Tottenham – Chelsea 2:0 (kon.)
koniec
Tottenham Hotspur
2:0 (1:0)
Chelsea FC
Streda 04.01.2017, 21:00 • White Hart Lane, London • Anglická Premier League • 20. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Futbalisti londýnskej Chelsea 14. víťazstvo za sebou nepridali. Naopak, na White Hart Lane prehrali 2:0, keď si v zápase nevypracovali prakticky žiadnu stopercentnú šancu. The Blues doplatili na nepokryté centre z pravej strany. Christian Eriksen dvakrát našiel Deleho Alliho a ten dvoma presnými hlavičkami rozhodol o zisku troch bodov pre Tottenham. Ten sa tak dostáva na tretie miesto tabuľky, pričom na druhý Liverpool stráca len dva body. Chelsea je naďalej prvá so ziskom 49 bodov. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný večer. Týmto priamym prenosom vás sprevádzal Miroslav Kováčik. (22:56:40)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Domáci držia loptu ďaleko od svojej brány. Vyzerá to tak, že v dnešnom zápase neinkasujú a budú sa tak môcť pýšiť najlepšou defenzívou v Premier League.
     
    90+2
    Mauricio Pochettino využíva aj svoje posledné striedanie. Na ihrisko sa dostane aj Son Heung-min, ktorý nahradí Harryho Kanea.
     
    90+1
    Martin Atkinson nadstavil ešte štyri minúty, pričom tá prvá sa chýli k svojmu koncu. Na trávniku sa toho príliš veľa nedeje a zápas sa prakticky dohráva.
     
    90
    V poslednej minúte riadneho hracieho času sa dostal k hlavičke David Luiz, ale bránu súpera prestrelil. Odkopávať tak bude Hugo Lloris.
     
    89
    Hostia mali výhodu rohového kopu. Lopta sa síce poodrážala od viacerých hráčov, no The Blues sa neporadilo skorigovať náskok súpera.
     
    88
    Hrá teraz nemá spád, čo určite viac vyhovuje domácemu tímu. Ten si tak naďalej udrží svoju domácu neporaziteľnosť a dostane sa na štvrté miesto.
     
    87
    Martin Atkinson opäť siaha do svojho vrecka. Tentokrát vyťahuje žltú kartu, ktorej adresátom je domáci Danny Rose.
     
    86
    V dnešnom zápase končí aj dvojgólový hrdina Dele Alli. Za mohutného aplauzu tribún prichádza na ihrisko Moussa Sissoko.
     
    85
    Posledné striedanie na strane londýnskej Chelsea. Na trávnik prichádza Michy Batshuayi, ktorý vymenil isto unaveného Victora Mosesa.
     
    84
    Diego Costa si prebral loptu na hranici pokutového územia. Jeho zakončenie bolo však zblokované, a tak nemusel zasahovať Hugo Lloris.
     
    83
    Londýnska Chelsea sa márne snažil streliť kontaktný gól. Kohúti sú už veľmi blízko k cennému zisku troch bodov.
     
    82
    Cesc Fàbregas prišiel na trávnik, no zatiaľ sa prezentoval len nedovoleným zákrokom. Na trávniku leží v bolestivej grimase Dele Alli.
     
    81
    Tottenham má dnešné londýnske derby vynikajúco rozohrané. Trošku nám ale začína pribúdať tvrdých zákrokov, tak snáď sa nám zápas nevrhne do nejakých zákerností.
     
    80
    Christian Eriksen to teraz nespravil najlepšie. Gary Cahill loptu netečoval, a tak bude nasledovať len odkop od brány Thibauta Courtoisa.
     
    79
    V dnešnom zápase končí N'Golo Kanté. Na jeho miesto prichádza za výrazného bučania domácich tribún Cesc Fàbregas.
     
    78
    Harry Kane potiahol akciu domáceho tímu. Tú ale trošku zbrzdil Dele Alli, a tak sa obrancovia Chelsea stihli vrátiť a zažehnať nebezpečenstvo.
     
    77
    Dánsky stredopoliar to skúsil priamou strelou, no bránu súpera tesne minul. Napriek tomu poriadne natiahol belgického brankára v službách Chelsea.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 45+1. Alli, 54. Alli

    Karty:   40. Wanyama (TOT), 45+2. Alli (TOT), 87. Rose (TOT) – 18. Pedro (CHE), 38. Cahill (CHE)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 6:6. Rohy: 1:6. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 9:8.
    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Dier, Alderweireld, Vertonghen – Walker, Dembélé (74. Winks), Wanyama, Rose – Eriksen, Alli (86. Moussa Sissoko) – Kane (90+2. Son Heung-min).
    Náhradníci: Vorm – Davies, Wimmer, Trippier, Son Heung-min, Moussa Sissoko, Winks.

    Chelsea FC: Courtois – Azpilicueta, Luiz, Cahill (C) – Moses (85. Batshuayi), Matić, Kanté (79. Fàbregas), Alonso (65. Willian) – Pedro, D. Costa, E. Hazard.
    Náhradníci: Begović – Batshuayi, Willian, Fàbregas, Chalobah, Ivanović, K. Zouma.

    Rozhodca: Martin Atkinson