FK Krasnodar – Fenerbahce 1:0 (kon.) | Alkmaar – Lyon 1:4 (kon.) | Mönchengladbach – Fiorentina 0:1 (kon.)
Rostov – Sparta Praha 4:0 (kon.) | Gent – Tottenham 1:0 (kon.) | Olympiakos – Osmanlispor 0:0 (kon.)
Vigo – Doneck 0:1 (kon.) | Razgrad – Kodaň 1:2 (kon.) | Giurgiu – Genk 2:2 (kon.)
Solún – Schalke 0:3 (kon.) | Be'er Sheva – Besiktas 1:3 (kon.) | Villarreal – AS Rím 0:4 (kon.)
Manchester United – Saint-Étienne 3:0 (kon.) | Anderlecht – Zenit 2:0 (kon.) | Légia Varšava – Amsterdam 0:0 (kon.)
Bilbao – APOEL 3:2 (kon.)
koniec
R.S.C. Anderlecht
2:0 (2:0)
Zenit Petrohrad
Štvrtok 16.02.2017, 21:05 • Constant Vanden Stock Stadium, Brusel • Európska liga • Play-off
Predzápasové kurzy
     
    Zenit Petrohrad bol v dvojzápase s belgickým vicemajstrom miernym favoritom, ale po prvom zápase je výrazne bližšie k postupu Anderlecht Brusel. Ten doma vyhral 2:0, keď sa o oba presné zásahy postaral Frank Acheampong. V druhom dejstve mali hostia niekoľko šancí na zníženie náskoku súpera a takisto mohli aj tretíkrát inkasovať – najmä pri šanci Ivana Obradovića. Športovo musíme uznať, že výhra domáceho tímu je zaslúžená, no ešte mu negarantuje postup do osemfinále Európskej ligy UEFA. S týmto konštatovaním sa s vami lúčim a prajem ešte pekný večer. (22:59:24)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Zrejme o záverečnú akciu zápasu sa nám postaral Sofiane Hanni. Z hranice šestnástky prudko vystrelil, ale bránu súpera netrafil.
     
    90+2
    Youri Tielemans to spravil veľmi skúsene hoci má stále len 19 rokov. Domáci kapitán si pokryl loptu telom a nechal sa faulovať v strede poľa.
     
    90+1
    Róbert Mak sa dostal k centru z pravej strany. Prízemným pasom hľadal spoluhráčov, ale skvelý výkon dnes predvádza stopér Olivier Deschacht.
     
    90
    Riadny hrací čas sa nám v tejto chvíli naplnil. Anglický rozhodca ešte pridáva tri minúty navrch. Dokáže Zenit zúročiť svoju územnú prevahu?
     
    89
    Michael Oliver píska nedovolený zákrok hráča Zenitu Petrohrad. Hosťom sa kráti čas na to, aby dokázali streliť vytúžený gól na súperovom ihrisku.
     
    88
    Arťom Dzjuba sa tentokrát k lopte nedostal a Uroš Spajić volí spätnú prihrávku na domáceho brankára. Ten dnes predvádza veľmi dobrý výkon.
     
    87
    Hostia držia loptu na svojich kopačkách, no kombinujú príliš ďaleko od brány svojho súpera. Anderlecht je blízko k cennému triumfu.
     
    86
    Hernani Azevedo Jr. nemohol pokračovať vo svojom útočnom ťažení. Lopta totiž opustila priestor hracej plochy, čo avizoval postranný rozhodca.
     
    85
    Domáci prešli do rýchleho brejku. Po centri z pravej strany zakončoval Massimo Bruno, ale jeho pokus zblokoval Branislav Ivanović. Následná dorážka ŁukaszaTeodorczyka mierila nad bránu.
     
    84
    Zenit Petrohrad v poslednej desaťminútovke stupňuje svoj tlak a je si vedomý toho, že pokiaľ nedá gól bude to mať v domácej odvete veľmi ťažké.
     
    83
    Obrovská šanca aj na strane hostí. Arťom Dzjuba sa presadil v súboji s Olivierom Deschachtom, no z tesnej blízkosti nedokázal pretlačiť loptu do brány. Rubén Martínez vyráža loptu na roh.
     
    82
    Branislav Ivanović predviedol ďalšie dlhé vhadzovanie. Napokon sa do zakončenia dostal Danny, ale half-volejom minul bránu.
     
    81
    V tejto chvíli máme minuté všetkých šesť striedaní. Napokon sa na ihrisko dostáva aj Łukasz Teodorczyk, ktorý nahradil Isaaca Kieseho Thelina.
     
    80
    Posledné striedanie na strane hostí. Na trávnik prichádza Artur Jusupov, ktorý vymieňa dnes pomerne nevýrazného Brazílčana Giuliana.
     
    79
    Obrovská šanca na domácej strane. Andy Najar predviedol skvelé sólo z vlastnej obrannej polovice, kolmou prihrávkou našiel v šestnástke Ivana Obradovića, ale ten v čistej šancu zlyhal.
     
    78
    Snáď prvýkrát sa dostal za obranu súpera Arťom Dzjuba. Ruský útočník si ale nedokázal loptu dobre spracovať a loptu odkopol do bezpečia Olivier Deschacht.
     
    77
    Hosťom sa kráti čas na to, aby strelili dôležitý gól na ihrisku súpera. Teraz si však vôbec nerozumeli a napokon je lopta prisúdená domácim.
     
    76
    Branislav Ivanović poslal dlhé vhadzovanie do súperovej šestnástky. Po menšom závere sa dostal k strele ľavačkou Róbert Mak, ale jeho pokus zblokoval Olivier Deschacht.
     
    75
    Štvrťhodinu pred koncom vybojoval Róbert Mak rohový kop pre svoj tím. Ten z pravej strany zahral Danny, ale ani tentokrát sa hostia nedostali do zakončenia.
     
    74
    Druhýkrát v dnešnom zápase strieda aj domáci tréner René Weiler. Na ihrisko prichádza Sofiane Hanni, ktorý vymenil Nicolaea Stanciua.
     
    72
    Domáci mohli definitívne rozhodnúť dnešný zápas. Nicolae Stanciu urobil z obrancov ruského tímu štatistov, dostal sa k strele spoza šestnástky, ale po peknej akcii minul bránu.
     
    71
    Máme tu druhé striedanie na strane hostí. Po dlhom takmer 10-mesačnom zranení sa dostáva späť na ihrisko Danny, ktorý vymenil Alexandra Kokorina.
     
    70
    Exekútorom priameho kopu bol Hernani Azevedo Jr. Mieril na brankárovu stranu, ale keďže jeho strele chýbala razancia, tak z toho nemohol byť gól.
     
    69
    Domáci zbytočne stratili loptu pred vlastnou šestnástkou. Alexandr Kokorin bol faulovaný, a tak budú mať hráči Zenitu dobrú šancu na zmenu skóre.
     
    68
    Domáci futbalisti sa dostali do rýchleho brejku. Situáciu štyroch proti trom individuálne zakončil Massimo Bruno, ale jeho strelu zblokoval Javi García.
     
    67
    Branislav Ivanović centroval tentokrát z pravej strany. Obrana Anderlechtu ale funguje dokonale, čo potvrdil obranným zákrokom Olivier Deschacht.
     
    66
    Jurij Žirkov centroval z ľavej strany. Svojím vysokým pasom hľadal Arťoma Dzjubu, no tohto vo vzdušnom priestore predčil brankár Rubén Martínez.
     
    65
    Mircea Lucescu prvýkrát siaha do svojej zostavy a na našu radosť posiela na trávnik Róberta Maka. Slovenský reprezentant vymenil Olega Šatova.
     
    64
    Domáci sa dostali k ďalšiemu streleckému pokusu. Isaac Kiese Thelin priťukol loptu na Massima Bruna, no ten minul bránu súpera o poriadny kus.
     
    63
    Striedajúci Alexandru Chipciu sa teraz ocitol na hracej ploche nedovoleným spôsobom. Anderlecht tak môže pokračovať vo svojej rozohrávke.
     
    62
    Zenit Petrohrad sa ani teraz do zakončenia nedostal. Smerom dopredu sa dnes nesmierne trápi a zrejme dopláca na dlhú zimnú prestávku v ruskej Premier League.
     
    61
    Postranný rozhodca Simon Bennet dvíha nad hlavu svoju zástavku. Vďaka jeho rozhodnutiu budú mať hostia výhodu priameho kopu, keďže bol faulovaný Arťom Dzjuba.
     
    60
    Po hodine hry tu máme prvé striedanie zápasu. Odchádza dvojgólový hrdina Frank Acheampong a na jeho miesto prichádza Rumun Alexandru Chipciu.
     
    59
    Domenico Criscito teraz zachránil hostí od tretej gólovej pohromy. Domáci futbalisti sa dostali do brejku, no Massimo Bruno zakončiť nedokázal.
     
    58
    Po priamom kope sa dostal k strede zo strednej vzdialenosti Massimo Bruno. Jeho strelecký pokus nebol razantný a nemieril ani medzi tri žrde.
     
    57
    Frank Acheampong sa snažil prejsť po pravej strane. Domenico Criscito ho zjavne nechcel faulovať, no domáci hráč predviedol aj kúsok herectva a vybojoval priamy kop.
     
    56
    Andy Najar sa teraz výborne vrátil. Oleg Šatov si nespracoval loptu práve najlepšie, čo honduraský futbalista využil a odkopol loptu do autu.
     
    55
    Zo strany hostí je to veľmi statické. Hádzanárskym spôsobom obliehajú polovicu súpera, ale do vážnejšieho zakončenia sa nedostávajú.
     
    54
    Hostia sa smerom dopredu nesmierne trápia. Anderlecht skutočne vynikajúco bráni a nepúšťa súpera na dostrel brány Rubéna Martíneza.
     
    53
    Alexandr Kokorin sa snažil obhadzovať si Ivana Obradovića. Ten zahral rukou, no od hlavného rozhodcu z Britských ostrovov žltú kartu neuvidel.
     
    52
    Hernani Azevedo Jr. sa nám po dlhej dobe pripomenul individuálnym prienikom. Napokon vybojoval rohový kop, ktorý rozohrá Oleg Šatov.
     
    51
    Oleg Šatov si prebral loptu v strede poľa, no nedovolene ho zastavil Andy Najar. Pri lopte tak naďalej ostanú hráči Zenitu, ktorí majú územnú prevahu.
     
    50
    Oleg Šatov sa teraz hnevá na postranného rozhodcu, ktorý avizoval, že lopta opustila priestor ihriska. Spomalené zábery mu ale dávajú za pravdu.
     
    49
    Luís Neto teraz dobre prerušil akciu súpera. Predskočil Nicolaeho Stancia, ale lopta mu následne ušla mimo vymedzeného priestoru.
     
    48
    Hostia teraz dostali trošku viac priestoru na ľavej strane. Na hranici šestnástky sa dostával k lopte Giuliano, ale pri spracovaní si pomohol rukou.
     
    47
    Branislav Ivanović centroval z pravej strany, ale jeho pas neprešiel ani do pokutového územia súpera. Srbský obranca nie je v hernej pohode.
     
    46
    Do druhého polčasu nastúpili obe mužstvá v nezmenených zostavách. O prvú útočnú akciu sa postarali hostia, no ich snahu prerušuje Rubén Martínez.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Prvý polčas dnešného zápasu máme za sebou. Pomerne jasne v ňom dominovali futbalisti ruského tímu, no góly strieľali domáci. O oba presné zásahy sa postaral Frank Acheampong, ktorý hrá skutočne výborný zápas. Anderlecht Brusel môže byť s dvojgólovým náskokom spokojný, no trochu ho môže mrzieť nepremenená šanca Isaaca Kieseho Thelina, ktorý z tesnej blízkosti neprekonal Jurija Lodygina. Druhý polčas sa začne približne o 22:08 hod.
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+2
    Rubén Martínez sa opäť musel mať na pozore. Arťom Dzjuba sa dostával do zakončenia po dobrom pase za obranu, ale domáci brankár loptu vyboxoval do bezpečia.
     
    45+1
    Nepresnosť v kombinácii hosťujúceho mužstva. Jurij Žirkov už nezachytil loptu na hracej ploche, a tak bude odkopávať Rubén Martínez.
     
    45
    Riadny hrací čas prvého polčasu nám práve uplynul. Videli sme v ňom ale pomerne veľa prerušení, a tak Michael Oliver nadstavuje dve minúty.
     
    44
    Prvý polčas nám pomaly smeruje k svojmu záveru. Teraz sa o slovo prihlásil znovu Frank Acheampong, ale centrom našiel len pripraveného Domenica Criscita.
     
    43
    Zenit Petrohrad opäť kombinuje na polovici súpera, ale zatiaľ si nevypracoval žiadnu čistú golovú príležitosť. Arťom Dzjuba je výborne bránený a Alexandrovi Kokorinovi sa príliš nedarí.
     
    42
    Nicolae Stanciu sa dostal k strele z hranice pokutového územia. Lopta ale smerovala len do stredu brány, a tak ju pohodlne chytá do rukavíc Jurij Lodygin.
     
    41
    Pre domácich sa črtala ďalšia šanca. Nicolae Stanciu potiahol loptu smerom k bráne, následne kolmou prihrávkou hľadal Franka Acheamponga, ale toho si postrážil taliansky obranca Domenico Criscito.
     
    40
    Domáci zbytočne stratili loptu v strede poľa. Využiť sa to snažil Alexandr Kokorin, ale jeho center z pravej strany odvrátil do bezpečia Uroš Spajić.
     
    39
    Tentokrát sa do dobrého zakončenia už Arťom Dzjuba dostal. Výborný pas z ľavej strany mu poslal Jurij Žirkov, ale ruská spolupráca sa skončila len nepresnou hlavičkou.
     
    38
    Hostia predviedli peknú akciu po pravej strane. Giuliano poslal loptu do šestnástky, kde boli až traja jeho spoluhráči, no ani jeden sa do zakončenia nedostal.
     
    37
    Po faule Olega Šatova mali domáci výhodu priameho kopu. Po zmätkoch v obrane súpera sa tlačil do zakončenia Isaac Kiese Thelin, ale tentokrát z toho nič nebolo.
     
    35
    Domáci futbalisti teraz dokonca majú miernu prevahu. Mierny favorit zápasu je poriadne zaskočený a osobne si myslím, že v druhom polčase nastúpi podporiť útok Róbert Mak.
     
    34
    Domáci futbalisti mohli pridať tretí gól v dnešnom zápase. Po skvelom centri z ľavej strany sa dostal do zakončenia Isaac Kiese Thelin, ale so šťastím jeho pokus vyrazil brankár Jurij Lodygin.
     
    33
    Andy Najar centroval z pravej strany a svoj pas adresoval opäť na Franka Acheamponga. Ten sa tentokrát nepresadil a loptu poslal do bezpečia Luís Neto.
     
    32
    Zdá sa, že domáci našli nečakaného hrdinu v podobe Franka Acheamponga. Anderlecht skutočne nepredvádza oslňujúci výkon, ale jeho brejky sú smrteľné.
    31. Frank Acheampong (AND) - 2:0
     
    31
    Anderlecht dal gól! Tak toto je ďalšia tvrdá rana pre ruský tím. Hráči v bielych dresoch stratili loptu v strede poľa, individuálne sa presadil FRANK ACHEAMPONG a krásnou strelou pod brvno opäť prekonal Jurija Lodygina.
     
    30
    Hosťom sa kombinačne príliš nedarí. Kvalita trávnika nie je ideálna, ale zatiaľ sa ani vo vzduchu nevie presadiť vysoký Arťom Dzjuba.
     
    29
    Olivier Deschacht odkopol loptu len na rohový kop. Ten jeden z hosťujúcich futbalistov zahrával z pravej strany, ale našiel len Franka Acheamponga.
     
    28
    Ruský tím to zatiaľ skúša najmä cez svoju pravú stranu, kde operuje Giuliano. Veľmi dobre ale zapracoval Olivier Deschacht, ktorý ho odstavil od lopty.
     
    27
    Ani brazílsky stredopoliar Giuliano sa teraz nedokázal presadiť. V Európskej lige sa podieľal na 11 góloch svojho tímu, no dnes si pripísal len jednu strelu nad bránu.
     
    26
    Nicolae Stanciu predviedol peknú individuálnu akciu po ľavej strane. Napokon sa dostal aj k centru, no loptu bez problémov kryje brankár ruského tímu.
     
    25
    Alexandr Kokorin sa v zápase zatiaľ iba hľadá. Ani teraz si nedokázal spracovať dlhú loptu, a tak bude nasledovať len odkop od brány Rubéna Martíneza.
     
    24
    Po dlhšom hernom úseku sa dostávajú k lopte aj domáci, ktorí budú vhadzovať. Zatiaľ môžu byť spokojní, pretože vedú najtesnejším rozdielom.
     
    23
    Prvý polčas sa nám prehupol do svojej druhej polovice. Aktuálne sa na ihrisku veľa zaujímavého nedeje, keďže hostia kombinujú a domáci čakajú, čo vlastne Zenit vymyslí.
     
    22
    Priamy kop domáceho tímu zo strednej vzdialenosti napokon rozohral Leander Dendoncker. Strela belgického záložníka bola prudká, no mierila nad bránu Jurija Lodygina.
     
    21
    So žltými kartami sa nám teraz roztrhlo vrece. Frank Acheampong predviedol výbornú individuálnu akciu a čisto ho nedokázal zastaviť Domenico Criscito.
     
    20
    Michael Oliver vyťahuje ďalšiu žltú kartu. Adresátom je Isaac Kiese Thelin, ktorý dnes pomerne prekvapujúco dostal prednosť pred najlepším strelcom Łukaszom Teodorczykom.
     
    19
    Domáci stopéri si teraz vôbec nerozumeli, a tak sa dostal k hlavičke Oleg Šatov. Rubén Martínez ale predviedol reflexívny zákrok a následne kryje aj strelu zo strednej vzdialenosti.
     
    18
    Hostia majú v zápase jasnú územnú prevahu. Loptu držia na svojich kopačkách 70% hracieho času, no zatiaľ si väčšie šance vypracovali domáci.
     
    17
    Hlavný rozhodca Michael Oliver prvýkrát siaha do svojho vrecka. Po faule na Hernaniho Azeveda Jr. dostáva prvú žltú kartu zápasu domáci kapitán Youri Tielemans.
     
    16
    Tentokrát nebola akcia belgického tímu taká úspešná ako v predošlej minúte. Dobre čítal hru brankár Jurij Lodygin a upokojuje situáciu na ihrisku.
    15. Massimo Bruno (AND)
     
    15
    Domáci futbalisti mohli zveľadiť svoje vedenie. Frank Acheampong dostal výbornú loptu za obranu, presnou prihrávkou našiel na hranici šestnástky Massima Bruna, no skvelý pohotový zákrok predviedol Jurij Lodygin.
     
    14
    Zenit Petrohrad kombinuje na súperovej polovici ihriska, no zatiaľ sa nedostal k strele alebo centru zo strany. Domáci hráči bránia v niekoľkých blokoch.
     
    13
    Hostia sa často snažia nakopávať loptu na hrotového útočníka. Arťom Dzjuba sa teraz dostal do súboja s oboma domácimi stopérmi, kde nemal veľa šancí na úspech.
     
    12
    Domáci zbytočne stratili loptu v strede poľa, no Hernani Azevedo Jr. ich zaváhanie nevyužil. Leander Dendoncker si splnil svoje defenzívne úlohy na jednotku.
     
    11
    Hostia sa nepresadili ani po ďalšom priamom kope, ktorý zahral Domenico Criscito. Následne sa ale dostal k lopte Giuliano, ale Brazílčan prestrelil bránu súpera.
     
    10
    Máme za sebou úvodných desať minút zápasu. Hostia majú síce viac z hry, no z ojedinelej akcie dokázali otvoriť skóre stretnutia hráči belgického vicemajstra.
     
    9
    Po faule Oliviera Deschachta mali hostia výhodu priameho kopu. Ten z pravej strany zahral Oleg Šatov, ale domáci obrancovia loptu odvrátili do bezpečia.
     
    8
    Branislav Ivanović hrá v drese Zenitu svoj prvý súťažný zápas, no zatiaľ nepôsobí istým dojmom. Pri prvom góle chyboval a teraz si takmer nedal pozor na napádanie Franka Acheamponga.
     
    7
    Arťom Dzjuba je v úvode zápasu veľmi aktívny, no teraz sa kvôli jeho faulu dostávajú k lopte domáci futbalisti. Územnú prevahu ale zatiaľ majú zverenci Mirceu Lucescua.
     
    6
    Hostia sa okamžite snažili kontrovať. Vybojovali si výhodu rohového kopu, ale strelecký pokus Arťoma Dzjubu od rohovej zástavky mieril len do bočnej siete.
    5. Frank Acheampong (AND) - 1:0
     
    5
    Anderlecht dal gól! Domáci futbalisti sa zo svojej prvej akcie dostávajú do vedenia. Nicolae Stanciu poslal krásny center za obranu súpera, na jeho presný pas si dokonale nabehol FRANK ACHEAMPONG a z jasnej pozície prekonal brankára Jurijho Lodygina.
     
    4
    Oleg Šatov vybojoval pre svoj tím priamy kop. Priamou strelou z pomerne veľkej diaľky to skúšal Hernani Azevedo Jr., ale jeho pokus pohodlne kryje Rubén Martínez.
     
    3
    Hostia to teraz skúšali po svojej pravej strane. Centroval Hernani Azevedo Jr., ale jeho prízemný pas odvrátil do bezpečia Olivier Deschacht.
     
    2
    Pri lopte ostanú futbalisti ruského tímu. Faulovaným hráčom v strede poľa bol totiž Arťom Dzjuba, ktorý v dnešnom zápase nosí kapitánsku pásku.
     
    1
    Úvodný výkop dnešného zápasu mali futbalisti Zenitu Petrohrad. Bohužiaľ, v základnej zostave chýba slovenský reprezentant Róbert Mak, no veríme, že do zápasu zasiahne.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    R.S.C. Anderlecht: R. Martínez – Najar, Spajić, Deschacht, Obradović – Dendoncker, Tielemans (C) – Bruno, Stanciu, F. Acheampong – Kiese Thelin.
    Náhradníci: Boeckx – Chipciu, Nuytinck, Capel, Sowah, Teodorczyk, Hanni.

    Zenit Petrohrad: Lodygin – Ivanović, Neto, Javi García, Criscito – Hernani, Giuliano, Šatov, Žirkov – Dzjuba (C), Kokorin.
    Náhradníci: Baburin – Aňukov, Lombaerts, Jusupov, Maurício, Danny, Mak.

    Rozhodcovia: Michael Oliver – Jake Collin a Simon Bennett (ENG).
     
    Vážení diváci, vítam vás pri sledovaní online priameho prenosu z futbalovej Európskej ligy UEFA. Spoločne sa pozrieme do hlavného mesta Belgicka, kam zavíta mierne favorizovaný Zenit Petrohrad.

    ANDERLECHT BRUSEL

    Anderlecht Brusel skončil v základnej C-skupine na druhom mieste tabuľky. O prvenstvo ho pripravilo až zlyhanie v záverečnom kole, keď v domácom prostredí prehral s francúzskym Saint-Étienne 2:3. V tomto zápase pritom viedol po polčase o dva góly a nič nenasvedčovalo tomu, že by mal o prísť o víťazstvo v skupine. Od tohto zápasu ale neprehral ani raz a v domácej Jupiler League vyhral 6 z 9 duelov. Najlepším strelcom mužstva je poľský útočník Lukasz Teodorczyk, ktorý vo všetkých súťažiach zaznamenal už 25 gólov. Jeden z najúspešnejších belgických klubov sa aj vo vlaňajšej sezóne dostal do play off Európskej ligy a až v osemfinále ho vyradil ukrajinský Šachtar Doneck. V dnešnom zápase sa tréner René Weiler bude môcť spoľahnúť na takmer kompletný káder, absentovať bude len Andy Najar. V pohárovej Európe odohral Anderlecht celkovo 16 zápasov proti ruským klubom a dosiahol negatívnu bilanciu 5-3-8.

    ZENIT PETROHRAD

    Zenit Petrohrad si v základnej skupine počínal na jednotku a už po štyroch dueloch mal istý postup zo skupiny. V záverečnom kole troška poľavil, no ani prehra na pôde AZ Alkmaar 3:2 nič nezmenila na tom, že sa stal víťazom svojej skupiny. V šiestich dueloch nastrieľal až 17 gólov, čo predstavuje gólový priemer takmer tri góly na zápas. Najväčší podiel na výbornom ťažení Zenitu má brazílsky útočník Giuliano, ktorý dokonale nahradil svojho krajana Hulka. V Európskej lige sa šesťkrát strelecky presadil a na ďalších päť gólov svojho tímu prihral. Počas zimného prestupového obdobia klub síce prišiel o Axela Witsela ale posilnil sa o bývalého stopéra londýnskej Chelsea – Branislava Ivanoviča. Po 10-mesačnom zranení by sa do hry mohol vrátiť portugalský futbalista Danny, no pôvodne jeho kapitánsku pásku bude mať na rukáve Artem Dzyuba. V základnej zostave by nemal chýbať Róbert Mak či štvorgólový Alexandr Kokorin.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:05.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 5. F. Acheampong, 31. F. Acheampong

    Karty:   17. Tielemans (AND), 20. Kiese Thelin (AND) – 21. Criscito (PET)


    Držení míče: 33 % : 67 %.
    Střely na branku: 6:7. Střely mimo: 5:3. Rohy: 3:8. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 14:9.
    R.S.C. Anderlecht: R. Martínez – Najar, Spajić, Deschacht, Obradović – Dendoncker, Tielemans (C) – Bruno, Stanciu (74. Hanni), F. Acheampong (60. Chipciu) – Kiese Thelin (81. Teodorczyk).
    Náhradníci: Boeckx – Chipciu, Nuytinck, Capel, Sowah, Teodorczyk, Hanni.

    Zenit Petrohrad: Lodygin – Ivanović, Neto, Javi García, Criscito – Hernani, Giuliano (80. Jusupov), Šatov (65. Mak), Žirkov – Dzjuba (C), Kokorin (71. Danny).
    Náhradníci: Baburin – Aňukov, Lombaerts, Jusupov, Maurício, Danny, Mak.

    Rozhodca: Michael Oliver – Jake Collin a Simon Bennett (ENG)
    Štvrtok 23.02.2017
    Zenit - Anderlecht 3:1

    Góly: 24. Giuliano, 72. Dzjuba, 78. Giuliano – 90. Kiese Thelin

    Karty:   31. Neto (PET), 41. Javi García (PET) – 29. Tielemans (AND), 81. F. Acheampong (AND), 90+2. Dendoncker (AND)

    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 5:2. Rohy: 7:5. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 12:12.