Real Madrid – Granada 5:0 (kon.) | Eibar – Atlético Madrid 0:2 (kon.) | Las Palmas – Gijón 1:0 (kon.)
Sociedad – Sevilla 0:4 (kon.)
koniec
Real Sociedad San Sebastian
0:4 (0:2)
FC Sevilla
Sobota 07.01.2017, 20:45Španielska LaLiga • 17. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.
     
    Zaujímavý zápas sa odohrá na sklonku soboty v Baskicku. Real Sociedad sa tlačí na miesta zaručujúce účinkovanie v Lige majstrov, Sevilla ich chce udržať.

    Real Sociedad San Sebastian

    Baskický tím je na piatom mieste s počtom bodov 29, teda rovnakým, ako má aj štvrtý Villarreal, nad ktorým Real nedávno v Copa del Rey vyhral. Na svojom konte má 9 výhier, viac má iba vedúca trojica. Pred Vianocami však klub v poslednom ligovom dueli prehral. Prekvapujúco, doma s Granadou 0:2. Veľmi dobrú sezónu zažíva Willian José, najlepší strelec, s deviatimi gólmi. Darí sa aj Velovi, ktorý dal 4 presné zásahy, ale hrá veľmi dobre. Klub začal rok 2017 získaním svojej brankárskej jednotky Gerónima Rulliho z Manchestru City, keďže zmenil jeho hosťovanie na prestup.

    FC Sevilla

    Andalúzsky tím cez týždeň prehral v Copa del Rey s Realom Madrid, ktorý šetril najväčšie opory, 0:3. Stále však v lige bojuje o Ligu majstrov. Aktuálne je na veľmi peknej tretej priečke, dokonca iba bod za Barcelonou a štyri od dvojice Villarreal-Real Sociedad. Sevilla dala už 32 gólov, viac strelila len vedúca dvojica. Najlepším strelcom je šesťgólový Luciano Vietto. Prvý januárový prestup v klube sa už udial, obranca Timothée Kolodziejczak odišiel do Mönchengladbachu.
     
    Úvodné zostavy:

    Real Sociedad San Sebastian: Rulli – Zaldúa, Mikel González, I. Martínez, Berchiche – Prieto (C), Illarramendi, Granero – Vela, José, Oyarzabal.
    Náhradníci: Toño – Canales, A. Elustondo, Juanmi, Litri, Pardo, Bautista.

    FC Sevilla: S. Rico – Mercado, Pareja (C), Rami – Mariano, F. Vázquez, N'Zonzi, Vitolo, Escudero – Nasri – Ben Yedder.
    Náhradníci: Sirigu – Correa, Iborra, Ganso, Vietto, Sarabia, Kranevitter.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Hostia po rozohrávke okamžite ušli dopredu po krídle, ale Escudero odcentrovať cez súpera nedokázal a Ben Yedder o loptu následne prišiel.
     
    2
    Mariano si nabehol na hranicu šestnástky, kde mal otvorený priestor, dostal naň loptu, avšak jeho prudká strela zrušila Yuriho, ktorý ostal ležať na trávniku.
     
    3
    Sevilla následne dostala k dispozícii rohový kop, center z ktorého odvrátil jeden z hráčov domáceho celku do bezpečia.
     
    5
    Vitolo sa pokúsil oblúčikom ponad obranný val hráčov v bielo-modrom nájsť za defenzívou Ben Yeddera, ale lopta skončila iba pri brankárovi Rullim.
     
    7
    Willian José si spracoval loptu na hranici šestnástky a nevedno prečo v obkolesení hráčov Sevilly vystrelil po tom, ako sa dokázal ešte otočiť. Jeho prudký pokus končí tesne vedľa.
     
    9
    Hostia sa previnili faulom niekoľko metrov od vlastnej šestnástky, takže Real dostal k dispozícii priamy kop.
     
    10
    Centrovaný pas pred Sergia Rica však žiadne nebezpečenstvo nenarobil, pretože obrancovia v žltých sevillských dresoch odvrátili loptu do bezpečia.
     
    10
    Žltú kartu dostáva Franco Vázquez (FC Sevilla).
     
    12
    Vysoký nákop zbiera na hranici svojej šestnástky gólman Rulli, ktorý mal vo vzduchu proti Ben Yedderovi jednoznačnú prevahu.
     
    14
    Willian José sa dostal zľava až do šestnástky, ale po prihrávke pred bránu takmer domáci o loptu prišli. Oyarzabal ju však zachránil a pripravil pozíciu pre Velu, ktorý ešte prešiel cez dvoch hráčov, ale ďalších iba napálil.
     
    15
    Illaramendi bol v strede poľa jemne zasiahnutý rukou Vazquéza. Akcia Realu Sociedad sa však zastavila v strede poľa.
     
    16
    Centrovaný pas do šestnástky nik z hráčov Realu nedokázal zakončiť, pretože Rico včas vyskočil a loptu zo vzduchu stiahol do svojho náručia.
     
    17
    Escudero musí odísť z ihriska za pomoci lekárov, pretože v súboji dostal veľmi nepríjemný úder do tváre. Bude však v poriadku.
     
    19
    Od začiatku stretnutia je toto meranie síl veľmi emotívne a plné tvrdých súbojov, ktoré plynú prakticky z každej situácie. Aj teraz sa nepríjemne zrazil Willian José s Ramim.
     
    21
    Willian José chcel pokračovať v akcii Oyarzbala, ktorého Mariano odstavil od lopty, ale aj samotný Brazílčan po kontakte s protihráčom spadol na zem. Penalta sa nepískala.
     
    22
    Sevilla postupne založila protiútok, avšak nepodarilo sa jej vôbec nič vymyslieť. Real Sociedad sa poľahky ubránil.
     
    24
    Vazquez sa dostal do pomerne zaujímavej možnosti na zakončenie, keď sa ocitol na hranici šestnástky, no bránený zamieril presne k Rullimu.
     
    25
    Sevilla dala gól!
    Prakticky nenápadná strela Nasriho po zemi spoza šestnástky išla prakticky presne na Rulliho, ale ten u iba vyrazil a tým pádom vytvoril pozíciu pre WISSAMA BEN YEDDERA, ktorý rozvlnil sieť.
    25. Wissam Ben Yedder (SEV) - 0:1
     
    29
    Sevilla dala gól!
    Ďalšia a tentoraz oveľa väčšia chyba v zadných radoch posiela hostí do dvojgólového vedenia. Yuri odvrátil center len ku Vazquezovi, ktorý loptu okamžite posunul na WISSAMA BEN YEDDERA, ktorý ešte spravil kľučku a do prázdnej brány zakončoval.
    29. Wissam Ben Yedder (SEV) - 0:2
     
    31
    Rulli vysoko z brány a takmer ďalšia chyba, no Ben Yedder sa vyhnal do uhlu a okamžite pri ňom boli obrancovia, ktorí mu loptu uchmatli.
     
    33
    Vela veľmi pekne načasoval prihrávku pred hranicu šestnástky súpera, kde si dobre nabehol Granero a z prvej po zemi vyslal strelu medzi tri žrde, ale brankár Rico s ňou problém nemal.
     
    34
    Oyarzabal síce pri rohovej zástavke cez Mercada neprešiel, ale pre svoj tím získal aspoň roh. Real by do polčasu minimálne určite rád znížil.
     
    35
    Rohový kop však žiadne nebezpečenstvo nepriniesol. Center z neho hostia poslali odkopom až na polovicu súpera.
     
    36
    Oyarzabal ušiel po krídle a poslal do šestnástky center z druhej vlny, ktorý ale Willian José podbehol a tak našiel len protihráčov.
     
    37
    Hostia získali k dispozícii priamy kop z krídla, ktorý však nerozohrali najlepšie, pretože center zamieril presne k domácim futbalistom.
     
    39
    Žltú kartu dostáva Sergio Escudero (FC Sevilla).
     
    41
    Real Sociedad drží loptu na svojich kopačkách, ale proti Seville sa mu nedarí dostávať do pozícií, ktoré by mohli ohroziť Rica.
     
    42
    Samir Nasri sa ocitol vo veľkej šanci, pretože jedným dotykom oklamal obrancov, až sa ocitol úplne sám pred Rullim, ale argentínsky brankár do strely vložil ruku.
     
    44
    Žltú kartu dostáva Willian José (Real Sociedad San Sebastian).
     
    45
    Nadstavuje sa 1 minúta.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme Real Sociedad San Sebastian: z ihriska odchádza Mikel González, prichádza Aritz Elustondo.
     
    47
    Real Sociedad prešiel pomaly dopredu a sprava odcentroval do šestnástky Zaldúa, ale jeho center schoval v rukaviciach Sergio Rico.
     
    48
    Nasri sa znova šikovne uvoľnil až do šestnástky, kde ešte spravil kľučku cez brankára, ale dostal sa k bránkovej čiare, kde o loptu prišiel.
     
    50
    Vela sa oprel do lopty a Rico si musel dávať veľký pozor, pretože Mexičanova strela pod brvno nabrala zaujímavý spád. Španielsky gólman však všetko vyriešil k svojej spokojnosti.
     
    51
    Na druhej strane centroval do pokutového územia Samir Nasri, jeho ponuka pre Mercada bola presná, avšak obranca fauloval.
     
    52
    Z rýchlej akcii hostí plynula obrovská šanca, pretože Vazquez mal po otočke veľmi dobrú pozíciu v šestnástke, no jeho tvrdý pokus Rulli dokázal vytesniť mimo priestor troch žrdí.
     
    54
    Domáci hráči sa držia na lopte, ale veľmi ďaleko od brány hostí, takže sa im nedarí dostávať do pozícií, aby ohrozili Rica.
     
    55
    Center sprava na domácej strane nakoniec Granero dostal na spoluhráča Williana Josého, lenže jeho hlavička chrbtom k bráne našiel len gólmana Rica.
     
    57
    Striedanie v tíme Real Sociedad San Sebastian: z ihriska odchádza Esteban Granero, prichádza Sergio Canales.
    Striedanie v tíme Real Sociedad San Sebastian: z ihriska odchádza Carlos Vela, prichádza Juanmi.
     
    58
    Prekopávaná v strede poľa sa skončila pri Oyarzabalovi, ktorý zachytil loptu a pokúsil sa s ňou dostať až k bráne, ale získal len rohový kop.
     
    59
    Center z rohového kopu sa dostal až na zadnú stranu šestnástky, odkiaľ prišla aj strela v podaní domácich hráčov, no zrazená a pristála priamo u Rica.
     
    61
    Ofenzívne snahy Realu sú dnes nedotiahnuté do konca. Niečo im vždy chýba a väčšina nich končí v okolí šestnástky bez väčšieho náznaku príležitosti.
     
    63
    Nasri s Ben Yedderom dostali loptu až pred šestnástku súpera, kde si nabehol Vazquez, ale mal mierny problém so spracovaním a preto po strele, ktorú vyslal tak povediac na dlhú nohu, nenamieril presne.
     
    65
    Xabi Prieto proti presile dvoch hráčov loptu neudržal a prišiel o ňu, ale už o pár sekúnd sa hra prerušila, pretože po zrážke ostali na zemi ležať dvaja spoluhráči z Realu Sociedad. išlo o Elustonda a a Iňiga Martíneza.
     
    66
    Zatiaľ čo Iňigo Martínez vyzerá v poriadku, Elustondo stále ostáva v opatere lekárov preto, že mu stále tečie krv z hlavy.
     
    69
    Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Franco Vázquez, prichádza Pablo Sarabia.
     
    71
    Vitolo v šestnástke pas na svoju osobu nespracoval a preto mu lopta ušla za bránkovú čiaru. Real Sociedad sa znova chce pokúsiť založiť ofenzívnu akciu.
     
    73
    Sevilla dala gól!
    Čerstvý muž sa takmer okamžite zapisuje do streleckej listiny a opäť v tom má prsty Ben Yedder, ktorý si ku gólom pripisuje aj asistenciu. Loptu posunul trochu za seba a odtiaľ PABLO SARABIA prepálil Rulliho.
    73. Pablo Sarabia (SEV) - 0:3
     
    75
    Domácim to stále nejde, nevedia sa presadiť smerom dopredu a po treťom góle sa zdá, že je po zápase. Sevilla dnes súpera do takmer ničoho nepúšťa.
     
    76
    Žltú kartu dostáva Yuri Berchiche (Real Sociedad San Sebastian).
     
    77
    Oyarzabal sa ocitol na hranici malého vápna, kde dostal loptu, ale ani nevystrelil a ani neprihral na úplne voľného spoluhráča. Loptu poslal vysoko do vzduchu nad bránu.
     
    79
    Centrovaná lopta našla hlavu Iňiga Martíneza, ale jeho zakončenie cez protihráča nemalo najlepšie parametre a priestor troch žrdí minulo.
     
    81
    Hostia sa dostali opäť k šestnástke protivníka, kde sa však priestor prehustil a lopta sa dostala preč.
     
    84
    Sevilla dala gól!
    WISSAM BEN YEDDER uzatvára hattrick po tom, ako dostal prihrávku za defenzívu a rútil sa na Rulliho, okolo ktorého po zemi zakončil presne k žrdi.
    84. Wissam Ben Yedder (SEV) - 0:4
     
    84
    Nepresná prihrávka na Escudera pripravila hostí o loptu. Tým to však vadiť nemusí, pretože vyhrávajú jednoznačne a tesne pred koncom by ich o tri body obral iba zázrak.
     
    86
    Ben Yedder takmer strelil svoj štvrtý gól v zápase, ale po centri do malého vápna spoločne s ďalším spoluhráčom minul loptu a tým pádom ani jeden nezakončil do prázdnej brány.
    86.
     
    88
    Zápas speje ku koncu, ktorý sa nezadržateľne blíži, ale Real Sociedad sa aj tak snaží streliť aspoň jeden gól.
     
    89
    Sieť za Ricom rozvlniť mohol Zaldúa, ktorý sa oprel do lopty spoza šestnástky, ale krížna strelou prudkého typu skončila na rukaviciach španielskeho brankára.
     
    90
    Ben Yedder sa pokúsil spoza šestnástky prehodiť brankára Rulliho, ale tento pokus sa mu nepodaril, čiže lopta skončila pri argentínskom gólmanovi.
     
    90+1
    Nadstavujú sa 3 minúty.
     
    90+1
    Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Wissam Ben Yedder, prichádza Joaquín Correa.
     
    90+3
    Oyarzabal sa dostal k celkom nečakanej hlavičke, keď predskočil Escudera na hranici malého vápna a zamieril k žrdi, no gólman Rico zasiahol.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Real Sociedad San Sebastian dnes dopredu nevynikal a vôbec sa mu nedarilo dostávať sa do streleckých parkiet, či gólových príležitostí. Na druhej strane FC Sevilla z toho spravila jednoznačný, až príliš neočakávaný duel. Výhru 4:0 by očakával málokto. (22:39:50)

    Matej Kubove

    Góly: 25. Ben Yedder, 29. Ben Yedder, 73. Sarabia, 84. Ben Yedder

    Karty:   44. José (RSC), 76. Berchiche (RSC) – 10. F. Vázquez (SEV), 39. Escudero (SEV)


    Real Sociedad San Sebastian: Rulli – Zaldúa, Mikel González (46. A. Elustondo), I. Martínez, Berchiche – Prieto (C), Illarramendi, Granero (57. Canales) – Vela (57. Juanmi), José, Oyarzabal.
    Náhradníci: Toño – Canales, A. Elustondo, Juanmi, Litri, Pardo, Bautista.

    FC Sevilla: S. Rico – Mercado, Pareja (C), Rami – Mariano, F. Vázquez (69. Sarabia), N'Zonzi, Vitolo, Escudero – Nasri – Ben Yedder (90+1. Correa).
    Náhradníci: Sirigu – Correa, Iborra, Ganso, Vietto, Sarabia, Kranevitter.