Lorient – Toulouse 1:1 (kon.) | Nice – Saint-Étienne 1:0 (kon.) | Lyon – Nancy 4:0 (kon.)
Angers – Rennes 0:0 (kon.) | Metz – Dijon 2:1 (kon.) | Marseille – Guingamp 2:0 (kon.)
koniec
OGC Nice
1:0 (1:0)
AS Saint-Étienne
cz Streda 08.02.2017, 19:00 • Allianz Riviera (Nice) • Ligue 1 Uber Eats • 24. kolo
Predzápasové kurzy
     
    82
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Alassane Pléa, přichází Mario Balotelli.
     
    81
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Alexander Søderlund, přichází Hamidou Keyta.
    80. Alassane Pléa ani na potřetí nepřekonal hostujícího gólmana
     
    80
    Po rychlé kombinaci přichází další obrovská šance Nice! Domácí dlouho kolébali soupeře a z ničeho nic vždy zahrozí. Valentin Eysseric prodloužil z prvního doteku hru do vápna na Alassaneho Pléu. Proti tomu vyrazil brankář, a tak se domácímu útočníkovi zakončení na zadní tyč nepovedlo.
     
    78
    OGC se rychle dostalo do velkého vápna, kde Mounir Obbadi posadil na zadek soupeře. Místo střely zvolil oblouček na spoluhráče, ale zakončení Younése Belhandy zamířilo jen nad branku ASSE.
    75. Jedovka Wylana Cypriena minula branku ASSE jen těsně
     
    75
    Nice je v po dlouhé době v útoku a předvedlo kvalitní přenesení hry na pravou stranu. Po chvíli si o míč řekl Alassane Pléa, jehož centr byl sražený do druhé vlny. V té se objevil osamocený Wylan Cyprien, jehož pokus z voleje minul zadní tyč o pár centimetrů. To byla ale rána, která volala po změně stavu.
     
    73
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Kévin Monnet-Paquet, přichází Alexander Søderlund.
     
    72
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Rémi Walter, přichází Mounir Obbadi.
    72. Povedené zakončení Nolana Rouxe
     
    72
    Parádní akce a parádní zákrok domácího gólmana! ASSE vybojovalo míč těsně za šestnáctkou domácího celku. Na hranici vápna byl osamocený Nolan Roux, jenž neváhal a zakončil do pravého dolního rohu branky. Výborný zákrok vytáhl Yoan Cardinale, jenž pokus vyrazil na roh. To bylo další varování pro Nice, které si v posledních minutách koleduje.
     
    64
    Po odhlavičkovaném míči se ke kombinaci vrátilo ASSE! Balon putoval na nohu Nolana Rouxe, jenž z kroku zakončil. Ovšem jeho pokus letě zhruba metr nad branku Nice.
     
    61
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Henri Saivet, přichází Jorginho.
    45+2. Alassane Pléa odmítl poslat Nice do dvoubrankového vedení
     
    45+2
    Tak to byla další tutovka domácího celku, která volala po brance! Na pravou stranu pokutového území dostal přihrávku osamocený Alassane Pléa, jemuž dnes zřejmě branka není souzená. Domácí útočník sice zakončil, ale trefil jen vybíhajícího Jessyho Moulina do hrudi.
     
    45+1
    Karty na straně ASSE přibývají! Žlutou kartu dostává Ole Selnæs (AS Saint-Étienne), zatáhl soupeře na jeho polovině za rameno a je právem dalším potrestaným hráčem.
     
    40
    Žlutou kartu dostává Kévin Théophile-Catherine (AS Saint-Étienne), který předvedl stejný zákrok na stejného hráče jako jeho kapitán. Budeme sledovat další nebezpečnou situaci před brankou Nice.
     
    39
    Žlutou kartu dostává Romain Hamouma (AS Saint-Étienne), který zastavil nebezpečně vypadající útok za minutu dvanáct. Hostující kapitán v plné rychlosti naletěl do Dalberta.
     
    36
    Žlutou kartu dostává Younés Belhanda (OGC Nice), jenž tak dlouho okopával hostujícího kapitána, až viděl první žlutý kartónek. Nabízí se zajímavá standardní situace ASSE.
    34. Hlavní sudí zcela správně odvolal nařízený pokutový kop pro ASSE
     
    34
    Tak je všechno jinak! Hlavní rozhodčí své rozhodnutí po chvilce správně odvolal! Wylan Cyprien byl nastřelen do obličeje, a tak se penalta konat nebude.
     
    33
    AS Saint-Étienne bude kopat pokutový kop! Romain Hamouma nastřelil obličej soupeře, ale pomezní sudí viděl ruku. Na jeho popud hlavní rozhodčí píská penaltu.
     
    20
    Hra se přelévá ze strany na stranu a z pravé strany pokutového území mohl vyrovnat Jordan Veretout. Ovšem zakončení hostujícímu hráči nevyšlo a zamířilo v jasné pozici hodně vedle vzdálenější tyče.
     
    13
    Další obrovská šance domácího celku končí výborným zákrokem Jessyho Moulina. O balon si pěkným náběhem řekl Alassane Pléa, jenž už byl sám před brankářem. Ten výborně vyběhl a nohami zasáhl. To byl klíčový okamžik pro hostující celek.
    8. Wylan CYPRIEN - 1:0
     
    8
    Nice právě vstřelilo branku!
    Tak to byla parádní rána domácího hráče, na kterou brankář neměl nárok! Alassane Pléa byl zády k brance, ale viděl osamoceného WYLANA CYPRIENA. Navrátilec do sestavy Nice neváhal a práskl do balónu, který z dobrých pětadvaceti metrů zaplul do horního rohu branky. Jessy Moulin sice plachtil vzduchem, ale v tomto okamžiku neměl šanci na míč dosáhnout.

    Michal Luxa

    Góly: 8. Cyprien (Pléa)

    Karty:   36. Belhanda (NIC) – 39. Hamouma (SET), 40. Théophile-Catherine (SET), 45+1. Selnæs (SET)


    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 7:7. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 7:16.
    OGC Nice: Cardinale – Souquet, Baysse (C), Dante, Dalbert – Seri, Cyprien, Walter (72. Obbadi) – Eysseric, Pléa (82. Balotelli), Belhanda.
    Náhradníci: Benítez – Obbadi, Le Marchand, Balotelli, Burner, Marcel, Srarfi.

    AS Saint-Étienne: Moulin – Pierre-Gabriel, Théophile-Catherine, Lacroix, F. Pogba – Veretout, Selnæs – Hamouma (C), Saivet (61. Jorginho), Monnet-Paquet (73. Søderlund, 81. Keyta) – Roux.
    Náhradníci: Maisonnial – Søderlund, Pajot, Lemoine, Jorginho, Polomat, Keyta.

    Rozhodca: Delerue – Jouannaud, Hebrard