Slavia – Hainan 0:0 (kon.) | Žižkov – Vltavín 3:0 (kon.) | Plzeň – Ústí n. L. 2:2 (kon.)
Senica – Sereď 0:0 (kon.) | Trenčín – Nitra 0:0 (zruš.) | Slovácko – Vítkovice 4:0 (kon.)
Zlín – Opava 3:0 (kon.) | Ruch Chorzów – Karviná 0:1 (kon.) | Žilina – Sigma Olomouc sk 3:1 (kon.)
Trenčín – Nitra 1:0 (kon.) | Zlín – Opava 1:0 (kon.) | Trnava – Znojmo sk 2:2 (kon.)
Žižkov – Litoměřicko 0:2 (kon.) | Varnsdorf – Neugersdorf 0:0 (zruš.)
koniec
FC Spartak Trnava
2:2 (2:0)
1. SC Znojmo
Sobota 14.01.2017, 13:00 • NTC Senec • Prípravný zápas
Predzápasové kurzy
     
    Spartak Trnava po prvom polčase viedla 2:0, keď sa v závere presadili mladíci, ale v druhom dejstve po výmene jedenástok Teplý dvomi gólmi vyrovnal na konečných 2:2. (14:38:46)
     
    90
    Koniec zápasu.
     
    90
    Domáci sa stále snažia niečo vymýšľať a tlačiť sa pred bránu súpera, ale zdá sa, že dnes to skončí tak, ako je.
     
    88
    Trnava sa pokúsila o niekoľko striel, no ani jedna nebola presná, alebo razantná, takže Znojmo nemá veľké problémy s bránením.
     
    87
    Halilovičov hrozný center z rohu po zemi nemohol narobiť nepríjemnosti. Hostia odkopli ale iba do autu, takže domáci ostali pred šestnástkou.
     
    85
    Mihálik sa sprava predral až do šestnástky, posunul loptu pre Košťála, ktorý nemal streleckú parketu, ale následne si ju vytvoril. Dokázal aj zakončiť, no len do nôh súpera.
     
    84
    Halilovič sa snaží vrátiť vedenie na stranu Spartaka, ale po jeho tvrdej strele Štepanovský zasiahol, takže tretí gól Trnavy nevidíme.
     
    81
    Striedanie v tíme FC Spartak Trnava: z ihriska odchádza Dubec, prichádza Košťál.
    80. Jakub Teplý (ZNO) - 2:2
     
    80
    Znojmo dalo gól!

    JAKUB TEPLÝ sa po rohovom kope presadil druhýkrát v stretnutí. Hostia rozohrali na krátko, následne prišiel center a zle pokrytý hráč Znojma využil situáciu.
     
    80
    Bogner hľadal centrom sprava po nedorozumení Bella s Luzinom niektorého zo spoluhráčov, ale loptu odvrátil Hladík na roh.
     
    77
    Gagnon dostal loptu za obranu, ale následne to mierne vypustil, keďže bolo jasné, že loptu bude mať Štepanovský. Ten sa ale nedohodol s Odehnalom. Gagnon napriek tomu zakončiť už nedokázal.
     
    75
    Halilovičov center našiel Hladíka, ktorého hlavička nebola vôbec nebezpečná a Štepanovský môže rýchlo rozohrávať.
     
    74
    Gagnon zakombinoval s Halilovičom, ale o loptu prišiel kvôli Teplému, ktorý sa ale následne dopustil faulu. Trnava tak bude rozohrávať priamy kop, je to skôr na center.
     
    72
    Žltú kartu dostáva Svozil (1. SC Znojmo).
     
    72
    Svozil v strede poľa tvrdo fauloval Dubca, ale hra pokračovala ďalej. Halilovič sa oprel do lopty a narobil problémy Štepanovskému, ktorý len s problémami vyrážal pred seba,
    70. Jakub Teplý (ZNO) - 2:1
     
    70
    Znojmo dalo gól!

    JAKUB TEPLÝ znížil vedenie súpera po krásnej strele spoza šestnástky, ktorá nedala Vantrubovi žiadnu šancu na zákrok.
     
    68
    Problémy domácich dostať loptu z vlastnej polovice zastavil faul Svozila na Slobodu. Trnava ale opäť hrá len pred poliacou čiarou.
     
    66
    Sloboda našiel voľného Dubca na hranici šestnástky Znojma. Mladý útočník sa ešte posunul cez protivníka a prudko po zemi vystrelil, ale Štepanovský chytá.
     
    65
    Centrovaná lopta od Javúrka opäť nebezpečne preletela šestnástkou. Akciu zastavila hra rukou od Teplého.
     
    64
    Teplý sa cez Hladíka v šestnástke domácich nedokázal predrať, pretože po kľučke mu obranca Trnavy okamžite sklzom loptu vypichol.
     
    62
    Javúrek poslal dobrý center na hranicu malého vápna, kde však niekoľko hráčov loptu minulo a k žiadnemu zakončeniu teda nedošlo.
     
    61
    Náznak kontry od hostí sa zasekol pred šestnástkou, pretože hráči Trnavu loptu nepustili cez seba a tak prešla len tá posledná a aj to zrazená prihrávka. Bude to roh.
     
    59
    Čögley veľmi pekne vystrelil z hranice šestnástky k žrdi, ale brankár Štepanovský predviedol veľmi dobrý zákrok a loptu do siete nepustil.
     
    58
    Bognerov pas našiel v šestnástke Kirschnera, ktorý sa ešte snažil niečo vymyslieť prihrávkou pod seba, ale neuspel.
     
    57
    Teplý zobral loptu Luzinovi a mohol postupovať smerom na bránu Spartaka, ale výborne sa vrátil Hladík a nekompromisne odkopol.
     
    56
    Dnešné stretnutie sleduje 270 divákov.
     
    55
    Gagnon sa znova dostal cez Helíska a tentoraz aj k centru, avšak ten nebol presný sa trafil iba priestor vedľa brány Štepanovského.
     
    53
    Mihálik pripravil streleckú pozíciu pre Slobodu za šestnástkou Znojma, lenže ten dostal loptu pod nohu a tak mu strela vôbec nevyšla.
     
    51
    Na ihrisku už nevidno takmer vôbec ani kus zelenej farby z umelej trávy, nakoľko je celá plocha zasnežená. Gagnon už na tomto povrchu prešiel cez Helíska, ale okolo ďalšieho súpera nie.
     
    48
    Hladík si nerozumel s Vantrubom a takmer z toho bol taký kiks, ako na strane hostí koncom prvého polčasu, ale nakoniec pre Spartak všetko dobre dopadlo.
     
    47
    Trnava sa dostala v úvode k niekoľkým rohom, ale ani z jedného nedokázala nejako zaujímavejšie udrieť.
     
    46
    Oba tímy cez polčas striedali. Trnava nechala na ihrisku iba dvoch hráčov a na druhých 45 minút nastúpi takto: Vantruba – Čögley, Hladík, Horník, Luzin – Sloboda, Bello – Halilovič, Mihálik, Gagnon – Dubec.

    Znojmo poslalo do brány Štepanovského a na ihrisko prišili aj Bogner, Morál, nehyba, Kirschner, Javúrek, Svozil a Frimmel.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Kvalitu zápasu určite poznačuje sneh ktorý neustále padá, ale napriek tomu to nie je najhorší prípravný zápas, aký sa odohral. Veľké šance mali hostia, ale góly dávali iba domáci. Oba padli v závere polčasu, keď sa presadil Janso a následne aj Košťál.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
    45. Martin Košťál (TRN) - 2:0
     
    45
    Trnava dala gól!

    Fráza nedáš-dostaneš sa opäť raz potvrdila. Po veľkej šanci hostí prišla hrozná malá domov, ktorú zachytil MARTIN KOŠŤÁL, obišiel Konvalinu a rozvlnil sieť.
     
    44
    Klíma obišiel po prihrávke k šestnástke brankára Strapáka, avšak skôr, ako vystrelil, sa gólman domácich vrátil a všetko napravil.
     
    43
    Hostia získali priamy kop. Holubov center pristál na hlave Yilmaza a ten trafil brvno. Následná dorážka zblízka končí vedľa.
    41. Oliver Janso (TRN) - 1:0
     
    41
    Trnava dala gól!

    Halilovič začal akciu, posunul loptu na pravú stranu, odkiaľ síce Kadlecov center hostia dostali preč, ale OLIVER JANSO vypálil svojou slabšou pravačkou spoza šestnástky a trafil presne.
     
    38
    Znojmo síce získalo roh a Mezlík bol veľmi blízko k hlavičke, ale tá neplatí kvôli ruke jeho spoluhráča.
     
    35
    Po rohu prišlo chvíľkové obliehanie šestnástky Spartaku hráčmi Znojma ukončené hlavičkou Yilmaza tesne vedľa priestoru troch žrdí.
    34. (ZNO)
     
    34
    Na druhej strane veľkej šanci zabraňoval Strapák, ktorého ohrozila tečovaná strela z hranice šestnástky. Lopta mierila do protipohybu gólmana, ale ten sa dokázal rýchlo premiestniť a spod brvna vyraziť.
     
    34
    Domáci sa po zisku lopty dostali do rýchlej kontry, no nakoniec všetko na seba zobral Dubec a cez súpera sa dostal iba k nepresnému centru, ktorý pozorná obrana Znojma odvrátila.
     
    31
    Dubec veľmi pekne prešiel cez dvoch protihráčov, pred šestnástkou poslal kolmicu na Jirku, lenže mladý záložník sa ocitol v ofsajde.
     
    30
    Yilmaz sa krásne dostal cez Oravca do šestnástky a z bránkovej čiary aj k centru do malého vápna. Tam nikoho nenašiel a strela Holuba z druhej vlny bola zrazená do bezpečia.
     
    29
    Opäť totálne zbabraná akcia Znojma. Rozbehla sa dobre, po pravej strane, avšak center Helíska zamieril niekde nad ochrannú sieť za bránou.
     
    28
    Klíma našiel pasom dopredu Yilmaza, lenže ten neprešiel cez dvojicu obrancov Spartaku. Následne síce vypálil Štrombach, ale veľmi vysoko nad.
     
    27
    Košťálova snaha udržať loptu v šestnástke súpera nekončí úspechom, pretože práve od tohto záložníka sa odráža za bránkovú čiaru.
     
    26
    Oravec nenechal Klímovi na hranici šestnástky ani sekundu, okamžite mu loptu bez najmenších problémov zobral a vyviezol.
     
    24
    Balkánec znova hľadal Greššáka, ten opäť nezakončil a tak sa sa hráči Znojma posúvajú s loptou smerom k stredu poľa.
     
    24
    Ten síce domáci nezakončili, ale Halilovič bol faulovaný pri postrannej čiare a tak môže centrovať znova.
     
    23
    Janso odcentroval zľava síce nepresne, ale Mezlík namiesto odkopu vo vlastnej šestnástke kľučkoval, až sa dostal za čiaru a "vybojoval" pre Trnavu roh.
     
    22
    Jirka dostal prihrávku do šestnástky, no dosť k bránkovej čiare. Napriek tomu aj tak dostal loptu do nebezpečnej pozície k Dubcovi, ale ten nezakončil a následná strela Jansa z druhej vlny bola zrazená.
     
    20
    Kontra hostí sa nepodarilo podľa predstáv. Najskôr sa v strede poľa zasekla a po následnej snahe na krídle prichádza strata.
     
    18
    Dubec sa napriek tomu takmer dostal do obrovskej šanci. Lopta za obranu však skončila skôr pri brankárovi Konvalinovi. Následne fauloval jeden z hostí, lenže Trnavčania dobrú príležitosť na center zahodili krátkou rozohrávkou.
     
    17
    Janso sa aj so šťastím dostal až do šestnástky po krídle. Následne ale musel prenechať na Košťála a po jeho centri, ktorý našiel Haliloviča sa akcia zastavila.
     
    17
    Teplý sa aj napriek nie príliš najlepšej pozícii pred šestnástkou odhodlal k strele a tá letela veľmi zaujímavo k žrdi, lenže Strapák mal všetko pod kontrolou a na dvakrát zasiahol.
     
    16
    Halilovič sa na pravej strane peknou kľučkou dostal cez protihráča a odcentroval zaujímavo do malého vápna, lenže tento pokus Dubca ani žiadneho ďalšieho spoluhráča nenašiel.
     
    14
    Halilovič v strede poľa prebrúsil Štrombacha, čo je na takýto zápas určite zbytočné, ale zdá sa, že Kráľovič nedovolí žiadne prípadné potyčky.
     
    12
    Centrovaný pas odvrátil Strapák len k protihráčom, avšak strela z voleja od jedného z hráčov Znojma nebola podarená a zmeniť jej smer mimo bránu sa nepodarilo ani Yilmazovi.
     
    12
    Janso zrazil center z pravej strany čo znamená, že v tomto stretnutí uvidíme prvý rohový kop.
     
    11
    Neuveriteľné, čo teraz zahodil Urbančok! Po centri sprava Strapák loptu len vyrazil pred seba, čím presne našiel spomínaného záložníka hostí, no ten z hranice bieleho bodu pred takmer prázdnou bránou trafil tyčku.
    9. Halilovič (TRN)
     
    9
    Veľmi pekná akcia začala v strede poľa, odkiaľ prišla lopta na pravé krídlo pre Kadleca a tento krajný bek centrom našiel hlavu Haliloviča, ktorý ale hlavičkoval tesne vedľa.
     
    8
    Cihlář sa v strede poľa poľahky dostal cez Kadleca a kolmicou sa pokúsil nájsť vpred za obranou Yilmaza, ten loptu pred Strapákom nestihol.
     
    6
    Urbančok po zlej rozohrávke domácich strieľal z hranice šestnástky tesne vedľa priestor troch žrdí. Následne sa zo stredu poľa pokúsil nájsť v šestnástke Yilmaza, jeho pokus bol nepresný.
     
    5
    Krídelná akcia hostí sa skončila nepresnou prihrávkou, takže lopta sa odrazila k Strapákovi. Hostia však po rozohrávke Trnavy loptu získali späť, no Yilmaz sa ocitol v ofsajde.
     
    4
    Strapák mal problémy s rozohrávkou, pretože k nemu veľmi rýchlo pribehli dvaja hráči súpera, no Trnavčania s problémami loptu na svojich kopačkách udržali.
     
    3
    Tóth v ofenzívnej snahe nedokázal nič vymyslieť a nezískal ani rohový kop. K lopte sa teda dostal Konvalina a mohol rozohrávať päťku.
     
    1
    Už v úvode vidíme prvý faul zápasu. Jirka pri postrannej čiare poslal na zem Cihlářa, ale ospravedlnil sa mu. Po nákope hostí dopredu sa k lopte dostal brankár Strapák.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    FC Spartak Trnava: Strapák – Kadlec, Godál, Oravec, Janso – Košťál, Greššák – Tóth, Halilovič, Jirka – Dubec

    1. SC Znojmo: Konvalina – Helísek, Mezlík, Odehnal, Cihlář, Holub, Štrombach, Urbančok, Teplý, Yilmaz, Klíma.
     
    -5
    V Senci tesne pred zápasom pomerne dosť sneží a fúka vietor, takže oba tímy si budú musieť poradiť s náročnými podmienkami.
     
    Prvý prípravný zápas slovenského zástupcu, ktorému jesenná časť nevyšla podľa predstáv sa uskutoční v NTC Senec. Následne sa zverenci Miroslava Karhana presunú do Uherského Brodu.

    FC Spartak Trnava

    Počas zimnej prestávky neprešiel tím výraznou obmenou. Prišiel už skôr avizovaný Brazílčan Kerlon, svojho času obrovská nádej brazílskeho futbalu, ktorý sa nepresadil v Interi Miláno a chcela ho Barcelona. Ako informuje oficiálna stránka klubu, druhú šancu dostal Loic Gagnon a Ronald Ngah nedorazil kvôli problémom s vízami. Klub mal záujem aj o ex-Myjavčanov Frederika Bilovského a Ľuboša Kolára, ale ani jeden prestup nevyšiel.

    Z klubu neodišiel žiadny známejší hráč, aj keď záujem zo zahraničia je najmä o štvoricu Jakubech, Mikovič, Halilovič a També. Posledný menovaný bude chýbať nejaký čas kvôli účastni na Africkom pohári národov, kde nastúpi za Kamerun po boku hráčov ako Nicolas Nkoulou (Lyon), Vincent Aboubakar (Besiktas) či Clinton N'Jie (Marseille). Chýbať bude niekoľko ďalších hviezd, ale v nominácii je aj Žilinčan Ernest Mabouka.

    Brankár Adam Jakubech a obranca Matúš Čonka sa predstavili v národnom drese Slovenska v SAE.

    Program prípravných zápasov

    17.1. Fastav Zlín
    20.1. 1.FC Slovácko
    25.1. FC Zbrojovka Brno
    28.1. Sigma Olomouc
    1.2. FK Mladá Boleslav
    7.2. Tatran Prešov
    11.2. Baník Ostrava

    1. SC Znojmo

    Šiesty tím druhej českej súťaže príde na Slovensko už rozohratejší, ako Trnava, pretože Znojmo malo na programe duel s Jihlavou, ktorý skončil 3:3. Zverenci Radima Kučeru strácajú na prvý Olomouc dvanásť bodov.

    Program prípravných duelov

    11.1. FC Vysočina Jihlava - 1.SC Znojmo FK 3:3
    14.1. FC Spartak Trnava – 1.SC Znojmo FK
    18.1. FC Zbrojovka Brno – 1.SC Znojmo FK
    21.1. FK Pardubice – 1.SC Znojmo FK
    25.1. MFK Skalica – 1.SC Znojmo FK
    6.2. Piast Gliwice – 1.SC Znojmo FK
    11.2. FC ŠTK 1914 Šamorín – 1.SC Znojmo FK
    15.2. FC Fastav Zlín B – 1.SC Znojmo FK
    18.2. FC Sellier & Bellot Vlašim – 1.SC Znojmo FK
    25.2. 1.SC Znojmo FK – FC Velké Meziříčí
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 13:00.

    Matej Kubove

    Góly: 41. Janso, 45. Košťál – 70. Teplý, 80. Teplý

    Karty:   72. Svozil (ZNO)


    FC Spartak Trnava: Strapák – Kadlec, Godál, Oravec, Janso – Tóth, Greššák – Košťál, Halilovič, Jirka – Dubec
    2. polčas: Vantruba – Čögley, Hladík, Horník, Luzin – Sloboda, Bello – Halilovič, Mihálik, Gagnon – Dubec (81. Košťál)

    1. SC Znojmo: Konvalina – Helísek, Mezlík, Odehnal, Cihlář, Holub, Štrombach, Urbančok, Teplý, Yilmaz, Klíma
    2. polčas: Štepanovský – Helísek, Odehnal, Bogner, Morál, Nehyba, Kirschner, Javúrek, Svozil, Frimmel, Teplý

    Rozhodca: Kráľovič

    Diváci: 270