Espanyol – Osasuna 3:0 (kon.) | Atlético Madrid – Barcelona 1:2 (kon.) | Bilbao – Granada 3:1 (kon.)
Gijón – Vigo 1:1 (kon.) | Villarreal – Real Madrid 2:3 (kon.)
koniec
Villarreal CF
2:3 (0:0)
Real Madrid
Nedeľa 26.02.2017, 20:45Španielska LaLiga • 24. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.
     
    Villarreal postupne stratil kontakt s najlepšou štvorkou, ale stále sa drží na solídnej šiestej pozícii. V posledných štyroch ligových vystúpeniach ani raz neprehral. Zvíťazil v dueloch proti Realu Sociedad a Granade, remízy si pripísal v súbojoch s Malagou a Sevillou. Žltá ponorka sa môže pochváliť výbornou defenzívou, pretože v 23 zápasoch dostala iba 15 gólov a je na tom najlepšie spomedzi všetkých účastníkov Primera Division. Kvalitnú obranu však nepotvrdila v prvom eliminačnom kole Európskej ligy, kde doma prehrala s AS Rím vysoko 0:4 a následný triumf 1:0 v Taliansku jej postup neprinieslo.

    Real Madrid naďalej vedie tabuľku španielskej najvyššej súťaže, no jeho pozícia na čele už nie je taká neohroziteľná. Biely balet totiž cez týždeň prehral v dohrávke na pôde Valencie 1:2 a má pred Barcelonou jednobodový náskok a len jediný duel k dobru. Madridčania sa potrebujú dostať späť na víťaznú vlnu, kde boli pred zakopnutím vo Valencii. Predtým vyhrali tri ligové zápasy za sebou a v Champions League si vytvorili ideálnu pozíciu na postup, pretože v prvom domácom meraní síl porazili Neapol 3:1.

    Prvý vzájomný duel v aktuálnej sezóne priniesol deľbu bodov. Real na domácom trávniku iba remizoval 1:1. Za hostí vtedy otváral skóre v nadstavenom čase prvého polčasu z penalty Bruno a tesne po prestávke vyrovnal Ramos. V predchádzajúcom ročníku sa tešili z víťazstiev vždy domáce tímy. Real potešil vlastných fanúšikov triumfom 3:0 a priaznivci Villarrealu sa radovali po výsledku 1:0.
     
    Úvodné zostavy:

    Villarreal CF: Asenjo – M. Gaspar, Musacchio, V. Ruiz, J. Costa – J. dos Santos, Trigueros, B. Soriano, Castillejo – Bakambu, Adrián López.
    Náhradníci: Andrés Fernández – Čeryšev, Soldado, Álvaro González, Hernández Cascante, R. Soriano, Antonio Rukavina.

    Real Madrid CF: Navas – Carvajal, Pepe, Ramos, Marcelo – Modrić, Casemiro, Kroos – Bale, Benzema, Ronaldo.
    Náhradníci: Casilla – Nacho Fernández, James Rodríguez, Kovačić, L. Vázquez, Morata, Isco.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Domáci futbalisti mali na starosti výkop. Villarreal dnes nastúpil v tradičných žltých dresoch, Real Madrid kompletne v bielom.
     
    2
    Real Madrid dnes priebežne prišiel o svoj líderskú pozíciu, pretože v súboji Atlética Madrid a FC Barcelona sa zrodila tesná výhra hostí. V prípade trojbodového zisku sa však zverenci Zinedina Zidana vrátia na čelo.
     
    3
    Hostia majú od začiatku zápasu územnú prevahu, ale nedarí sa im ohroziť bránu súpera. Ronaldov pokus z diaľky nebol presný.
     
    4
    Žltá ponorka sa nedokáže udržať dlhšie na lopte. Domáci futbalisti sa ešte nedostali na polovicu Realu.
     
    6
    Luka Modrić prenikol stredom ihriska, potom si nabehol do pokutového územia, kde dostal prihrávku od spoluhráča. Potom sa však lopta od neho odrazila za čiaru.
     
    7
    Samuel Castillejo skúsil vystreliť z pravého krídla, ale lopta mu vôbec nesadla a Keylor Navas nemusel zasahovať.
     
    8
    Domáci sú známi svojou prepracovanou defenzívou, ktorá neinkasuje často. Zatiaľ sa dobre bránia a hostí nepustili k strele.
     
    9
    Hlavný rozhodca prerušil hru po faule v strede ihriska. Kroos fauloval v sklze Castilleja, no zatiaľ neuvidel žltú kartu.
     
    10
    Prvých desať minút bolo opatrných. Mierne aktívnejší je Real Madrid, ale vo finálnej fáze nič neukázal.
     
    11
    Mario Gaspar vyskúšal pozornosť brankára Navasa, keď vystrelil zvnútra šestnástky vonkajším priehlavkom. Kostarický gólman loptu vyrazil na rohový kop.
    11. Mario Gaspar (VLR), Keylor Navas (REA)
     
    12
    Poskytnutá štandardná situácia domácim futbalistom nevyšla. Po jej rozohraní sa dostali do ofsajdovej pozície.
     
    13
    Villarreal sa snažil niečo vymyslieť na pravom krídle, no po krátkej kombinácii prišla strata lopty od Gaspara.
     
    14
    Marcelo získal odrazenú loptu pred šestnástkou a ihneď centroval do pokutového územia, kde boli Bale aj Ronaldo. Ani jeden z nich nezakončoval.
     
    15
    Opakoval sa podobný scenár. Tentoraz z ľavej strany centroval Bale a po koncovke Benzemu nasleduje rohový kop.
     
    16
    Lopta smerovala od rohovej zástavky na hlavu Cristiana Ronalda, ktorý v nevýhodnej pozícii nemieril dobre.
     
    17
    Hosťom sa otvoril priestor na strelu. Modrić získal loptu tesne pred pokutovým územím, chcel vysunúť dopredu Ronalda, ale ten bol pokrytý.
     
    18
    Jaume Costa ostal voľný na ľavej strane, skúsil odcentrovať a Casemiro odvrátil loptu spred brány iba na rohový kop.
     
    19
    Domáci futbalisti premrhali túto štandardku. Hlavný rozhodca odpískal faul na brankára Navasa, ktorý spadol.
     
    20
    Cristiano Ronaldo sa nepresadil na ľavom krídle. Jeho štrikovanie nohami síce zamotalo hlavu obrancovi, ale následný center chytil Sergio Asenjo.
     
    21
    Villarreal stále bez väčších problémov odoláva v defenzíva. Žltá ponorka nepustila favorita dnešného duelu ani do jednej výraznejšej šance.
     
    22
    Adrián López vletel do šestnástky Realu, ale potom nemal dostatok priestoru na strelu. Zvolil center, ktorý Ramos odvrátil na roh.
     
    23
    Mario Gaspar centroval od rohovej zástavky na hranicu pokutového územia. Tam však nebol včas pripravený Jaume Costa.
     
    24
    Domáci futbalisti postupne preberajú iniciatívu a v ich prospech momentálne hovorí aj držanie lopty.
    24. Karim Benzema (REA)
     
    25
    Real Madrid mal obrovskú šancu na otvorenie skóre. Po presnom centri z ľavého krídla hlavičkoval zblízka Karim Benzema a Sergio Asenjo výborne zasiahol na bránkovej čiare.
     
    26
    Sergio Asenjo ostal ležať na trávniku po výbornom zákroku a vyžiadal si lekárske ošetrenie. Po krátkej pauze pokračuje bez ťažkostí.
     
    27
    Cristiano Ronaldo si nabehol do voľného priestoru na ľavom krídle a skúsil niečo medzi strelou a centrom. Ani v jednom prípade nebol presný.
     
    28
    Jonathan dos Santos dostal prihrávku do blízkosti brány, ale nebol pripravený na zakončenie a v páde mieril mimo.
     
    29
    Jonathan dos Santos mohol zložiť reparát. Po prihrávke na hranicu šestnástky bez prípravy vypálil a jeho zblokované zakončenie letelo tesne vedľa.
     
    30
    Následná štandardka nedopadla pre domácich najlepšie. Po centri prišiel hvizd rozhodcu, ktorý pravdepodobne videl ofenzívny faul.
     
    30
    Samuel Castillejo zahodil obrovskú príležitosť. Domáci útočník ostal úplne sám na zadnej žrdi, lopta k nemu prekvapivo doputovala, no v páde namieril nad bránu.
     
    32
    Villarreal má teraz hernú prevahu a často ohrozuje bránu Realu. Tentoraz pálil z ostrého uhla Cédric Bakambu, proti ktorému musel zakročiť Keylor Navas.
    32. Samuel Castillejo (VLR)
     
    33
    Na opačnej strane ihriska prišla centrovaná lopta z ľavého krídla, ktorá hľadala pred bránou Garetha Bala. Walesan sa nedostal do kncovky.
     
    34
    Sergio Asenjo signalizoval zdravotné problémy už po zákroku pri Benzemovej šanci. Po krátkom ošetrení pokračoval, no teraz signalizuje, že bude musieť striedať.
     
    35
    Striedanie v tíme Villarreal CF: z ihriska odchádza Sergio Asenjo, prichádza Andrés Fernández.
     
    36
    Andrés Fernández má na svojom konte prvý zákrok. Zblízka síce zakončoval Benzema, ale loptu netrafil ideálne a pre striedajúceho brankára to bola ľahká práca.
     
    38
    Gareth Bale sa snažil odcentrovať z pravej strany, ale jeho úmysel dobre vystihol brániaci hráč a zblokoval ho bez toho, aby hostia získali rohový kop.
     
    39
    Samuel Castillejo predviedol sympatickú individuálnu akciu na pravom krídle. V poslednej chvíli bol zastavený, ale iba za cenu rohového kopu.
     
    40
    Domáci dostali loptu od rohovej zástavky do pokutového územia, no tam nedošlo k žiadnemu dôraznejšiemu zakončeniu.
     
    42
    Villarreal kontroluje loptu, ale je vytláčaný ďaleko od šestnástky Realu. Momentálne sa hrá v strede ihriska.
     
    43
    Obraz hry sa v týchto chvíľach nemení. Domáci futbalisti sa snažia niečo vymyslieť postupnou kombináciou.
     
    44
    Po dlhom držaní lopty prišlo zakončenie domáceho tímu. Cédric Bakambu neohrozil bránu svojím zásahom zvnútra šestnástky.
     
    45
    Toni Kroos nepotvrdil, že patrí medzi najlepšie prihrávajúcich futbalistov na svete. Nemec z prvej namieril loptu iba mimo ihriska.
     
    45+1
    Vzhľadom na ošetrovanie a následne striedanie brankára Asenja nadstavil hlavný rozhodca až tri minúty.
     
    45+2
    Cristiano Ronaldo bol faulovaný takmer tridsať metrov od brány domáceho celku. Hostia zahrajú štandardku.
     
    45+3
    Vzrušenie bolo zbytočné, pretože akciu Madridčanov zastavil hvizd hlavného arbitra, ktorý signalizoval ofsajd.
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Villarreal úspešne vzdoruje favoritovi a po prvom polčase mohol aj vyhrávať. Žltá ponorka bola aktívnejšia smerom dopredu a vypracovala si niekoľko zaujímavých príležitostí. Real naopak zaostal za očakávaním a mal k dispozícii iba jednu šancu, po ktorej sa mohlo meniť skóre. Benzema zblízka neuspel, ale Asenjo sa pri zákroku zranil a v bráne ho musel nahradiť Fernández.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Cez prestávku nedošlo k žiadnym zmenám v zostavách. Ešte v priebehu prvého dejstva došlo k jednému striedaniu, keď domáci menili brankárov.
     
    47
    Daniel Carvajal vymyslel dobrú prihrávku za obranu, kde si nabiehal Karim Benzema. Francúzovi nevyšlo spracovanie lopty a nemohol ísť do šance.
     
    48
    Karim Benzema si mohol napraviť chuť po výbornej práci Bala, ktorý mu prihral na hranicu šestnástky. Útočník hostí našiel technickou strelou iba brankára.
     
    49
    Adrián López nedokázal úspešne spracovať dlhú loptu. Ušla mu za bránkovú čiaru, a tak nasleduje odkop Navasa.
     
    50
    Villarreal dal gól! Biely balet mal dobrý vstup do druhého polčasu, ale teraz nečakane inkasoval. MANU TRIGUEROS trafil loptu z voleja zvnútra šestnástky a nedal šancu Navasovi.
    50. Manu Trigueros (VLR) - 1:0
     
    51
    Dnešný duel dostáva zaujímavú zápletku. Real Madrid musí pridať vo svojej ofenzívnej aktivite, pretože doteraz skôr vyčkával.
     
    53
    Hostia ihneď zvýšili pohyb a tlačia sa pred bránu. Benzema nevyužil to, že mu Bale prenechal loptu na zakončenie a pohŕdol touto šancou.
     
    54
    Hra sa rozbehla, keďže Real vsadil na útok a necháva čoraz častejšie otvorenú obranu. Na totálnu ofenzívu je však ešte príliš skoro.
     
    55
    Real mal výhodu štandardnej situácie. Kroosov center smeroval na spoluhráča, ale ten sa v hlavičkovom súboji nepresadil.
     
    56
    Sergio Ramos sa pokúsil odcentrovať do šestnástky. Stopér Madridčanov nemieril presne a dokonca poslal loptu mimo trávnik.
     
    56
    Villarreal dal gól! Domáci futbalisti sú v druhom polčase maximálne efektívni. CÉDRIC BAKAMBU dostal ideálnu prihrávku do pohybu, loptu si potiahol na hranicu šestnástky a odtiaľ presne zakončil.
    56. Cédric Bakambu (VLR) - 2:0
     
    57
    Striedanie v tíme Villarreal CF: z ihriska odchádza Adrián López, prichádza Denis Čeryšev.
     
    58
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Casemiro, prichádza Isco.
     
    59
    Hráči Realu Madrid ostali po druhom inkasovanom góle poriadne zaskočení. Tréner Zidane sa snaží reagovať stiahnutím nevýrazného Casemira, ktorého nahradil kreatívnejší Isco.
     
    60
    Do konca riadneho času ostáva polhodina. Real figuruje vo virtuálnej tabuľke na druhom mieste o dva body za Barcelonou, no bude mať ešte zápas k dobru.
     
    61
    Cristiano Ronaldo mohol znížiť. Portugalčan doteraz nebol príliš výrazný, ale jeho posledné zakončenie smerovalo do žrde. Následná dorážka Benzemu minula bránu.
    61. Cristiano Ronaldo (REA)
     
    62
    Hostia mali k dispozícii rohový kop. K odrazenej lopte sa dostal pred šestnástkou Marcelo a jeho rana z prvej letela nad bránu.
     
    63
    Na opačnej strane dal o sebe vedieť Samuel Castillejo. Domáci futbalista mieril vonkajším priehlavkom tesne vedľa brány.
     
    64
    Daniel Carvajal vyskúšal pozornosť brankára Fernándeza prudkým centrom z pravého krídla. Domáci gólman pohodlne zasiahol.
     
    64
    Real Madrid dal gól! Hosťom sa vyplatila zvýšený aktivita. V tomto prípade centroval Daniel Carvajal oveľa presnejšie a GARETH BALE hlavou zblízka nezaváhal.
    64. Gareth Bale (REA) - 2:1
     
    65
    Biely balet sa dočkal rýchleho zníženia a má ešte dostatok času na vyrovnanie alebo prípadný obrat skóre. Uvidíme, čo so zápasom urobí tento gól.
     
    66
    Hostia ohrozujú bránu súpera z každej pozície. Cristiano Ronaldo pálil z voleja spoza šestnástky nad brvno.
     
    68
    Luka Modrić sa zapojil do bránenia, ale v bežeckom súboji zacítil zdravotný problém. Na chvíľu zastavil svoj pohyb a držal sa za nohu.
     
    69
    Hra je prerušená, pretože na trávniku ostal ležať Jaume Costa. Domáci obranca sa hodil do strely a lopta ho nepríjemne zasiahla.
     
    70
    Isco chcel otvoriť na ľavej strane priestor pre Marcela a následne sa mu snažil prihrať. Jeho úmysel výborne prečítal Samuel Castillejo a získal loptu.
     
    72
    Hlavný rozhodca prisúdil hosťom penaltu. Toni Kroos vystrelil spoza šestnástky a jeho pokus v pokutovom území blokovalo viacero hráčov. Napokon sa lopta odrazila do ruky Bruna Soriana.
    72. Bruno Soriano (VLR)
     
    73
    Rozhodca musel ísť k domácej lavičke, kde upokojoval vášne. Žltú kartu videl Roberto Soldado (Villarreal), ktorý protestoval.
     
    74
    Real Madrid dal gól! CRISTIANO RONALDO ukázal pevné nervy a loptu napálil presne. Andrés Fernández vystihol smer jeho strely, no k úspešnému zásahu mu chýbalo pár centimetrov.
    74. Cristiano Ronaldo (REA) - 2:2
     
    74
    Álvaro González (Villarreal) síce nie je na trávniku, ale aj tak uvidel žltú kartu. Po premenenej penalte mal zbytočné pripomienky a hlavný rozhodca neváhal.
     
    75
    Striedanie v tíme Villarreal CF: z ihriska odchádza Manu Trigueros, prichádza Rodrigo Hernández Cascante.
     
    77
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Karim Benzema, prichádza Álvaro Morata.
     
    78
    Máme za sebou hektické minúty, ktoré priniesli viaceré prejavy emócií z domácej strany. Hru zároveň ovplyvnili aj striedania, takže sa hráči musia dostať späť do tempa.
     
    79
    Marcelov center zblokoval Rodrigo Hernández Cascante na rohový kop. Hostia rozohrali štandardku na krátko a nepresadili sa.
     
    80
    Cristiano Ronaldo ostal na malý moment voľný v pokutovom území a ihneď vystrelil. Jeho pokus sa však nedostal na bránu, keďže bol zblokovaný.
     
    81
    Marcelo nebezpečne odcentroval z ľavej strany, v šestnástke skákali viacerí jeho spoluhráči, no ani jeden z nich nedokázal zakončiť.
     
    82
    Real Madrid momentálne kraľuje na ihrisku a chce streliť aj tretí gól. Domáci futbalisti sa zatiahli na vlastnú polovicu.
     
    83
    Real Madrid dal gól! Hostia dokonali obrat. Marcelo našiel presným centrom v pokutovom územi ÁLVARA MORARTU, ktorého hlavičku takmer zastavil na bránkovej čiare Andrés Fernández, ale napokon mu lopta prepadla do siete.
    83. Álvaro Morata (REA) - 2:3
     
    84
    Po viacerých protestoch pri pokutovom kope Ronalda bol vykázaný na tribúnu domáci tréner. Jeho kompetencie musel prebrať asistent.
     
    85
    Villarreal sa musel po dlhej dobe vybrať do útoku. Domáci doplatili na svoju pasivitu, ale zároveň nemali na výber, pretože tlak Realu bol enormný.
     
    86
    Po hodine hry by veril Realu len málokto. Biely balet nehral svoj najlepší futbal, ťažko sa dostával do šancí, ale potom znížil Bale a hostia sa rozbehli.
     
    87
    Hráči Villarrealu signalizoval, že Ronaldo stojí v ofsajde. Portugalčan sa však vyhol pasci a nakoniec dokázal vystreliť. Jeho pokus bol zblokovaný na roh.
     
    88
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Gareth Bale, prichádza Lucas Vázquez.
     
    89
    Sergio Ramos mohol definitívne rozhodnúť po rohovom kope. Jeho hlavička smerovala do zeme, no potom sa nepríjemne odrazila a išla iba tesne nad brvno.
     
    90
    Villarreal nebol ďaleko od vyrovnania. Domáci najprv signalizovali ruku, no potom sa dostal do koncovky Jonathan dos Santos a len o pár centimetrov minul bránu.
    90. Marcelo (REA)
     
    90
    Mario Gaspar (Villarreal) vo vzdušnom súboji zozadu atakoval Cristiana Ronalda a hlavný rozhodca mu ukázal žltú kartu.
     
    90+1
    Pepe (Real Madrid) takticky prerušil hru v strede ihriska. Stopér hostí videl za svoj faul žltú kartu.
     
    90+2
    Plynie druhá zo štyroch nadstavených minút. Pri lopte sú domáci futbalisti, ktorí sa pokúšajú o vyrovnanie.
     
    90+3
    Cédric Bakambu bežal do šestnástky súpera a dostával tam dobrú prihrávku. Keylor Navas situáciu prečítal.
     
    90+4
    Álvaro Morata bol pravdepodobne v ofsadovej pozícii, no rozhodca nechal svoju zástavku pri tele. Španielsky útočník však sám pred bránou nečakane zaváhal.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Prvý polčas bol pre oba tímy iba zahrievací, pretože všetko podstatné sa odohralo v tom druhom. Domáci futbalisti mali vydarený nástup zo šatní. Po rýchlych góloch Triguerosa a Bakambua viedli 2:0. Po hodine hry to vyzeralo s favoritom veľmi zle, ale potom Real pridal v pohybe, tlačil sa pred bránu a postupne skóre otočil. Najskôr sa presadil hlavou Bale, potom premenil Ronaldo penaltu po ruke Soriana a obrat dokonal ďalšou presnou hlavičkou Morata. Madridčania vďaka tesnému triumfu ostali na prvom mieste tabuľky. Pred FC Barcelona majú bodový náskok a jeden zápas k dobru. (22:40:56)

    Tomáš Lengyel

    Góly: 50. Trigueros, 56. Bakambu – 64. Bale, 74. Ronaldo (pen.), 83. Morata

    Karty:   72. B. Soriano (VLR), 73. Soldado (VLR), 74. Álvaro González (VLR), 90. M. Gaspar (VLR) – 90+1. Pepe (REA)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 5:11. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 15:6.
    Villarreal CF: Asenjo (35. Andrés Fernández) – M. Gaspar, Musacchio, V. Ruiz, J. Costa – J. dos Santos, Trigueros (75. Hernández Cascante), B. Soriano, Castillejo – Bakambu, Adrián López (57. Čeryšev).
    Náhradníci: Andrés Fernández – Čeryšev, Soldado, Álvaro González, Hernández Cascante, R. Soriano, Antonio Rukavina.

    Real Madrid: Navas – Carvajal, Pepe, Ramos, Marcelo – Modrić, Casemiro (58. Isco), Kroos – Bale (88. L. Vázquez), Benzema (77. Morata), Ronaldo.
    Náhradníci: Casilla – Nacho Fernández, James Rodríguez, Kovačić, L. Vázquez, Morata, Isco.