Nice – Metz 0:0 (kon.) | Caen – Lyon 3:2 (kon.) | Marseille – Monaco 1:4 (kon.)
koniec
Olympique Marseille
1:4 (1:3)
AS Monaco
cz Nedeľa 15.01.2017, 21:00 • Stade Vélodrome • Ligue 1 Uber Eats • 20. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Děkuji za pozornost a přeji příjemný zbytek nedělního večera. (23:00:11)
     
    STATISTIKY UTKÁNÍ

    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 3:9. Střely mimo: 3:3. Rohy: 11:6. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 7:7.
     
    Utkání je u konce! Monako po výborném prvním poločase přidalo jednu branku i v poločase druhém a zvítězilo tak v Marseille vysoko 4:1!

    Vše začalo v patnácté minutě, kdy se z levého úhlu i s přispěním teče obránce prosadil Thomas Lemar. Toho napodobil o šest minut později Radamel Falcao, jenž se řítil sám na branku a takovým dloubákem přidal druhý zásah svého celku. Snížit se domácím povedlo dvě minuty před uplynutím půl hodiny. Standardní situace Maxima Lópeze byla zakončena přesnou hlavičkou Rolanda.

    Hosté si přeci jen vzali své dvoubrankové vedení do kabin. V pětačtyřicáté minutě si na centr Almamyho Tourého naskočil Bernando Silva. Portugalský záložník poslal míč k levé tyčce, Pelé neměl šanci zasáhnout.

    Bernando Silva byl též jediným hráčem, jenž se prosadil ve druhém poločase. Po zákroku Pelého proti střele Fabinha se dostal k míči, zpracoval jej a uklidil pod víko. Konečný stav 4:1 pro Monako.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Hosté dohrávají utkání kombinací na vlastní polovině. Následně přišel ještě jeden nákop, což bude to poslední, co se v tomto utkání stane.
     
    90+1
    Thomas Lemar ještě posílal do vápna jeden zajímavý centr. Míč ale skončil jen v rukavicích připraveného brankáře. Nastaví se dvě minuty.
     
    90
    Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází Bernardo Silva, přichází Kylian Mbappé Lottin.
     
    89
    Střídání v týmu Olympique Marseille: ze hřiště odchází Florian Thauvin, přichází Saif-Eddine Khaoui.
     
    88
    Domácí se mohli ještě pokusit projít do vápna, ale jeden z hráčů místo průniku přes obranu zastavil své snažení. Následně se k míči dostali Monačtí.
     
    87
    Fabinho hledal na pravé straně spoluhráče. Jeho přihrávka měla sice oči, ale nakonec neprošla přes bránícího hráče. Monako ale u míče zůstává.
     
    86
    Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází Radamel Falcao, přichází Guido Carrillo.
     
    84
    Monako to již nehrotí a spíše jen kombinuje. Toto utkání naprosto jednoznačně ovládne a bodově se tak dotáhne na první Nice.
     
    83
    Následně se hostům nepovedlo nic vymyslet, ačkoliv byl ve vápně dobře rozeběhnutý Thomas Lemar. Toho ale čistým zákrokem od míče odstavil bránící hráč.
     
    82
    Almamy Touré dostával výbornou přihrávku na pravou stranu. V poslední sekundu ovšem skluzem odpravil míč na roh jeden z domácích.
     
    81
    Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází Valère Germain, přichází João Moutinho.
     
    79
    William Vainqueur si následně počínal nedovoleně proti pronikajícímu Bakayokovi. Toho povalil na zem na obranné polovině Monaka.
     
    78
    Radamel Falcao měl nyní na noze pátou branku! Po střele Valèra Germaina vyrazil Pelé míč před kolumbijského útočníka, ten ale míč jen přiťukl domácímu brankáři. Této akce se nejspíše zalekl.
     
    77
    Domácí fotbalisté se pokouší ještě něco vymyslet, ale směrem dopředu jsou naprosto marní. Dnes nejspíše body nevybojují.
     
    75
    Yohann Pelé nyní musel vylézt z branky proti sprintující dvojici. Domácí brankář tak hasil potencionální další šanci rázným odkopem.

    David Panuška

    Góly: 28. Rolando (Maxime López) – 15. Lemar (Bakayoko), 21. Falcao (Sidibé), 45. B. Silva (A. Touré), 56. B. Silva

    Karty:   65. Maxime López (OMA) – 34. B. Silva (ASM)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 3:9. Střely mimo: 3:3. Rohy: 11:6. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 7:7.
    Olympique Marseille: Pelé – Sakaj, Fanni, Rolando, Rekik (59. M. Dória) – Zambo Anguissa, Vainqueur, Maxime López – Thauvin (89. Khaoui), B. Gomis, Cabella (57. B. Sarr).
    Náhradníci: Samba – M. Dória, B. Sarr, Khaoui, Machach, Rabillard, Kamara.

    AS Monaco: Subašić – A. Touré, Glik, Jemerson, Sidibé – B. Silva (90. Mbappé Lottin), Fabinho, Bakayoko, Lemar – Falcao (86. Carrillo), Germain (81. Moutinho).
    Náhradníci: De Sanctis – Moutinho, Carrillo, Raggi, Boschilia, Mbappé Lottin, A. Diallo.

    Rozhodca: Turpin – Gringore, Danos.