Novokuzneck – Viťaz 3:4 (kon.) | Novosibirsk – Jaroslavľ 3:2 (1:0 po s.n.) | Omsk – D. Moskva 2:3 (kon.)
Togliatti – Metallurg Magnitogorsk 2:4 (kon.) | Kazaň – Čeljabinsk 5:3 (kon.) | Nižnekamsk – Ufa 1:0 (4:3 po s.n.)
Dinamo Minsk – Petrohrad 5:4 (kon.) | Riga – Čerepovec 5:2 (kon.) | Záhreb – Red Star Kunlun 1:0 (kon.)
HC Slovan – Chabarovsk sk 2:0 (kon.)
po s.n. (1:0)
HC Sibir Novosibirsk
3:2 (1:0, 1:1, 0:1 - 0:0)
Lokomotiv Jaroslavľ
cz Utorok 03.01.2017, 11:30 • Sibir Arena, Novosibirsk • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:30.
     
    Lokomotiv Jaroslavl vyhrál tři utkání v řadě a vítěznou sérii se bude snažit v úterý dopoledne prodloužit na ledě Sibiru Novosibirsku, se kterým už se v letošní sezóně KHL jednou střetl a před svými fanoušky vyhrál 3:1. Jaroslavli patří v Západní konferenci čtvrté místo, zatímco Novosibirsk je ve Východní konferenci desátý a na osmý Vladivostok ztrácí pouhé čtyři body.
     
    Sibir Novosibirsk:

    Hokejisté Novosibirsku mají velký problém se střílením gólů, když pouze během jednoho z posledních pěti zápasů vstřelili více než dvě branky. Na formě týmu se to ale překvapivě příliš neprojevuje. Novosobirsk vyhrál tři z posledních pěti zápasů a stále se nachází ve Východní konferenci těsně pod nejlepší osmičkou.
     
    Lokomotiv Jaroslavl:

    Lokomotiv prožil skvělý závěr loňského roku 2016, když vyhrál čtyři z posledních pěti utkání a do zápasu na ledě Novosibirsku bude vstupovat se třemi výhrami v řadě. Jestliže bude porovnávat střeleckou formu obou celků, tak ani Jaroslavl nestřílí příliš mnoho branek a je na tom podobně jako Sibir. Hokejisté hostujícího celku ve třech z posledních pěti zápasů vstřelili tři góly.
    Sestřih z posledního zápasu Lokomotivu v kalendářním roce 2016, v němž hokejisté Jaroslavli zavítali na led Petrohradu.

     
    Vzájemné zápasy v letošní sezóně 2016/2017:

    05.09.16 Jaroslavl – Novosibirsk 3:1
     
    Česká stopa v utkání:

    Adam Polášek (SIB) 3+21, +/- +3
    Jakub Nakládal (LOK) 1+3, +/- +4

    Zranění hráči:

    Alexander Salák (SIB) zranění ve spodní části těla
     
    Úvodní sestavy:

    HK Sibir Novosibirsk: Nalimov (Krasikov) – Polášek, K. Alexejev (A), Ignatovič, Beljakov (C), Mišarin, Naumov, K. Vorobjov (A) – Šumakov, Sannikov, Šalunov – Kemppainen, Arťuchin, Chlopotov – Pervušin, A. Gluchov, Zyrjanov – Arťomov, Okulov, Milovzorov – Boychuk.

    Lokomotiv Jaroslavl: Sudnicin (Murygin) – Kronwall (C), Nakládal, Ljubuškin (A), Gavrikov, Rafikov, Pašnin, Čerepanov (A) – Talbot, Kozun, Kontiola – Mosaljov, Apalkov, Kraskovskij – E. Galimov, Averin, Kartajev – Iljenko, Lugin, Loktionov – Kadějkin.

    Rozhodčí: Michail Buturlin, Viktor Gašilov. Čároví: Sergej Šeljanin, Dmitrij Sivov.
    Jakub Jeřábek - Adam Polášek. Čtvrtý a pátý nejproduktivnější bek KHL!

    Gólová radost Kuby Jeřábka!???? #ccmhockey #madeofhockey (Repost @narodnitym)

    Fotka zveřejněná uživatelem CCM Hockey Czech Republic (@ccmhockeyczechrepublic),


     
    Hokejisté Lokomotivu už vychází na ledovou plochu Sibir Areny a za pár okamžiků bude následovat nástup domácích hráčů Novosibirsku. Poté zazní ruská národní hymna a vše bude připraveno k zahájení utkání.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:01
    Jaroslavl vyhrála úvodní vhazování a jako první se za hlasitého jásotu fanoušků v Sibir Areně mohla vydat směrem vpřed, její útočná akce na levém křídle ale nic nepřinesla.
     
    01:12
    Jaroslavl vytvořila před bránou Ivana Nalimova obrovský závar, domácí brankář ale odvedl skvělou práci, když nejprve zastavil střelu z mezikruží hrudí a poté puk před dorážejícím Denisem Mosaljovem ukryl vleže pod lapačkou!
     
    01:57
    Sibir právě vstřelil branku!
    ZACH BOYCHUK předvedl na pravém křídle nádherný oblouk, kterým si sjel mezi kruhy pro vhazování a prudkou střelou zápěstím pod vyrážečkou bezmocného brankáře Alexandra Sudnicina zamířil ke vzdálenější levé tyči. Novosibirsk udeřil z první střely na bránu a ujal se vedení 1:0! Asistence: Konstantin Alexejev.
    01:57 Zach BOYCHUK - 1:0
     
    02:49
    Sibir na pravém křídle podnikal další nebezpečný výpad, brankář Alexandr Sudnicin byl ale tentokrát připraven a střelu z ostrého úhlu domácích hokejistů ukryl ve svém náručí.
     
    03:57
    Lokomotiv se vydal do rychlého útoku po pravém křídle, jenže akci hostujících hráčů zastavilo postavení mimo hru.
     
    04:57
    Jakub Nakládal se zmocnil puku v obranném pásmu po nepřesné přihrávce Novosibirsku a v klidu rozehrál.
     
    05:27
    Na opačné straně ovšem následná akce Lokomotivu nic nepřinesla. Hosté na levém křídle pouze nahodili puk do útočného pásma a odjeli rychle střídat.
     
    06:20
    Emil Galimov v rohu obranného pásma jednoho z protihráčů narazil na hrazení a dostal dvě minuty. Novosibirsk má k dispozici první přesilovou hru a šanci navýšit vedení.
     
    07:23
    Jeden z hokejistů Lokomotivu mohl skórovat v oslabení, když se v blízkosti pravé tyče ocitl ve velké šanci, brankáře Ivana Nalimova ale z ostrého úhlu propálit nedokázal!
     
    08:00
    Zach Boychuk mohl vstřelit svůj druhý gól v utkání, když si v blízkosti pravé tyče najel na nádhernou přihrávku Konstantina Okulova přes šířku útočného pásma z levého křídla, jeho následná střela ale z ostrého úhlu a blízkosti skončila pouze na pravé tyči!
    08:00 Zach Boychuk v obrovské šanci pálil do pravé tyče!
     
    08:20
    Vyloučený Emil Galimov naskočil zpět na led a hokejisté Lokomotivu úspěšně přečkali první oslabení.
     
    09:33
    Ivan Nalimov ukryl nahození Lokomotivu z pravého křídla v lapačce a po snadném zákroku přerušil hru.
     
    10:04
    Konstantin Okulov se ocitl mezi kruhy pro vhazování v obrovské šanci, jenže jeho následná střela zápěstím skončila v ochranné síti a útočník Novosibirsku pohlédl směrem ke stropu! Z velmi nadějné šance nakonec nebylo nic a Alexandr Sudnicin zasahovat nemusel.
     
    10:43
    Před bránou Alexandra Sudnicina došlo k nepříjemnému střetu dvou hráčů, kteří skončili na ledě a vpádu posunuli bránu. Hra byla okamžitě přerušena.
     
    12:00
    Do konce úvodní části utkání zbývá odehrát přesně osm minut a zatím se hraje v obrovském tempu.
     
    12:36
    Brandon Kozun je během posledních pěti zápasů nejproduktivnějším hráčem Lokomotivu Jaroslavl a před pár okamžiky málem svou skvělou formu potvrdil, když na pravém křídle napřáhl od mantinelu ke dvěma nebezpečným střelám, z nichž první skončila na pravém betonu Ivana Nalimova a druhá vzápětí na jeho hrudi, kterou puk vyrazil mimo tři tyče své brány!
     
    13:15
    Petri Kontiola využil volného prostoru na pravém křídle a z úhlu v blízkosti pravé tyče prudce vypálil zápěstím, Ivan Nalimov byl ale připraven a jeho pokus ukryl ve svém náručí.
     
    13:34
    Vladislav Gavrikov středem ledové plochy zavážel puk do útočného pásma a zezadu byl podražen Vadimem Chlopotovem, který dostal dvě minuty za podražení. Lokomotiv má k dispozici první přesilovou hru a šanci vyrovnat stav utkání.
     
    14:37
    Kirill Vorobjov odvedl v obranném pásmu skvělou práci a po vyhození puku k bráně Jaroslavle si vysloužil velký potlesk.
     
    15:34
    Vyloučený Vadim Chlopotov naskočil zpět na led a také Novosibirsk úspěšně přečkal první oslabení.
     
    15:53
    Vadim Chlopotov se vrátil na led a okamžitě v levém kruhu pro vhazování napřáhl k nebezpečné střele, která letěla těsně nad ledem a zamířila vedle přední levé tyče.
     
    16:53
    Zatím jsme svědky krásného ofenzivního hokeje, během něhož se hra neustále přelévá ze strany na stranu. Hokejisté obou týmů mají sil na rozdávání. Uvidíme, jak dlouho jim to vydrží.
     
    17:38
    Jakub Nakládal na levém křídle od modré čáry nahazoval puk směrem na vzdálenější pravou tyč, Ivan Nalimov měl ovšem skvělý výhled a kotouč ukryl ve své lapačce.
     
    18:09
    Jaroslavl na levé křídle vyhrála vhazování a okamžitě z vrcholu kruhu pro vhazování přišla střela, která byla zablokována a brankář Ivan Nalimov po ní zasahovat nemusel.
     
    18:45
    Sergej Šumakov na levém křídle nabral obrovskou rychlost a na útočné modré čáře byl podražen Arťomem Iljenkem. Novosibirsk si v závěru první třetiny zahraje druhou přesilovou hru.
     
    18:57
    Alexandr Kadějkin předvedl v blízkosti pravé tyče dobrý forčeking a jednomu z domácích hokejistů vypíchl puk, který mířil po ledě k přední tyči, Ivan Nalimov byl ale pozorný a rychle ho zastavil.
     
    19:00
    Do konce první třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Hokejisté Novosibirsku vstoupili v domácí Sibir Areně do utkání proti favoritovi skvěle, když se po necelých dvou minutách prosadil krásnou střelou z mezikruží Zach Boychuk. Na straně hostů mohl odpovědět v největší šanci Brandon Kozun, který na pravém křídle dvakrát nebezpečně vypálil od mantinelu, Ivan Nalimov si ale s oběma jeho pokusy poradil. Skóre po první třetině: Sibir Novosibirsk 1 Lokomotiv Jaroslavl 0.
    Fanoušci v Sibir Areně mají dnes v hledišti o zábavu postaráno.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 12:23.
     
    Statistiky po první třetině: Střely: 13-19; Střely na bránu: 9-12; Vhazování: 6-15; Zablokované střely: 6-2; Hity: 7-6; Fauly: 1-2; Trestné minuty: 2-4.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:01
    Novosibirsk vstupuje do druhé třetiny s jednobrankovým vedením a po vyloučení Arťoma Iljenka navíc v početní výhodě, do jejíž konce zbývá odehrát 45 sekund.
     
    20:45
    Vyloučený Arťom Iljenko naskočil zpět na ledovou plochu a Lokomotiv Jaroslavl hraje opět v plném počtu.
     
    21:02
    Novosibirsku se ve hře 5 na 5 nepodařilo rozehrát a puk podél hrazení, kde je box časoměřičů, zamířil na zakázané uvolnění, po kterém se vhazovalo před bránou Ivana Nalimova.
     
    21:38
    Petri Kontiola byl zřejmě hráčem, který v levém kruhu pro vhazování vypálil přes jednoho z hokejistů Novosibirsku a jeho pokus byl sražen do rohu útočného pásma, odkud posílal před bránu střílenou přihrávku, žádný z jeho spoluhráčů se ale do zakončení nedostal.
     
    22:00
    Novosibirsk během pár sekund podruhé vyhodil puk na zakázané uvolnění a po přestávce se mu zatím nedaří příliš kombinovat. Lokomotiv je ve druhé části aktivnější.
     
    22:54
    Jeden z hráčů Lokomotivu si nebezpečně sjížděl před bránu, přihrávka z levého křídla ho ovšem minula a do zakončení se nedostal. V hledišti to jen zahučelo.
     
    23:39
    Novosibirsk se mezi kruhy pro vhazování řítil ve dvou do obrovské šance, fantastický návrat do obrany ovšem předvedl Ilja Ljubuškin, který jim puk čistě odebral.
     
    24:30
    Lokomotiv z levého rohu útočného pásma posílal před bránu nebezpečnou bekhendovou přihrávku, Ivan Nalimov byl ale u své pravé tyče včas a puk ukryl před dvěma dotírajícími hráči Jaroslavle ve své výstroji.
     
    24:35
    Hosté v pravém kruhu pro vhazování vyhráli buly a ihned po ní přišla střela, kterou Ivan Nalimov ukryl v lapačce.
     
    25:27
    Novosibirsk hrál v šesti hráčích a hráčská lavice domácího týmu dostala dvouminutový trest za příliš mnoho hráčů na ledě, který odpyká střelec úvodní branky utkání Zach Boychuk.
     
    25:35
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Brandon Kozun se na pravém křídle pomazlil s pukem a po zvednutí hlavy našel nádhernou přihrávkou z ostrého úhlu přes brankoviště na vzdálenější levé tyči ze druhé vlny najíždějícího JAKUBA NAKLÁDALA, který bez přípravy poslal puk do odkryté části brány. Lokomotiv bleskově využil přesilovou hru a vyrovnal stav utkání na 1:1! Asistence: Brandon Kozun a Maxime Talbot.
    25:35 Jakub NAKLÁDAL - 1:1
     
    25:55
    Emil Galimov se pokusil otočit utkání na stranu Jaroslavle, jeho prudká střela zápěstím z prostoru mezi kruhy pro vhazování ale zamířila pouze do hrudi připraveného Ivana Nalimova.
     
    28:03
    Ilja Ljubuškin zahrál před bránou Novosibirsku ve snaze získat puk vysokou holí, kterou zasáhl jednoho z hráčů domácího celku do obličeje a dostal 2+2 minuty.
     
    28:30
    Novosibirsk nahodil puk z pravého křídla před bránu, kde se po ledě od brusle jednoho z hráčů Lokomotivu odrážel pod Alexandra Sudnicina, brankář hostujícího celku ale kotouč dokázal zasednout a dorážející Jevgenij Arťuchin ho i s ním dotlačil do brány!
     
    28:30
    Rozhodčí zkoumají video a domácí fanoušci Novosibirsku se pochopitelně dožadují uznání branky.
     
    28:30
    Sibir právě vstřelil branku!
    Alexandr Sudnicin dělal vše, co mohl, aby puk vsedě udržel před bránou čárou, jenže JEVGENIJ ARŤUCHIN předvedl obrovský důraz a v blízkosti levé tyče puk po ledě dorazil do sítě. Novosibirsk využil první polovinu čtyřminutové přesilové hry, což znamená, že se ujal vedení 2:1 a navíc zůstal v početní převaze! Gól muselo potvrdit video.
    28:30 Jevgenij ARŤUCHIN - 2:1
     
    30:30
    Vyloučený Ilja Ljubuškin naskočil zpět na led a Lokomotiv hraje v plném počtu. Během oslabení ovšem inkasoval. Faul vyšel Jaroslavl hodně draho.
     
    32:34
    Jaroslavl šla krátce po vstřelení vyrovnávacího gólu do čtyřech a Ilja Ljubuškin dostal dvojnásobný trest za vysokou hůl, čehož hráči Sibiru vzápětí rychle využili, ačkoliv jejich gól musel být potvrzen po přezkoumání videa.
     
    33:33
    Lokomotiv se ocitl na vrcholu prostoru mezi kruhy pro vhazování ve slibné střelecké pozici, následná rána jednoho z jeho hráčů ale byla nepřesná a zamířila vedle levého horního rohu brány. Ivan Nalimov bez práce.
     
    34:38
    Maxim Šalunov dostal dvouminutový trest za faul kolenem a Lokomotiv má k dispozici v závěru prostřední části k dispozici třetí přesilovou hru.
     
    35:01
    Petri Kontiola mezi dvěma protihráči krásně pronikl do útočného pásma a poté puk předložil Brandonovi Kozunovi, který z mezikruží pálil pouze do náruče Ivana Nalimova!
     
    35:55
    Jakub Nakládal vzápětí vypálil od modré čáry, jeho střela ale byla nepřesná a zamířila do ochranné sítě.
     
    36:38
    Maxim Šalunov naskočil na ledovou plochu a Novosibirsk úspěšně přečkal druhé ze tří oslabení.
     
    36:41
    Hokejisté Lokomotivu vyvolali před bránou Novosibirsku závar, Ivan Nalimov ale skočil po volném puku jako liška po slepici a vleže ho ukryl ve své lapačce.
     
    38:15
    Alexandr Sudnicin předvedl v závěru druhé třetiny snadný zákrok poté, co nahození ukryl ve své lapačce.
     
    39:00
    Do konce druhé třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    39:03
    Hokejisté Lokomotivu na pravém křídle od modré čáry napřáhli ke tvrdé střele s příklepem, která byla v kruhu pro vhazování sražena mimo a Ivan Nalimov po ní mohl zůstat v klidu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Novosibirsk v úvodu druhé třetiny špatně střídal a český obránce Jakub Nakládal po pouhých osmi sekundách využil přesilovou hru. Radost Lokomotivu z vyrovnání ovšem dlouho nevydržela, protože Ilja Ljubuškin dostal 2+2 minuty se vysokou hůl a první polovinu přesilové hry v dresu Sibiru využil Jevgenij Arťuchin, který předvedl před bránou velký důraz a jeho gól byl po přezkoumání videa uznán. Domácí jsou po dvou třetinách blíže k vítězství a oplacení Lokomotivu porážky z prvního letošního vzájemného duelu, který se odehrál v Jaroslavli. Skóre po druhé třetině: Sibir Novosibirsk 2 Lokomotiv Jaroslavl 1.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 13:19.
     
    Statistiky po druhé třetině: Střely: 30-41; Střely na bránu: 16-23; Vhazování: 18-23; Zablokované střely: 11-4; Hity: 8-11; Fauly: 2-4; Trestné min.: 6-8.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:07
    V Sibir Areně začala závěrečná část utkání a hráči domácího celku po pouhých sedmi sekundách vyhodili puk po nepřesné rozehrávce na zakázané uvolnění.
     
    40:55
    Vadim Chlopotov na pravém křídle u mantinelu nestihl vyklidit útočné pásmo a akci Sibiru zastavilo postavení mimo hru.
     
    41:21
    Emil Galimov se na pravé straně útočného pásma u mantinelu k puku v osobním souboji s jedním z domácích hokejistů nedostal a vzápětí zamířil na střídačku.
     
    41:54
    Dmitrij Lugin na levém křídle nabral obrovskou rychlost, jeho následná střela už ale byla kvůli postavení mimo hru zbytečná a Ivan Nalimov si s ní navíc bez problému poradil.
     
    42:24
    Dmitrij Lugin byl zřejmě hráčem, který se vzápětí ocitl mezi kruhy pro vhazování ve slibné střelecké pozici a Ivan Nalimov jeho krátkou střelu zápěstím vyrazil hrudí!
     
    43:29
    Vladislav Kartajev se ocitl v blízkosti pravé tyče ve slibné šanci, jenže vzápětí bránu přestřelil.
     
    44:36
    Vladislav Kartajev z pravého kruhu pro vhazování krásně mířil ke vzdálenější levé tyči, Ivan Nalimov ale předvedl skvělý zákrok a jeho střelu zápěstím letící těsně nad ledem pravým betonem vyrazil!
     
    45:39
    Michail Pašnin odvedl v rohu obranného skvělou práci, když jednoho z protihráčů přišpendlil na mantinel a vybojoval puk, kterého se zmocnil jeho spoluhráč a za bránou rozehrál.
     
    46:41
    Dmitrij Lugin se po krátké komerční přestávce ocitl v pravém kruhu pro vhazování ve slibné střelecké pozici, jeho následný pokus zápěstím byl ale sražen mimo.
     
    47:07
    Lokomotivu nelze upřít snaha, jenže Novosibirsk stále vede těsně 2:1 a v hledišti Sibir Areny panuje skvělá atmosféra.
     
    47:49
    Daniil Apalkov společně se svým spoluhráčem pronikal středem ledové plochy do útočného pásma, jenže v něm byl příliš rychle a akci zastavilo postavení mimo hru.
     
    48:01
    Na opačné straně pronikal v blízkosti střídaček do útočného pásma domácí Vladislav Naumov, ani on ale v akci nemohl pokračovat a útok Sibiru zastavilo postavení mimo hru. Hra je nyní často přerušována.
     
    49:02
    Novosibirsk po levém křídle přešel útočnou modrou čáru v souladu s pravidly a vzápětí přišla tvrdá střela s příklepem, která byla nepřesná a Alexandr Sudnicin v bráně Lokomotivu zasahovat nemusel.
     
    49:31
    Jevgenij Arťuchin dostal menší trest za nedovolené bránění a Lokomotiv má k dispozici přesilovou hru.
     
    50:04
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Petri Kontiola zamíchal v levém kruhu pro vhazování s pukem a v blízkosti levé tyče našel kolmou přihrávkou Brandona Kuzona, který nádhernou zpětnou diagonální přihrávkou předložil kotouč STAFFANOVI KRONWALLOVI, a ten z pravého kruhu pro vhazování bez přípravy střelou po ledě zamířil do prázdné brány. Nádherně sehraná přesilová hra! Asistence: Brandon Kozun a Petri Kontiola.
    50:04 Staffan KRONWALL - 2:2
     
    51:33
    Novosibirsk se pokusil o rychlou odpověď, jenže následná střela z pravého kruhu pro vhazování skončila ve výstroji připraveného brankáře Alexandra Sudnicina!
     
    52:29
    Domácí hokejisté se dostali v rychlém sledu ke dvěma střelám, rána z pravého i levého kruhu pro vhazování ale byla nepřesná a brankář Alexandr Sudnicin zasahovat nemusel.
     
    53:58
    Alexej Gluchov z pravého křídla posílal před bránu nebezpečnou přihrávku, po které se málem prosadil Konstantin Okulov, jenže puk v rychlosti promáchl.
     
    55:00
    Do konce utkání zbývá odehrát přesně pět minut, které mají oba týmy na to, aby se pokusily rozhodnout.
     
    56:22
    Lokomotiv Jaroslavl je střelecky výrazně aktivnější a zaslouženě se mu podařilo vyrovnat. Dokáží hosté rozhodnout ještě před koncem normální hrací doby?
     
    57:13
    Stěpan Sannikov vypálil z prostoru mezi kruhy pro vhazování a po zákroku Alexandra Sudnicina se snažil dostat k dorážce marně.
     
    57:40
    Rušan Rafikov svedl v rohu obraného pásma tvrdý osobní souboj s Stěpanem Sannikovem, který skončil na ledě, za pískotu domácího publika se ovšem nevylučovalo.
     
    58:24
    Novosibirsk vyhodil puk necelé dvě minuty před koncem na zakázané uvolnění a vhazovat se bude před Ivanem Nalimovem, který musí být v závěru utkání ve střehu.
     
    59:00
    Do konce normální hrací doby zbývá odehrát 1 minuta.
     
    59:05
    Jegor Milovzorov posílal před bránu od modré čáry po ledě nebezpečné nahození, obrana Lokomotivu ale zvládla situaci vyřešit a jednoho z domácích hráčů do zakončení nepustila.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Novosibirsk v domácí Sibir Areně dvakrát vedl zásluhou Zacha Boychuka a Jevgenije Arťuchina, jenže ani jednou jednobrankový náskok neudržel, když nejprve v dresu Lokomotivu Jaroslavl odpověděl český obránce Jakub Nakládal a ve třetí třetině poté Staffan Kronwall. Čeká nás prodloužení. Skóre po třetí třetině: Sibir Novosibirsk 2 Lokomotiv Jaroslavl 2.
     
    Statistiky po třetí třetině: Střely: 43-60; Střely na bránu: 20-34; Vhazování: 25-35; Zablokované střely: 15-10; Hity: 10-15; Fauly: 3-4; Trestné min.: 8-8.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:01
    V Sibir Areně právě začalo prodloužení, které se stejně jako v zámořské NHL hraje ve hře 3 na 3.
     
    61:04
    Konstantin Okulov se ocitl v pravém kruhu pro vhazování ve slibné střelecké pozici, jeho následná rána ale trefila pouze hruď připraveného Alexandra Sudnicina.
     
    61:17
    Alexandr Sudnicin předvedl v brankovišti fantastický rozštěp a zmařil obrovskou šanci Maximovi Šalunovovi!
     
    62:52
    Brandon Kozun dvakrát objel celé útočného pásmo a poté krásnou přihrávkou zpoza brány našel jednoho ze svých spoluhráčů, který v blízkosti levé tyče pálil mimo!
     
    64:00
    Do konce prodloužení zbývá odehrát 1 minuta.
     
    64:14
    Maxim Šalunov se ocitl mezi kruhy pro vhazování ve velké šanci, jenže puk mu během střely zápěstím sjel z čepele hole a zamířil po ledě vedle levé tyče.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Pětašedesát minut vítěze neurčilo a druhý vzájemný duel mezi Novosibirskem a Jaroslavlí v letošní sezóně KHL budou muset rozhodnout nájezdy. Skóre po prodloužení: Sibir Novosibirsk 2 Lokomotiv Jaroslavl 2.
     
    Statistiky po prodloužení: Střely: 51-65; Střely na bránu: 25-37; Vhazování: 25-38; Zablokované střely: 15-12; Hity: 10-15; Fauly: 3-4; Trestné min.: 8-8.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. séria
    0:0
    Konstantin Okulov se jako první rozjel na nájezd a před bránou hodně zpomalil. Jeho následná bekhendová střela po ledě zamířila vedle levé tyče.
     
    1. séria
    0:0
    Petri Kontiola mířil dobře k pravé tyči po rychlém zamíchání s pukem, jenže trefil pouze lapačku Ivana Nalimova.
     
    2. séria
    1:0
    Sergej Šumakov předvedl krásný bekhendový blafák a nad pravým betonem Alexandra Sudnicina zamířil k levé tyči!
     
    2. séria
    1:0
    Andrej Loktionov mířil dobře pod horní tyč, jenže Ivan Nalimov předvedl spektakulární zákrok, po kterém puk vsedě ukryl v lapačce!
     
    3. séria
    1:0
    Maxim Šalunov se také rozhodl pro bekhendový blafák, na rozdíl od Sergeje Šumakova se ale v blízkosti pravé tyče neprosadil. Puk skončil v náručí Alexandra Sudnicina.
     
    3. séria
    1:0
    Brandon Kozun musel proměnit svůj nájezd a dobře mířil mezi betony Ivana Nalimova, brankář Novosibirsku je ale včas sevřel k sobě a pokus hostujícího útočníka vyrazil.
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HK Sibir Novosibirsk.
    Autorem vítězné branky je SERGEJ ŠUMAKOV.
    Sergej ŠUMAKOV - 3:2
     
    Konec zápasu.
     
    O osudu druhého vzájemného zápasu v letošní sezóně KHL mezi Novosibirskem a Jaroslavlí musely rozhodnout v Sibir Areně za stavu 2:2 samostatné nájezdy, ve kterých se jako jediný prosadil po krásném bekhendovém blafáku Sergej Šumakov. Domácí v zápase dvakrát vedli, a přestože svůj náskok ztratili, nakonec se radují z vítězství. Konečný výsledek: Sibir Novosibirsk 3 Lokomotiv Jaroslavl 2 pn.
    Jakub Nakládal dnes vstřelil svůj druhý gól v letošní sezóně.

     
    Statistiky: Střely: 51-65; Střely na bránu: 25-37; Vhazování: 25-38; Zablokované střely: 15-12; Hity: 10-15; Fauly: 3-4; Trestné minuty: 8-8.
     
    Česká stopa v utkání:

    Adam Polášek (SIB) 0+0, 1 střela, čas na ledě 17:01
    Jakub Nakládal (LOK) 1+0, 4 střely, čas na ledě 23:03

    Zranění hráči:

    Alexander Salák (SIB) zranění ve spodní části těla (14:22:06)

    Tomáš Reiner

    Góly a asistencie: 2. Boychuk (K. Alexejev), 29. Arťuchin, rozh. náj. Šumakov – 26. Nakládal (Kozun, Talbot), 51. Kronwall (Kozun, Kontiola)

    Samostatné nájazdy:

    1. séria:
    0:0   Konstantin Okulov (SIB)
    0:0   Petri Kontiola (JAR)
    2. séria:
    1:0   Sergej Šumakov (SIB)
    1:0   Andrej Loktionov (JAR)
    3. séria:
    1:0   Maxim Šalunov (SIB)
    1:0   Brandon Kozun (JAR)


    HC Sibir Novosibirsk: Nalimov (Krasikov) – Polášek, K. Alexejev (A), Ignatovič, Beľakov (C), Mišarin, Naumov, Vorobjev (A) – Šumakov, Sannikov, Šalunov – Kemppainen, Arťuchin, Khlopotov – Pervušin, A. Gluchov, Zyrianov – Arťomov, Okulov, Milovzorov – Boychuk.
    Lokomotiv Jaroslavľ: Sudnicin (Murygin) – Kronwall (C), Nakládal, Ljubuškin (A), Gavrikov, Rafikov, Pašnin, Čerepanov (A) – Talbot, Kozun, Kontiola – Mosaljov, Apalkov, Kraskovskij – E. Galimov, Averin, Kartajev – Iljenko, Lugin, Loktionov – Kadejkin.

    Rozhodca: Michail Buturlin, Viktor Gašilov. Čároví: Sergej Šeljanin, Dmitrij Sivov

    Diváci: 7420