
     
    2
    Domácí fotbalisté hrají hodně opatrně, nikam se neženou. Sice jsou papírovými favority, nicméně Sterlingova akce končí nepřesnou přihrávkou na spoluhráče. A tak se směr hry otáčí.
     
    1
    Úvod zápasu se hraje v poklidném tempu. Optickou převahu mají hostující fotbalisté, kteří se díky dlouhému autovému vhazování dostali na útočnou polovinu. Ke střele se Huddersfield nedostal.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Vítěz tohoto zápasu postoupí do čtvrtfinále FA Cupu, ve kterém nastoupí proti Middlesbroughu, který v osmifinále porazil Oxford Utd 3:2.
     
    V novodobé historii se tyto týmy potkaly třikrát.

    27. listopadu 1999, Manchester City – Huddersfield Town 0:1;
    18. února 2000, Huddersfield Town – Manchester City 1:1;
    18. února 2017, Huddersfield Town – Manchester City 0:0.
     
    Zranění domácí hráči: Grabriel Jesus (kotník), Gundogan (koleno) a Kompany (svalové zranění);

    Zranění hostující hráči: Hogg (tříslo), Mooy, Palmer (svalové zranění) a Scannell (kotník).
     
    Manchester City z posledních pěti zápasů vyhrál hned čtyři. Porazil West Ham 4:0, Swansea 2:1, Bournemouth 2:0 a Monako 5:3. Tým remizoval právě s Huddersfield Town 0:0.
     
    Huddersfield Town z posledních pěti zápasů vyhrál čtyři. Poradil si s QPR 2:1, Rotherhamem 3:2 a Readingem 1:0. Remizoval právě s Manchesterem City 0:0 a Barnsley 1:1.
     
    Jedná se o odvetný zápas. Úvodní duel odehrály týmy 18. února na hřišti Huddersfieldu. Diváci sledující tento duel gól neviděli. Manchester City byl jednoznačně aktivnějším týmem, nicméně nedokázal proměnit ani jednu z pěti střel na branku. Hrdinou zápasu se stal gólman Coleman, který neinkasoval a svůj tým výrazně podržel. Jeho protějšek Bravo mnoho práce neměl. Šly na něho jen tři rány.
     
    Zdravím všechny fanynky a fanoušky fotbalu. V tomto zápase FA Cupu proti sobě nastoupí Manchester City a Huddersfield Town.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

    Jan Prošek

    Góly: 30. Sané, 35. Aguero (pen.), 39. Zabaleta, 73. Aguero, 90+1. Iheanacho – 7. Bunn

    Karty:   34. Stankovič (MAC) – 15. Hudson (HUD)


    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 10:2. Střely mimo: 4:2. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 8:12.
    Manchester City: Bravo – Zabaleta, Stones, Otamendi, Clichy – Fernandinho – Sterling, De Bruyne (75. Delph), Garcia, Sané (81. Navas) – Aguero (79. Iheanacho)
    Náhradníci: Caballero – Delph, Iheanacho, Navas, Fernando, Sagna, Silva

    Huddersfield Town: Coleman – Cranie, Hudson, Stankovič, Holmes-Dennis – Whitehead, Billing (67. Hogg) – Lolley (61. Smith), Payne, Bunn (54. Van La Parra) – Quaner
    Náhradníci: Ward – Hefele, Hogg, Kachunga, Smith, Van La Parra, Wells
    18.02.2017
    Huddersfield Town - Manchester City 0:0

    Karty:   25. Kolarov (MAC)

    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 4:4. Rohy: 3:8. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 12:8.