Bournemouth – Arsenal 3:3 (kon.) | Crystal Palace – Swansea 1:2 (kon.) | Stoke City – Watford 2:0 (kon.)
koniec
Stoke City FC
2:0 (1:0)
Watford FC
Utorok 03.01.2017, 21:00 • The Britannia Stadium, Stoke on Trent • Anglická Premier League • 20. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Stoke City nepustilo Watford v podstate do ničoho, aj keď sa dá povedalo, že samotní hostia sa do ničoho nedostali. Každopádne, tri body sú v správnych rukách. (22:56:28)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+1
    Žltú kartu dostáva Christian Kabasele (Watford FC).
     
    90
    Nadstavujú sa 3 minúty.
     
    88
    Akcie sa teraz striedali na jednej aj druhej strane, ale nebolo to žiadne bleskové tempo. Zdá sa, že posledné minúty sa už asi len dohrajú, pretože nič nenasvedčuje tomu, že sa hostia ešte dostanú k zníženiu.
     
    85
    Shawcross takmer strelil svoj druhý gól v zápase. Opäť to bolo po rohu a znova nohou, ale jeho zakončenie nebolo nakoniec presné.
     
    84
    Striedanie v tíme Stoke City FC: z ihriska odchádza Charlie Adam, prichádza Glenn Whelan.
    82. Jonathan Walters (STK), Heurelho Gomes (WAT)
     
    82
    Waltersovi dnes nie je súdené. Tentoraz sa rútil na Gomesa takmer sám, obrancovia súpera ho iba jemne tieňovali, ale brazílsky gólman ukázal veľmi dobrý zákrok.
     
    80
    Striedanie v tíme Watford FC: z ihriska odchádza Sebastian Prödl, prichádza Michael Folivi.
     
    77
    Zaujímavo vyzerala snaha hostí po rohovom kope, pretože Sinclair hlavičkoval z dobrej pozície len do protihráčov a Prodl následne zamieril nad.
     
    76
    Žltú kartu dostáva Abdoulaye Doucouré (Watford FC).
     
    74
    Aktívny Walters sa konečne mohol dočkať gólu, pretože Gomes k nemu vyrazil loptu po zákroku pri Crouchovej hlavičke, ale Ír v obrovskej šanci nechal vyniknúť brankára z Brazílie.
     
    71
    Afellay po príchode na ihrisko mohol navýšiť náskok Stoke, no jeho projektil z hranice šestnástky Gomesovu svätyňu tesne minul.
     
    69
    Striedanie v tíme Watford FC: z ihriska odchádza Adlène Guedioura, prichádza Jerome Sinclair.
     
    68
    Striedanie v tíme Stoke City FC: z ihriska odchádza Mame Diouf, prichádza Ibrahim Afellay.
     
    66
    Deeney s Ighalom kombinovali na hranici šestnástky, až sa druhý menovaný rozhodol ísť do kľučky a to mu Shawcross s Johnsonom nedovolili.
     
    63
    Shawcross fauloval Deeneyho, čo znamenalo, že Watford získal priamy kop, lenže center z neho opäť končí pri Dioufovi, ktorý dnes veľmi dobre pomáha defenzíve.
     
    61
    Stoke veľmi rýchlo zastavilo rodiacu sa sa akciu súpera a snažilo sa hru upokojiť v strede poľa. Arnautovič to chcel zmeniť únikom po čiare, ale ocitol sa v ofsajde.
     
    58
    Grant vybehol vyššie z brány, aby zastavil centrovaný pas na zaujímavo rozbehnutého hráča hostí, čo sa mu podarilo a akciu rýchlo prerušil.
     
    57
    Watford získal svoj vôbec prvý roh v stretnutí, avšak Diouf nedovolil Holebasovi zakončiť a loptu dostal do bezpečia.
     
    56
    Shawcrossovi sa nepodarilo poriadne odkopnúť loptu po centri do šestnástky, čo sa snažil využiť Ighalo, ale proti presile zakončiť nedokázal.
     
    53
    Crouch opäť zakončil centrovaný pas, ale nenamieril presne tým pádom Gomesa neohrozil.
     
    51
    Hra Watfordu doposiaľ nie je takmer ničím zaujímavá. Až na šancu Doucourého "Londýnčania" neukázali nič a aj preto tréner Walter Mazzari ide z podľa gestikulácie kože vyskočiť.
    49. Peter Crouch (STK) - 2:0
     
    49
    Stoke City FC dalo gól!
    Adam centroval do šestnástky, kde spravil veľkú chybu stopér Prodl, ktorý nedokázal odkopnúť loptu spred seba a tak pohotovo až do siete zakončil skúsený PETER CROUCH.
     
    47
    Druhý polčas na ten prvý vôbec nenadväzuje, pretože hneď od začiatku sa je na čo pozerať. Tentoraz príležitosť na druhej strane. Arnautovič našiel Waltersa v šestnástke, ale ten nemieril presne.
     
    46
    Takmer okamžite po začiatku polčasu mohlo byť vyrovnané, pretože Doucouré poslal loptu do vrchných partií brány, ale Grant predviedol monštruózny zákrok.
     
    46
    Striedanie v tíme Watford FC: z ihriska odchádza Valon Behrami, prichádza Odion Ighalo.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    V úplnom závere sa Stoke dostalo do vedenia a to v zápase, ktorý neponúka veľké množstvo šancí a nemá najvyššie kvalitu môže byť veľmi dôležité.
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
    45+3. Ryan Shawcross (STK) - 1:0
     
    45+3
    Stoke City FC dalo gól!
    Tesne pred koncom prvého dejstva idú domáci do vedenia a ich zástavu vztýčil samotný kapitán RYAN SHAWCROSS. Po rohovom kope sa nepresadil hlavou, ako zvykne, ako nohou. Nič to však nemení na tom, že gól do šatne môže domácim určite pomôcť.
     
    45
    Nadstavujú sa 3 minúty.
     
    42
    Valon Behrami bol už "jednou nohou" vystriedaný, pretože musel po súboji odísť z ihriska a byť ošetrovaný. Rozcvičovať sa začal Ighalo, ale Švajčiar je nakoniec späť v hre.
     
    40
    Arnautovič si narazil na krídle s Adamom, dostal sa do streleckej pozície, avšak jeho pokus, ktorý letel najprv smerom na bránu ju nakoniec minul.
     
    37
    Charlie Adam však nedokázal Gomesa ohroziť, nakoľko mieril veľmi nepresne a celú situácie až zbytočne pokazil.
     
    36
    Crouch sa síce znova trafil medzi tri žrde, ale obrancovia Watfordu loptu včas dokázali odkopnúť do bezpečia a na druhej strane domáci získali priamy kop po faule Guedioru.
     
    35
    Joe Allen sa dostal zo stredu poľa až k bránkovej čiare, čím vybojoval rohový kop pre domáce Stoke City.
     
    33
    Do zaujímavej možnosti sa mohol dostať Doucoure, ktorého našiel centrom v šestnástke Holebas, lenže útočník hostí ešte zbytočne prihrával na Guedioru, čo vystihol Grant.
     
    31
    Deeney sa na druhej strane ihriska vyhol ofsajdovej pozícii, ale prihrávkou nedokázal nájsť žiadneho spoluhráča a sám si ísť netrúfol.
     
    30
    Ďalší z centrom do pokutového územia tentoraz našiel presne Petra Croucha, ktorý sa dokázal zavesiť do vzduchu a zakončiť medzi tri žrde, no Gomes bol na zemi rýchlo a zakročil.
     
    28
    Walters opäť v akcii, tentoraz nachádza iba Britosa. Tým však držanie lopty na polovici súpera od Stoke nekončí.
     
    25
    Walters centroval niekoľkokrát, ale ani raz sa jeho spoluhráčom nepodarilo zakončiť tak, aby sa Gomes musel strachovať o čisté konto.
     
    23
    Deeney sa takmer dostal do zakončenia zo zaujímavého miesta v šestnástke, lenže Johnson včas odkopol do bezpečia.
     
    22
    Snaha Arnautoviča neviedli k úspechu. Na štadióne bet365 dnes sledujeme zatiaľ pomerne nezáživný zápas. Až na šancu Waltersa.
     
    19
    Žltú kartu dostáva Mame Diouf (Stoke City FC).
     
    17
    Watford dnes najistejší v defenzíve nie je, čo sa tentoraz snažil využiť Crouch, ale nedokázal dať zakončeniu správny smer.
     
    15
    Oživenie priniesla veľká možnosť Stoke. Chybnú rozohrávku hostí využil Arnautovič na prihrávke na Waltersa pred bránu, ale Britos jeho zakončenie šmýkačkou dokázal zablokovať.
     
    13
    Trochu neorganizovaný úsek hry na oboch stranách. Mnoho prihrávok nenachádza majiteľov.
     
    12
    Hostia sa medzičasom dostali k priamemu kopu z takmer 40 metrov, no napriek tomu prišiel dlhočizný center priamo na hlavu Holebasa. Jeho pokus ide nad.
     
    11
    Hráči Watfordu držali loptu na polovici súpera. Guediora sa ju následnej snažil poslať centrom do šestnástky, čo mu znemožnil Pieters.
     
    9
    Arnautovič znova niečo vymýšľal na ľavej strane, odkiaľ sa mu aj podarilo odcentroval, avšak našiel iba stopéra rakúskeho pôvodu Prodla.
     
    7
    Doucoure sa síce snažil niečo vymyslieť, ale cez priestor prehustený hráčmi Stoke sa mu nepodarilo nič.
     
    6
    Adam centroval z rohového kopu na Croucha, ktorého hlavu našiel, lenže jeho zakončenie nemalo potrebnú energiu.
     
    5
    Adam využil veľmi dobrú prácu vysokého Croucha a vyslal pokus smerom na bránu súpera, avšak pokus bez razancie bol zrazený.
     
    3
    Arnautovič sa dostal okolo Behramiho na krídle k centru, ale jeho pas nesmeroval na žiadneho zo spoluhráčovi a skončil pri Gomesovi.
     
    2
    Pomalší začiatok chcel akciou zmeniť Diouf, ktorého snaha však bola zastavená ofsajdom a preto sa k ničomu nestihol dostať.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Stoke City FC: Grant – Johnson, Shawcross (C), Martins Indi – Diouf, Allen, Adam, Pieters – Walters, Crouch, Arnautović.
    Náhradníci: Given – Bardsley, Shaqiri, Imbula Wanga, Afellay, Whelan, Krkić.

    Watford FC: Gomes – Prödl, Kaboul, Britos – Kabasele, Guedioura, Behrami, Capoue, Holebas – Doucouré – Deeney (C).
    Náhradníci: Pantilimon – Mason, Cathcart, Eleftheriou, Folivi, Ighalo, Sinclair..
     
    Stoke City FC

    Zlá forma a až päť duelov bez výhry znamenali prepad tabuľkou až na súčasné pätnáste miesto. Stoke malo cez Vianoce a pred nimi veľmi ťažký los, ktorý pretavilo iba na dva body za domáce remízy s Leicesterom a Southamptonom. Okrem toho prišli prehry s veľkoklubmi ako Arsenal, Liverpool a naposledy Chelsea. Ak by však "Hrnčiari" v tomto zápase vyhrali, dostali by sa možno až do prvej polovice tabuľky. Najlepším strelcom klubu je Joe Allen s piatimi gólmi.

    Watford FC

    Ani malý londýnsky celok nezažíva najlepšie obdobie. Posledné štyri duely nevyhral a získal iba jeden bod pri remíze s Crystal Palace. Prehry prišli s Tottenhamom, Manchestrom City a Sunderlandom. Dvanáste miesto nie je najhorším výsledkom Waltera Mazzariho, ale ocitá sa na tenkom ľade, keďže v strede tabuľky je to veľmi vyrovnané. Výhra môže Watford posunúť o tri miesta, prehrou môže o dva klesnúť. Tímovým najlepším strelcom je Etienne Capoue s piatimi gólmi, Troy Deeney dal štyri.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:00.

    Matej Kubove

    Góly: 45+3. Shawcross, 49. Crouch

    Karty:   19. Diouf (STK) – 76. Doucouré (WAT), 90+1. Kabasele (WAT)


    Stoke City FC: Grant – Johnson, Shawcross (C), Martins Indi – Diouf (68. Afellay), Allen, Adam (84. Whelan), Pieters – Walters, Crouch, Arnautović.
    Náhradníci: Given – Bardsley, Shaqiri, Imbula Wanga, Afellay, Whelan, Krkić.

    Watford FC: Gomes – Prödl (80. Folivi), Kaboul, Britos – Kabasele, Guedioura (69. Sinclair), Behrami (46. Ighalo), Capoue, Holebas – Doucouré – Deeney (C).
    Náhradníci: Pantilimon – Mason, Cathcart, Eleftheriou, Folivi, Ighalo, Sinclair.