FK Krasnodar – Fenerbahce 1:0 (kon.) | Alkmaar – Lyon 1:4 (kon.) | Mönchengladbach – Fiorentina 0:1 (kon.)
Rostov – Sparta Praha 4:0 (kon.) | Gent – Tottenham 1:0 (kon.) | Olympiakos – Osmanlispor 0:0 (kon.)
Vigo – Doneck 0:1 (kon.) | Razgrad – Kodaň 1:2 (kon.) | Giurgiu – Genk 2:2 (kon.)
Solún – Schalke 0:3 (kon.) | Be'er Sheva – Besiktas 1:3 (kon.) | Villarreal – AS Rím 0:4 (kon.)
Manchester United – Saint-Étienne 3:0 (kon.) | Anderlecht – Zenit 2:0 (kon.) | Légia Varšava – Amsterdam 0:0 (kon.)
Bilbao – APOEL 3:2 (kon.)
koniec
R.S.C. Anderlecht
2:0 (2:0)
Zenit Petrohrad
Štvrtok 16.02.2017, 21:05 • Constant Vanden Stock Stadium, Brusel • Európska liga • Play-off
Predzápasové kurzy
     
    Zenit Petrohrad bol v dvojzápase s belgickým vicemajstrom miernym favoritom, ale po prvom zápase je výrazne bližšie k postupu Anderlecht Brusel. Ten doma vyhral 2:0, keď sa o oba presné zásahy postaral Frank Acheampong. V druhom dejstve mali hostia niekoľko šancí na zníženie náskoku súpera a takisto mohli aj tretíkrát inkasovať – najmä pri šanci Ivana Obradovića. Športovo musíme uznať, že výhra domáceho tímu je zaslúžená, no ešte mu negarantuje postup do osemfinále Európskej ligy UEFA. S týmto konštatovaním sa s vami lúčim a prajem ešte pekný večer. (22:59:24)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Zrejme o záverečnú akciu zápasu sa nám postaral Sofiane Hanni. Z hranice šestnástky prudko vystrelil, ale bránu súpera netrafil.
     
    90+2
    Youri Tielemans to spravil veľmi skúsene hoci má stále len 19 rokov. Domáci kapitán si pokryl loptu telom a nechal sa faulovať v strede poľa.
     
    90+1
    Róbert Mak sa dostal k centru z pravej strany. Prízemným pasom hľadal spoluhráčov, ale skvelý výkon dnes predvádza stopér Olivier Deschacht.
     
    90
    Riadny hrací čas sa nám v tejto chvíli naplnil. Anglický rozhodca ešte pridáva tri minúty navrch. Dokáže Zenit zúročiť svoju územnú prevahu?
     
    89
    Michael Oliver píska nedovolený zákrok hráča Zenitu Petrohrad. Hosťom sa kráti čas na to, aby dokázali streliť vytúžený gól na súperovom ihrisku.
     
    88
    Arťom Dzjuba sa tentokrát k lopte nedostal a Uroš Spajić volí spätnú prihrávku na domáceho brankára. Ten dnes predvádza veľmi dobrý výkon.
     
    87
    Hostia držia loptu na svojich kopačkách, no kombinujú príliš ďaleko od brány svojho súpera. Anderlecht je blízko k cennému triumfu.
     
    86
    Hernani Azevedo Jr. nemohol pokračovať vo svojom útočnom ťažení. Lopta totiž opustila priestor hracej plochy, čo avizoval postranný rozhodca.
     
    85
    Domáci prešli do rýchleho brejku. Po centri z pravej strany zakončoval Massimo Bruno, ale jeho pokus zblokoval Branislav Ivanović. Následná dorážka ŁukaszaTeodorczyka mierila nad bránu.
     
    84
    Zenit Petrohrad v poslednej desaťminútovke stupňuje svoj tlak a je si vedomý toho, že pokiaľ nedá gól bude to mať v domácej odvete veľmi ťažké.
     
    83
    Obrovská šanca aj na strane hostí. Arťom Dzjuba sa presadil v súboji s Olivierom Deschachtom, no z tesnej blízkosti nedokázal pretlačiť loptu do brány. Rubén Martínez vyráža loptu na roh.
     
    82
    Branislav Ivanović predviedol ďalšie dlhé vhadzovanie. Napokon sa do zakončenia dostal Danny, ale half-volejom minul bránu.
     
    81
    V tejto chvíli máme minuté všetkých šesť striedaní. Napokon sa na ihrisko dostáva aj Łukasz Teodorczyk, ktorý nahradil Isaaca Kieseho Thelina.
     
    80
    Posledné striedanie na strane hostí. Na trávnik prichádza Artur Jusupov, ktorý vymieňa dnes pomerne nevýrazného Brazílčana Giuliana.
     
    79
    Obrovská šanca na domácej strane. Andy Najar predviedol skvelé sólo z vlastnej obrannej polovice, kolmou prihrávkou našiel v šestnástke Ivana Obradovića, ale ten v čistej šancu zlyhal.
     
    78
    Snáď prvýkrát sa dostal za obranu súpera Arťom Dzjuba. Ruský útočník si ale nedokázal loptu dobre spracovať a loptu odkopol do bezpečia Olivier Deschacht.
     
    77
    Hosťom sa kráti čas na to, aby strelili dôležitý gól na ihrisku súpera. Teraz si však vôbec nerozumeli a napokon je lopta prisúdená domácim.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 5. F. Acheampong, 31. F. Acheampong

    Karty:   17. Tielemans (AND), 20. Kiese Thelin (AND) – 21. Criscito (PET)


    Držení míče: 33 % : 67 %.
    Střely na branku: 6:7. Střely mimo: 5:3. Rohy: 3:8. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 14:9.
    R.S.C. Anderlecht: R. Martínez – Najar, Spajić, Deschacht, Obradović – Dendoncker, Tielemans (C) – Bruno, Stanciu (74. Hanni), F. Acheampong (60. Chipciu) – Kiese Thelin (81. Teodorczyk).
    Náhradníci: Boeckx – Chipciu, Nuytinck, Capel, Sowah, Teodorczyk, Hanni.

    Zenit Petrohrad: Lodygin – Ivanović, Neto, Javi García, Criscito – Hernani, Giuliano (80. Jusupov), Šatov (65. Mak), Žirkov – Dzjuba (C), Kokorin (71. Danny).
    Náhradníci: Baburin – Aňukov, Lombaerts, Jusupov, Maurício, Danny, Mak.

    Rozhodca: Michael Oliver – Jake Collin a Simon Bennett (ENG)
    Štvrtok 23.02.2017
    Zenit - Anderlecht 3:1

    Góly: 24. Giuliano, 72. Dzjuba, 78. Giuliano – 90. Kiese Thelin

    Karty:   31. Neto (PET), 41. Javi García (PET) – 29. Tielemans (AND), 81. F. Acheampong (AND), 90+2. Dendoncker (AND)

    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 5:2. Rohy: 7:5. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 12:12.