Alžírsko – Zimbabwe 2:2 (kon.) | Tunisko – Senegal 0:2 (kon.)
koniec
Alžírsko
2:2 (1:2)
Zimbabwe
cz Nedeľa 15.01.2017, 17:00 • Stade de Franceville, Franceville • Africký pohár národov • Skupina B
Predzápasové kurzy
     
    90+2
    Mkuruva před atakujícím Slimanim vyběhl z brány, ale chyboval, když mu balon vypadl z náruče. Zpoza vápna pak pohotově vypálil Brahimi, jenomže svůj pokus nasměroval přesně do míst, v nichž stál vracející se strážce brány Zimbabwe. Tato hrubka gólmana mohla stát svěřence trenéra Pasuwy cennou remízu.
    82. Riyad MAHREZ - 2:2
     
    82
    Alžírsko právě vstřelilo branku!
    Pravidlo "nedáš – dostaneš" se teď předvedlo v celé své kráse. Po neproměněné šanci Zimbabwanů se na druhé straně prosadil RIYAD MAHREZ, který Mkuruvu propálil zpoza vápna. Úspěšný střelec se do statistik dnes zapsal už podruhé a má tak zaděláno na hattrick.
    81. Cuthbert Malajila (ZIM)
     
    81
    Malajila se jako blesk z čistého nebe zjevil až před M'Bolhim, ale v jednoznačné tutovce zcela vyhořel.
     
    78
    Střídání proběhlo také v týmu Zimbabwe: dohrál Nyasha Mushekwi a své fotbalové dovednosti přišel předvést Cuthbert Malajila.
     
    77
    Střídání v týmu Alžírsko: ze hřiště odchází El Arbi Hillel Soudani, přichází Rachid Ghezzal.
    73. Muroiwa si málem vstřelil vlastence
     
    73
    Ou, tak teď spolkli hráči Zimbabwe obrovskou dávku štěstí! Ghoulamův centr totiž Muroiwa srazil do spojnice obou tyčí a málem tak z toho byl vlastní gól.
     
    59
    Reprezentanti Alžírska založili útočnou akci a vytěžili z ní rohový kop. Ghoulam svůj centr posadil na hlavu Bensebainiho a ten označil horní tyčku.
     
    55
    A pořádně nebezpečno bylo také na druhé straně hracího pole, kde zpoza vápna napřáhl Bentaleb a jeho projektil prosvištěl kousek od pravé brankové konstrukce! Vůbec bych se nedivil tomu, kdyby po tomto zakončení měl Mkuruva vítr v uších.
    53. Khama Billiat (ZIM)
     
    53
    Tak tohla byla parádni samostatná akce Billiata, který uvnitř pokutového území hbitými kličkami sem a tam zamotal obránci nohy a posléze prudkou ranou nechal vyniknout M'Bolhiho.
     
    46
    Střídání v týmu Alžírsko: Belgičan Georges Leekens stáhl Mokhtara Belkhitera a místo něho na hřiště poslal Mohameda Rabie Meftaha.
     
    38
    Matthew Rusike (Zimbabwe) vlétl do souboje s Ghoulamem jako utržený ze řetězu a inkasoval žlutou kartu.
    29. Nyasha MUSHEKWI - 1:2
     
    29
    Zimbabwe právě vstřelilo branku!
    Míč si na značku penalty postavil NYASHA MUSHEKWI a kopl ho doleva, tedy úplně na opačnou stranu, než kam skočil absolutně bezmocný M'Bolhi.
     
    28
    Mokhtar Belkhiter (Alžírsko) byl za svůj faul potrestán žlutou kartou.
    28. Faul uvnitř pokutového území
     
    28
    Penalta pro Zimbabwe! Bhasera s odhodlaným výrazem ve tváři vnikl do vápna a tam ho k zemi stáhl Belkhiter.
     
    23
    Zimbabwané ale zůstali u míče a jejich útok nebezpečnou střelou z hranice šestnáctky zakončil Billiat. Vynikající zákrok ovšem předvedl M'Bolhi, jenž se položil ke své pravé tyči a odmítl obrat skóre.
    17. Kudakwashe MAHACHI - 1:1
     
    17
    Zimbabwe právě vstřelilo branku!
    Svěřenci kouče Pasuwy smutnit nemusí, protože vyrovnali hned ze své další akce. V levé části vápna napřáhl ke střele KUDAKWASHE MAHACHI a míč zaplul přesně do pravého spodního rohu brány.
    12. Riyad MAHREZ - 1:0
     
    12
    Alžírsko právě vstřelilo branku!
    Alžířané přečkali dvě obrovské šance soupeře a pak sami udeřili. Adresátem přesné přihrávky Slimaniho se stal RIYAD MAHREZ a jeho křižná rána z pravé strany pokutového území s přispěním tyče skončila až v síti. Mkuruva se po balonu natahoval jak mohl, ale nedosáhl na něj.
     
    12
    Střídání v týmu Zimbabwe: velmi brzy utkání končí pro Knowledgeho Musonu. Zraněného spoluhráče nahradí Matthew Rusike.
     
    10
    Jen o chvíli později musel M'Bolhi vytáhnout další důležitý zákrok a znovu se tak stalo proti ráně Billiata. Zimbabwan zakončil ze značné vzdálenosti a jeho střela se snášela pod břevno.
    9. Khama Billiat (ZIM)
     
    9
    Pořádně rušno ale bylo na opačné straně. Zleva totiž do pokutového území vnikl Billiat a svůj projektil nasměroval k bližší tyči. M'Bolhi jako nějaká kočkovitá šelma skočil ke své brankové konstrukci a hrací předmět vytěsnil na roh.

    Lukáš Jasoněk

    Góly: 12. Mahrez, 82. Mahrez – 17. Mahachi, 29. Mushekwi (pen.)

    Karty:   28. Belkhiter (ALG) – 38. M. Rusike (ZIM)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 8:8. Střely mimo: 9:3. Rohy: 9:9. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 10:17.
    Alžírsko: M'Bolhi – Belkhiter (46. Meftah), Mandi, Bensebaini, Ghoulam – Mahrez, Guedioura, Bentaleb, Brahimi – Soudani (77. Ghezzal), Slimani.
    Náhradníci: Asselah, Rahmani – Cadamuro, Abeid, Benyahia, Meftah, Bounedjah, Belkaroui, Ghezzal, Bennacer, Hanni, Mesbah.

    Zimbabwe: Mkuruva – Nhamoinesu, Zvirekwi, Muroiwa, Bhasera – Billiat, Katsande, Mahachi, Phiri – Musona (12. M. Rusike), Mushekwi (78. Malajila).
    Náhradníci: Donovan, Mawaya – Hadebe, Kangwa, Machapa, Nakamba, Mhlanga, Kadewere, Malajila, Ndoro, E. Rusike, M. Rusike.