Liverpool – Swansea 2:3 (kon.) | Bournemouth – Watford 2:2 (kon.) | Crystal Palace – Everton 0:1 (kon.)
Middlesbrough – West Ham 1:3 (kon.) | Stoke City – Manchester United 1:1 (kon.) | West Bromwich – Sunderland 2:0 (kon.)
Manchester City – Tottenham 2:2 (kon.)
koniec
Liverpool FC
2:3 (0:0)
Swansea City
Sobota 21.01.2017, 13:30 • Anfield Road, Liverpool • Anglická Premier League • 22. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Prekvapenie je na svete. Posledný tím tabuľky zvíťazil na Anfield Road nečakane ale rozhodne zaslúžene 2:3. Domáci síce mali jasnú územnú prevahu, ale najmä v prvom polčase bol ich výkon veľmi slabý. Navyše, The Reds sa nevyhli zbytočným chybám v obrane, ktoré dvakrát potrestal Fernando Llorente a rozhodujúci gól zaznamenal Gylfi Sigurdsson. Za domácich dvakrát skóroval Roberto Firmino, ale jeho góly domácim neboli k ničomu. S týmto konštatovaním sa s vami lúčim a prajem pekný deň. (15:26:28)
     
    90+6
    Koniec zápasu.
     
    90+5
    Swansea odkopáva loptu ďaleko od svojej brány a vyzerá to tak, že sa postará o veľké prekvapenia. Od víťazstva ju delia len sekundy.
     
    90+4
    Striedanie v tíme Swansea City: z ihriska odchádza Leroy Fer, prichádza Jay Fulton.
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Georginio Wijnaldum, prichádza Joël Matip.
     
    90+3
    Leroy Fer ešte zdržuje a drží sa za pravý členok. Možno by si za filmovanie zaslúžil aj druhú žltú kartu, ale na to nemá Kevin Friend odvahu.
     
    90+2
    Łukasz Fabiański likviduje center z ľavej strany. Poľský brankár medzitým naťahuje čas a zbiera cenné sekundy pre svoj tím.
     
    90+1
    Hlavný rozhodca nadstavuje až päť minút. Na konci tej prvej mali domáci výhodu priameho kopu, ale tentokrát Łukasz Fabiański zasahovať nemusel.
     
    90
    Leroy Fer sa teraz snažil nafilmovať faul na vlastnej polovici ihriska. Kevin Friend mu na to ale neskočil a udeľuje mu dokonca žltú kartu.
     
    89
    Center Jordana Hendersona nebol presný. Liverpool zúfalo útočí, no pomaly smeruje k prvej tohtosezónnej domácej prehre.
     
    88
    Zodpovednosť na svoje plecia zobral Gylfi Sigurdsson. Islandský futbalista pekne obstrelil múr, ale bránu súpera už netrafil. Simon Mignolet okamžite rozohráva akciu Liverpoolu.
     
    87
    Jordan Henderson sa previnil nedovoleným zákrokom pár metrov pred domácou šestnástkou. Po faule na Leroya Fera tak hostia môžu definitívne rozhodnúť zápas.
    86. Adam Lallana (LIV)
     
    86
    Obrovský závar pred bránou hostí. Adam Lallana najskôr šikovným oblúčikom trafil brvno, následne mu Daniel Sturridge loptu ešte vrátil, no anglický reprezentant minul bránu aj hlavičkovým pokusom.
     
    85
    Druhé striedanie v podaní hostí. Odchádza dvojgólový hrdina Fernando Llorente a na trávnik prichádza jeho španielsky krajan Borja Bastón.
     
    84
    Daniel Sturridge sklepol loptu v pokutovom území. Angličan ešte hľadal Adama Lallanu, no jeho krajan sa už do zakončenia nedostal.
     
    83
    Hostia výborne kúskujú hru nedovolenými zákrokmi či vhadzovaniami. Liverpool sa nevie dostať do tempa a čas na vyrovnanie sa mu kráti.
     
    82
    Liverpool neuspel ani po rohovom kope. Adam Lallana ešte centroval z ľavej strany, no našiel len pripraveného Łukasza Fabiańskeho.
     
    81
    Dejan Lovren to teraz zobral na seba a vystrelil spoza pokutového územia. Strelu chorvátskeho obranca s námahou vyráža Łukasz Fabiański na rohový kop.
     
    80
    Máme pred sebou dramatických desať minút. Liverpool sa určite bude snažiť minimálne vyrovnať, no po zbytočných chybách v defenzíve prehráva o jeden gól.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 55. Firmino, 69. Firmino – 48. F. Llorente, 52. F. Llorente, 74. G. Sigurdsson

    Karty:   36. Klavan (LIV) – 90. Fer (SWN)


    Držení míče: 73 % : 27 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 7:2. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 7:7.
    Liverpool FC: Mignolet – Clyne, Lovren, Klavan, Milner – Wijnaldum (90+4. Matip), Henderson (C), Can (70. Origi) – Firmino, Coutinho (57. Sturridge), Lallana.
    Náhradníci: Karius – Sturridge, A. Moreno, Lucas Leiva, Origi, Matip, Woodburn.

    Swansea City: Fabiański – Naughton, F. Fernández, Mawson, M. Olsson (79. Rangel) – Fer (90+4. Fulton), T. Carroll, Cork (C) – Routledge, F. Llorente (85. Bastón), G. Sigurdsson.
    Náhradníci: Nordfeldt – Amat, Bastón, Dyer, Rangel, Fulton, McBurnie.

    Rozhodca: Kevin Friend