Washington – Toronto 6:5 (po pr.) | Carolina – NJ Devils 1:3 (kon.) | Columbus – Edmonton 3:1 (kon.)
NY Rangers – Buffalo 1:4 (kon.) | Tampa Bay – Winnipeg 4:6 (kon.) | Nashville – Montreal 1:2 (po pr.)
San Jose – LA Kings 1:2 (po pr.)
koniec
Carolina Hurricanes
1:3 (0:0, 0:1, 1:2)
New Jersey Devils
cz Streda 04.01.2017, 01:00 • PNC Arena, Raleigh • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Carolina se potřetí v letošní sezóně NHL střetne s New Jersey, které oba dva předchozí zápasy vyhrálo a Hurricanes mu tak mají co oplácet. Ačkoliv vzájemné zápasy vyznívají pro Devils, ve Východní konferenci jsou na tom lépe hokejisté Caroliny, kteří ztrácí na osmý Boston pět bodů. New Jersey potom sedm.
     
    Carolina Hurricanes:

    V bráně Caroliny Huccianes začne potřinácté v řadě brankář Cam Ward poté, co Eddie Läck podruhé v letošní sezóně NHL utrpěl otřes mozku. Dvojku mu bude dělat v zápase proti New Jersey Devils brankář Daniel Altshuller, který byl povolán z Charlotte hrajícího American Hockey League. Obránce Justin Faulk vynechal kvůli zranění v dolní části těla část ranního rozbruslení a přijde o svůj čtvrtý zápas v řadě.
     
    New Jersey Devils:

    New Jersey Devils v úterý v noci vyhrálo v Prudential Center 3:0 nad Bostonem Bruins a zaznamenalo během posledních tří zápasů druhé vítězství poté, co prohrálo devět z deseti zápasů. Devils ztrácí osm bodů na Philadelphii Flyers a zatím ve Východní konferenci marně bojují o druhou divokou kartu zajišťující účast v playoff. Brankář Cory Schneider proti Bruins předvedl 22 zákroků a vychytal čisté konto. Travis Zajac vynechal poslední utkání kvůli nemoci a proti Carolině se vrátí zpět do sestavy. Zajac v letošní sezóně NHL odehrál 37 zápasů, během nichž připsal osm gólů a 24 kanadských bodů, a v sestavě nahradí Lukea Gazdica.
     
    Vzájemné zápasy v letošní sezóně 2016/17:

    09.11.16 New Jersey – Carolina 3:2
    07.11.16 Carolina – New Jersey 1:4
     
    Česká stopa v utkání:

    Andrej Nestrašil (CAR) 1+4, +/- -3
    Pavel Zacha (NJD) 2+5, +/- -11
     
    Úvodní sestavy:

    Carolina Hurricanes: C. Ward (Altshuller) – Slavin, Pesce, Hainsey, R. Murphy, Hanifin, Tennyson – Skinner (A), V. Rask (A), D. Ryan – B. McGinn, J. Staal (A), Nordström – Aho, Teräväinen, Stempniak – Nestrašil, McClement, Stålberg. Hlavní trenér: Bill Peters.

    New Jersey Devils: Cory Schneider (Kinkaid) – A. Greene (C), Lovejoy, Quincey, Severson, Merrill, Santini – Hall, Zacha, Parenteau – Cammalleri (A), Henrique, Palmieri – Kalinin, Zajac (A), Lappin – Wood, Smith-Pelly, B. Bennett. Hlavní trenér: John Hynes.

    Rozhodčí: Francois StLaurent, Jon McIsaac. Čároví: Matt MacPherson, Shandor Alphonso.
    Jaccob Slavin dnes nastoupí k jubilejnímu 100. utkání NHL!

     
    V akci dnes budeme sledovat dva českého útočníky, na straně domácí Caroliny je jím Andrej Nestrašil a v dresu New Jersey talentovaný Pavel Zacha.
    Pohled tygra v kleci! V braně Caroliny začne opět Cam Ward.

     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:24
    V PNC Areně právě začalo utkání mezi Carolinou a New Jersey. Oba týmy se v letošní sezóně NHL střetávají potřetí, přičemž oba předchozí duely vyhráli Devils.
     
    01:30
    Taylor Hall na levém křídle vypálil nebezpečně z ostrého úhlu a Cam Ward měl co dělat, aby jeho střelu letící těsně nad ledem vyrazil pravým betonem!
     
    01:47
    Cam Ward si během necelých dvou minut připsal tři úspěšné zákroky, zatímco jeho spoluhráči se zatím nedostali ještě ani k jedné střele a Cory Schneider čeká na zákrok.
     
    02:34
    Hurricanes se vydali po pravém křídle do nadějného útoku, jejich následná střela z pravého kruhu pro vhazování ale byla zablokována a skončila v ochranné síti.
     
    02:59
    Jaccob Slavin hrající 100. utkání v NHL na levém křídle od modré čáry nahazoval puk před bránu, jeho pokus ale mezi kruhy pro vhazování zablokoval Adam Henrique.
     
    03:56
    Matt Tennyson si připsal skvělý obranný zákrok poté, co zablokoval střelu Taylora Halla z levého kruhu pro vhazování a puk skončil v ochranné síti.
     
    04:08
    Andrej Nestrašil se snažil prosadit po levém křídle, jenže se v kruhu pro vhazování ocitl v obležení dvou hráčů Devils.
     
    05:30
    Jeff Skinner napřáhl v pravém kruhu pro vhazování k prudké střele po ledě, která mířila na přední tyč a Cory Schneider si po ní konečně připsal první úspěšný zákrok, když ji levém betonem vyrazil mimo!
     
    06:28
    Joakim Nordström na pravém křídle vypálil prudce z kruhu pro vhazování a jeho následná střela mířila do vzdálenějšího levého horního rohu, brankář Cory Schneider ale předvedl výtečný zákrok a vyrážečkou puk vyrazil mimo!
     
    07:14
    Pavel Zacha se v blízkosti levé tyče ocitl ve velké brankové příležitosti, jenže bránu přestřelil! To je škoda.
     
    07:41
    Devils se vzápětí dostali ke střele v levém kruhu pro vhazování, kterou Cam Ward bez problému zastavil a po přerušení hry přichází na řadu první komerční přestávka.
     
    08:17
    Devils jsou střelecky aktivnější a na střely vedou 5:1, zatím jsme se ovšem ani na jedné straně gólu nedočkali.
     
    09:08
    Ryan Murphy u střídaček udělal tři rychlé kroky a zezadu byl přidržen faulujícím Beauem Bennettem, který dostal dvě minuty, a Carolina si zahraje první přesilovou hru.
     
    09:39
    Teuvo Teräväinen měl na hokejce velkou brankovou příležitost, Cory Schneider ale proti jeho střele z levého kruhu pro vhazování nastavil masku, kterou puk vyrazil mimo!
     
    10:08
    Sebastian Aho nádherně objel bránu a v blízkosti pravé tyče se snažil puk zamést do brány, Cory Schneider tam ale včas přesunul svůj levý beton a nenechal mu ani milimetr místa!
     
    10:58
    Jeff Skinner se snažil v blízkosti pravé tyče po nádherné stahovačce zamířit pod horní tyč, Cory Schneider byl ale opět bezchybný a připsal si skvělý zákrok!
     
    11:03
    Další útok Hurricanes zastavilo postavení mimo hru a do konce přesilové hry domácího týmu zbývá 5 sekund.
     
    11:08
    Vyloučený Beau Bennett naskočil zpět na ledovou plochu a Devils úspěšně přečkali první hru v oslabení.
     
    12:18
    Jordan Staal se na levém křídle otáčel u mantinelu s pukem a Damon Severson ho stáhl k ledu. Carolina má k dispozici druhou přesilovou hru, přičemž první nevyužila.
     
    13:43
    Jeff Skinner se ocitl ve dvou slibných šancích, když nejprve nebezpečně tečoval střelu z vrcholu pravého kruhu pro vhazování a vzápětí z něj pálil sám, Cory Schneider ale v obou dvou případech proti jeho pokusu skvěle zakročil pravým betonem a připsal dva skvělé zákroky!
     
    14:18
    Vyloučený Damon Severson naskočil zpět na led a New Jersey Devils hraje opět v plném počtu.
     
    14:38
    Carolina špatně střídala a po dvouminutovém trestu za příliš mnoho hráčů na ledě si zahraje první přesilovou hru v závěru první třetiny také New Jersey Devils.
     
    15:56
    Viktor Stålberg vyrazil po pravém křídle po skvělém obranném zákroku v blízkosti obranné modré čáry do úniku a souboj jeden na jednoho v pravém kruhu pro vhazování zakončil po prudkém zabrzdění střelou zápěstím, která mířila mezi betony Coryho Schneidera, brankář Devils ji ale dokázal nadvakrát zastavit a vzápětí ještě stačil rychle rozehrát!
     
    16:38
    Carolina Hurricanes hraje po špatném střídání v plném počtu a navíc během oslabení mohla sama skórovat.
     
    16:45
    Jeden z hráčů Caroliny se ocitl před bránou po nepřesvědčivém zákroku Coryho Schneidera v obrovské šanci, jenže puk nedokázal zasáhnout! Derek Ryan byl hráčem, který mohl kotouč uklízet do prázdné brány, jenže ho promáchl.
     
    19:00
    Do konce první třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Carolina Hurricanes vykročila do domácího zápasu velice pomalu a Cam Ward měl plné ruce práce, všechny střely Devils ale pochytal a domácí si vzápětí zahráli dvě přesilové hře, jenže ani početní výhody domácímu celku nepomohly ke vstřelení gólu a na opačné straně chytá výtečně také Cory Schneider. Skóre po první třetině: Carolina Hurricanes 0 New Jersey Devils 0.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 1:59.
     
    Střely na bránu po první třetině: 8-6.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:01
    V PNC Areně právě začala prostřední část utkání, do které oba týmy vstupují za bezbrankového stavu 0:0.
     
    20:16
    Hurricanes vstoupili do prostřední části pořádně zostra a na vrcholu prostoru mezi kruhy pro vhazování se dostali k prudké střele, kterou Cory Schneider našel ve své výstroji.
     
    21:34
    Ryan Murphy vypálil tvrdě od modré čáry a jeho prudká střela s příklepem těsně nad ledem zamířila vedle vzdálenější levé tyče.
     
    22:38
    Devils na pravém křídle podnikli rychlý protiútok a jejich střela těsně nad ledem mířila ke vzdálenější levé tyči, Cam Ward ji ale pravým betonem vyrazil mimo tři tyče!
     
    23:02
    Hurricanes nebezpečně a prudce vypálili z pravého kruhu pro vhazování, Cory Schneider byl ale na přední tyči připraven.
     
    24:39
    Hra se v rychlém sledu přelévá ze strany na stranu a Carolina je stále mírně střelecky aktivnější, úvodní gól ovšem nikde. Brankáři na obou stranách chytají bezchybně.
     
    25:49
    Kyle Palmieri na levém křídle zavážel puk do útočného pásma, jenže v něm byl příliš rychle a akci New Jersey Devils zastavilo postavení mimo hru.
     
    26:02
    Steven Santini na pravém křídle vypálil od modré čáry a jeho následná střela byla zřejmě rozhodčím sražena mimo.
     
    27:59
    Teuvo Teräväinen na levém křídle zkoušel vypálit z ostrého úhlu a jeho následná střela byla sražena za bránu.
     
    28:05
    Střela Caroliny z pravého kruhu pro vhazování byla přizvednuta do ochranné sítě. Následuje krátká reklamní přestávka.
     
    29:13
    Lee Stempniak na vrcholu mezikruží vypálil bekhendem a jeho střela mířila po ledě k pravé tyči, Cory Schneider ji ale levým betonem bez problému vykopl mimo.
     
    29:58
    Teuvo Teräväinen na vrcholu pravého kruhu pro vhazování skvěle vypálil a jeho střela mířila do bližšího horního rohu brány, Cory Schneider ale předvedl skvělý semafor a puk ukryl v lapačce!
     
    31:00
    Devils mají k dispozici výhodu a pokud ji nevyužijí, tak si na začátku druhé poloviny utkání zahrají přesilovou hru.
     
    31:08
    Travis Zajac dobře clonil před bránou, po spolehlivém zákroku Cama Warda proti střele Devils z levého křídla se ale k dorážce nedostal. Na straně Caroliny se bude vylučovat.
     
    31:08
    Victor Rask dostal dvě minuty za držení a New Jersey Devils má k dispozici druhou přesilovou hru.
     
    31:56
    Devils po pravém křídle nepronikli do útočného pásma a Carolina vyhodila puk až za bránu Coryho Schneidera.
     
    32:28
    Kyle Palmieri vypálil z vrcholu levého kruhu pro vhazování, střela mu ale vůbec nesedla a zamířila mimo.
     
    33:08
    Vyloučený Victor Rask se vrátil z trestné lavice zpět na led a v PNC Areně stále marně čekáme na úvodní gól.
     
    34:40
    Carolině se nepodařilo rozehrát a puk zamířil vedle pravé tyče brány Coryho Schneidera na zakázané uvolnění.
     
    34:56
    Devils právě vstřelili branku!
    Michael Cammalleri pěknou zpětnou přihrávkou z levého křídla a ostrého úhlu našel v pravém kruhu pro vhazování volného ADAMA HENRIQUEA, který bez přípravy zamířil k pravé tyče odkryté brány a poslal Devils do vedení. Bezbrankové skóre bylo konečně prolomeno a hokejisté New Jersey vedou 1:0! Asistence: Michael Cammalleri a Damon Severson.
    34:56 Adam HENRIQUE - 0:1
     
    35:28
    Carolina je sice během dosavadního průběhu utkání stále střelecky aktivnější, jenže za současného stavu je jí to k ničemu.
     
    36:05
    Jeff Skinner na levém křídle nabral rychlost a z ostrého úhlu rychle vypálil, Cory Schneider byl ale na přední tyči opět připraven a puk ukryl ve své lapačce!
     
    36:12
    Brock McGinn si rovnal v pravém kruhu pro vhazování puk na střelu a zezadu byl faulován Johnem Merrillem, který dostal dvouminutový trest za držení.
     
    36:55
    Sebastian Aho nebezpečně vypálil a Hurricanes se po zákroku Coryho Schneidera dostali v blízkosti pravé tyče k dorážce, jenže i s ní si brankář Devils poradil a betony jí vyrazil!
     
    37:35
    Hurricanes nebezpečně vypálili z vrcholu prostoru mezi kruhy pro vhazování a jejich střela těsně nad ledem mířila k pravé tyči, Cory Schneider ji ale zastavil po skvělém zákroku v lapačce!
     
    37:41
    Jeff Skinner se ocitl u pravé tyče úplně sám a po rychlé otočce s pukem vypálil po ledě, jeho následná střela ale našla pouze výstroj připraveného Coryho Schneidera!
     
    38:12
    Carolina si během poslední přesilové hry vytvořila několik slibných šancí, stále ovšem čeká na svůj úvodní gól. Vyloučený John Merrill je zpět na ledě.
     
    39:00
    Do konce druhé třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    39:44
    Brock McGinn na levém křídle nabral velkou rychlost a v blízkosti levé tyče předvedl nádhernou stahovačku, kterou zakončil střelou mířící pod horní tyč, Cory Schneider ji ale zastavil pravým ramenem a poté volný puk rychle přikryl lapačkou!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Carolina si během prostřední části v PNC Areně vytvořila několik slibných brankových příležitostí, jenže ani jednu z nich nedokázali její hokejisté využít a v závěru prostřední části přišel trest, když se po krásné souhře prosadil Adam Henrique. Skóre po druhé třetině: Carolina Hurricanes 0 New Jersey Devils 1.
     
    Třetí třetina začne přibližně ve 2:53.
     
    Střely na bránu po druhé třetině: 20-9.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:08
    V PNC Areně před pár okamžiky začala závěrečná část utkání, do které Devils vstupují s jednobrankovým vedením.
     
    41:36
    Ryan Murphy zkusil v pravém kruhu pro vhazování vypálit zápěstím a jeho následná střela byla zablokována.
     
    42:05
    Hra byla přerušena a New Jersey Devils si podle všeho v úvodu třetí třetiny vyžádalo oddechový čas.
     
    43:23
    Jordan Staal vypálil od modré čáry a Cory Schneider jeho táhlý pokus bez problému vyrazil za svou bránu.
     
    44:09
    Adam Henrique se ocitl v blízkosti pravé tyče ve velké šanci, jenže jeho bekhendová střela zamířila mimo!
     
    45:17
    Cam Ward si v rychlém sledu připsal dva zákroky, po kterých přerušil hru a vhazovalo se po jeho pravici.
     
    45:59
    Carolině se na pravém křídle nepodařilo rozehrát a puk po nepřesné přihrávce zamířil na zakázané uvolnění, po kterém se hra přesunula zpět před Cama Warda.
     
    47:11
    Teuvo Teräväinen vypálil krátce za útočnou modrou čárou, jenže jeho střela byla zablokována a Cory Schneider v bráně New Jersey Devils nadále drží čisté konto.
     
    47:54
    Puk byl sražen na střídačku a po přerušení hry přichází na řadu krátká komerční přestávka.
     
    48:01
    Brock McGinn se ocitl před bránou v obrovské šanci a z blízkosti mířil pod horní tyč, jenže Cory Schneider vsedě předvedl neskutečný zákrok, když rukou puk mířící do sítě vytáhl nad horní tyč a kotouč skončil v ochranné síti!
     
    49:04
    Kyle Palmieri stál skvěle před bránou a střelu Hurricanes srazil mimo, čímž hodně pomohl svému brankáři.
     
    50:49
    Devante Smith-Pelly se ocitl v blízkosti levé tyče po zákroku Cama Warda v obrovské šanci a mířil pod horní tyč odkryté brány, jenže brankář Caroliny předvedl v rychlém sledu další spektakulární zákrok, po kterém puk zřejmě vyrážečkou vyrazil do ochranné sítě!
     
    51:30
    Devils právě vstřelili branku!
    MICHAEL CAMMALLERI na pravém křídle napřáhl z ostrého úhlu ke střele, která se od hole clonícího hráče Caroliny odrazila nad pravým ramenem Cama Warda na milimetr přesně do vzdálenějšího levého horního rohu brány. Devils vedou 2:0! Asistence: Adam Henrique a Kyle Palmieri.
    51:30 Michael CAMMALLERI - 0:2
     
    52:24
    Carolina právě vstřelila branku!
    SEBASTIAN AHO po krásné diagonální přihrávce Rona Hainseyho z pravého křídla sice napoprvé Coryho Schneidera v blízkosti levé tyče překonat nedokázal, vzápětí se ale dostal k dorážce a poslal puk do odkryté části brány. Hurricanes rychle zareagovali na druhý inkasovaný gól a vrátili se zpět do zápasu! Asistence: Ron Hainsey a Teuvo Teräväinen.
    52:24 Sebastian AHO - 1:2
     
    53:11
    Taylor Hall ve snaze zakončit tvrdě narazil do Cama Warda a dostal dvě minuty za nedovolené bránění brankáře.
     
    54:45
    Hurricanes se pokusili využít přesilovou hru prudkou střelou z levého kruhu pro vhazování, Cory Schneider byl ale připraven a po dobrém zákroku přerušil hru.
     
    55:11
    Vyloučený Taylor Hall naskočil zpět na led a New Jersey Devils opět hraje v plném počtu.
     
    55:57
    Devils se na levém křídle nepodařilo rozehrát a puk podél střídaček zamířil na zakázané uvolnění.
     
    56:21
    Michael Cammalleri o napadajícího Teuva Teräväinena vyhodil puk mimo ledovou plochu a okamžitě na to upozornil rozhodčí. Po krátké přestávce by se vylučovat nemělo a hrát se zřejmě bude ve hře 5 na 5.
     
    56:44
    Lee Stempniak na levém křídle ihned po vhazování vypálil z ostrého úhlu a natlačený Cory Schneider ke své pravé tyči jeho střelu ramenem vyrazil.
     
    57:12
    Hurricanes na nic nečekají a Cam Ward necelé tři minuty před koncem utkání zamířil na střídačku! Domácí hokejisté to zkouší při hře bez brankáře.
     
    58:00
    Devils právě vstřelili branku!
    KYLE PALMIERI vystihl rozehrávku Sebastiana Aha a z levého kruhu pro vhazování po ledě zamířil do prázdné brány. V PNC Areně se zdá být rozhodnuto!
    58:00 Kyle PALMIERI - 1:3
     
    58:06
    Hurricanes se nepodařilo rozehrát a vyhodili puk na zakázané uvolnění. Vhazovat se bude před Camem Wardem.
     
    58:36
    Cam Ward naskočil opět na střídačku a Jaccob Slavin se v blízkosti pravé tyče ocitl v obrovské šanci, Cory Schneider ale jeho střelu pravým betonem vyrazil mimo!
     
    59:00
    Do konce dnešního zápasu zbývá odehrát 1 minuta.
     
    Konec zápasu.
     
    Carolina na domácím ledě prohrála poprvé od 11. listopadu 2016, když před svými fanoušky v PNC Areně nestačila na New Jersey, v jehož dresu se prosadili Adam Henrique a Michael Cammalleri. Na druhý gól Devils sice dokázal odpovědět Sebastian Aho, střelou do prázdné brány ale vzápětí zpečetil vítězství New Jersey skvěle hrající Kyle Palmieri. Na výhře hostujícího celku má obrovský podíl brankář Cory Schneider, který odchytal fantastické utkání. Konečný výsledek: Carolina Hurricanes 1 New Jersey Devils 3.
    Brankář Cory Schneider vychytal Devils výhru na ledě Caroliny.

     
    Statistiky: Střely na bránu: 30-18; Zablokované střely: 13-24; Vhazování: 56%-44%; Hity: 12-29; Přesilové hry: 0/4-0/2; Trestné minuty: 4-8.
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Cory Schneider (NJD) 29 zák., 1 gól, 96,7%
    2. Adam Henrique (NJD) 1+1
    3. Michael Cammalleri (NJD) 1+1
     
    Česká stopa v utkání:

    Andrej Nestrašil (CAR) 0+0, 0 střel, čas na ledě 8:20
    Pavel Zacha (NJD) 0+0, 2 střela, čas na ledě 15:12 (03:56:21)

    Tomáš Reiner

    Góly a asistencie: 53. Aho (Hainsey, Teräväinen) – 35. Henrique (Cammalleri, Severson), 52. Cammalleri (Henrique, Palmieri), 58. Palmieri


    Carolina Hurricanes: C. Ward (Altshuller) – Slavin, Pesce, Hainsey, R. Murphy, Hanifin, Tennyson – Skinner (A), V. Rask (A), D. Ryan – B. McGinn, J. Staal (A), Nordström – Aho, Teräväinen, Stempniak – Nestrašil, McClement, Stålberg.
    New Jersey Devils: Cory Schneider (Kinkaid) – A. Greene (C), Lovejoy, Quincey, Severson, Merrill, Santini – Hall, Zacha, Parenteau – Cammalleri (A), Henrique, Palmieri – Kalinin, Zajac (A), Lappin – Wood, Smith-Pelly, B. Bennett.

    Rozhodca: Francois StLaurent, Jon McIsaac. Čároví: Matt MacPherson, Shandor Alphonso

    Diváci: 8998