Tottenham – Chelsea 2:0 (kon.)
koniec
Tottenham Hotspur
2:0 (1:0)
Chelsea FC
Streda 04.01.2017, 21:00 • White Hart Lane, London • Anglická Premier League • 20. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:00.
     
    Vážení diváci, vítam vás pri sledovaní online priameho prenosu zo šlágra 20. kola anglickej Premier League. V prestížnom londýnskom derby si zmerajú sily futbalisti Tottenhamu a Chelsea. Úvodný hvizd Martina Atkinsona zaznie o 21:00 hod.

    TOTTENHAM

    Tottenham sa od začiatku sezóny drží na popredných priečkach tabuľky. Momentálne mu patrí piate miesto s 10-bodovou stratou na svojho dnešného rivala. Kohúti posledné štyri zápasy vyhrali a rok 2016 začali jasným triumfom na pôde Watfordu. Na víťazstve 1:4 sa dvoma gólmi podieľali Harry Kane a Dele Alli. Práve táto dvojica ťahá ofenzívu tímu a dokopy zaznamenala už 18 presných zásahov. Tottenham v tejto sezóne urobil zo štadiónu White Hart Lane nedobytnú pevnosť. Ani jedno stretnutie zatiaľ neprehral a celkovo stratil body len za dve remízy. V rámci Premier League tu neprehral s Chelsea posledné tri stretnutia a rád by si zaspomínal na dva roky starý triumf 5:3. Najväčšou prednosťou mužstva je výborná obrana, ktorá doposiaľ kapitulovala len štrnásťkrát. Navyše, tréner Mauricio Pochettino sa môže spoľahnúť takmer na kompletný tím, keďže chýbať bude zrejme len Erik Lamela.

    CHELSEA

    Futbalisti londýnskej Chelsea nemali dobrý vstup do sezóny. V domácom prostredí nestačili na Liverpool, následne prehrali s Arsenalom a nevyzeralo to s nimi najlepšie. Od spomínanej prehry ale Chelsea odštartovala fantastickú 13-zápasovú víťaznú sériu. Posledným triumfom nad Stoke City (4:2) vyrovnala rekord Premier League v počte víťazných duelov za sebou. Tréner Antonio Conte tak svoj tím parádne naštartoval a The Blues sú aktuálne jasným favoritom na titul. V porovnaní s Tottenhamom majú produktívnejší útok a tiež o niečo lepšiu defenzívu. Brankár Thibaut Courtois si až jedenásťkrát udržal čisté konto, čo je najviac spomedzi všetkých tímov anglickej najvyššej súťaže. Po nevydarenej sezóne opäť exceluje Eden Hazard, ktorý dal už deväť gólov. Napriek tomu Belgičan nie je najlepším strelcom mužstva. Tým je Diego Costa, ktorý rozvlnil súperovu sieť ešte o päťkrát viac. Dobrou správou je, že po kartovom treste sa do zostavy vracia aj Pedro.
     
    Úvodné zostavy:

    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Dier, Alderweireld, Vertonghen – Walker, Dembélé, Wanyama, Rose – Eriksen, Alli – Kane.
    Náhradníci: Vorm – Davies, Wimmer, Trippier, Son Heung-min, Moussa Sissoko, Winks.

    Chelsea FC: Courtois – Azpilicueta, Luiz, Cahill (C) – Moses, Matić, Kanté, Alonso – Pedro, D. Costa, E. Hazard.
    Náhradníci: Begović – Batshuayi, Willian, Fàbregas, Chalobah, Ivanović, K. Zouma.

    Rozhodca: Martin Atkinson.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodný výkop zápasu mali domáci futbalisti. Prvú akciu sa prihrávkou do krídla snažil rozvinúť Danny Rose, no jeho úmysel prečítal Victor Moses.
     
    2
    Po prvýkrát sa dostali k lopte aj futbalisti Chelsea. Nemanja Matić dlhým pasom posielal loptu dopredu, no napokon z toho bude len vhadzovanie.
     
    3
    Jan Vertonghen výborne predskočil Pedra a dokonca sa zapojil aj do akcie domáceho tímu. Práve on centroval z ľavej strany, ale nikoho v bielom drese nenašiel.
     
    4
    N'Golo Kanté sa snažil prejsť stredom poľa, no veľmi dobre ho odstavil Victor Wanyama. Navyše, následne hosťujúci futbalista fauloval.
     
    5
    Prvú šancu zápasu mala Chelsea. Nemanja Matić krásnym dlhým pasom našiel Edena Hazarda. Ten sa vyhol ofsajdovej pasci, no jeho strela ľavačkou mierila tesne vedľa brány.
     
    6
    Jan Vertonghen fauloval v strede poľa Pedra. Ten sa okamžite snažil rozohrať, no úplne zbytočne strčil do domáceho obrancu. Martin Atkinson zatiaľ kartu nevyťahuje.
     
    7
    O niečo smelší sú v úvode zápasu hráči londýnskej Chelsea. Majú miernu územnú prevahu, no v tejto chvíľu len kombinujú v strede poľa.
     
    8
    Úvod zápasu je najmä z domácej strany veľmi opatrný. Jedinú vážnejšiu akciu rozvinul Jan Vertonghen, ale o ofenzívu by sa mali starať najmä útočníci.
     
    9
    Chelsea sa snaží vysoko napádať rozohrávku súpera. Aj preto obrancovia domáceho tímu kombinujú len v okolí stredového kruhu.
     
    10
    Moussa Dembélé predviedol peknú individiuálnu akciu, keď sa preštrikoval obranou hostí. Ešte hľadal lepšie postaveného Harryho Kanea, no pred ním včas zasiahol Thibaut Courtois.
     
    11
    Španielsky kanonier Diego Costa bol teraz až príliš dôrazný a hlavný rozhodca píska jeho nedovolený zákrok. Faulovaným hráčom bol Victor Wanyama.
     
    12
    Teraz prevzali režisérsku taktovku do svojich rúk hráči Tottenhamu. Jan Vertonghen hľadal na ľavej strane rozbehnutého Dannyho Rosa, no veľmi dobre zasiahol David Luiz.
     
    13
    A opäť dobre zasiahol David Luiz, ktorý čakal prihrávku smerujúcu na Harryho Kanea. Napriek tomu sa k lopte opäť rýchlo dostali domáci.
     
    14
    Nepresnosť v rozohrávke hostí. Lopta skončila mimo ihriska, a tak bude nasledovať odkop francúzskeho brankára Huga Llorisa.
     
    15
    Úvodnú štvrťhodinu zápasu nám ukončil nedovolený zákrok Victora Mosesa na domáceho Dannyho Rosa. Tottenham tak bude rozohrávať priamy kop.
     
    16
    Exekútorom priameho kopu bol Christian Eriksen. Dánsky stredopoliar svojim pasom hľadal Tobyho Alderweirelda, no opäť dobre zasiahol David Luiz.
     
    17
    Pedro si svojou aktivitou vybojoval loptu, ale následný prienik po pravej strane mu už nevyšiel. Dobre sa stihol vrátiť Moussa Dembélé.
     
    18
    Martin Atkinson prvýkrát v dnešnom zápase vyťahuje žltú kartu. Pedro nepríjemne zasiahol sklzom Dannyho Rosa a je tak prvým potrestaným hráčom.
     
    19
    Christian Eriksen poslal z ľavej strany veľmi dobrý center do nebezpečného územia. Harry Kane tam už ale nestihol dobehnúť, čo využil Gary Cahill.
     
    20
    Dele Alli si teraz chcel hodiť loptu okolo Césara Azpilicuetu. Španielsky obranca dobre pozične bránil a pre svoj tím vybojoval vhadzovanie.
     
    21
    Danny Rose robí Victorovi Mosesovi veľké problémy. Tentokrát však dokázal jeho center zblokovať, a tak bude Christian Eriksen zahrávať rohový kop.
     
    22
    Tottenham nezahral rohový kop práve najlepšie a dokonca sa do rýchleho brejku dostali hostia. Diego Costa si ale nerozumel s Pedrom, a tak z nádejnej akcie nič nebolo.
     
    23
    V krátkom časovom úseku sa domáci dvakrát dostali do streleckej pozície. Victor Wanyama a tiež Christian Eriksen spoza šestnástky ale minuli bránu súpera.
    23. Christian Eriksen (TOT)
     
    24
    Toby Alderweireld teraz pristúpil nohu Diegovi Costovi, a tak bude nasledovať priamy kop hostí. Z pomerne úctivej vzdialenosti to zrejme skúsi David Luiz.
     
    25
    Skutočne to bol David Luiz, kto to skúsil priamou strelou. Loptu ale príliš podkopol, a tak smerovala jeho strela len nad bránu Huga Llorisa.
     
    27
    Harry Kane si teraz trúfal proti dvojici hráčov súpera. Jeho prienik po ľavej strane ale zastavil už v strede ihriska N'Golo Kanté.
     
    28
    Obaja brankári teraz mali problémy s rozohrávkou. Oba londýnske kluby treba pochváliť za vysoké napádanie, no chcelo by to aj nejakú šancu.
     
    29
    V strede poľa bol teraz faulovaný Nemanja Matić. Bývalý hráč slovenských Košíc dokonca prišiel o kopačku, no domáci hráč za faul potrestaný nebude.
     
    30
    Úvodnú polhodinu zápasu máme za sebou. Za zmienku stojí snáď spomenúť iba šancu Edena Hazarda, ktorý v piatej minúte tesne minul bránu súpera.
     
    31
    Danny Rose teraz zviedol tvrdý súboj s Victorom Mosesom. Horšie dopadol hráč londýnskej Chelsea, no napokon nebude musieť byť ošetrovaný.
     
    32
    Harry Kane si teraz pomohol útočným faulom v súboji s Garym Cahillom. Na trávniku sa momentálne nehrá, pretože ošetrovaný musí byť Danny Rose.
     
    33
    Zrejme je tam aj nejaké krvavé zranenie, no myslím si, že anglický reprezentačný obranca to rozchodí. Maurcio Pochettino tak zatiaľ nebude musieť striedať.
     
    34
    Eden Hazard to skúsil individuálnou akciou stredom poľa. Napokon ho zastavil len za cenu nedovoleného zákroku Kyle Walker.
     
    35
    Tempo hry nám po predošlom ošetrovaní mierne opadlo. Siahodlhou kombináciou sa momentálne prezentujú hráči v modrých dresoch.
     
    36
    Eden Hazard potiahol akciu hostí po ľavej strane. Krásnym pasom našiel na osi ihriska Diega Costu, no Španiel strelou spoza šestnástky bránu netrafil.
     
    37
    Náznak šance sa črtal aj pre domácich futbalistov, no prihrávka na Victora Wanyamu bola nepresná. Zatiaľ sme nevideli ani jednu strelu na bránu!
     
    38
    Gary Cahill spravil menšiu chybičku v rozohrávke. Okamžite sa to snažil využiť Christian Eriksen, a tak ho anglický stopér musel zastaviť len za cenu žltej karty.
     
    39
    Priamy kop domáceho tímu z pravej strany rozohral Danny Rose. Jeho center smeroval na zadnú žrď, kde sa dostal do zakončenia Eric Dier. Thibaut Courtois však pohotovo jeho hlavičku vyrazil.
     
    40
    Eden Hazard bol opäť nedovolene zastavený a tentokrát sa to nezaobišlo bez udelenia žltej karty. Jej autorom je Victor Wanyama.
     
    41
    Christian Eriksen dlhým pasom za obrannú líniu hľadal Harryho Kanea. Prihrávka dánskeho záložníka ale nebola presná, a tak končí len v moci belgického brankára hostí.
     
    42
    Akcia hostí nemôže pokračovať, pretože v tesnom ofsajde sa ocitol Diego Costa. Rozohrávať ďalšiu útočnú akciu tak môžu hráči Tottenhamu.
     
    43
    Prvý rohový kop Chelsea v dnešnom zápase rozohral Pedro. Z pravej strany ale napokon centroval Eden Hazard, ktorý našiel len rukavice Huga Llorisa.
     
    44
    Pre zverencov Antonia Conteho sa črtala šanca na rýchly brejk. Prihrávku Diega Costu ale zblokoval na vhadzovanie Toby Alderweireld.
     
    45
    Diego Costa sa dostal medzi dvoch stopérov domáceho tímu, no jeho zakončenie už neplatilo. Španiel bol totiž opäť v postavení mimo hru.
     
    45+1
    Tottenham dal gól! Hlavný rozhodca pridal k prvému polčasu dve minúty a na konci tej prvej sa domáci dostávajú do vedenia. Christian Eriksen krásnym centrom z pravej strany našiel DELEHO ALLIHO, ktorý umiestnenou hlavičkou prekonal Thibauta Courtoisa.
    45+1. Dele Alli (TOT) - 1:0
     
    45+2
    Za prehnané oslavy ešte dostáva strelec úvodného gólu žltú kartu. Zatiaľ mu to ale vadiť nemusí, keďže oveľa väčšiu cenu má jeho gól.
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prestížne londýnske derby má za sebou prvý polčas. Ten bol z oboch strán opatrný, no v druhom dejstve bude hra určite živšia. Postaral sa o to najmä Dele Alli, ktorý v nadstavenom čase otvoril skóre dnešného dôležitého stretnutia. Londýnska Chelsea vyhrala 13 zápasov v rade, no pokiaľ chce predĺžiť svoju sériu, musí skórovať minimálne dvakrát. Druhé dejstvo sa začína približne 22:03 hod.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Druhý polčas sa začal bez žiadnych zmien v základných zostavách. Výkop tentokrát mali futbalisti Chelsea, no zatiaľ sa k ničomu nedostali.
     
    47
    Pekná akcia v podaní hostí. Diego Costa vystrelil spoza šestnástky a svojou strelou k ľavej žrdi poriadne natiahol Huga Llorisa.
     
    48
    Do druhého polčasu vstúpili oveľa aktívnejšie hostia. Po hlavičke Marcosa Alonsa sa dostal do koncovky Eden Hazard, no Belgičan bránu súpera netrafil.
     
    49
    Moussa Dembélé tesne pred šestnástkou hostí zastavil Victora Mosesa. Z môjho pohľadu sa jednalo o faul, no hlavný arbiter mal na to iný názor.
     
    50
    K niekoľkým centrom z ľavej strany sa dostali domáci futbalisti. Harry Kane sa ale do zakončenia nedostal, keďže včas zasiahol Gary Cahill.
     
    51
    Akcia domáceho mužstva pokračovať nemôže. Strelec doposiaľ jediného gólu Dele Alli bol totiž v momente prihrávky v tesnom ofsajde.
     
    52
    Christian Eriksen vystrelil z veľkej diaľky a jeho pokus nenarobil brankárovi súpera väčšie problémy. Thibaut Courtois rýchlo rozohráva akciu hostí.
     
    53
    Útočnú pasivitu hostí ukončil nepresný strelecký pokus Nemanju Matića. Srbský záložník vystrelil spoza šestnástky, no bránu minul o poriadny kus.
     
    54
    Tottenham dal gól! Hostia sa nepoučili a v priebehu desiatich minút dostávajú dva góly ako cez kopírak. Christian Eriksen centroval z pravej strany, opäť našiel DELEHO ALLIHO a ten hlavičkou do protipohybu brankára strieľa svoj druhý gól v zápase.
    54. Dele Alli (TOT) - 2:0
     
    56
    Hostia zbytočne stratili loptu v strede poľa. Využiť sa to snažil Harry Kane, ale jeho center z pravej strane nenašiel v šestnástke nikoho v bielom drese.
     
    57
    Victor Moses opäť spadol v domácom pokutovom území. Hlavný rozhodca Martin Atkinson je ale opäť pokojný a rezolútne rozpažuje.
     
    58
    Diego Costa zviedol osobný súboj s Kyleom Walkerom. Španiel sa napokon dostal k prízemnému centru, no ten upratal do bezpečia Toby Alderweireld.
     
    59
    Hugo Lloris musel zasahovať po hlavičke Pedra z vnútra pokutového územia. Pokusu španielskeho reprezentanta ale chýbala potrebná razancia.
     
    60
    Hodinu hry nám ukončil rohový kop londýnskej Chelsea. Pedro na prednej žrdi hľadal Davida Luiza, no Brazílčan sa do zakončenia nedostal.
     
    61
    Zverenci Antonia Conteho pomaly zvyšujú obrátky, no zatiaľ sa nevedia presadiť cez dobre sformovanú obranu domáceho mužstva.
     
    62
    Martin Atkinsom dáva domácim výhodu priameho kopu. V priebehu snáď dvoch sekúnd totiž faulovali Victor Moses i N'Golo Kanté.
     
    63
    Priamy kop domáceho tímu zahral Christian Eriksen. Tentokrát mu však center príliš nevyšiel, a tak Thibaut Courtois nemusel zasahovať.
     
    65
    Antonio Conte prvýkrát v zápase strieda. Na trávnik prichádza Willian, ktorý dvoma gólmi rozhodol predošlý zápas so Stoke City. Naopak, v dnešnom zápase skončil Marcos Alonso.
     
    66
    Po rýchlej akcii domáceho tímu zakončoval ľavačkou Christian Eriksen. Svoj pokus spoza šestnástky ale nasmeroval len do brániaceho Garyho Cahilla.
     
    67
    Christian Eriksen dlhým pasom za obranu hľadal Deleho Alliho. Mladý reprezentant Albionu si ale zatiaľ musí na hattrick počkať.
     
    68
    Pedro sa dokázal presadiť cez ľavú stranu. Prudkým centrom hľadal v nebezpečnom priestore Diega Costu, no pred ním včas zasiahol Jan Vertonghen.
     
    69
    Tottenham zatiaľ kontroluje priebeh zápasu. Chelsea si od druhého inkasovaného gólu nevypracovala vážnejšiu šancu a čas hrá proti nej.
     
    70
    Eden Hazard sa kolmou prihrávkou snažil poslať do šance Pedra. Prihrávka ale nebola najpresnejšia, a tak si s ňou poradil Hugo Lloris.
     
    71
    Victor Moses centroval z pravej strany, no po jeho nepresnosti bude nasledovať len odkop od brány. Osobne si myslím, že Nigérijčan je zrelý na striedanie.
     
    72
    Tottenham výborne prehustil priestor pred svojou šestnástkou. Po prihrávke Edena Hazarda sa nedokázal pretlačiť do zakončenia Diego Costa.
     
    73
    Stredom to zrejme nepôjde. Domáci stopéri hrajú vynikajúco a Diega Costu dokonale eliminujú. Tentokrát na neho neprešiel ani pas Williana.
     
    74
    Prvýkrát v dnešnom zápase striedajú aj domáci. Pre dnešok má odpracované Moussa Dembélé, ktorý prenecháva miesto Harrymu Winksovi.
     
    75
    Do konca zápasu ostáva ešte približne štvrťhodina. Chelsea je smerom dopredu bezradná a je viac ako pravdepodobné, že svoju víťaznú sériu nepredĺži.
     
    76
    Victor Moses fauloval Dannyho Rosa, a tak budú mať domáci výhodu ďalšieho priameho kopu. Ten nezahrá nikto iný ako Christian Eriksen.
     
    77
    Dánsky stredopoliar to skúsil priamou strelou, no bránu súpera tesne minul. Napriek tomu poriadne natiahol belgického brankára v službách Chelsea.
     
    78
    Harry Kane potiahol akciu domáceho tímu. Tú ale trošku zbrzdil Dele Alli, a tak sa obrancovia Chelsea stihli vrátiť a zažehnať nebezpečenstvo.
     
    79
    V dnešnom zápase končí N'Golo Kanté. Na jeho miesto prichádza za výrazného bučania domácich tribún Cesc Fàbregas.
     
    80
    Christian Eriksen to teraz nespravil najlepšie. Gary Cahill loptu netečoval, a tak bude nasledovať len odkop od brány Thibauta Courtoisa.
     
    81
    Tottenham má dnešné londýnske derby vynikajúco rozohrané. Trošku nám ale začína pribúdať tvrdých zákrokov, tak snáď sa nám zápas nevrhne do nejakých zákerností.
     
    82
    Cesc Fàbregas prišiel na trávnik, no zatiaľ sa prezentoval len nedovoleným zákrokom. Na trávniku leží v bolestivej grimase Dele Alli.
     
    83
    Londýnska Chelsea sa márne snažil streliť kontaktný gól. Kohúti sú už veľmi blízko k cennému zisku troch bodov.
     
    84
    Diego Costa si prebral loptu na hranici pokutového územia. Jeho zakončenie bolo však zblokované, a tak nemusel zasahovať Hugo Lloris.
     
    85
    Posledné striedanie na strane londýnskej Chelsea. Na trávnik prichádza Michy Batshuayi, ktorý vymenil isto unaveného Victora Mosesa.
     
    86
    V dnešnom zápase končí aj dvojgólový hrdina Dele Alli. Za mohutného aplauzu tribún prichádza na ihrisko Moussa Sissoko.
     
    87
    Martin Atkinson opäť siaha do svojho vrecka. Tentokrát vyťahuje žltú kartu, ktorej adresátom je domáci Danny Rose.
     
    88
    Hrá teraz nemá spád, čo určite viac vyhovuje domácemu tímu. Ten si tak naďalej udrží svoju domácu neporaziteľnosť a dostane sa na štvrté miesto.
     
    89
    Hostia mali výhodu rohového kopu. Lopta sa síce poodrážala od viacerých hráčov, no The Blues sa neporadilo skorigovať náskok súpera.
     
    90
    V poslednej minúte riadneho hracieho času sa dostal k hlavičke David Luiz, ale bránu súpera prestrelil. Odkopávať tak bude Hugo Lloris.
     
    90+1
    Martin Atkinson nadstavil ešte štyri minúty, pričom tá prvá sa chýli k svojmu koncu. Na trávniku sa toho príliš veľa nedeje a zápas sa prakticky dohráva.
     
    90+2
    Mauricio Pochettino využíva aj svoje posledné striedanie. Na ihrisko sa dostane aj Son Heung-min, ktorý nahradí Harryho Kanea.
     
    90+3
    Domáci držia loptu ďaleko od svojej brány. Vyzerá to tak, že v dnešnom zápase neinkasujú a budú sa tak môcť pýšiť najlepšou defenzívou v Premier League.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Futbalisti londýnskej Chelsea 14. víťazstvo za sebou nepridali. Naopak, na White Hart Lane prehrali 2:0, keď si v zápase nevypracovali prakticky žiadnu stopercentnú šancu. The Blues doplatili na nepokryté centre z pravej strany. Christian Eriksen dvakrát našiel Deleho Alliho a ten dvoma presnými hlavičkami rozhodol o zisku troch bodov pre Tottenham. Ten sa tak dostáva na tretie miesto tabuľky, pričom na druhý Liverpool stráca len dva body. Chelsea je naďalej prvá so ziskom 49 bodov. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný večer. Týmto priamym prenosom vás sprevádzal Miroslav Kováčik. (22:56:40)

    Miroslav Kováčik

    Góly: 45+1. Alli, 54. Alli

    Karty:   40. Wanyama (TOT), 45+2. Alli (TOT), 87. Rose (TOT) – 18. Pedro (CHE), 38. Cahill (CHE)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 6:6. Rohy: 1:6. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 9:8.
    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Dier, Alderweireld, Vertonghen – Walker, Dembélé (74. Winks), Wanyama, Rose – Eriksen, Alli (86. Moussa Sissoko) – Kane (90+2. Son Heung-min).
    Náhradníci: Vorm – Davies, Wimmer, Trippier, Son Heung-min, Moussa Sissoko, Winks.

    Chelsea FC: Courtois – Azpilicueta, Luiz, Cahill (C) – Moses (85. Batshuayi), Matić, Kanté (79. Fàbregas), Alonso (65. Willian) – Pedro, D. Costa, E. Hazard.
    Náhradníci: Begović – Batshuayi, Willian, Fàbregas, Chalobah, Ivanović, K. Zouma.

    Rozhodca: Martin Atkinson