Valencia – Espanyol 2:1 (kon.) | Vigo – Alavés 1:0 (kon.) | Gijón – Eibar 2:3 (kon.)
Granada – Osasuna 1:1 (kon.) | Sevilla – Real Madrid 2:1 (kon.)
koniec
Valencia CF
2:1 (1:0)
RCD Espanyol Barcelona
Nedeľa 15.01.2017, 12:00Španielska LaLiga • 18. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Domáca Valencia teda tri body získala a aj keď sa neoddialila zo sedemnásteho miesta, vytvorila si aspoň na nejaký čas náskok pred zónou zostupu. (13:51:52)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Zápas sa kvôli striedaniu a naťahovaniu ešte predlžuje, ale zdá sa, že dnes sa nič nestane a Valencia si pripíše veľmi dôležité tri body.
     
    90+2
    Striedanie v tíme Valencia CF: z ihriska odchádza Santiago Mina, prichádza Zakaria Bakkali.
     
    90
    Nadstavujú sa 3 minúty.
     
    89
    Striedanie v tíme Valencia CF: z ihriska odchádza Aderlan Santos, prichádza Mario Suárez.
     
    87
    Espanyol teda dokázal zdramatizovať záver a určite sa bude pokúšať pridať ďalší gól, čím by vyrovnal, lenže Valencia veľmi dobre tieto minúty zvláda s loptou ďaleko od brány Diega Alvesa.
    85. David López (ESB) - 2:1
     
    85
    Espanyol Barcelona dala gól!
    Center Diega Reyesa zľava našiel hlavu Gerarda Morena, ktorého od gólu pripravil skvelý zásah Diega Alvesa, no skúsený Brazílčan na dorážku DAVIDA LOPÉZA stačiť nemohol.
     
    84
    Gayov center do šestnástky trafil Diega Reyesa, podľa všetkého do ruky. Tá ak prišla, tak bola v šestnástke, lenže penalta sa nepíska.
     
    83
    Ofenzívny faul jedného z domácich neušiel pozornosti rozhodcu, ktorý ho odpískal a zabránil tak možnosti pre Valenciu.
     
    81
    Parejov center z priameho kopu nebol zatočený na prednú tyč najhoršie, ale defenzíva Espanyolu si dala pozor a loptu odvrátila do bezpečia.
     
    80
    Začína posledná desaťminútovka riadnej hracej doby. Valencia to má rozohrané veľmi dobre a pripraviť sa o všetky body po takomto priebehu sa už môže iba sama.
     
    78
    Emócie sa pomerne upokojili, takže hra sa vrátila k normálu, ale je pravda, že druhý polčas je nimi dosť poznačený. Hlavne v porovnaní s prvým.
     
    75
    Žltú kartu dostáva Diego Alves (Valencia CF).
     
    75
    Hernan Peréz zbytočne fauloval Gayu pri rohovej zástavke. Záložník hostí ho poslal do bannerov vedľa ihriska pekným hokejovým hitom, ale privodil mu asi zbytočné zranenie, čo vyvolalo nevôľu domácich hráčov aj fanúšikov.
    73. Santiago Mina (VAL) - 2:0
     
    73
    Valencia dala gól!
    Práve tento zápas by mohol byť pre Valenciu ten, od ktorého sa odrazia z dna a posunú sa k lepším zajtrajškom, pretože im vychádza veľmi dobre. Po priamom kope ešte Diego Lopéz loptu z čiary vyrazil, ale SANTI MINA s dorážkou problém nemal.
     
    70
    Emócie sa postupne stupňujú. Domácim sa nepáči, že Reyes sa ocitol na zemi a faul na neho sa pískal, ale pred tým Duarteho zásah do tváre Minu na hranici šestnástky nie.
     
    69
    Striedanie v tíme RCD Espanyol Barcelona: z ihriska odchádza Salva Sevilla, prichádza José Antonio Reyes.
     
    67
    Striedanie v tíme Valencia CF: z ihriska odchádza Munir, prichádza João Cancelo.
     
    66
    V šestnástke Espanyolu spadol Gaya, ale hlavný arbiter svoju píšťalku nevyužil. To sa ale mnohým domácim fanúšikom nepáči.
     
    65
    Parejo zasiahol rukou Fuega do hlavy, no Valencii to nevadilo až tak, pretože loptu veľmi rýchlo získala späť.
     
    63
    Vysoká lopta smerovala na Peréza, ale tomu nepomohlo slnko, takže Gerard Moreno vnikol do šestnástky, kam ho ale doprevádzal Aderlan Santos a Brazílčan si vypýtal faul.
     
    61
    Nepresný center Munira zachytil síce Hernán Peréz, lenže Espanyolu sa nepodarilo prejsť do rýchlej kontry a tak sa lopta zasekla pri obrancoch.
     
    59
    Žltú kartu dostáva Munir (Valencia CF).
     
    57
    Žltú kartu dostáva José Gayá (Valencia CF).
     
    56
    Žltú kartu dostáva Dani Parejo (Valencia CF).
     
    54
    Striedanie v tíme RCD Espanyol Barcelona: z ihriska odchádza Álvaro Vázquez, prichádza Oscar Melendo.
     
    54
    Žltú kartu dostáva Carlos Soler (Valencia CF).
     
    53
    Na Mestalle to fakt žije. Klub sa síce jednou rukou drží nad priepasťou zostupu, ale návštevy na tribúnach sú vždy dobré.
     
    50
    Namiesto zakončenia však prichádza ofenzívny faul Garaya, ktorý vo vzduchu zasiahol súpera. Lopta teda pripadne Diegovi Lopézovi.
     
    49
    Valencia sa aj v druhom polčase snaží držať na koni a opäť si aktívne vytvára náznaky šancí. Aktuálne prišiel zisk rohu.
     
    47
    Na úvod trochu nervozity, pretože najskôr hlavný arbiter neodpískal faul na Munira a následne ho pískol domácemu Parejovi.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    V prvom polčase bola aktívnejšia Valencia, ktorá aj strelila gól. V sedemnástej minúte sa presadil obranca Montoya. Ten bol na konci veľmi peknej akcii.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    43
    Dlho sa nám hrá v strede poľa, kde to určite nie je to pravé orechové pre futbalových fanúšikov, aj keď diváci na Mestalle sa bavia.
     
    41
    Snaha domácich prejsť dopredu po krídle sa nepodarila, pretože Munir El Haddadi nebol pri lopte skôr, ako prešla za autovú čiaru.
     
    38
    Niekoľko tvrdších zákrokov v strede poľa ostáva nepotrestaných, takže hra plynula bez prerušenia. Domáci to následne upokojili niekoľkými prihrávkami v zadných radoch.
     
    36
    Naniho zakončenie prišlo trochu nečakane, pretože to skôr vyzeralo na center. Každopádne, presné nebolo.
     
    35
    Prvá strela hostí prišla až teraz. Po centri z krídla sa o ňu postaral Álvaro Vazquéz, ktorý dostal loptu na nohu, ale zamieril do stredu brány, kde Diego Alves bol.
     
    33
    Santi Mina sa síce cez Vazquéza dostal k centru, ale jeho pas len presvišťal celou šestnástkou von a nakoniec to bude aut pre Espanyol.
     
    31
    Ďalšie nebezpečenstvo pred Diegom Lopézom. Po rohu sa oňho snažila trojica hráčov domáceho celku. Nakoniec pri zadnej žrdi nepresne zakončoval Garay.
     
    29
    Po faule hostí sa Valencia dostala k priamemu kopu, ktorý však Parejo nerozohral vôbec dobre a centrovaná lopta preletela ponad všetkých vedľa brány.
     
    27
    Gerard Moreno si prebral loptu pred šestnástkou, ale medzi niekoľkými hráčmi, takže mal problém niečo vymyslieť. To sa mu nepodarilo, od lopty bol rýchlo odstavený.
     
    25
    Po góle sa hra preniesla do stredu poľa, kde je aktívnejšia Valencia, ale k šanciam to nevedia. Hostia sa naopak k lopte dostávajú menej a do šestnástky Alvesa takmer vôbec.
     
    23
    Ofenzívnu snahu Valencie zastavil faul na Fuego od Enza Peréza, ktorý bývalého spoluhráča stiahol na zem.
     
    21
    Santi Mina si nabehol do šestnástky, kde aj dostal center presne na hlavu. Navyše sa odpútal od Diega Reyesa a hlavičkoval len tesne vedľa brány.
     
    19
    Espanyol musí odpovedať a to sa momentálne aj snaží spraviť, avšak zo stredu poľa sa cez hráčov Valencie ťažko presadzuje k bráne Alvesa.
    17. Martín Montoya (VAL) - 1:0
     
    17
    Valencia dala gól!
    To bola priam úžasná rýchla akcia tímu, ktorý sa v tejto sezóne neskutočne trápi. Každopádne, rýchle prihrávky totálne zmiatli obrancov Espanyolu a MARTIN MONTOYA z hranice malého vápna, kam si nabehol na prihrávku, rozvlnil sieť za Diegom Lopézom.
     
    14
    Nani v strede poľa faulovaný Sevillou. Avšak, dohovor dostane Portugalčan, pretože si pre súpera pýtal kartu a to rozhodcovia radi nemajú.
     
    12
    Espanyol sa po niekoľkých minútach pozrel na polovicu súpera, ale nič nedokázal vymyslieť a všetko ukončil ofenzívny faul od Fuega na Gayu.
     
    10
    Nani prihral do šestnástky, kde jeden z jeho spoluhráčov pripravil parketu na strelu pre Gayu, lenže ten si chcel ešte loptu prehodiť na ľavačku, v čom zabránil Fuego.
     
    8
    Valencia je aktívnejším tímom a po ľavej strane sa dostala už k niekoľkým sľubným centrom. Tentoraz Naniho pokus neprešiel, bude to roh, ktorý ale skončil u Diega Lopéza.
    6. Carlos Soler (VAL)
     
    6
    Nani dokázal odcentrovať z krídla a aj keď našiel len priestor, kde bol Diego Lopéz, ten loptu posunul na kopačku Solera, ktorého zakončenie z prvej v ceste do brány zastavil David Lopéz.
     
    3
    Z toho ale "netopiere" nedokázali vyťažiť nič, pretože defenzíva barcelonského celku bola pozorná.
     
    2
    Nani sa dostal k centru do šestnástky. Portugalčan poslal veľmi nebezpečnú loptu po zemi, hostia ju tečovali aspoň na rohový kop.
     
    1
    Stopér Aderlan Santos už po pár sekundách zabránil pokusu dostať sa do šestnástky sprava, aj za cenu rohového kopu. Sevillov center nebol zlý, ale zakončenie neprišlo.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Valencia CF: Diego Alves – Montoya, Santos, Garay, Gayá – Soler, E. Pérez (C), Parejo – S. Mina, Munir, Nani.
    Náhradníci: Doménech – Cancelo, Bakkali, Cartabia, Mario Suárez, Medrán, A. Vinícius.

    RCD Espanyol Barcelona: Diego López – D. Reyes, David López, Ó. Duarte, Aarón – Fuego, Sevilla (C) – H. Pérez, Jurado, Á. Vázquez – G. Moreno.
    Náhradníci: Roberto – R. Duarte, V. Álvarez, J. A. Reyes, Melendo, Roca, Navarro..
     
    Valencia CF

    Sklamanie sezóny minimálne v Španielsku, ak nie v Európe. Valencia patrí dlhodobo k špičke v La Lige a momentálne sa nachádza na prvom nezostupovom, čiže sedemnástom mieste tabuľky iba bod od Gijónu. Na konte majú "netopiere" trinásť bodov a štvrtú najhoršiu defenzívu v súťaži (34 gólov). Tréner Voro González má však podporu vedenia a ostane do konca sezóny. Najlepší strelec Rodrigo Moreno (4 góly) má asi po sezóne, keďže si zlomil členok. Ofenzívu by tak mohol posilniť Talian Simone Zaza.

    RCD Espanyol Barcelona

    Menší barcelonský klub sa drží v strede tabuľky. Na jedenástom mieste má 23 bodov, teda rovnako, ako desiaty Eibar. Tím od koncu novembra vyhral iba raz a to proti Gijónu, takže proti trápiacemu súperovi by si chcel napraviť chuť. Najlepším strelcom je sedemgólový Gerard Moreno, Pablo Piatti sa presadil päťkrát. Z tímu odišiel skúsený zadák Martín Demichelis, ktorý sa stal voľným hráčom.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 12:00.

    Matej Kubove

    Góly: 17. Montoya, 73. Parejo – 85. David López

    Karty:   54. Soler (VAL), 56. Parejo (VAL), 57. Gayá (VAL), 59. Munir (VAL), 75. Diego Alves (VAL)


    Valencia CF: Diego Alves – Montoya, Santos (89. Mario Suárez), Garay, Gayá – Soler, E. Pérez (C), Parejo – S. Mina (90+2. Bakkali), Munir (67. Cancelo), Nani.
    Náhradníci: Doménech – Cancelo, Bakkali, Cartabia, Mario Suárez, Medrán, A. Vinícius.

    RCD Espanyol Barcelona: Diego López – D. Reyes, David López, Ó. Duarte, Aarón – Fuego, Sevilla (C) (69. J. A. Reyes) – H. Pérez, Jurado, Á. Vázquez (54. Melendo) – G. Moreno.
    Náhradníci: Roberto – R. Duarte, V. Álvarez, J. A. Reyes, Melendo, Roca, Navarro.