Washington – Toronto 6:5 (po pr.) | Carolina – NJ Devils 1:3 (kon.) | Columbus – Edmonton 3:1 (kon.)
NY Rangers – Buffalo 1:4 (kon.) | Tampa Bay – Winnipeg 4:6 (kon.) | Nashville – Montreal 1:2 (po pr.)
San Jose – LA Kings 1:2 (po pr.)
koniec
Columbus Blue Jackets
3:1 (1:0, 1:1, 1:0)
Edmonton Oilers
cz Streda 04.01.2017, 01:00 • Nationwide Arena, Columbus • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Hezké brzké ráno všem příznivcům dobrého hokeje. Co nejsrdečněji vás vítám u sledování textového přenosu z atraktivního klání zámořské NHL, v němž Columbus Blue Jackets od 1:00 středoevropského času vyzvou Edmonton Oilers. Tak si to nenechte ujít!
     
    COLUMBUS BLUE JACKETS

    Blue Jackets nepřestávají šokovat celou hokejovou veřejnost, ohijský celek momentálně vévodí tabulce NHL a přemožitele nepoznal už v patnácti duelech v řadě. Tato šňůra Columbus řadí na dělené druhé místo stoleté historie soutěže! Svěřenci Johna Tortorelly nenašli přemožitele od šestadvacátého listopadu a jejich mašina dál jede na plné obrátky, s rokem 2016 se Jackets rozloučili vítězstvím 4:2 na ledě podobně rozjeté Minnesoty.

    Nejproduktivnější hráči:
    Cam Atkinson, 37 bodů (17+20)
    Alexander Wennberg, 34 bodů (8+26)
    Brandon Saad, 32 bodů (14+18)

    Československá stopa:
    Lukáš Sedlák, 9 bodů (3+6)
     
    EDMONTON OILERS

    Také tradiční albertský celek udělal oproti minulým sezónám velký výkonnostní i výsledkový pokrok. Omlazení Oilers drží třetí postupovou příčku v Pacifické divizi se ztrátou pouhých dvou bodů na lídra ze San Jose. Venku se svěřencům Todda McLellana daří paradoxně více než v domácím Rogers Place, v minulém utkání Edmonton podlehl Vancouveru 2:3 až po samostatných nájezdech. Jak se McDavidovi a spol. povede na ledě nejlepšího týmu ligy?

    Nejproduktivnější hráči:
    Connor McDavid, 43 bodů (14+29)
    Leon Draisaitl, 33 bodů (14+19)
    Milan Lucic, 26 bodů (10+16)

    Československá stopa:
    Andrej Sekera, 17 bodů (4+13)
     
    Úvodní sestavy:

    Columbus Blue Jackets: Bobrovskij (McElhinney) – S. Jones, Werenski, J. Johnson, D. Savard, R. Murray, Nutivaara – Saad, Wennberg, N. Foligno (C) – Jenner (A), Dubinsky (A), Atkinson – Calvert, W. Karlsson, J. Anderson – Hartnell, Sedlák, Gagner.

    Edmonton Oilers: Talbot (Gustavsson) – Klefbom, A. Larsson, Sekera, Russell, Davidson, Benning – Maroon, McDavid (C), Eberle (A) – Lucic (A), Nugent-Hopkins, Draisaitl – Pouliot, Caggiula, Puljujärvi – Hendricks, Letestu, Kassian.

    Rozhodčí: Pollock, Skilliter – Kovachik, Driscoll.
     
    Jak už je v NHL tradicí, utkání začne o pár minut později.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:31
    Po Sekerově rozehrávce se rozjel kupředu Ryan Nugent-Hopkins, který se ale daleko nedostal a Cam Atkinson poté dostal kotouč do středního pásma.
     
    00:59
    Po Folignově průniku po levém křídle se dostal ke střele Brandon Saad, který ale z mezikruží na Talbota nevyzrál! Tlak Jackets ovšem ještě přetrvává.
     
    01:40
    Davidson dostal kotouč alespoň do středního pásma a Oilers mohou konečně vystřídat, z úvodního tlaku Columbuských už další nebezpečí pro hosty nepramenilo.
     
    02:24
    Karlssonova střela byla zblokována, Markus Nutivaara však ještě dokázal udržet puk v útočném pásmu, a Cam Talbot se tak musí mít i nadále na pozoru.
     
    03:18
    Matt Hendricks se po zaváhání zadáků Blue Jackets dostal ke střele z vrcholu kruhů, Bobrovskij ale pokus zkušeného amerického útočníka bez potíží vyrazil.
     
    04:09
    Johnsonovi se nepodařilo vyhodit kotouč z vlastní třetiny, momentálně tak sledujeme pro změnu tlak svěřenců Todda McLellana.
     
    04:32
    David Savard pod tlakem vyhodil puk na zakázané uvolnění, hra se tak vrátí zpět do útočného pásma Edmontonu.
     
    05:01
    Právě Savard nyní mohl otevřít skóre zápasu! Domácí obránce se zapojil do rychlé protiakce Jackets, ze skvělé pozice ale těsně minul!
     
    05:56
    Hra byla nyní přerušena ve středním pásmu a do Nationwide Areny se společně vrátíme po komerční přestávce.
     
    06:49
    Klefbom nahodil kotouč do útočného pásma, tam ale o něj hosté rychle přišli a Seth Jones může v poklidu založit další protiakci Jackets.
     
    07:26
    Právě Jones se dostal ke střele od modré čáry, bývalý zadák Nashvillu ale netrefil puk podle svých představ, a Talbot si tak připsal snadný zákrok.
     
    08:21
    Brandon Davidson vyhodil kotouč na zakázaném uvolnění. Zatímco Oilers nemohou vystřídat, domácí lodivod John Tortorella posílá na led Sedlákovu formaci.
     
    09:14
    Ryan Murray odzbrojil hosty od puku a společně s Nutivaarou vyčkává na dostřídávající spoluhráče, Jackets se nikam bezhlavě neženou.
     
    10:02
    Brandon Davidson to nyní zkusil od modré, Bobrovskij však bez sebemenších potíží zasáhl a následovat bude další komerční přestávka.
     
    10:59
    Atkinson nahodil puk do předbrankového prostoru, tam ale nebyl nikdo v tmavěmodrém dresu a Edmontonští poté dostali puk do bezpečí.
     
    11:20
    Jesse Puljujärvi (EDM) až příliš okatě podržel Jacka Johnsona, za což si vykoledoval dvouminutový trest.
     
    12:15
    Domácí tak dlouho kombinovali v útočném pásmu, než to vzal na sebe Alexander Wennberg, ale Talbot si s jeho střelou poradil.
     
    12:42
    Columbus právě vstřelil branku!
    Jackets přeci jen přesilovku využívají a ujímají se vedení! Zach Werenski našel na levém křídle CAMA ATKINSONA, jenž se pokusil nahodit kotouč směrem k Folignovi, ale od hostujícího zadáka Russella se jeho prudký pas odrazil do sítě! Asistence: Zach Werenski a Alexander Wennberg.
    12:42 Cam ATKINSON - 1:0
     
    13:40
    Connor McDavid ujel zadákům Columbusu, ale do zakončení se nakonec edmontonský kapitán vůbec nedostal a oba týmy nyní střídají.
     
    14:29
    Sekerovo vyhození bylo tečované, a hostům tak zakázané uvolnění odpískáno nebylo. Jesse Puljujärvi navíc ještě drží kotouč v útočném pásmu.
     
    15:05
    Gagnerův nenápadný pokus z pravého kruhu byl přizvednut do ochranné sítě, hlasatel v zaplněné Nationwide Areně poté ohlásil další komerční přestávku.
     
    15:16
    Foligno se dostal do strkanice s Adamem Larssonem, načež se do drobné šarvátky zapojil i Milan Lucic, vše se však nakonec obešlo bez vyloučení.
     
    16:09
    Jonesovu dělovku od modré Talbot bez potíží polapil a Oilers poté vyhodili puk do útočného pásma, načež se černá pryž pravděpodobně od Murrayho odrazila až na tribunu.
     
    16:51
    Savardovi se nepodařilo vyhodit puk z pásma, ale hosté o něj záhy poté přišli a columbuský zadák může uklidnit hru, která je v posledních minutách poněkud rozháraná.
     
    17:49
    Wennberg málem vyhnal Setha Jonese z útočného pásma, domácí bek si ale nakonec poradil a tlak ohijského celku ještě přetrvává.
     
    18:28
    Obránce Nutivaara se prokličkoval až před hranici Talbotova brankoviště, třešničku v podobě překonání edmontonského gólmana ale své akci nenasadil!
     
    19:16
    V Nationwide Areně už se rozběhla poslední minuta první třetiny a domácí v poklidu kombinují ve středním pásmu, zdá se, že v úvodní dvacetiminutovce už se nic převratného nestane.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Skutečně tomu tak je, úvodní dvacetiminutovka je minulostí a do kabin se jde za stavu 1:0. Rozjetí Blue Jackets vstoupili do zápasu skvěle a svého soka přestříleli 12:4, skóre navíc (leč trochu šťastně) otevřel Cam Atkinson. Oilers budou muset přidat, podaří se jim to? To začneme zjišťovat ve 2:00.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:24
    Cam Atkinson (CBJ) vyfasoval dvouminutový trest za sekání, Edmontonští si tak zahrají svou první přesilovou hru.
     
    20:59
    Domácí hokejisté se dokázali osvobodit a excolumbuský Mark Letestu už zakládá další akci Oilers z hloubi vlastního pásma.
     
    21:31
    Po Draisaitlově ztrátě se ve vlastním oslabení vydali do přečíslení dvou na jednoho Jones a Jenner, druhý jmenovaný ale nedokázal najít recept na přesouvajícího se Talbota!
     
    22:08
    Následně neuspěl ani Brandon Dubinsky, tribuny ale jásají nadšením a Atkinsonův trest už se rychle chýlí ke svému konci.
     
    22:51
    William Karlsson tvrdě vypálil od levého hrazení, jeho projektil ale přeletěl nad břevnem hostující svatyně a na druhou stranu už míří Drake Caggiula.
     
    23:22
    Russell nic nevymýšlel a nahodil puk do útočného pásma, kde se ho ujal Zach Werenski, který s rozehrávkou protiakce vůbec nespěchá.
     
    24:13
    Edmontonští hokejisté znovu ztratili kotouč v útočném pásmu, aniž by se dostali ke střele a na druhou stranu už míří Hartnell.
     
    24:52
    Davidu Savardovi byla odpískána přihrávka rukou, hra je přerušena a vhazovat se bude ve středním pásmu, poblíž trestných lavic.
     
    25:07
    Johnson s Kassianem se po přerušení hry dostali do menší šarvátky, o nic vážného se ale nejednalo a sudí ani tentokrát nebudou vylučovat.
     
    25:39
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Patrick Maroon vjel do útočného pásma a poté našel v mezikruží volného OSCARA KLEFBOMA, který přesnou střelou zápěstím překonal bezmocného Bobrovského! Asistence: Patrick Maroon a Jordan Eberle.
    25:39 Oscar KLEFBOM - 1:1
     
    26:25
    Vyrovnávací trefa Edmontonským vlila krev do žil, hosté jsou najednou plní elánu a Jackets se nedaří ani kloudně rozehrát.
     
    26:58
    Domácím nyní bylo odpískáno zakázané uvolnění, jelikož Sedlákův prudký pas zamýšleného adresáta Cama Atkinsona nenašel.
     
    27:38
    Larssonův pokus postrádal přesnost a domácí se poté dostali do útočného pásma, ani Cam Talbot ale zatím nemusel zasahovat.
     
    28:08
    Patrick Maroon (EDM) a Brandon Dubinsky (CBJ) se zničehonic pustili do pěstní výměny, kterou nakonec na body nejspíš ovládl edmontonský bojovník. Oba dva vyfasovali pětiminutové tresty za bitku.
     
    28:32
    Josh Anderson se na pravém kruhu opřel do odraženého kotouče z otočky, na připraveného Talbota ale recept nenašel.
     
    28:53
    Blue Jackets si zahrají svou druhou přesilovku, Brandon Davidson (EDM) půjde pykat za držení.
     
    29:41
    Wennbergův střílený pas možná trochu nečekaně propadl až k Atkinsonovi, který ale s touto variantou nepočítal a nedokázal si puk pořádně zpracovat.
     
    30:25
    Tentokrát to vzal Alexander Wennberg na sebe a Talbot vůbec nic neviděl, a tak vyrazil kotouč jen před sebe, dorážka Foligna z bezprostřední blízkosti se ale neujala!
     
    30:43
    Columbus právě vstřelil branku!
    V první třetině se prosadila první přesilovková formace Blue Jackets, v té druhé druhá! Saad parádně přenesl hru na úplně volný pravý kruh, kde stál WILLIAM KARLSSON, jenž na přesilovce nahradil za bitku vyloučeného Brandona Dubinskyho, který propálil vše, co mu stálo v cestě! Asistence: Brandon Saad a Seth Jones.
    30:43 William KARLSSON - 2:1
     
    31:38
    Talbot teď měl i trochu štěstí, poněvadž Murrayho skákavé nahození nakonec prosvištělo těsně vedle levé tyče edmontonské svatyně.
     
    32:20
    Ryan Murray to teď zkusil znovu, ale jeho projektil byl nakonec přizvednut až do ochranné sítě. Před námi je další komerční přestávka.
     
    32:58
    Draisaitl se prokousal středním pásmem, svěřenci Todda McLellana se nyní v soupeřově třetině pokoušejí dostat ke střele.
     
    33:40
    To se jim ale nepodařilo a na druhou stranu se vydal Foligno, jenže Columbuským byl nakonec odpískán ofsajd.
     
    33:44
    Tak pozor, o ofsajd se nakonec nejednalo, důvod přerušení hry je zcela jiný. Jackets chviličku hráli v šesti, trest za příliš mnoho hráčů na ledě odpyká Zach Werenski (CBJ).
     
    33:57
    Ihned po buly to zkusil Milan Lucic, ale Sergej Bobrovskij se nenechal nachytat v nedbalkách a bez problémů přerušil hru.
     
    34:41
    Přesilovka Edmontonu je u konce, hvězdný Connor McDavid (EDM) totiž ve středním pásmu po ztrátě puku podrazil Wennberga.
     
    35:10
    Savard se pokusil najít v předbrankovém prostoru z druhé vlny si sjíždějícího Jacka Johnsona, ten ale na kotouč nedosáhl a hosté se poté osvobodili.
     
    35:33
    Hlasatel v Nationwide Areně ohlásil další komerční přestávku, do Columbusu se společně vrátíme za pár okamžiků.
     
    36:21
    Už s Werenskim zpět na ledě Jackets mačkají svého soupeře před Talbotem, Oilers ale stále odolávají a McDavidův návrat na led už se blíží.
     
    36:57
    Po střele Zacha Werenskiho od modré čáry Talbot chvilku nevěděl, kde je puk, dorážka Atkinsona ale přišla až v momentě, kdy se hostující brankář stihl zorientovat.
     
    37:31
    Kris Russell hraničním zákrokem zastavil průnik Saada, domácí ale pokračovali v tlaku a nakonec se jim podařilo vybojovat alespoň další buly v útočném pásmu.
     
    38:27
    Drake Caggiula si v souboji s Andersonem pomohl vysokou holí, hra ale plyne vesele dál a Oilers nyní mají spoustu času a prostoru na rozehrávku.
     
    39:16
    Lukáš Sedlák z ostrého úhlu nahodil kotouč směrem na Talbota, Gagner se ale k teči jeho stříleného pasu nedostal a navíc poté omylem posunul edmontonskou branku.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    V prostřední části se hra vyrovnala a oba brankáři měli přibližně stejně práce. Edmontonským se podařilo vyrovnat zásluhou švédského zadáka Klefboma, ale vyrovnaný stav dlouho nevydržel, protože Jackets díky Karlssonovi využili i svou druhou přesilovku v zápase. Ve třetí třetině se máme na co těšit, tak si to od 2:59 nenechte ujít!
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:34
    Werenskiho prudká rozehrávka doletěla až na hůl Krise Russella, který nyní ve spolupráci s McDavidem zakládá protiakci Oilers.
     
    41:10
    McDavidovi ale dokázal uzmout puk Seth Jones a na druhou stranu se následně vydal Brandon Saad, Talbot ale v tomto případě bez potíží zasáhl.
     
    41:49
    Za více než dvě třetiny dokázali Oilers vyprodukovat jen 12 střel na branku, pokud chtějí hosté pomýšlet na bodový zisk, budou muset v tomto ohledu přidat.
     
    42:17
    Davidsonovo nahození od mantinelu se od Jordana Eberleho odrazilo mimo Bobrovského dosah a Lukáš Sedlák poté dostal kotouč alespoň do středního pásma.
     
    42:45
    Columbus právě vstřelil branku!
    Už je to o dva góly, takový start do třetí třetiny si hosté asi nepředstavovali. Nepovedená rozehrávka Oilers skončila na hokejce NICKA FOLIGNA a columbuský kapitán nekompromisně poslal puk do levé šibenice! Bez asistence.
    42:45 Nick FOLIGNO - 3:1
     
    43:36
    Hra byla zničehonic přerušena, jelikož Milan Lucic už hrál ve středním pásmu, a hostům tak bylo odpískáno postavení mimo hru.
     
    44:20
    Ani ne o minutu později se Columbuští provinili zakázaným uvolněním, hra je po Folignově trefě plná nepřesností na obou stranách.
     
    44:58
    Scott Hartnell už byl v dobré palebné pozici, místo zakončení ale nesobecky přenesl hru na lépe postaveného Jacka Johnsona, který ale nedokázal rozvlnit síť za Talbotem!
     
    45:52
    Boone Jenner byl u vyhozeného kotouče jako první, zakázané uvolnění tak tentokrát pískáno nebude a Jackets mohou pokračovat v náporu.
     
    46:06
    Domácí si navíc po komerční přestávce zahrají přesilovku, Benning (EDM) si podle sudích počínal příliš hrubě v souboji s Jennerem.
     
    47:01
    V této početní výhodě se zatím Jackets příliš nedaří, Edmontonští už dvakrát v krátkém časovém sledu dopravili puk do bezpečí.
     
    47:48
    Teď měl ale Cam Talbot štěstí, Boone Jenner totiž dorážel z bezprostřední blízkosti, ani jeden z jeho pokusů ale neskončil v síti!
     
    48:29
    Wennbergova formace se po vypršení Benningova trestu usadila v útočném pásmu, Edmontonští se teď stále nemohou vymanit z defenzívy.
     
    49:21
    Matt Benning se zmocnil nepovedené rozehrávky soupeře, ani jemu se ale nepodařilo rozehrát puk příliš konstruktivně. Sledujeme hlušší pasáž hry.
     
    50:15
    Sekera nabil na střelu Klefbomovi, Sergej Bobrovskij se ale nenechal nachytat v nedbalkách a domácí poté vyhodili puk do bezpečí.
     
    50:54
    Příležitosti na obou stranách. Nejprve Connor McDavid nedotáhl svou individuální akci do úspěšného konce a na druhé straně Hartnell nepřetavil Gagnerovu přihrávku v gól!
     
    51:12
    Seth Jones (CBJ) půjde pykat na dvě minuty za podražení, Oilers se budou moci vrátit do zápasu v početní výhodě.
     
    51:43
    Matt Calvert zatlačil na Klefboma a vyhnal ho z útočného pásma až do obranného, Jackets začali oslabení skvěle.
     
    52:15
    Maroon to vzal z vrcholu levého kruhu na sebe, jeho pokus byl ale přizvednut do ochranné sítě a vhazovat se bude po pravici Sergeje Bobrovského.
     
    52:56
    Ani tentokrát Connor McDavid neuspěl, jeho nahození do předbrankového prostoru nikoho v bílém dresu nenašlo a Jackets se znovu osvobodili.
     
    53:27
    Krátce po skončení Jonesova trestu se vydal kupředu Josh Anderson, který nenápadnou střelou vybojoval buly v útočném pásmu.
     
    54:11
    Saad se v pádu dostal k teči puku vystřeleného od modré, domácí útočník ale netrefil kotouč úplně podle svých představ a Talbot bez problémů zasáhl. Před námi je další komerční přestávka.
     
    54:54
    Sam Gagner ještě udržel domácí v útočném pásmu, svěřenci Johna Tortorelly ale o kotouč nakonec přišli a Draisaitl už upaluje na opačnou stranu kluziště.
     
    55:39
    Před Atkinsonem se otevřela dálnice volného prostoru a nevysoký útočník Columbusu toho využil, nabruslil si do útočného pásma a vypálil, Cam Talbot si ale bez potíží poradil.
     
    56:30
    Talbot máchl lapačkou a znovu přerušil hru, tentokrát po střele Williama Karlssona z vrcholu kruhů. Jackets vedou na střely už 34:18.
     
    57:15
    Každým střídáním jsou domácí blíže a blíže 16. výhře v řadě, závěrečný tlak Edmontonu totiž stále nepřichází a hostům se čas rychle krátí.
     
    57:57
    David Savard čistým způsobem odzbrojil Caggiulu, domácí hokejisté nyní v poklidu kombinují ve vlastním pásmu.
     
    58:24
    Talbot pádí na střídačku a diváci v Nationwide Areně sborově povstali, závěrečný tlak Oilers přeci jen přichází!
     
    59:03
    Maroonův bekhendový pokus z mezikruží nebyl pro Bobrovského reálnou hrozbou a domácí poté vyhodili kotouč do bezpečí.
     
    59:33
    Nyní už je jasné, že Columbus zvítězí, kotouč je u mantinelu a hosté už dva góly vstřelit nestihnou!
     
    Konec zápasu.
     
    Nationwide Arenou zní tóny známého hitu All I Do Is Win (Ve volném překladu "Stále jen vítězím"). Spanilá jízda Columbusu totiž pokračuje, svěřenci Johna Tortorelly získali 16. vítězství v řadě a upevnili si svou pozici na čele ligové tabulky. K vyrovnání historického rekordu NHL v počtu výher v řadě jim navíc chybí už jen jedno vítězství! Do třetí třetiny se vstupovalo za stavu 2:1, v úvodu závěrečné dvacetiminutovky ale pojistil vedení domácího týmu Foligno a stav 3:1 vydržel až do konce.
     
    TŘI HVĚZDY ZÁPASU:

    1. William Karlsson (CBJ) 1+0
    2. Seth Jones (CBJ) 0+1
    3. Nick Foligno (CBJ) 1+0
     
    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA:

    Lukáš Sedlák (CBJ) 0+0, +0, 0 střel, čas na ledě 11:34
    Andrej Sekera (EDM) 0+0, +0, 0 střel, čas na ledě 23:41
     
    To je z mé strany již vše, přeji hezký zbytek noci! (03:42:53)
    Sergej Bobrovskij pomohl Columbusu k další výhře.

    Vojtěch Balon

    Góly a asistencie: 13. Atkinson (Werenski, Wennberg), 31. W. Karlsson (Saad, S. Jones), 43. N. Foligno – 26. Klefbom (Maroon, Eberle)


    Columbus Blue Jackets: Bobrovskij (McElhinney) – S. Jones, Werenski, J. Johnson, D. Savard, R. Murray, Nutivaara – Saad, Wennberg, N. Foligno (C) – Jenner (A), Dubinsky (A), Atkinson – Calvert, W. Karlsson, J. Anderson – Hartnell, Sedlák, Gagner.
    Edmonton Oilers: Talbot (Gustavsson) – Klefbom, A. Larsson, Sekera, Russell, Davidson, Benning – Maroon, McDavid (C), Eberle (A) – Lucic (A), Nugent-Hopkins, Draisaitl – Pouliot, Caggiula, Puljujärvi – Hendricks, Letestu, Kassian.

    Rozhodca: Pollock, Skilliter – Kovachik, Driscoll