Novokuzneck – D. Moskva 0:3 (kon.) | Novosibirsk – Viťaz 3:2 (kon.) | Omsk – Jaroslavľ 3:2 (kon.)
Togliatti – Ufa 4:2 (kon.) | Dinamo Minsk – CSKA Moskva 1:3 (kon.) | Helsinki – Čerepovec 1:4 (kon.)
Kazaň – Metallurg Magnitogorsk 0:2 (kon.) | Nižnekamsk – Čeljabinsk 1:0 (kon.) | Riga – Petrohrad 1:6 (kon.)
koniec
HC Sibir Novosibirsk
3:2 (1:2, 1:0, 1:0)
Viťaz Moskovská oblasť
cz Sobota 07.01.2017, 11:30 • Sibir Arena, Novosibirsk • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:44
    Roman Horák dostal dvě minuty za nedovolené bránění a s největší pravděpodobností připravil Viťaz o šanci vyrovnat. Igor Saprykin se samozřejmě vrátí do brány.
     
    58:50
    Puk byl ve středním pásmu sražen na střídačku a Viťaz Podolsk si vyžádal oddechový čas, po kterém Igor Saprykin zůstal na střídačce!
     
    55:44
    Konstantin Okulov sebral puk hráčům Viťazu v jejich obranném pásmu a z mezikruží po krásném potažení puku doprava vypálil bekhendem, Igor Saprykin ale jeho pokus mířící do levého horního rohu brány vyrážečkou vyrazil do ochranné sítě!
     
    54:15
    Stěpan Sannikov se ocitl před bránou v další velké brankové příležitosti, jenže mezi betony skvělého Igora Saprykina propálit nedokázal!
     
    52:30
    Konstantin Okulov mohl rozhodnout, jenže v blízkosti pravé tyče ani nadvakrát fantastického brankáře Viťazu nepřekonal, když nejprve trefil jeho pravý beton a následná dorážka zamířila nad! Igor Saprykin podržel svůj tým úžasným zákrokem a Podolsk stále prohrává pouze o gól.
     
    51:28
    Arťom Arťomov nabral na levém křídle rychlost a napřáhl k nádherné střele zápěstím, která mířila přesně do bližšího horního rohu brány, Igor Saprykin ji ale dokázal lapačkou vyrazit a připsal si skvělý zákrok!
     
    48:57
    Novosibirsk vytvořil před bránou Igora Saprykina obrovský závar, ani nadvakrát ale jeho hokejisté v blízkosti levé tyče nedokázali brankáře Viťazu překonat!
     
    47:38
    Viťaz se ocitl v blízkosti pravé tyče v obrovské šanci, když jeden z hostujících hráčů mohl uklízet puk do odkryté části brány, ležící Danny Taylor ale zůstal nepřekonán!
     
    47:08
    Vladimir Pervušin předvedl na levém křídle krásnou individuální akci, kterou zakončil po pěkném průniku střelou zápěstím, Igor Saprykin ale puk po rychlém zaklenutí zastavil!
    44:43 Konstantin OKULOV - 3:2
     
    44:43
    Sibir právě vstřelil branku!
    Jegor Milovzorov nádhernou diagonální přihrávkou z pravého kruhu pro vhazování našel na levém křídle KONSTANTINA OKULOVA, který z ostrého úhlu nad vyrážečkou Igora Saprykina zamířil k bližší levé tyči. Sibir dokázal obrovský tlak přetavit v gól a vede 3:2! Asistence: Jegor Milovzorov a Vladislav Naumov.
     
    42:28
    Novosibirsk vyrazil do přečíslení dva na jednoho, které jeden z domácích hokejistů vyřešil na pravém křídle po rychlém sjetí před bránu sám, mezi betony Igora Saprykina ale puk zasunout nedokázal!
     
    41:37
    Konstantin Okulov po pravém křídle zavezl puk do útočného pásma a po nahození svého spoluhráče před bránu od modré čáry se ocitl v blízkosti pravé tyče v obrovské šanci, jenže Igora Saprykina propálit z dorážky nedokázal!
     
    39:36
    Alexandr Nikulin nabral na levém křídle obrovskou rychlost a těsně nad ledem mířil od modré čáry na přední tyč, Danny Taylor ale jeho pokus pravým betonem vyrazil!
     
    37:53
    Novosibirsk se ocitl před bránou v další slibné brankové příležitosti, jenže mezi betony brankáře Viťazu překonat nedokázali a vzápětí přišla střela od modré čáry, kterou Igor Saprykin sevřel v náručí.
     
    36:06
    Stěpan Sannikov po nádherné kolmé přihrávce svého spoluhráče z obranného pásma na vrcholu levého kruhu pro vhazování krásně vystřelil s příklepem a jeho střela zamířila těsně nad vzdálenějším pravým horním rohem brány do ochranné sítě!
     
    33:05
    Roman Horák za bránou Novosibirsku zbytečně zasáhl vysokou holí do obličeje Alexeje Gluchova, v jehož tváří se objevila krev, a český útočník dostal čtyři minuty.
     
    32:40
    Jeden z hokejistů Sibiru z pravého kruhu pro vhazování krásně vypálil zápěstím a jeho střela mířila přesně do bližšího horního rohu brány, jenže Igor Saprykin předvedl nádherný semafor, po kterém puk ukryl ve své lapačce!
     
    30:43
    Alexej Skabelka od modré čáry nahodil puk směrem na bránu a jeho tečovaná střela mířila ke vzdálenější levé tyči, Igor Saprykin ji ale pravým betonem vyrazil!
    29:54 Zach BOYCHUK - 2:2
     
    29:54
    Sibir právě vstřelil branku!
    Georgij Mišarin na levém křídle od mantinelu nahodil puk před bránu, kde se k němu po zákroku Igora Saprykina lapačkou dostal ZACH BOYCHUK a z blízkosti ho dorazil do brány. Asistence: Georgij Mišarin a Konstantin Alexejev.
     
    27:50
    Stěpan Sannikov byl zřejmě hráčem, který nepříjemně vypálil od modré čáry a jeho střela s příklepem těsně nad ledem mířila k levé tyči, Igor Saprykin ji ale pravým betonem skvěle vyrazil!
     
    26:30
    Mario Kempe byl vyloučen na dvě minuty za podržení poté, co v blízkosti levé tyče neumožnil zakončit jednomu z hráčů Sibiru. Novosibirsk si zahraje první přesilovou hru.
     
    25:35
    Sibir vyhodil puk na zakázané uvolnění a jeden z hostujících hráčů se ocitl před bránou v obrovské šanci, jenže střelou po ledě trefil pouze pravý beton výtečného Dannyho Taylora, který nyní opět podržel svůj tým nad vodou!
     
    21:35
    Miro Aaltonen se ocitl před bránou v obrovské šanci a dobře puk bekhendem zasouval ke vzdálenější pravé tyči, jenže Danny Taylor ho špičkou levého betonu zastavil!
    18:28 Alexandr PANKOV - 1:2
     
    18:28
    Viťaz právě vstřelil branku!
    Igor Golovkov na levém křídle od modré čáry nahodil puk před bránu, kde ho skvěle tečoval ALEXANDR PANKOV a nad vyrážečkou bezmocného Dannyho Taylora zamířil k levé tyči. Viťaz využil první přesilovou hru a těsně před přestávkou otočil zápas na svou stranu! Asistence: Igor Golovkov a Alexej Makejev.
     
    17:06
    Miro Aaltonen v pravém kruhu pro vhazování napřáhl bez přípravy ke tvrdé střele s příklepem, která mířila k přední pravé tyči, Danny Taylor ji ale zastavil mezi vyrážečkou a tělem!
     
    16:40
    Georgij Mišarin dostal dvouminutový trest za hákování a Viťaz si v závěru první třetiny zahraje první přesilovou hru.
    16:23 Roman HORÁK - 1:1
     
    16:23
    Viťaz právě vstřelil branku!
    ROMAN HORÁK vypálil zápěstím z pravého kruhu pro vhazování a po nepřesvědčivém zákroku Dannyho Taylora a zpětné přihrávce Maxima Afinogenova zpoza brány poslal puk do prázdné sítě – 1:1. Asistence: Maxim Afinogenov.
     
    14:25
    Jevgenij Arťuchin se mezi kruhy pro vhazování dostal k puku po pěkné zadovce Joonase Kemppainena a jeho následná střela těsně nad ledem zamířila o vlásek vedle levé tyče!
    12:29 Konstantin OKULOV - 1:0
     
    12:29
    Sibir právě vstřelil branku!
    KONSTANTIN OKULOV se mezi kruhy pro vhazování dostal k puku a krásnou střelou zápěstím ho nad vyrážečkou Igora Saprykina poslal do levého horního rohu brány. Krásná střela, po které Novosibirsk vede 1:0!
     
    08:29
    Sibir na levém křídle vyhrál vhazování a Zach Boychuk se v blízkosti pravé tyče ocitl v obrovské šanci, jenže po přihrávce svého spoluhráče puk promáchl!
     
    04:29
    Alexej Makejev se ocitl mezi kruhy pro vhazování ve velké brankové příležitosti a nikým neatakovaný napřáhl ke střele, která zamířila těsně vedle pravé tyče!

    Tomáš Reiner

    Góly a asistencie: 13. Okulov, 30. Boychuk (Mišarin, K. Alexejev), 45. Okulov (Milovzorov, Naumov) – 17. Horák (Afinogenov)


    HC Sibir Novosibirsk: Taylor (Nalimov) – Mišarin, K. Alexejev (A), Polášek, Vorobjev, Ignatovič, D. Lukin, Naumov – Šumakov, Sannikov (C), Šalunov – Kemppainen, Arťuchin (A), Khlopotov – Okulov, Milovzorov, Boychuk – Arťomov, Skabelka, Pervušin – A. Gluchov.
    Viťaz Moskovská oblasť: Saprykin (Todykov) – Golovkov, Semionov (C), Katičev, Jeřábek, S. Romanov, Gimajev, P. Lukin – Afinogenov (A), Nikulin, Makejev – Kopejkin (A), Kempe, M. Aaltonen – Vyglazov, Horák, A. Černov – Stepanov, Cyganov, – Švec-Rogovoj.

    Rozhodca: Sergej Morozov, Ivan Fatejev. Čároví: Alexandr Otmachov, Alexandr Sysujev

    Diváci: 7420