Leganés – Bilbao 0:0 (kon.) | Barcelona – Las Palmas 5:0 (kon.) | Atlético Madrid – Real Betis 1:0 (kon.)
La Coruña – Villarreal 0:0 (kon.)
koniec
FC Barcelona
5:0 (1:0)
UD Las Palmas
Sobota 14.01.2017, 16:15 • Camp Nou (Barcelona) • Španielska LaLiga • 18. kolo
Predzápasové kurzy
    80. Aleix Vidal (BAR) - 5:0
     
    80
    Barcelona dala gól!
    Paco Alcácer dobehol loptu na hranici šestnástky, poslal ju na jej os, kam si nabehol krajný bek ALEIX VIDAL, ktorý strelou k žrdi strelil svoj prvý gól za Barcelonu.
    59. Arda Turan (BAR) - 4:0
     
    59
    Barcelona dala gól!
    Luis Suaréz dostal skvelý pas za obranu a takmer od polovice išiel sám na brankára. Varas si s jeho zakončením poradil, ale na dorážku ARDU TURANA už nemal nárok. Turek však pred bránou bez brankára trafil pomedzi nohy oboch stopérov.
    57. Luis Suárez (BAR) - 3:0
     
    57
    Barcelona dala gól!
    LUIS SUÁREZ dostal loptu od Rafinhu medzi dvoch obrancov súpera v šestnástke a napriek tomu sa dokázal otočiť a zamieriť technickou strelou presne k žrdi.
    52. Lionel Messi (BAR) - 2:0
     
    52
    Barcelona dala gól!
    Podobný presný zásah, ako ten prvý, ale z druhej strany. Rafinha dostal loptu do šestnástky, odcentroval smerom na Varasa, ktorý si ale vybral slabšiu chvíľku, pretože mu prakticky ľahký pas vypadol z rúk a LIONEL MESSI nemal problém doraziť do prázdnej brány.
    14. Luis Suárez (BAR) - 1:0
     
    14
    Barcelona dala gól!
    Zdalo sa, že André Gomes bol v ofsajde, ale jeho nabehnutie na roh šestnástky takto posúdený nebol. Portugalčana posunul za obranu Vidal a majster Európy z minulého roku centrom pod seba našiel LUISA SUARÉZA, ktorý z prvej vystrelil do protipohybu Javiho Varasa.

    Matej Kubove

    Góly: 14. L. Suárez, 52. Messi, 57. L. Suárez, 59. Arda Turan, 80. Aleix Vidal

    Karty:   25. Rafinha (BAR), 29. Mascherano (BAR), 33. A. Gomes (BAR) – 2. Mesa (LPA), 42. H. Lopes (LPA), 54. K-P. Boateng (LPA), 77. Livaja (LPA)


    FC Barcelona: ter Stegen – Aleix Vidal, Umtiti, Mascherano, Alba – Rafinha, Busquets (73. Mathieu), A. Gomes (62. Rakitić) – Messi (C), L. Suárez (68. Alcácer), Arda Turan.
    Náhradníci: Cillessen – Digne, Mathieu, Alcácer, Neymar, Rakitić, Iniesta.

    UD Las Palmas: Varas – Michel, Lemos, David García (C) (34. Artiles), H. Lopes – Viera – Mesa, V. Gómez (62. Mateo), El Zhar (74. Livaja), K-P. Boateng – Tana.
    Náhradníci: Lizoain – Simón, Montoro, Livaja, Momo, Mateo, Artiles.