Washington – Toronto 6:5 (po pr.) | Carolina – NJ Devils 1:3 (kon.) | Columbus – Edmonton 3:1 (kon.)
NY Rangers – Buffalo 1:4 (kon.) | Tampa Bay – Winnipeg 4:6 (kon.) | Nashville – Montreal 1:2 (po pr.)
San Jose – LA Kings 1:2 (po pr.)
koniec
Carolina Hurricanes
1:3 (0:0, 0:1, 1:2)
New Jersey Devils
cz Streda 04.01.2017, 01:00 • PNC Arena, Raleigh • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    58:36
    Cam Ward naskočil opět na střídačku a Jaccob Slavin se v blízkosti pravé tyče ocitl v obrovské šanci, Cory Schneider ale jeho střelu pravým betonem vyrazil mimo!
    58:00 Kyle PALMIERI - 1:3
     
    58:00
    Devils právě vstřelili branku!
    KYLE PALMIERI vystihl rozehrávku Sebastiana Aha a z levého kruhu pro vhazování po ledě zamířil do prázdné brány. V PNC Areně se zdá být rozhodnuto!
     
    57:12
    Hurricanes na nic nečekají a Cam Ward necelé tři minuty před koncem utkání zamířil na střídačku! Domácí hokejisté to zkouší při hře bez brankáře.
     
    53:11
    Taylor Hall ve snaze zakončit tvrdě narazil do Cama Warda a dostal dvě minuty za nedovolené bránění brankáře.
    52:24 Sebastian AHO - 1:2
     
    52:24
    Carolina právě vstřelila branku!
    SEBASTIAN AHO po krásné diagonální přihrávce Rona Hainseyho z pravého křídla sice napoprvé Coryho Schneidera v blízkosti levé tyče překonat nedokázal, vzápětí se ale dostal k dorážce a poslal puk do odkryté části brány. Hurricanes rychle zareagovali na druhý inkasovaný gól a vrátili se zpět do zápasu! Asistence: Ron Hainsey a Teuvo Teräväinen.
    51:30 Michael CAMMALLERI - 0:2
     
    51:30
    Devils právě vstřelili branku!
    MICHAEL CAMMALLERI na pravém křídle napřáhl z ostrého úhlu ke střele, která se od hole clonícího hráče Caroliny odrazila nad pravým ramenem Cama Warda na milimetr přesně do vzdálenějšího levého horního rohu brány. Devils vedou 2:0! Asistence: Adam Henrique a Kyle Palmieri.
     
    50:49
    Devante Smith-Pelly se ocitl v blízkosti levé tyče po zákroku Cama Warda v obrovské šanci a mířil pod horní tyč odkryté brány, jenže brankář Caroliny předvedl v rychlém sledu další spektakulární zákrok, po kterém puk zřejmě vyrážečkou vyrazil do ochranné sítě!
     
    48:01
    Brock McGinn se ocitl před bránou v obrovské šanci a z blízkosti mířil pod horní tyč, jenže Cory Schneider vsedě předvedl neskutečný zákrok, když rukou puk mířící do sítě vytáhl nad horní tyč a kotouč skončil v ochranné síti!
     
    44:09
    Adam Henrique se ocitl v blízkosti pravé tyče ve velké šanci, jenže jeho bekhendová střela zamířila mimo!
     
    39:44
    Brock McGinn na levém křídle nabral velkou rychlost a v blízkosti levé tyče předvedl nádhernou stahovačku, kterou zakončil střelou mířící pod horní tyč, Cory Schneider ji ale zastavil pravým ramenem a poté volný puk rychle přikryl lapačkou!
     
    37:41
    Jeff Skinner se ocitl u pravé tyče úplně sám a po rychlé otočce s pukem vypálil po ledě, jeho následná střela ale našla pouze výstroj připraveného Coryho Schneidera!
     
    37:35
    Hurricanes nebezpečně vypálili z vrcholu prostoru mezi kruhy pro vhazování a jejich střela těsně nad ledem mířila k pravé tyči, Cory Schneider ji ale zastavil po skvělém zákroku v lapačce!
     
    36:55
    Sebastian Aho nebezpečně vypálil a Hurricanes se po zákroku Coryho Schneidera dostali v blízkosti pravé tyče k dorážce, jenže i s ní si brankář Devils poradil a betony jí vyrazil!
     
    36:12
    Brock McGinn si rovnal v pravém kruhu pro vhazování puk na střelu a zezadu byl faulován Johnem Merrillem, který dostal dvouminutový trest za držení.
     
    36:05
    Jeff Skinner na levém křídle nabral rychlost a z ostrého úhlu rychle vypálil, Cory Schneider byl ale na přední tyči opět připraven a puk ukryl ve své lapačce!
    34:56 Adam HENRIQUE - 0:1
     
    34:56
    Devils právě vstřelili branku!
    Michael Cammalleri pěknou zpětnou přihrávkou z levého křídla a ostrého úhlu našel v pravém kruhu pro vhazování volného ADAMA HENRIQUEA, který bez přípravy zamířil k pravé tyče odkryté brány a poslal Devils do vedení. Bezbrankové skóre bylo konečně prolomeno a hokejisté New Jersey vedou 1:0! Asistence: Michael Cammalleri a Damon Severson.
     
    31:08
    Victor Rask dostal dvě minuty za držení a New Jersey Devils má k dispozici druhou přesilovou hru.
     
    29:58
    Teuvo Teräväinen na vrcholu pravého kruhu pro vhazování skvěle vypálil a jeho střela mířila do bližšího horního rohu brány, Cory Schneider ale předvedl skvělý semafor a puk ukryl v lapačce!
     
    22:38
    Devils na pravém křídle podnikli rychlý protiútok a jejich střela těsně nad ledem mířila ke vzdálenější levé tyči, Cam Ward ji ale pravým betonem vyrazil mimo tři tyče!
     
    16:45
    Jeden z hráčů Caroliny se ocitl před bránou po nepřesvědčivém zákroku Coryho Schneidera v obrovské šanci, jenže puk nedokázal zasáhnout! Derek Ryan byl hráčem, který mohl kotouč uklízet do prázdné brány, jenže ho promáchl.
     
    15:56
    Viktor Stålberg vyrazil po pravém křídle po skvělém obranném zákroku v blízkosti obranné modré čáry do úniku a souboj jeden na jednoho v pravém kruhu pro vhazování zakončil po prudkém zabrzdění střelou zápěstím, která mířila mezi betony Coryho Schneidera, brankář Devils ji ale dokázal nadvakrát zastavit a vzápětí ještě stačil rychle rozehrát!
     
    14:38
    Carolina špatně střídala a po dvouminutovém trestu za příliš mnoho hráčů na ledě si zahraje první přesilovou hru v závěru první třetiny také New Jersey Devils.
     
    13:43
    Jeff Skinner se ocitl ve dvou slibných šancích, když nejprve nebezpečně tečoval střelu z vrcholu pravého kruhu pro vhazování a vzápětí z něj pálil sám, Cory Schneider ale v obou dvou případech proti jeho pokusu skvěle zakročil pravým betonem a připsal dva skvělé zákroky!
     
    12:18
    Jordan Staal se na levém křídle otáčel u mantinelu s pukem a Damon Severson ho stáhl k ledu. Carolina má k dispozici druhou přesilovou hru, přičemž první nevyužila.
     
    10:58
    Jeff Skinner se snažil v blízkosti pravé tyče po nádherné stahovačce zamířit pod horní tyč, Cory Schneider byl ale opět bezchybný a připsal si skvělý zákrok!
     
    10:08
    Sebastian Aho nádherně objel bránu a v blízkosti pravé tyče se snažil puk zamést do brány, Cory Schneider tam ale včas přesunul svůj levý beton a nenechal mu ani milimetr místa!
     
    09:39
    Teuvo Teräväinen měl na hokejce velkou brankovou příležitost, Cory Schneider ale proti jeho střele z levého kruhu pro vhazování nastavil masku, kterou puk vyrazil mimo!
     
    09:08
    Ryan Murphy u střídaček udělal tři rychlé kroky a zezadu byl přidržen faulujícím Beauem Bennettem, který dostal dvě minuty, a Carolina si zahraje první přesilovou hru.
     
    07:14
    Pavel Zacha se v blízkosti levé tyče ocitl ve velké brankové příležitosti, jenže bránu přestřelil! To je škoda.
     
    06:28
    Joakim Nordström na pravém křídle vypálil prudce z kruhu pro vhazování a jeho následná střela mířila do vzdálenějšího levého horního rohu, brankář Cory Schneider ale předvedl výtečný zákrok a vyrážečkou puk vyrazil mimo!
     
    05:30
    Jeff Skinner napřáhl v pravém kruhu pro vhazování k prudké střele po ledě, která mířila na přední tyč a Cory Schneider si po ní konečně připsal první úspěšný zákrok, když ji levém betonem vyrazil mimo!
     
    01:30
    Taylor Hall na levém křídle vypálil nebezpečně z ostrého úhlu a Cam Ward měl co dělat, aby jeho střelu letící těsně nad ledem vyrazil pravým betonem!

    Tomáš Reiner

    Góly a asistencie: 53. Aho (Hainsey, Teräväinen) – 35. Henrique (Cammalleri, Severson), 52. Cammalleri (Henrique, Palmieri), 58. Palmieri


    Carolina Hurricanes: C. Ward (Altshuller) – Slavin, Pesce, Hainsey, R. Murphy, Hanifin, Tennyson – Skinner (A), V. Rask (A), D. Ryan – B. McGinn, J. Staal (A), Nordström – Aho, Teräväinen, Stempniak – Nestrašil, McClement, Stålberg.
    New Jersey Devils: Cory Schneider (Kinkaid) – A. Greene (C), Lovejoy, Quincey, Severson, Merrill, Santini – Hall, Zacha, Parenteau – Cammalleri (A), Henrique, Palmieri – Kalinin, Zajac (A), Lappin – Wood, Smith-Pelly, B. Bennett.

    Rozhodca: Francois StLaurent, Jon McIsaac. Čároví: Matt MacPherson, Shandor Alphonso

    Diváci: 8998