Novokuzneck – Viťaz 3:4 (kon.) | Novosibirsk – Jaroslavľ 3:2 (1:0 po s.n.) | Omsk – D. Moskva 2:3 (kon.)
Togliatti – Metallurg Magnitogorsk 2:4 (kon.) | Kazaň – Čeljabinsk 5:3 (kon.) | Nižnekamsk – Ufa 1:0 (4:3 po s.n.)
Dinamo Minsk – Petrohrad 5:4 (kon.) | Riga – Čerepovec 5:2 (kon.) | Záhreb – Red Star Kunlun 1:0 (kon.)
HC Slovan – Chabarovsk sk 2:0 (kon.)
koniec
Ak Bars Kazaň
5:3 (2:2, 2:1, 1:0)
Traktor Čeljabinsk
cz Utorok 03.01.2017, 15:00 • TatNeft Arena, Kazaň • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:37
    Vjačeslav Soloduchin dostal menší trest za podražení a uvidíme, zda se ještě dočkáme gólu. Traktor má během poslední minuty k dispozici přesilovou hru.
     
    53:42
    Kirill Kolcov byl zřejmě hráčem, který nebezpečně vypálil z vrcholu levého kruhu pro vhazování a Stanislav Galimov jeho střelu letící těsně nad ledem na přední tyči vyrazil pravým betonem! Vzápětí přišla střela z pravého křídla, brankář Kazaně měl ale dobrý výhled a tentokrát ho podržel.
     
    51:26
    Vladimir Tkačjov už dnes jeden gól vstřelil a nyní mohl přidat další, když se řítil sám na brankáře Vasilije Děmčenka! Domácí útočník chtěl bekhendem zasouvat puk po rychlém zamíchání zasouvat ke vzdálenější pravé tyči, brankář Traktoru tam ale skvěle nechal levý beton.
     
    47:51
    Paul Szczechura dostal dvouminutový trest za vysokou hůl a Kazaň má k dispozici další z řady přesilových her.
     
    47:50
    Vasilij Tokranov na levém křídle nabral rychlost a z kruhu pro vhazování mířil těsně nad ledem k přední tyči, Vasilij Děmčenko ale předvedl pěkný zákrok a pravým betonem jeho rychlou střelu zápěstím vyrazil do rohu!
    41:48 Fjodor MALYCHIN - 5:3
     
    41:48
    Kazaň vstřelila branku!
    Michail Varnakov na levém křídle od mantinelu nahodil puk směrem na vzdálenější pravou tyč, kde ho ze vzduchu usměrnil do pravého horního rohu v rychlosti FJODOR MALYCHIN. Ani třetí část není ochuzena o gól a Kazaň vede 5:3! Asistence: Michail Varnakov a Dmitrij Obuchov.
     
    39:44
    Alexandr Šinin fauloval v závěru druhé třetiny a za nedovolené bránění usedl na trestnou lavici.
     
    39:16
    Vladimir Tkačjov napřáhl v pravém kruhu pro vhazování k nádherné střele zápěstím, která mířila do bližšího horního rohu brány, Vasilij Děmčenko ale vytáhl úžasný semafor, po kterém puk ukryl ve své lapačce!
    34:22 Kirill KOLCOV - 4:3
     
    34:22
    Čeljabinsk právě vstřelil branku!
    KIRILL KOLCOV udělal ve středním pěkný oblouk a po výměně puku s Dmitrijem Pestunovem stojícím na útočné modré čáře z mezikruží v obležení tří protihráčů prudkou střelou zápěstím zamířil nad lapačku Stanislava Galimova. Nádherný gól, po kterém se Traktor Čeljabinsk stejně jako v první třetině dokázal vrátit zpět do utkání! Asistence: Dmitrij Pestunov.
    33:25 Justin AZEVEDO - 4:2
     
    33:25
    Kazaň vstřelila branku!
    Puk se z pravého křídla od Vladimira Tkačjova přes Vasilije Tokranova dostal do levého kruhu pro vhazování k JUSTINOVI AZEVEDOVI, který napřáhl ke krásné prudké střele a nad lapačkou Vasilije Děmčenka vymetl vzdálenější pravý horní roh brány. Kazaň využila přesilovou hru a podruhé v zápase vede o dvě branky – 4:2! Asistence: Vasilij Tokranov a Vladimir Tkačjov.
     
    32:26
    Jurij Petrov narazil jednoho z hráčů Kazaně zezadu na mantinel a dostal dvě minuty plus deset minut za nesportovní chování.
     
    27:43
    Fjodor Malychin utpěl před bránou Traktoru Čejlabinsku nepříjemné zranění, když mu jeden z hráčů hostujícího celku přišlápl bruslí nohu. Vyloučen byl ale za podražení právě on!
     
    27:08
    Arťom Sevankajev v rohu obranného pásma podrazil zezadu unikajícího Romana Abrosimova a Traktor Čeljabinsk jde po přečkání přesilové hry Kazaně znovu do čtyř hráčů. Hostům chybí disciplína.
     
    24:59
    Stefan Elliott se ocitl v pravém kruhu pro vhazování po zpětné přihrávce svého spoluhráče zpoza brány v obrovské šanci, jeho následná střela ale zamířila těsně vedle vzdálenější levé tyče!
     
    24:24
    Alexandr Šinin dostal menší trest za držení a Kazaň má k dispozici čtvrtou přesilovou hru.
    21:37 Vladimir TKAČJOV - 3:2
     
    21:37
    Kazaň vstřelila branku!
    VLADIMIR TKAČJOV se dostal v pravém kruhu pro vhazování po zablokované střele svého spoluhráče z vrcholu téhož kruhu k odraženému puku a prudkou střelou zápěstím nad lapačku bezmocného Vasilije Děmčenka vymetl bližší pravý horní roh brány. Kazaň získala zpět ztracené vedení a v úvodu druhé části vede 3:2!
    18:17 Maxim JAKUCEŇA - 2:2
     
    18:17
    Čeljabinsk právě vstřelil branku!
    MAXIM JAKUCEŇA na obranné čáře vypíchl puk jednomu z hráčů Kazaně a vyrazil do samostatného úniku, který po krásném blafáku zakončil v blízkosti levé tyče forhendovou střelou nad pravý beton Stanislava Galimova. Čeljabinsk v oslabení vyrovnal na 2:2!
     
    18:05
    Fjodor Malychin po zákroku Vasilije Děmčenka sekl do domácí brankáře, což se nelíbilo Jurijovi Petrovovi a okamžitě se do něj za bránou pustil. Následovaly dvě minuty za hrubost, zatímco Fjodor Malychin dostal menší trest za sekání.
     
    18:05
    Kazaň po rychlé kombinaci vypálila z vrcholu levého kruhu pro vhazování a Vasilij Děmčenko měl co dělat, aby prudkou střelu s příklepem letící těsně nad ledem na přední tyči zastavil mezi betony! Fantastický zákrok.
     
    16:59
    Jurij Petrov dostal menší trest za držení a také Kazaň si v závěru první třetiny vyzkouší přesilovou hru.
    15:15 Nikolaj BĚLOV - 2:1
     
    15:15
    Čeljabinsk právě vstřelil branku!
    NIKOLAJ BĚLOV si vyměnil puk dlouhou přihrávkou s Kirillem Kolcovem stojícím v blízkosti levé tyče a z vrcholu prostoru mezi kruhy pro vhazování napřáhl ke krásné táhlé střele, která nad lapačkou Stanislava Galimova zamířila k pravé tyči. Traktor rychle využil přesilovou hru 5 na 3 a vrátil se zpět do utkání! Asistence: Kirill Kolcov a Jiří Novotný.
     
    14:42
    Justin Azevedo dostal menší trest za podržení a Traktor si zahraje přesilovou hru 5 na 3! To je obrovská šance snížit.
     
    14:18
    Dmitrij Pestunov v pravém kruhu pro vhazování napřáhl ke tvrdé střele s příklepem, kterou na přední tyči Stanislav Galimov hrudí vyrazil mimo tři tyče své brány!
     
    13:37
    Andrej Čibisov dostal dvouminutový trest za nedovolené bránění a Traktor Čeljabinsk si zahraje druhou přesilovou hru.
    11:46 Stěpan ZACHARČUK - 2:0
     
    11:46
    Kazaň vstřelila branku!
    Jiří Sekáč krásnou bekhendovou přihrávkou zpoza brány našel na modré čáře osamoceného STĚPANA ZACHARČUKA, který si srovnal puk na hokejku a poté prudkou střelou s příklepem nad lapačkou bezmocného Vasilije Děmčenka zamířil k pravé tyči. Nádherná střela, po které Ak Bars Kazaň vede již 2:0! Asistence: Jiří Sekáč.
     
    08:15
    Andrej Popov dostal dvouminutový trest za podražení a Traktor Čeljabinsk má k dispozici první přesilovou hru.
     
    07:48
    Nikolaj Bělov na pravém křídle nebezpečně vypálil z vrcholu pravého kruhu a jeho střela byla těsně před bránou tečována, Stanislav Galimov si ale věděl rady a hrudí puk vyrazil mimo!
    03:28 Jiří SEKÁČ - 1:0
     
    03:28
    Kazaň vstřelila branku!
    JIŘÍ SEKÁČ předvedl v pravém kruhu pro vhazování pěknou otočku a krásnou střelou zápěstím po ledě zamířil mezi betony Vasilije Děmčenka. Český útočník vstřelil v letošní sezóně KHL svůj jubilejní 10. gól a Ak Bars Kazaň vede po necelých čtyřech minutách 1:0! Asistence: Alexandr Svitov a Justin Azevedo.

    Tomáš Reiner

    Góly a asistencie: 4. Sekáč (Svitov, Azevedo), 12. S. Zacharčuk (Sekáč), 22. Tkačov, 34. Azevedo (Tokranov, Tkačov), 42. Malychin (Varnakov, Obuchov) – 16. Belov (Kolcov, Novotný), 19. Jakuceňa, 35. Kolcov (Pestunov)


    Ak Bars Kazaň: S. Galimov (Garipov) – Jordán, Elliott, S. Zacharčuk, Tokranov, Jarullin, Ohtamaa, Abrosimov – Varnakov (A), Obuchov, Malychin (A) – Svitov (C), Azevedo, Sekáč – Tkačov, Čibisov, Lukojanov – An. Popov, M. Gluchov, Soloduchin.
    Traktor Čeljabinsk: Demčenko (Francouz) – Belov, (C), Kolcov, Borodkin, Klimontov, A. Petrov, Petrikov – Szczechura, Jakuceňa, Novotný – Sevankajev (A), Pestunov, Roy – (A), J. Petrov, – , Gubarev, Afonasjevskij – Šolochov.

    Rozhodca: Sergej Beljajev, Vladimir Bukin. Čároví: Nikita Šalagin, Dmitrij Šišlo

    Diváci: 6228