Villarreal – Granada 2:0 (kon.) | Alavés – Atlético Madrid 0:0 (kon.) | Eibar – La Coruña 3:1 (kon.)
Leganés – Vigo 0:2 (kon.)
koniec
Deportivo Alavés
0:0 (0:0)
Atlético Madrid
Sobota 28.01.2017, 16:15 • Mendizorrotza Stadium, Alaves • Španielska LaLiga • 20. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Deportivo Alavés predviedlo dnes veľmi dobrý výkon a určite si zaslúžilo zvíťaziť. Malo niekoľko dobrých šancí, ktoré pramenili najmä z aktivity Víctora Camarasu alebo Deyversona. Hostia sa len zriedkavo dostali do šancí, pričom tú najväčšiu a snáď jedinú zahodil Nicolás Gaitán. Zápas sa tak končí remízou 0:0, no kto s ňou bude viac spokojný je veľmi náročné povedať. Každopádne, ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (18:14:10)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+5
    Domáci sa ešte predsa len dostali do šance, no Manuelovi Garcíovi chýbalo pár centimetrov k tomu, aby dokázal nebezpečne zakončiť.
     
    90+4
    Domáci futbalisti budú mať ešte výhodu priameho kopu. Po tejto akcii sa zrejme dnešné stretnutie skončí. Dokážu domáci strhnúť vedenia na svoju stranu?
     
    90+3
    V samotnom závere ešte vidíme žlté karty na oboch stranách. Potrestanými hráčmi sú domáci Manuel García a hosťujúci stopér Diego Godín.
     
    90+2
    Nepresnosť v rozohrávke domáceho mužstva. Theo Hernández nemohol rozvinúť svoju akciu, a tak bude nasledovať len vhadzovanie hostí.
     
    90+1
    Hlavný rozhodca dnešného duelu nadstavuje k riadnemu hraciemu času ešte tri minúty. Na konci tej prvej je lopta v strede poľa.
     
    90
    Theo Hernández sa opäť presadil po ľavej strane, no tentokrát sa rozhodol centrovať. Na jeho pas si nabiehal Christian Santos, ale iba fauloval brankára súpera.
     
    89
    Po rohovom kope sa domáci do zakončenia nedostali. Napriek tomu ale pokračujú vo svojej aktívnej hre a chcú strhnúť víťazstvo na svoju stranu.
    88. Theo Hernández (DAL)
     
    88
    Domáci mohli rozhodnúť o osude dnešného zápasu. Theo Hernández sa prehnal cez ľavú stranu do šestnástky súpera, ale jeho zakončenie vyráža na rohový kop brankár Moyà.
     
    87
    Miguel Ángel Moyà bol faulovaný vo vzdušnom súboji zrejme s Deyversonom. Zakončenie jedného z domácich útočníkov tak už platiť nemohlo.
     
    86
    Exekútorom priameho kopu bol Antoine Griezmann. Francúzsky futbalista prevetral svoju ľavačku, no tá nasmerovala loptu len nad bránu súpera.
     
    85
    Fernando Torres bol faulovaný tesne pred pokutovým územím, a tak majú Los Colchoneros jednu z posledných šancí na strelenie rozhodujúceho gólu.
     
    84
    Posledné striedanie v dnešnom zápase. Na lavičku náhradníkov smeruje Gaizka Toquero a na záverečné minúty prichádza Carlos Vigaray.
     
    83
    Stefan Savić sa snažil predrať do zakončenia, no center Kokeho končí len v rukaviciach domáceho brankára Fernanda Pacheca.
     
    82
    Ďalším potrestaným mužom v dnešnom zápase je domáci útočník Deyverson. Okrem toho sa hosťom naskytá šanca skórovať zo štandardnej situácie.
     
    81
    Koke sa dostal do zakončenia, no jeho strela z hranice šestnástky bola zrazená. Fernando Pacheco mal tak výrazne uľahčenú prácu.
     
    80
    Do konca zápasu zostáva ešte približne desať minút. Všetko je ešte otvorené, no osobne si myslím, že domáci si za dnešný výkon zaslúžia minimálne bodovať.

    Miroslav Kováčik

    Góly:

    Karty:   54. M. Llorente (DAL), 82. Deyverson (DAL), 90+3. García (DAL) – 45. J. Giménez (ATM), 90+3. Godín (ATM)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 12:4. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 19:18.
    Deportivo Alavés: Pacheco – Femenía, Feddal, Laguardia, Hernández – Camarasa (77. Santos), García, M. Llorente, I. Gómez (65. Méndez) – Toquero (84. Vigaray), Deyverson.
    Náhradníci: Ortolá – Alexis, Santos, D. Torres, Méndez, Vigaray, Katai.

    Atlético Madrid: Moyà – Vrsaljko, J. Giménez (56. Savić), Godín, Luís – Gaitán, Koke, Saúl, Ferreira-Carrasco (62. F. Torres) – Griezmann, Gameiro (60. Á. Correa).
    Náhradníci: Moreira – F. Torres, Á. Correa, Savić, Hernández, Torres Juanfran, Bare.

    Rozhodca: Daniel Ocón Arráiz