Leganés – Bilbao 0:0 (kon.) | Barcelona – Las Palmas 5:0 (kon.) | Atlético Madrid – Real Betis 1:0 (kon.)
La Coruña – Villarreal 0:0 (kon.)
koniec
FC Barcelona
5:0 (1:0)
UD Las Palmas
Sobota 14.01.2017, 16:15 • Camp Nou (Barcelona) • Španielska LaLiga • 18. kolo
Predzápasové kurzy
     
    FC Barcelona si poľahky pripísala tri body a dala tak zabudnúť na nevydarený úvod roku 2017. Luis Suaréz sa presadil dvakrát, Messi raz a obaja so štrnástimi gólmi trónia na čele tabuľky kanonierov La Ligy. Premiérovo sa v drese FCB presadil Aleix Vidal a jeden presný zásah pridal Arda Turan. (18:06:42)
     
    90+1
    Koniec zápasu.
     
    90+1
    Nadstavuje sa 1 minúta.
     
    90
    Posledná minúta riadneho hracieho času ešte priniesla rohový kop pre hostí, ale namiesto zakončenia prišiel ofenzívny faul.
     
    89
    Boateng sa v strede poľa zrazil s protihráčom a získal tak loptu pre svoj tím, keďže to hlavný arbiter posúdil ako faul domácich. Las Palmas však nevie nič vymyslieť.
     
    87
    Hostia ešte získali k dispozícii priamy kop sprava, ale centrovaná lopta našla iba hráčov Barcelony, ktorí ju dostali do bezpečia.
     
    86
    Messiho pokus o prienik skončil veľmi rýchlo, pretože Argentínčan si pomohol faulom proti Mesovi.
     
    85
    Zápas sa už dlho iba dohráva. Barcelona naďalej útočí, lebo jej to ide samo a miestami nemusí podnikať vôbec žiadnu snahu, aby niečo proti hráčov Las Palmasu vymyslela.
     
    83
    Paco Alcácer mohol sa dostal pred Varasa, ale v čase zakončenia sa ho dotkol súper a to útočníka rozhodilo tak, že namieril vedľa. Penalta sa nepíska.
    80. Aleix Vidal (BAR) - 5:0
     
    80
    Barcelona dala gól!
    Paco Alcácer dobehol loptu na hranici šestnástky, poslal ju na jej os, kam si nabehol krajný bek ALEIX VIDAL, ktorý strelou k žrdi strelil svoj prvý gól za Barcelonu.
     
    79
    Po faule na Messiho sa k priamemu kopu tesne spred šestnástky postavil Ivan Rakitič, ale druhý najlepší chorvátsky futbalista trafil iba do múru.
     
    77
    Žltú kartu dostáva Marko Livaja (UD Las Palmas).
     
    76
    Kevin-Prince Boateng dostal veľmi dobrú kolmicu za obranu, čím sa ocitol pred ter Stegenom vo veľmi dobrej pozícii. Avšak, kým vystrelil tak ho dostúpil Mathieu a tak Ghančan nenamieril presne, len do nemeckého brankára.
     
    74
    Striedanie v tíme UD Las Palmas: z ihriska odchádza Nabil El Zhar, prichádza Marko Livaja.
     
    73
    Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Sergio Busquets, prichádza Jérémy Mathieu.
     
    70
    Posledných 20 minút začal faulom Boateng, ktorý dnes hrá na hrote ofenzívy a je asi jediným hráčom, ktorému sa podarilo vystrašiť ter Stegena.
     
    68
    Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Luis Suárez, prichádza Paco Alcácer.

    Matej Kubove

    Góly: 14. L. Suárez, 52. Messi, 57. L. Suárez, 59. Arda Turan, 80. Aleix Vidal

    Karty:   25. Rafinha (BAR), 29. Mascherano (BAR), 33. A. Gomes (BAR) – 2. Mesa (LPA), 42. H. Lopes (LPA), 54. K-P. Boateng (LPA), 77. Livaja (LPA)


    FC Barcelona: ter Stegen – Aleix Vidal, Umtiti, Mascherano, Alba – Rafinha, Busquets (73. Mathieu), A. Gomes (62. Rakitić) – Messi (C), L. Suárez (68. Alcácer), Arda Turan.
    Náhradníci: Cillessen – Digne, Mathieu, Alcácer, Neymar, Rakitić, Iniesta.

    UD Las Palmas: Varas – Michel, Lemos, David García (C) (34. Artiles), H. Lopes – Viera – Mesa, V. Gómez (62. Mateo), El Zhar (74. Livaja), K-P. Boateng – Tana.
    Náhradníci: Lizoain – Simón, Montoro, Livaja, Momo, Mateo, Artiles.