Washington – Toronto 6:5 (po pr.) | Carolina – NJ Devils 1:3 (kon.) | Columbus – Edmonton 3:1 (kon.)
NY Rangers – Buffalo 1:4 (kon.) | Tampa Bay – Winnipeg 4:6 (kon.) | Nashville – Montreal 1:2 (po pr.)
San Jose – LA Kings 1:2 (po pr.)
koniec
Columbus Blue Jackets
3:1 (1:0, 1:1, 1:0)
Edmonton Oilers
cz Streda 04.01.2017, 01:00 • Nationwide Arena, Columbus • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:33
    Nyní už je jasné, že Columbus zvítězí, kotouč je u mantinelu a hosté už dva góly vstřelit nestihnou!
     
    58:24
    Talbot pádí na střídačku a diváci v Nationwide Areně sborově povstali, závěrečný tlak Oilers přeci jen přichází!
     
    51:12
    Seth Jones (CBJ) půjde pykat na dvě minuty za podražení, Oilers se budou moci vrátit do zápasu v početní výhodě.
     
    50:54
    Příležitosti na obou stranách. Nejprve Connor McDavid nedotáhl svou individuální akci do úspěšného konce a na druhé straně Hartnell nepřetavil Gagnerovu přihrávku v gól!
     
    47:48
    Teď měl ale Cam Talbot štěstí, Boone Jenner totiž dorážel z bezprostřední blízkosti, ani jeden z jeho pokusů ale neskončil v síti!
     
    46:06
    Domácí si navíc po komerční přestávce zahrají přesilovku, Benning (EDM) si podle sudích počínal příliš hrubě v souboji s Jennerem.
     
    44:58
    Scott Hartnell už byl v dobré palebné pozici, místo zakončení ale nesobecky přenesl hru na lépe postaveného Jacka Johnsona, který ale nedokázal rozvlnit síť za Talbotem!
    42:45 Nick FOLIGNO - 3:1
     
    42:45
    Columbus právě vstřelil branku!
    Už je to o dva góly, takový start do třetí třetiny si hosté asi nepředstavovali. Nepovedená rozehrávka Oilers skončila na hokejce NICKA FOLIGNA a columbuský kapitán nekompromisně poslal puk do levé šibenice! Bez asistence.
     
    34:41
    Přesilovka Edmontonu je u konce, hvězdný Connor McDavid (EDM) totiž ve středním pásmu po ztrátě puku podrazil Wennberga.
     
    33:44
    Tak pozor, o ofsajd se nakonec nejednalo, důvod přerušení hry je zcela jiný. Jackets chviličku hráli v šesti, trest za příliš mnoho hráčů na ledě odpyká Zach Werenski (CBJ).
    30:43 William KARLSSON - 2:1
     
    30:43
    Columbus právě vstřelil branku!
    V první třetině se prosadila první přesilovková formace Blue Jackets, v té druhé druhá! Saad parádně přenesl hru na úplně volný pravý kruh, kde stál WILLIAM KARLSSON, jenž na přesilovce nahradil za bitku vyloučeného Brandona Dubinskyho, který propálil vše, co mu stálo v cestě! Asistence: Brandon Saad a Seth Jones.
     
    30:25
    Tentokrát to vzal Alexander Wennberg na sebe a Talbot vůbec nic neviděl, a tak vyrazil kotouč jen před sebe, dorážka Foligna z bezprostřední blízkosti se ale neujala!
     
    28:53
    Blue Jackets si zahrají svou druhou přesilovku, Brandon Davidson (EDM) půjde pykat za držení.
     
    28:08
    Patrick Maroon (EDM) a Brandon Dubinsky (CBJ) se zničehonic pustili do pěstní výměny, kterou nakonec na body nejspíš ovládl edmontonský bojovník. Oba dva vyfasovali pětiminutové tresty za bitku.
    25:39 Oscar KLEFBOM - 1:1
     
    25:39
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Patrick Maroon vjel do útočného pásma a poté našel v mezikruží volného OSCARA KLEFBOMA, který přesnou střelou zápěstím překonal bezmocného Bobrovského! Asistence: Patrick Maroon a Jordan Eberle.
     
    21:31
    Po Draisaitlově ztrátě se ve vlastním oslabení vydali do přečíslení dvou na jednoho Jones a Jenner, druhý jmenovaný ale nedokázal najít recept na přesouvajícího se Talbota!
     
    20:24
    Cam Atkinson (CBJ) vyfasoval dvouminutový trest za sekání, Edmontonští si tak zahrají svou první přesilovou hru.
     
    18:28
    Obránce Nutivaara se prokličkoval až před hranici Talbotova brankoviště, třešničku v podobě překonání edmontonského gólmana ale své akci nenasadil!
    12:42 Cam ATKINSON - 1:0
     
    12:42
    Columbus právě vstřelil branku!
    Jackets přeci jen přesilovku využívají a ujímají se vedení! Zach Werenski našel na levém křídle CAMA ATKINSONA, jenž se pokusil nahodit kotouč směrem k Folignovi, ale od hostujícího zadáka Russella se jeho prudký pas odrazil do sítě! Asistence: Zach Werenski a Alexander Wennberg.
     
    11:20
    Jesse Puljujärvi (EDM) až příliš okatě podržel Jacka Johnsona, za což si vykoledoval dvouminutový trest.
     
    05:01
    Právě Savard nyní mohl otevřít skóre zápasu! Domácí obránce se zapojil do rychlé protiakce Jackets, ze skvělé pozice ale těsně minul!

    Vojtěch Balon

    Góly a asistencie: 13. Atkinson (Werenski, Wennberg), 31. W. Karlsson (Saad, S. Jones), 43. N. Foligno – 26. Klefbom (Maroon, Eberle)


    Columbus Blue Jackets: Bobrovskij (McElhinney) – S. Jones, Werenski, J. Johnson, D. Savard, R. Murray, Nutivaara – Saad, Wennberg, N. Foligno (C) – Jenner (A), Dubinsky (A), Atkinson – Calvert, W. Karlsson, J. Anderson – Hartnell, Sedlák, Gagner.
    Edmonton Oilers: Talbot (Gustavsson) – Klefbom, A. Larsson, Sekera, Russell, Davidson, Benning – Maroon, McDavid (C), Eberle (A) – Lucic (A), Nugent-Hopkins, Draisaitl – Pouliot, Caggiula, Puljujärvi – Hendricks, Letestu, Kassian.

    Rozhodca: Pollock, Skilliter – Kovachik, Driscoll