Lazio – Chievo 0:1 (kon.) | Inter – Pescara 3:0 (kon.)
koniec
Inter Miláno
3:0 (2:0)
Delfino Pescara 1936
cz Sobota 28.01.2017, 20:45 • Stadio Giuseppe Meazza (San Siro), Milán (82 955 míst) • Talianska Seria A • 22. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Zápas je tedy za námi a Inter ho nakonec zvládl bez větších potíží – Pescara sice ve druhé polovině hry měla za stavu 2:0 několik dobrých šancí, ale žádnou neproměnila. Následně po puštěném ofsajdu udeřil střídající Éder a pečetil tak vysokou výhru Nerazzurri – hosté jsou pak stále stále v tabulce Serie A na posledním místě.

    Ode mě je to pro dnešek vše, já se loučím a přeji Vám příjemný zbytek večera. (22:42:04)
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Na pas za obranu se snažil si nabíhat Icardi, ten na něj byl ale moc dlouhý a zvládl tak míč pouze zahrát do autu – na jeho rozehrávku pak Delfino nijak nespěchá.
     
    90+1
    Nastaveny nad rámce základní hrací doby jsou pak tři minuty – za ty se nedá čekat, že by se stalo něco, co zásadně změní zápas.
     
    89
    S koncem zápasu se stále nic nemění, Inter se snaží ještě soupeře vykombinovat, hra už ale podle očekávání nemá takové tempo.
     
    87
    I ke konci zápasu má duel pod plnou kontrolou Inter, který se snaží nepustit svého soupeře do nějaké zbytečné šance a výsledek si tak pohlídat.
     
    85
    Je tu poslední střídání i od kouče Pioliho – ten na poslední minuty pošle do hry Santona, který nahradí D'Ambrosia.
     
    84
    Před brankou Interu se snažil dopředu dostat Cerri, ten byl ale nakonec povalen Gagliardinim a je pískán faul.
     
    82
    Naposledy dnes střídá hostující kouč Oddo – ten ze hřiště na posledních deset minut stahuje Kastanose a místo něj do boje vysílá Cubase.
     
    82
    Opravdu až moc jednoduše šel ve vápně k zemi mírně přistrčený Éder, sudí mu na to neskočili a hraje se tak dál.
     
    80
    Do další šance na navýšení náskoku se dostal domácí mladík Gabriel Barbosa, ten ale svoji přízemní střelou pouze nechal vyniknout rychle reagujícího Bizzarriho!
     
    78
    I nadále hru kontrolují domácí, kteří dnes velice pravděpodobně už o tento náskok přijít nemohou a nikam tak nespěchají.
     
    76
    Střídají i domácí, kteří ze hřiště stahují zkušeného Candrevu a místo něj se nám na hřišti ukáže Gabriel Barbosa.
     
    75
    Je tu další střídání, tentokrát jde dolů hostující útočník Bahebeck, kterého nahrazuje Cerri.
    73. ÉDER - 3:0
     
    73
    Inter Milán právě vstřelil branku!
    Tak ÉDEROVI stačily dvě minuty na hrací ploše, aby dokázal prostřelit Bizzarriho dnes potřetí! Branka ovšem padla z akce, které předcházel jasný ofsajd – Brozović našel nabíhajícího kapitána Icardiho, který byl v postavení mimo hru, toho si ale pomezní nevšiml a tak byl cesta k bráně volná. Domácí útočník ještě vylepšil pozici před poloprázdnou branku pro ÉDERA a ten neměl problém uklidnit míč do sítě.
     
    71
    Je tu první střídání i v domácím týmu – kouč Pioli posílá na hřiště Édera, který nahradí Chorvata Perišiće.
     
    70
    Tempo hry trochu opadlo a domácí celek se soustředí hlavně na držení míč a natahování hry – což je celkem pochopitelné.
     
    69
    Hra se přesunula před branku domácích a tam se snaží Pescara dotlačit za Handanoviče snižující branku – to se ale přes pozornou obranu nedaří.
     
    67
    Prvním napomínaným hostem je Biraghi, který u postranní čáry bez jakékoliv šetrnosti trefil Brozoviće a vidí tak žlutou kartu.
     
    66
    Chytrým obstřelem se snažil prosadit právě zmiňovaný Brozović, kterému ale ve výsledku mít sjel z nohy a poslal ho tak hodně mimo.
     
    64
    Na hřišti se poměrně přitvrdilo a ve středu pole se svádějí velice tvrdé souboje – teď v jednom z nich fauloval Brozović, vyvázl ale pouze s ústní domluvou.
     
    62
    Domácí celek i nadále hraje s míčem daleko více, ale i Delfino ukázalo, že dokáže být nebezpečné – milánský tým se tak musí mít na pozoru.
     
    61
    Inter se snaží dostat zápas zpět do své plné moci a z velkého úhlu se dostal ke střele Candreva, jeho pokus ale zablokoval na roh Coda.
     
    59
    Tak toto byly tutové šance hostujícího týmu! Nejprve šel sám na Handanoviče ze strany Bahebeck, následně slovinský gólman vyrazil míč na nohu Verremu, jeho pokus ale vyhlavičkoval z prázdné branky na roh Miranda!
     
    57
    Pescara se dostává stále více a více do akce, teď vybojoval přímý kop v dobré pozici Verre – jeho exekuci si pak vzal na starost Bahebeck, ovšem svoji střelu poslal nad.
     
    55
    Je tu první střídání zápasu, provádějí ho podle očekávání hosté – trenér Oddo ze hřiště stáhne stopera Stendarda a nahradí ho Crescenzim.
     
    54
    První žlutou kartu zápasu následně vidí Juto Nagatomo, který fauloval unikajícího Kastanose a přerušil tak nadějný kontr.
     
    52
    I nadále jsou to Nerazzurri, kteří drží míč ve své moci a nepouštějí svého soupeře to nějakého tlaku – na hřišti toho ale moc k vidění není.
     
    50
    K míči už se ale opět dostali domácí, kteří znovu dostávají hru pod kontrolu a snaží se, aby to tak zůstalo – dopředu se ovšem nijak neženou a tak sledujeme klidnou kombinaci kolem půlící čáry.
     
    48
    Hosté se snaží vstoupit do tohoto poločasu o něco aktivněji a hrají na útočné polovině, tam se jim ale nedaří dostat do nějakého střeleckého pokusu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas je tak za námi a domácí po něm zcela zaslouženě vedou o dvě branky – nejprve se dokázal prosadit po centru na zadní tyč D'Ambrosio, následně měl Inter velký tlak, který před poločase vygradoval ve druhou trefu. Tu si po Perišićově centru připsal Mário a dokázal tak dodat potřebnou pohodu na domácí kopačky před odchodem do kabin. Co říci k výkonu Pescary? Snad jen to, že na útočné polovině byla zcela sterilní.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Nastavena je jedna minuta a v té se nám snaží něco ukázat i hráči Pescary, kteří to ale mají velice těžké a na útočné polovině se evidentně necítí ve své kůži.
     
    45
    I na konci poločasu se domácí Nerazzurri snaží přidat další trefu a vyhnout se tak "csaplárovské pasti", času jim už ale mnoho nezbývá.
    43. João MÁRIO - 2:0
     
    43
    Inter Milán právě vstřelil branku!
    Nakonec je to asi zaslouženě už o dvě branky a Inter tak půjde do kabiny spokojenější – i když jak by řekl známý expert Csaplár, vést 2:0 v poločase je ten nejhorší výsledek. Každopádně pojďme po stopách této akce – Perišić se uvolnil na levé straně vápna a poslal střílený centr přesně na nohu JOAA MÁRIA, jenž jen nastavil nohu a doklepl míč do sítě!
     
    41
    Inter se i nadále snaží být aktivní směrem dopředu a vymyslet něco nebezpečného, přeci jen to tempo zápasu ke konci poločasu už není takové.
     
    39
    Ve vápně se dostal k míči Icardi, ten se mu ale zamotal pod nohy a nedokázal se tak otočit čelem k bráně – obránci mu balón tedy včas ukopli.
     
    38
    Ke střele se z poměrně velké vzdálenosti dostal Brozović, nakonec jeho střelu Bizzarri zkrotit nedokázal a musel ji vyrazit pouze na rohový kop.
     
    36
    Do obrovské šance se teď dostal domácí Mario, který se zjevil zcela sám před Bizzarrim, ten byl ale velice rychle venku z brány a dokázal jeho střelu vyrazit!
     
    34
    Do dobré akce se teď dostal D'Ambrosio, který dokázal z velice těžké pozice odcentrovat a přímo se tak podílel na vybojovaném rohovém kopu.
     
    32
    Pescara teď sice delší časový úsek drží míč, nemůže se s ním ale dostat skoro ani za půlku – útočí ve velice malé počtu hráčů a to se pak těžké střílejí góly.
     
    30
    Přijde mi, že je to od Delfina celé takové bez pohybu – na rozehrávku obránců se nikdo nenabízí a tak je pro ně velice těžké poslat nějaký přesný balón.
     
    28
    Hosté se snaží hru o něco zaktivnit, nemohou se ale dostat do pořádné šance – naopak domácím se otevírá více prostoru vepředu a posílají do vápna jeden centr za druhým.
     
    26
    Faulu se na druhé straně poměrně hloupě dopustil Medel, který zezadu strčil do Benaliho – Pescara tak bude zahrávat přímý kop.
    24. Danilo D'AMBROSIO - 1:0
     
    24
    Inter Milán právě vstřelil branku!
    A to stále dokola omílané pravidlo "nedáš-dostaneš" zase zafungovalo dokonale – protože do vedení jdou domácí. První střelu Maria ještě vyrazil Bizzarri na roh, z toho už ale udeřilo – na přetažený centr si na zadní tyči naběhl DANILO D'AMBROSIO a povedenou střelou z první dokázal rozvlnit síť za zády Bizzarriho!
     
    23
    Tak teď mohou domácí děkovat nebesům, že neprohrávají! Ke střele z dálky napřáhl Kastanos, jeho ránu vyrazil Handanovič pouze na nohu Memushaje, ten ale dorazil míč do branky z ofsajdu!
     
    21
    Inter se snaží hosty zatlačit ještě více do jejich obranné ulity, problém ale je s nedostatkem střelby – domácí totiž nejsou schopni nějakým způsobem ohrozit branku Bizzarriho.
     
    19
    Na další centr se snažil naskočit Icardi, ten byl ale přeskočen jedním z beků a bude se tak kopat pouze rohový kop.
     
    17
    Ale hosté se zvládají velice dobře bránit, teď dobrou práci proti D'Ambrosiovi předvedl Coda – ten nakonec míč odklidil do bezpečí za autovou čáru.
     
    15
    I nadále jsou domácí pochopitelně o něco lepším týmem, drží míč na útočné polovině, ale zatím poměrně bez efektu a jakéhokoliv zakončení.
     
    13
    Do hodně dobré šance se dostal Miranda, který si naskočil na zadní tyči na centr Maria, ovšem hlavou poslal míč těsně vedle tyčky Bizzarriho branky!
     
    12
    Dalšího útočného faulu se teď dopustil Nagatomo, který šel na zem poměrně zbytečně a přerušil tak akci svého celku.
     
    10
    Delfino zatím poměrně dobře zvládá uzavírat střed pole a tím i prostor pro útoky domácích – ti si zatím s pozornou obranou soupeře moc nevědí rady.
     
    8
    Za dlouhým míčem se hnal na druhé straně Bahebeck, měl k němu ale dále než Medel a ten si pohlídal, aby balón doskákal až do autu.
     
    7
    Zatím se nehraje moc pohledný zápas – další pokus o útok Interu skončil pouze nepřesným nákopem, který skončil až v náruči gólmana Bizzarriho.
     
    6
    Teď je tu pasáž hry, kdy míč daleko více drželi domácí, ale pokus o překvapivý pas za obranu od Brozoviće nakonec přistál pouze na hlavě Stendarda.
     
    4
    Na zemi na útočné polovině poměrně lehce skončil D'Ambrosio, takže sudí nakonec nepíská – míč mají formou autu hosté.
     
    3
    Hosté se dostali z přehuštěného středu pole až před vápno Interu a odtud vyslal poměrně jedovatou střelu Bahebeck, jeho pokus ale nakonec skončil pouze vedle branky.
     
    2
    Při útočném snažení se ale faulu dopustil Nagatomo, takže je hra přerušena a u míče se budou moci chvíli ohřát hráči Pescary.
     
    1
    S míčem na kopačkách začali domácí, kteří se snaží už od začátku dostat zápas do své moci a byť se na dostřel Bizzarriho branky zatím nedostali, je jasné, kdo dnes bude diktovat tempo hry.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Inter Milán: Handanovič – D'Ambrosio, Medel, Miranda, Nagatomo – Gagliardini, Brozović – Candreva, Mário, Perišić – Icardi (C).
    Náhradníci: Carrizo – Andreolli, Kondogbia, Palacio, Biabiany, Ranocchia, Banega, Santon, Murillo, Gabriel, Éder, Pinamonti.

    Delfino Pescara 1936: Bizzarri – Zampano, Stendardo, Coda, Biraghi – Verre, Bruno, Memushaj (C) – Kastanos, Benali – Bahebeck.
    Náhradníci: Fiorillo – A. Crescenzi, Cerri, Pepe, Maloku, Delli Carri, Mitrita, Cubas, Gyömbér.

    Rozhodčí: Calvarese – Carbone, Lo Cicero.
     
    Pescara se propadá stále níž a v tuto chvíli již na svých bedrech nese tíhu všech zbylých účastníků soutěže, kteří na ni shlížejí. O víkendu ji navíc čeká nebezpečný výlet na San Siro, které se proměnilo v těžko dobytnou pevnost.

    Inter Milán začíná znovu ukazovat svou sílu. Po delší odmlce a experimentu zvaném Frank de Boer se kormidla ujal lodivod Stefano Pioli a svou bárku pozvolna mění v bezchybně plující tanker, který možná postrádá luxusní znaky hvězdami nabitých kádrů, ale pod Piolim se mu daří pravidelně vyhrávat zápasy. Často silou, rozdílem jedné branky, ale přesto vyhrávat. S velkými plány movitých majitelů se dá předpokládat, že při udržení současného kurzu čeká Nerazzurri velkolepá budoucnost.

    Ale držme se přítomnosti. Ani ta není špatná, neboť se Inter znovu vrací k výhrám a stoupá tabulkou. Vyšplhal už na 5. příčku a na kontě má solidních 39 bodů. Především ale na jeho hře můžeme pozorovat jasné znaky zlepšení, jednoduché hry a smrtících útočníků v čele s duem Icardi – Perišić. Inter ještě čekají náročné zápasy s přímými konkurenty v boji o evropské poháry, ale utkání proti menším celkům zvládá. Naposledy to bylo vidět v Palermu, kdy dohrál do vítězného konce utkání i přes vlastní oslabení.

    Za posledních deset soutěžních duelů tak devět vyhrál a práci trenéra Pioliho chválí i jeho kolega z branže, kterým je uznávaný stratég Cesare Prandelli. V rozhovoru pro SportItalia zmínil: "Pioli je vždycky skvěle připravený a stejně tak připravuje pečlivě i svůj tým. Každý přesně ví, co se od něj očekává, jak má reagovat. Dobře studuje svého protivníka a umí využít jeho slabin. Především ale hráče neustále žene do útoku, čímž vytváří na soupeře neustálý tlak," chválí někdejší trenér Fiorentiny či reprezentace.

    Od doby, co se Inter s Pescarou utkal poprvé, ani jednou neprohrál. Jeho skóre zatím činí 7:1 a ve všech třech příležitost bral body právě milánský velkoklub. Pescara by ráda konečně poprvé obrala Inter alespoň o nějaké body, jenže při současném stavu se jí to bude dělat jen těžko. Z posledních deseti soutěžních duelů osmkrát prohrála a nachází se na samém dně ligové tabulky s devíti body po 21 kolech. V minulém kole jí tři góly nastřílelo Sassuolo.

    Přesto je trenér Massimo Oddo odhodlán udělat maximum: "Musíme se každý maximálně soustředit a nevzdávat se. Teď jsme přivedli pár posil a o některé ještě usilujeme. Nechci to přivolávat, ale ujišťuji fanoušky, že bych zůstal v Pescaře i v případě sestupu. Miluji to tady a to mne žene kupředu, abych se snažil potěšit fanoušky i hráče dobrými výsledky," dodává někdejší hráč.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

    Ondřej Hradecký

    Góly: 24. D'Ambrosio (Brozović), 43. Mário (Perišić), 73. Éder (Icardi)

    Karty:   54. Nagatomo (INM) – 67. Biraghi (PES)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 7:4. Rohy: 11:3. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 13:12.
    Inter Miláno: Handanovič – D'Ambrosio (85. Santon), Medel, Miranda, Nagatomo – Gagliardini, Brozović – Candreva (76. Gabriel), Mário, Perišić (71. Éder) – Icardi (C).
    Náhradníci: Carrizo – Andreolli, Kondogbia, Palacio, Biabiany, Ranocchia, Banega, Santon, Murillo, Gabriel, Éder, Pinamonti.

    Delfino Pescara 1936: Bizzarri – Zampano, Stendardo (55. A. Crescenzi), Coda, Biraghi – Verre, Bruno, Memushaj (C) – Kastanos (82. Cubas), Benali – Bahebeck (75. Cerri).
    Náhradníci: Fiorillo – A. Crescenzi, Cerri, Pepe, Maloku, Delli Carri, Mitrita, Cubas, Gyömbér.

    Rozhodca: Calvarese – Carbone, Lo Cicero