Tottenham – Chelsea 2:0 (kon.)
koniec
Tottenham Hotspur
2:0 (1:0)
Chelsea FC
Streda 04.01.2017, 21:00 • White Hart Lane, London • Anglická Premier League • 20. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+2
    Mauricio Pochettino využíva aj svoje posledné striedanie. Na ihrisko sa dostane aj Son Heung-min, ktorý nahradí Harryho Kanea.
     
    87
    Martin Atkinson opäť siaha do svojho vrecka. Tentokrát vyťahuje žltú kartu, ktorej adresátom je domáci Danny Rose.
     
    86
    V dnešnom zápase končí aj dvojgólový hrdina Dele Alli. Za mohutného aplauzu tribún prichádza na ihrisko Moussa Sissoko.
     
    85
    Posledné striedanie na strane londýnskej Chelsea. Na trávnik prichádza Michy Batshuayi, ktorý vymenil isto unaveného Victora Mosesa.
     
    79
    V dnešnom zápase končí N'Golo Kanté. Na jeho miesto prichádza za výrazného bučania domácich tribún Cesc Fàbregas.
     
    74
    Prvýkrát v dnešnom zápase striedajú aj domáci. Pre dnešok má odpracované Moussa Dembélé, ktorý prenecháva miesto Harrymu Winksovi.
     
    65
    Antonio Conte prvýkrát v zápase strieda. Na trávnik prichádza Willian, ktorý dvoma gólmi rozhodol predošlý zápas so Stoke City. Naopak, v dnešnom zápase skončil Marcos Alonso.
    54. Dele Alli (TOT) - 2:0
     
    54
    Tottenham dal gól! Hostia sa nepoučili a v priebehu desiatich minút dostávajú dva góly ako cez kopírak. Christian Eriksen centroval z pravej strany, opäť našiel DELEHO ALLIHO a ten hlavičkou do protipohybu brankára strieľa svoj druhý gól v zápase.
     
    47
    Pekná akcia v podaní hostí. Diego Costa vystrelil spoza šestnástky a svojou strelou k ľavej žrdi poriadne natiahol Huga Llorisa.
     
    45+2
    Za prehnané oslavy ešte dostáva strelec úvodného gólu žltú kartu. Zatiaľ mu to ale vadiť nemusí, keďže oveľa väčšiu cenu má jeho gól.
    45+1. Dele Alli (TOT) - 1:0
     
    45+1
    Tottenham dal gól! Hlavný rozhodca pridal k prvému polčasu dve minúty a na konci tej prvej sa domáci dostávajú do vedenia. Christian Eriksen krásnym centrom z pravej strany našiel DELEHO ALLIHO, ktorý umiestnenou hlavičkou prekonal Thibauta Courtoisa.
     
    40
    Eden Hazard bol opäť nedovolene zastavený a tentokrát sa to nezaobišlo bez udelenia žltej karty. Jej autorom je Victor Wanyama.
     
    39
    Priamy kop domáceho tímu z pravej strany rozohral Danny Rose. Jeho center smeroval na zadnú žrď, kde sa dostal do zakončenia Eric Dier. Thibaut Courtois však pohotovo jeho hlavičku vyrazil.
     
    38
    Gary Cahill spravil menšiu chybičku v rozohrávke. Okamžite sa to snažil využiť Christian Eriksen, a tak ho anglický stopér musel zastaviť len za cenu žltej karty.
     
    18
    Martin Atkinson prvýkrát v dnešnom zápase vyťahuje žltú kartu. Pedro nepríjemne zasiahol sklzom Dannyho Rosa a je tak prvým potrestaným hráčom.
     
    5
    Prvú šancu zápasu mala Chelsea. Nemanja Matić krásnym dlhým pasom našiel Edena Hazarda. Ten sa vyhol ofsajdovej pasci, no jeho strela ľavačkou mierila tesne vedľa brány.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 45+1. Alli, 54. Alli

    Karty:   40. Wanyama (TOT), 45+2. Alli (TOT), 87. Rose (TOT) – 18. Pedro (CHE), 38. Cahill (CHE)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 6:6. Rohy: 1:6. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 9:8.
    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Dier, Alderweireld, Vertonghen – Walker, Dembélé (74. Winks), Wanyama, Rose – Eriksen, Alli (86. Moussa Sissoko) – Kane (90+2. Son Heung-min).
    Náhradníci: Vorm – Davies, Wimmer, Trippier, Son Heung-min, Moussa Sissoko, Winks.

    Chelsea FC: Courtois – Azpilicueta, Luiz, Cahill (C) – Moses (85. Batshuayi), Matić, Kanté (79. Fàbregas), Alonso (65. Willian) – Pedro, D. Costa, E. Hazard.
    Náhradníci: Begović – Batshuayi, Willian, Fàbregas, Chalobah, Ivanović, K. Zouma.

    Rozhodca: Martin Atkinson