Villarreal – Granada 2:0 (kon.) | Alavés – Atlético Madrid 0:0 (kon.) | Eibar – La Coruña 3:1 (kon.)
Leganés – Vigo 0:2 (kon.)
koniec
Deportivo Alavés
0:0 (0:0)
Atlético Madrid
Sobota 28.01.2017, 16:15 • Mendizorrotza Stadium, Alaves • Španielska LaLiga • 20. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:15.
     
    Vítame vás pri sledovaní dnešného online textového prenosu zo zápasu 20. kola najvyššej španielskej súťaže. Dnes sa pozrieme na Mendizorrotza Stadium, kde futbalisti domáceho Deportiva Alavés privítajú Atlético Madrid. Prvé tohtosezónne meranie síl sa skončilo prekvapivou remízou 1:1.

    DEPORTIVO ALAVÉS

    Domáci futbalisti sú síce nováčikom súťaže, ale zatiaľ si vôbec nevedú zle. Momentálne sú na 12. priečke tabuľky a pred zónou vypadnutia majú komfortný 10-bodový náskok. Okrem toho postúpili do semifinále Copa del Rey, keďže na začiatku tohto týždňa uhrali doma s druholigovým Alcorconom prijateľnú remízu 0:0. Spoločne s Espanyolom sú remízovým kráľom súťaže, keďže na svojom konte majú až osem nerozhodných výsledkov. Zverenci trénera Mauricia Pellegrina majú tretiu najslabšiu ofenzívu v súťaži, no v porovnaní so svojim dnešným súperom inkasovali len o štyri góly viac. To je určite dobrá vizitka pre brankára Fernanda Pacheca, ktorý si už sedemkrát udržal čisté konto. Deportivo Alavés si v tejto sezóne vyšliaplo aj na Barcelonu, ktorú senzačne na jej pôde zdolalo 1:2. Na Nou Campe skóroval aj Brazílčan Deyverson, ktorý je s piatimi gólmi najlepším strelcom mužstva.

    ATLÉTICO MADRID

    Hostia zrejme nie sú spokojní so svojou súčasnou štvrtou pozíciou. Na čelo tabuľky strácajú už osem bodov a v tesnom závese za nimi figurujú aj Real Sociedad a Villarreal. V posledných štyroch zápasoch Los Colchoneros neprehrali a jediné body stratili len za remízu na pôde Athletica Bilbao. Tú zachraňoval desať minút pred koncom Antoine Griezmann, ktorý je s ôsmimi gólmi najlepším strelcom mužstva. Zverenci Diega Simeoneho vonku dosiahli bilanciu 4-3-3, čo je nie práve najlepšia vizitka. Atlético Madrid ju dnes bude chcieť vylepšiť, no chýbať by mu malo hneď niekoľko hráčov. Zdravotné problémy majú Jan Oblak, Tiago a potrestaný je aj kapitán mužstva Gabi. Na dnešný zápas sa hostia naladili remízou v domácom pohári, keď na ihrisku Eibaru remizovali 2:2.
     
    Úvodné zostavy:

    Deportivo Alavés: Pacheco – Femenía, Feddal, Laguardia, Hernández – Camarasa, García, M. Llorente, I. Gómez – Toquero, Deyverson.
    Náhradníci: Ortolá – Alexis, Santos, D. Torres, Méndez, Vigaray, Katai.

    Atlético Madrid: Moyà – Vrsaljko, J. Giménez, Godín, Luís – Gaitán, Koke, Saúl, Ferreira-Carrasco – Griezmann, Gameiro.
    Náhradníci: Moreira – F. Torres, Á. Correa, Savić, Hernández, Torres Juanfran, Bare.

    Rozhodca: Daniel Ocón Arráiz.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodný výkop zápasu mali hostia. Veľmi rýchlo ale stratili loptu, a tak ju majú na svojom konte hráči Deportiva Alavés. Zatiaľ kombinujú na polovici ihriska.
     
    2
    Trošku prekvapujúco držia v úvode zápasu režisérsku taktovku vo svojich rukách domáci futbalisti. Atlético Madrid zatiaľ len bezmocne behá za loptou.
     
    3
    Snáď prvýkrát sa dostali k lopte aj hostia a už sa pre nich črtala šanca na zakončenie. Kévin Gameiro si ale v súboji pomohol rukami, a tak je akcia hostí prerušená.
     
    4
    Začiatok stretnutia sa nehrá v nejakom strhujúcom tempe. Los Colchoneros síce napádajú rozohrávku súpera, no zatiaľ sa takmer k ničomu nedostali.
     
    5
    Prvá zaujímavá akcia dnešného zápasu. Víctor Camarasa centroval z pravej strany, no loptu odvrátil do bezpečia Diego Godín.
     
    6
    Domáci mali výhodu rohového kopu. Po centri z pravej strany sa dostal k hlavičke Deyverson, no brazílsky útočník zatiaľ svoj šiesty gól v sezóne nestrelil.
     
    7
    Opäť sa hrá len v strede poľa. Domáci sa snažia kombinovať, ale nedarí sa im dostať cez dobre sformovanú obranu súpera.
     
    8
    Obrovská šanca na domácej strane. Po centri z pravej strany prepadla lopta na Ibaia Gómeza. Ten si loptu spracoval, technicky vystrelil, no skvelý zákrok predviedol Miguel Ángel Moyà.
    8. Ibai Gómez (DAL)
     
    9
    Ibai Gómez sa tentokrát k lopte nedostal, a tak bude nasledovať len odkop od brány madridského brankára. Ten pred niekoľkými predviedol skvelý zákrok.
     
    10
    Máme za sebou úvodných desať minút dnešného zápasu. Jednoznačne aktívnejší sú domáci futbalisti, no zatiaľ im aktivita gól nepriniesla.
     
    11
    José Giménez sa teraz oprel do Thea Hernándeza a hlavný rozhodca s miernym oneskorením píska nedovolený zákrok hostí. Nasledovať tak bude priamy kop domácich.
     
    12
    Domáci sa po štandardnej situácie do zakončenia nedostali. Miguel Ángel Moyà situáciu bez problémov vyriešil a loptu chytá do svojho náručia.
     
    13
    Nedovolený zákrok registrujeme aj na domácej strane. Všetko sa to ale deje v strede ihriska, teda v bezpečnej vzdialenosti od brány Fernanda Pacheca.
     
    14
    Ñíguez Saúl sa napokon dostal do zakončenia, ale jeho hlavička minula priestor domácej brány. Odkopávať bude Fernando Pacheco.
     
    15
    Úvodnú štvrťhodinu nám ukončil nepresný pokus Marcosa Llorenteho. Ten zakončil rýchlu akciu domácich len strelou nad bránu súpera.
     
    16
    Víctor Camarasa sa takmer dostal do šance. Deyverson veľmi dobre predĺžil loptu za seba, no v poslednej chvíli loptu odkopol na rohový kop José Giménez.
     
    17
    Po rohovom kope z ľavej strany sa dostal do zakončenia zo strednej vzdialenosti opäť Marcos Llorente. Tentokrát bol jeho strela zblokovaná ešte pred šestnástkou.
     
    18
    Deyverson sa teraz snažil vypomôcť domácej defenzíve, no v súboji s Kokem si počínal nedovolene. Hostia tak budú mať výhodu priameho kopu.
     
    19
    Na centrovanú loptu si nabehol Antoine Griezmann. Francúzsky vicemajster Európy ale v páde mieril len vedľa brány domáceho mužstva.
    19. Antoine Griezmann (ATM)
     
    20
    Deportivo Alavés sa snaží prenikať najmä cez svoju pravú stranu. Aj tentokrát sa z tohto priestoru dostalo k centru, ale Deyverson na loptu nedosiahol.
     
    22
    Výkon hostí v doterajšom priebehu zápasu je veľkým sklamaním. Tentokrát mali šťastie, pretože Ibai Gómez sa ocitol v tesnom ofsajde.
     
    23
    Po dlhom vhadzovaní hostí sa Kévin Gameiro do zakončenia nedostal. Naopak, domáci sa dostali z defenzívy a rozvíjajú rýchly protiútok.
     
    24
    Theo Hernández sa takmer presadil cez pravého obrancu hostí Šimeho Vrsaljka. Napokon mu ale lopta ušla, a tak bude odkopávať Miguel Ángel Moyà.
     
    25
    Koke šikovnou prihrávkou dopredu našiel Antoina Griezmanna. Ten ale zakončoval zbrklo a trafil len pred ním brániaceho Víctora Laguardiu.
     
    26
    Nicolás Gaitán centroval z pravej strany, ale jeho pas našiel len pripraveného Zouhaiara Feddala. V šestnástke domácich chýbala väčšia početnosť hráčov v bielo-červených dresoch.
     
    27
    Deyverson sa opäť previnil defenzívnym faulom, a tak mali hostia výhodu priameho kopu. Nicolás Gaitán ale zahral štandardnú situáciu veľmi zle.
     
    28
    Troška so šťastím sa dostal do zakončenia Antoine Griezmann. Jeho strela ale mierila len do stredu brány, čo poriadne nahnevalo Diega Simeoneho.
     
    29
    Tentokrát budeme svedkami priameho kopu na druhej strane. Deyverson si dobre postrážil loptu a následne ho zozadu fauloval Šime Vrsaljko.
     
    30
    Obrovská šanca v podaní domáceho tímu. Priamy kop výborne zahral Theo Hernández a svojim pasom našiel Víctora Laguardiu. Ten trafil len brvno a následne z tesnej blízkosti prestrelil bránu Deyverson.
    30. Víctor Laguardia (DAL)
     
    31
    Hostia budú mať výhodu priameho kopu, keďže Kokeho nedovolene atakoval Theo Hernández. Priamy kop opäť rozohrá Nicolás Gaitán.
     
    32
    Nicolás Gaitán opäť nerozohral priamy kop práve najlepšie. Jeho center končí len v náručí brankára Fernanda Pacheca.
     
    33
    Z tejto akcie hostí ďalší priamy kop nebude. Nicolás Gaitán sa snažil nafilmovať pád v súboji s Marcosom Llorentem, no rozhodca mu na to neskočil.
     
    34
    Teraz sme videli niekoľko tvrdých súbojov v strede poľa. Hlavný rozhodca ale píska až o niekoľko sekúnd neskôr, keď fauloval Víctor Camarasa.
     
    35
    Hostia veľmi dlho vyčkávali s rozohrávkou svojho priameho kopu. Ich výkon v dnešnom zápase rozhodne nezodpovedá ich kvalitám.
     
    36
    Hostia skôr vyčkávajú na rýchle brejky, čo je pomerne prekvapujúce. Teraz sa snažili prejsť stredom domácej šestnástky, ale Kévin Gameiro sa k lopte nedostal.
     
    38
    Yannick Ferreira-Carrasco sa dostal k centru z pravej strany, no v šestnástke nenašiel nikoho v červeno-bielom drese. Loptu bez problémov odvrátil Víctor Laguardia.
     
    39
    Ďalšia šanca na domácej strane. Víctor Camarasa rozvinul rýchly protiútok a na pravej strane našiel Kika Femeníu. Ten následne poslal prihrávku na hranicu 16 metrov, odkiaľ pálil nepresne Ibai Gómez.
     
    40
    Víctor Camarasa robí veľké problémy obrane súpera. Deportivo Alavés je v dnešnom zápase jasne aktívnejšie a gól doslova visí na vlásku.
     
    41
    Pomaly sa nám prvý polčas chýli k svojmu záveru. Teraz obrane hostí vypomohol aj Antoine Griezmann, ktorý sa smerom dopredu zatiaľ nevie presadiť.
     
    42
    Manuel García si v strede poľa pomohol nevoleným zákrokom, a tak majú loptu na svojich kopačkách hráči finalistu ostatnej edície Ligy majstrov.
     
    43
    Tentokrát sa píska nedovolený zákrok na strane hostí. Faulovaným hráčom bol Ibai Gómez, ktorý mal v dnešnom zápase už dve dobré šance.
     
    44
    Prvý polčas sa pomaly dohráva. Uvidíme koľko hlavný rozhodca nadstaví, no zrejme by to nemalo byť viac ako obligátna jedna minúta.
     
    45
    Hlavný rozhodca prvýkrát siaha do svojho vrecka. Deyverson bol faulovaný v strede poľa a žltou kartou je potrestaný José Giménez.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas nám veľa futbalovej krásny neponúkol. Najmä v podaní hostí to bol mimoriadne slabučký výkon a Madridčania si prakticky nevytvorili žiadnu vážnejšiu šancu. Boli to domáci futbalisti, ktorí boli aktívnejší a určite ich mrzia nevyužité šance Ibaia Gómeza alebo Víctora Laguardiu. Po prvom polčase mohli rozhodne domáci vyhrávať, no zatiaľ čakáme na prvého úspešného strelca.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Druhé dejstvo sa začalo nedovoleným zákrokom na Antoina Griezmanna. Madridčania rozohrali priamy kop z polovice ihriska, no zakončiť nedokázali.
     
    47
    Ani z tejto akcie sa Antoine Griezmann nepresadí. Francúzsky futbalista sa totiž v momente prihrávky ocitol v postavení mimo hry.
     
    48
    Ñíguez Saúl bol zasiahnutý zozadu a s bolestivou grimasou sa zvíjal na hracej ploche. Napokon ale bude môcť pokračovať v hre bez ošetrenia.
     
    49
    Zouhair Feddal teraz zahnal svojho brankára Fernanda Pacheca. Ten ešte stihol zasiahnuť, a tak z toho bude len vhadzovanie a nie roh.
     
    50
    Oproti prvému polčasu je Atlético Madrid oveľa aktívnejšie. Konečne spoznávame tím Diega Simeoneho, ktorý v dnešnom dueli rozhodne nebude chcieť zaváhať.
     
    51
    Víctor Camarasa sa dostal do veľkej príležitosti. Presadil sa v osobnom súboji s krajným obrancom Josém Giménezom, no z dobrej pozície trafil len bočnú sieť brány súpera.
    51. Víctor Camarasa (DAL)
     
    52
    Deyverson hrá v dnešnom dueli veľmi tvrdo a už niekoľkýkrát mu hlavný rozhodca odpískal nedovolený zákrok. Tento raz bol faulovaným hráčom José Giménez.
     
    53
    Madridčania mali výhodu rohového kopu. Do zakončenia sa síce nedostali, ale je vidno, že hrajú oveľa lepšie ako v prvom dejstve.
     
    54
    Druhým potrestaným mužom v dnešnom dueli je Marcos Llorente. Ten totiž zozadu nepríjemne zasiahol Antoina Griezmanna.
     
    55
    José Giménez má zdravotné problémy a so slzami v očiach opúšťa hraciu plochu. Za postrannou čiarou sa už pripravuje Stefan Savić.
     
    56
    Prvé striedanie v dnešnom zápase je realitou. Stefan Savić prichádza na hraciu plochu, keď nahradzuje zraneného Josého Giméneza.
     
    57
    Koke teraz zahral trošku neohrabane, a tak mali domáci výhodu rohového kopu. Po ňom sa ale do zakončenia nedostali, čo hosťom vyhovuje.
     
    58
    Víctor Camarasa hrá skvelý zápas. Na pravej strane sa predral k lopte, poslal ju do šestnástky, no zakončenie Deyversona tesne minulo bránu súpera.
     
    59
    Máme za sebou takmer hodinu dnešného zápasu. Miguel Ángel Moyà teraz zaváhal, no mal šťastie, že jeho kiks nepotrestal Víctor Camarasa.
     
    60
    Diego Simeone posiela na trávnik druhého čerstvého hráča. Je ním Ángel Correa, ktorý vymenil nevýrazného a zjavne frustrovaného Kévina Gameira.
     
    62
    Posledné striedanie v podaní hosťujúceho mužstva. Na trávnik prichádza aj Fernando Torres, ktorý vymenil Yannicka Ferreiru-Carrasca.
     
    63
    Atlético Madrid malo výhodu rohového kopu z pravej strany. Po ňom sa síce tlačil do zakončenia Antoine Griezmann, ale nasledovať bude len odkop od brány.
     
    64
    Víctor Camarasa teraz zviedol chlapský súboj s Filipem Luisom. Brazílsky obranca napokon odkopol loptu do bezpečia, a tak môžu domáci vhadzovať.
     
    65
    Ibai Gómez mal v dnešnom zápase dve nádejné šance na skórovanie, no teraz sa pre neho zápas končí. Na jeho miesto prichádza Edgar Méndez.
     
    66
    Deyverson sa dostal do zakončenia z náročnej pozície. Lopta ale skončila niekoľko decimetrov od ľavej žrde brány hostí. Miguel Ángel Moyà bude odkopávať.
     
    67
    Miguel Ángel Moyà bol opäť v permanencii. Španielsky brankár bol na pozore a kryje center z ľavej strany, ktorého autorom bol Marcos Llorente.
     
    68
    Striedajúci Edgar Méndez dostal až priveľa času a priestoru od obrancov hostí. Napokon vystrelil spoza šestnástky, no jeho strelu končekmi prstov vyráža na rohový kop Miguel Ángel Moyà.
    68. Edgar Méndez (DAL)
     
    69
    Pred šestnástkou domáceho tímu sme videli niekoľko súbojov o loptu. Situáciu napokon rozlúskol postranný rozhodca, ktorý avizoval faul Ángela Correu.
     
    70
    Ďalší faul v podaní hráčov z metropoly Španielska. Víctor Camarasa bude rozohrávať priamy kop, no z poriadne veľkej vzdialenosti.
     
    71
    Po priamom kope rozohrávali domáci aj kop rohový. Víctor Camarasa poslal skvelý center do šestnástky, no myslím, že to bol Diego Godín, kto zažehnal nebezpečenstvo.
     
    73
    Postupom času si opäť vytvárajú prevahu hráči Deportiva Alavés. Tí sa ale zatiaľ pasujú s presnosťou zakončení a nezmenila to ani strela aktívneho Víctora Camarasu.
     
    74
    A opäť skvelý Víctor Camarasa. Domáci futbalista sa prehnal okolo Diega Godína, no jeho zakončenie ľavačkou pohodlne likviduje Miguel Ángel Moyà.
     
    75
    Štvrťhodinu pred koncom sa mohli domáci dostať do vedenia. Gaizka Toquero po rýchlom brejku posunul loptu na Víctora Camarasu, ale ten v rozhodujúcom momente zlyhal.
     
    76
    Deyverson si výborne spracoval loptu a pripravil pozíciu pre Edgara Méndeza. Ten sa snažil obstreliť brankára súpera, no nasledovať bude len roh.
     
    77
    Pomerne prekvapujúco domáci tréner sťahuje zo zápasu výborne hrajúceho Víctora Camarasu. Toho na záverečnú minútu nahradzuje Christian Santos.
     
    78
    Obrovská šanca na strane hostí. Z ničoho nič sa dostal do samostatného úniku Nicolás Gaitán, ale nedokázal obísť brankára Fernanda Pacheca. Hostia nehrajú príliš dobre, no tento moment im mohol zaistiť tri body.
    78. Nicolás Gaitán (ATM)
     
    79
    Fernando Pacheco opäť veľmi dobre zasiahol. Tentokrát likviduje center zo štandardnej situácie a zároveň rozohráva akciu domácich.
     
    80
    Do konca zápasu zostáva ešte približne desať minút. Všetko je ešte otvorené, no osobne si myslím, že domáci si za dnešný výkon zaslúžia minimálne bodovať.
     
    81
    Koke sa dostal do zakončenia, no jeho strela z hranice šestnástky bola zrazená. Fernando Pacheco mal tak výrazne uľahčenú prácu.
     
    82
    Ďalším potrestaným mužom v dnešnom zápase je domáci útočník Deyverson. Okrem toho sa hosťom naskytá šanca skórovať zo štandardnej situácie.
     
    83
    Stefan Savić sa snažil predrať do zakončenia, no center Kokeho končí len v rukaviciach domáceho brankára Fernanda Pacheca.
     
    84
    Posledné striedanie v dnešnom zápase. Na lavičku náhradníkov smeruje Gaizka Toquero a na záverečné minúty prichádza Carlos Vigaray.
     
    85
    Fernando Torres bol faulovaný tesne pred pokutovým územím, a tak majú Los Colchoneros jednu z posledných šancí na strelenie rozhodujúceho gólu.
     
    86
    Exekútorom priameho kopu bol Antoine Griezmann. Francúzsky futbalista prevetral svoju ľavačku, no tá nasmerovala loptu len nad bránu súpera.
     
    87
    Miguel Ángel Moyà bol faulovaný vo vzdušnom súboji zrejme s Deyversonom. Zakončenie jedného z domácich útočníkov tak už platiť nemohlo.
     
    88
    Domáci mohli rozhodnúť o osude dnešného zápasu. Theo Hernández sa prehnal cez ľavú stranu do šestnástky súpera, ale jeho zakončenie vyráža na rohový kop brankár Moyà.
    88. Theo Hernández (DAL)
     
    89
    Po rohovom kope sa domáci do zakončenia nedostali. Napriek tomu ale pokračujú vo svojej aktívnej hre a chcú strhnúť víťazstvo na svoju stranu.
     
    90
    Theo Hernández sa opäť presadil po ľavej strane, no tentokrát sa rozhodol centrovať. Na jeho pas si nabiehal Christian Santos, ale iba fauloval brankára súpera.
     
    90+1
    Hlavný rozhodca dnešného duelu nadstavuje k riadnemu hraciemu času ešte tri minúty. Na konci tej prvej je lopta v strede poľa.
     
    90+2
    Nepresnosť v rozohrávke domáceho mužstva. Theo Hernández nemohol rozvinúť svoju akciu, a tak bude nasledovať len vhadzovanie hostí.
     
    90+3
    V samotnom závere ešte vidíme žlté karty na oboch stranách. Potrestanými hráčmi sú domáci Manuel García a hosťujúci stopér Diego Godín.
     
    90+4
    Domáci futbalisti budú mať ešte výhodu priameho kopu. Po tejto akcii sa zrejme dnešné stretnutie skončí. Dokážu domáci strhnúť vedenia na svoju stranu?
     
    90+5
    Domáci sa ešte predsa len dostali do šance, no Manuelovi Garcíovi chýbalo pár centimetrov k tomu, aby dokázal nebezpečne zakončiť.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    Deportivo Alavés predviedlo dnes veľmi dobrý výkon a určite si zaslúžilo zvíťaziť. Malo niekoľko dobrých šancí, ktoré pramenili najmä z aktivity Víctora Camarasu alebo Deyversona. Hostia sa len zriedkavo dostali do šancí, pričom tú najväčšiu a snáď jedinú zahodil Nicolás Gaitán. Zápas sa tak končí remízou 0:0, no kto s ňou bude viac spokojný je veľmi náročné povedať. Každopádne, ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (18:14:10)

    Miroslav Kováčik

    Góly:

    Karty:   54. M. Llorente (DAL), 82. Deyverson (DAL), 90+3. García (DAL) – 45. J. Giménez (ATM), 90+3. Godín (ATM)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 12:4. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 19:18.
    Deportivo Alavés: Pacheco – Femenía, Feddal, Laguardia, Hernández – Camarasa (77. Santos), García, M. Llorente, I. Gómez (65. Méndez) – Toquero (84. Vigaray), Deyverson.
    Náhradníci: Ortolá – Alexis, Santos, D. Torres, Méndez, Vigaray, Katai.

    Atlético Madrid: Moyà – Vrsaljko, J. Giménez (56. Savić), Godín, Luís – Gaitán, Koke, Saúl, Ferreira-Carrasco (62. F. Torres) – Griezmann, Gameiro (60. Á. Correa).
    Náhradníci: Moreira – F. Torres, Á. Correa, Savić, Hernández, Torres Juanfran, Bare.

    Rozhodca: Daniel Ocón Arráiz